Şimdi Ara

Les Benjamins in olayı nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
2
Favori
2.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • gap dediğini amerikada çöpculer giyor. les benjamis high fashion streetwear, abdde ki karsılığı supreme

• LB Türk malının yabancı marka gibi ittirilmesi. Kısaca bu. Yüksek fiyatla kaliteli algısı.

• Rajeesh kullanıcısına yanıt
    Amerikada çöpçüde, askerder, hocada, berberde, müdürde gap giyer. Genel olarak düzenli gelire sahip ortalama bir amerikalının pek aşağılık kompleksi yoktur. Parası da değerlidir. Zaten ürünlerde dediğim gibi belli oranda kalitelidir.

Bunun yanı sıra rapçi kardeşlerimizin orada acayip bir moda anlayışı ve harcaması var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 18 Eylül 2023; 0:48:36 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TavukMemesi kullanıcısına yanıt

Yoruldum gerçekten . Sen anlamak istemiyorsun . Neyse bir yurt dışına çık gez , dolaş , piyasayı gör ondan sonra konuşuruz.

"""Türkiyede 20k olan the north face mont amerikada 2-3k değil orda da 15-20k nın denk geldiği dolar euro cinsinde""""

Kesinlikle katılmıyorum bizim ülkede hem vergiler var hemde döviz cinsinden daha pahalı . Daha geçen aylarda Almanya'dan turkiyeden çok daha uyguna the north face ceket aldım . Aynı ceket burada 18 bin TL mi neydi . Vergileri falan düş yine çok daha pahalı turkiyede. Halbuki avrupada gayet standart bir marka.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Doğru. Türkiye’de 3 bine satılan Nike, abd’de 100 dolar. Aradaki fark şu; orada 1 günlük yevmiyenin 3/2’si harcayarak alırsın. Burada günde 3 bin kazanman için iyi işin olması lazım. Hatta dükkanın diyelim.

İngiltere’de değişik bir marka almıştım. İsim soy isim gibi orada ünlüymüş. İşte 200 paund’dan 90 paund filan diyordu aldım. Paund o zaman 7-8TL idi.

lacoste’nin çakmasını yapanlar bire bir yapıyor. Hem orijinalleri hemde çakması var bende. Yıllardır giyiniyorum. 1 kalite kumaş 2 kalite kumaş mevzusu var fiyatlar farklı zaten.

Mesela ikea bizim gözümüzde büyütürler. İsviçre’nin dandik markası derler.

• Moueson kullanıcısına yanıt
    Yahu ben bildiğiniz 3 in 1 mont almıştım 45 dolara. O dönem bu 3 in1 ler pek moda değildi NF fln üretmiyordu bile. Şu an NF 3 in 1 liste fiyatı 450 dolar, oraya gitsem 200 dolara uzak doğuya gitsem 45 dolara bulurum. Yani zaten milletin son moda derdi de yok pek amerikada, en azından ben çok denk gelmedim. Her yerin bir ortalama dress code u vardır ona göre giyinip gidersin. Kimsede üstündekinin markasına fln bakmaz. Deri ürünlere çok ilgi gösteriyorlar yanlız buraya gelince direk deri peşinde koşuyorlardı çok ucuz geliyor onlara çok şaşırmıştım o dönem.

• onatba O kullanıcısına yanıt

Haklısınız . Avrupa insanı da öyle markaya bakan , marka takıntılı tipler değiller onlar daha çok fiyat performans oranlarına bakarlar. Bir işçi ile yönetici aynı markadan giyinebilir yani . Aynı şey otomobiller için de geçerli . Bizim için statü sembolü olan Mercedes , Audi falan onlar için çok orta düzey markalar ki genelde Avrupa insanının gösteriş merakı olmadığı için alabileceği en uygun fiyatlı otomobilleri daha çok tercih eder. Mesela Dacia Sandero Avrupa da en çok satan modellerden biriydi .

• goyus kullanıcısına yanıt
    Yabancı tasarımcı(designer) markalar ne yapıyorsa LB de benzerini yapıyor. Yapabiliyorsa bravo ki görebildiğim kadarıyla yapıyor ve kendi alanında başarılı gözüküyor.

Türk tekstil ürünleri bir zamanlar en kaliteli ürünlerdi. Fason üreten sayısız fabrika vardı. Sektörün yarasıydı hatta 3 dolara benden alıyorlar, 30 dolara millete satıyorlar diye isyan ederdi fabrika sahipleri. Niye bizim markamız yok markalaşalım diye senelerce seminerler yapıldı, marka konferansları düzenlendi.

Bkz 97 den bir haber:
    www.hurriyet.com.tr
    Türkiye, uluslararası markaların üretim üssü
    https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/turkiye-uluslararasi-markalarin-uretim-ussu-39255728

Halen daha birçok ünlü marka zaten tr de üretim yaptırıyor. Zaten moda dediğiniz şey %80 algı yönetimi.

+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 18 Eylül 2023; 1:35:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Stones

Doğru. Türkiye’de 3 bine satılan Nike, abd’de 100 dolar. Aradaki fark şu; orada 1 günlük yevmiyenin 3/2’si harcayarak alırsın. Burada günde 3 bin kazanman için iyi işin olması lazım. Hatta dükkanın diyelim.

İngiltere’de değişik bir marka almıştım. İsim soy isim gibi orada ünlüymüş. İşte 200 paund’dan 90 paund filan diyordu aldım. Paund o zaman 7-8TL idi.

lacoste’nin çakmasını yapanlar bire bir yapıyor. Hem orijinalleri hemde çakması var bende. Yıllardır giyiniyorum. 1 kalite kumaş 2 kalite kumaş mevzusu var fiyatlar farklı zaten.

Mesela ikea bizim gözümüzde büyütürler. İsviçre’nin dandik markası derler.

Hocam alım gücünden bahsedilmiyor burada siz niye taktınız alım gücüne bunu anlayamadım ben
    Tr de daha rahat alıyoruz demiyorum
    Avrupalı aylık 2k euro ortalama kazanıyor rahatca bir airforce alabilir zaten maaşının 10 da 1 ediyor.
    Kastettiğim şey airforce tr de 3k orada 110 dolar.
    Bunu söylüyorum arkadaşlarda inatla hayır 20-30 dolar diye idda ediyor.
    Kanıtlayabilen tek bir kişi çıkmadı 2023 yılındayız outletlerin internet sayfaları var ben size fotoğrafta atabilirim hatta atayım

1 adet nike tshirt 20 dolar outlet fiyatı
    Hoodieler 40-80 dolar
    TheNF montlar 150 dolar

Sizin youtube videolarında gördüğünüz skechers ayakkabılar skechersin tr de 1000-1500 e sattığı dandik giriş seviyesi modelleri 30-35 dolar onlar sen skechers e gidip ben claw hammer alacağım dediğinde yani burada 3k olan modeli istediğinde fiyatı 100 dolar zaten bu farkı anlayamıyor arkadaşlar.

Nike ayakkabılar orada 20-30 dolar çöpcü giyiyor senin 20-30 dolar dediğin nike ayakkabılar tr de 1k olan dandirik blazerler

Tommy mesela bana biriniz 50 dolardan ucuz bu sezonun tommy hoodie sini göstersin en ucuzu 100-150 dolar tommy den bir hoodie fiyatı bu şu demek değil amerikalılarda alamıyor demek değil sadece ucuz olmadığını söylüyorum 100-150 dolar az bir para değildir arkadaşlar amerikanın orta segmenti alır bakın olay alamamak değil bizim asgari ücretli gider hermesten tshirt alabilir ama almaz çünkü ona 100k pahalı gelir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Abicim senin dandik dediğin ayakkabının maliyeti 5 dolar, kaliteli dediğin ayakkabının maliyeti 8 dolar şanslıysan 10 dolar. Yani kaliteli dediğin ayakkabıda dandik. İkiside ya çinde ya da vietnamda seri üretiliyor. Sadece şatafatlı tanıtım designer moda sponsorluk lisans teknoloji vs diye iteliyorlar. O kısımda pek anlaşamadık sanırım. Bunlar ucuz tip seri üretim çok satan gündelik ayakkabılar.

Bahsettiğin firmaların 2 ana tedarik yeri var biri çin diğeri vietnam. Dandik dediğinde kaliteli dediğinde bu 2 yerdem birinde üretilir. Üstelik hemen hemen tüm ham madeleride ham petrolden üretilir. Airforce da derçek deri seri varmış sayende öğrendim. Bunun yanı sıra bu ayakkabıları üreten üreticiler de bellidir. Çoğu fason üretir üzerine markayı basar üreticiden 3-5 dolara çıkar times da sezonda 100 dolara satar. 3 sokak aşağıda 80 dolara satar. Sezon sonu outlete düşer 50 dolardan satar. Böyle böyle gider.

Bunun yanı sıra airfoce u 20 dolara bulursun diyen yok, ben yukarıda panterli ayakkabıyı 15 eu ya ispanyada marketten aldım kauçuk tabanlı, tr de 60 dolardı dedim. Deri rbk aldım 35 dolara misal. Patron marka ayakkabıya 45 dolar verdiğimde tr de 200 dolardı dedim.

Sen LB niye alayım diye sordun ne farkı var diye sordun gap dururken dedin. İnsanlarda sana gap bildiğin standart us markası bi olayı yok, LB tasarım yapmaya çalışıyor dedi.

Bak nike ile puma ile de çalışmış adam. Demekki tutuluyor.
    https://m.youtube.com/watch?time_continue=43&v=RDyzoip9mEY&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Flesbenjamins.com%2F&source_ve_path=Mjg2NjY&feature=emb_logo

Harveyde, saks 5th de tasarımları satılıyormuş,
    les benjamins
    About Us | Les Benjamins
    https://lesbenjamins.com/pages/about

Baya yatırım almış çevresi geniş demekki:
    fashionnetwork.com
    Luxury brand Les Benjamins secures investor backing
    https://us.fashionnetwork.com/news/Luxury-brand-les-benjamins-secures-investor-backing,1195555.html

Amerikadaki department store outlet olayının internetle alakası yok, outlet bildiğin pazar gibidir. Sürüyle ortalıkta çok çeşitli marka tek tip tek beden ürün vardır, girersin ne denk gelirse alır çıkarsın. Ürünler internette fln olmaz. Olanlar seri halde geldiyse belki satışa çıkar. Al sana bak tommy hoodie 35 dolar.

https://m.tjmaxx.tjx.com/m/jump/product/men/new-arrivals/Logo-Hoodie/1000839255?colorId=NS1003462&pos=1:12&N=842114098+1324638658

tr.tommy.com
    Erkek Tommy Logo Hoody
    https://tr.tommy.com/erkek-tommy-logo-hoody_193676

Bizde 3500 lira. Oldu sana 130 dolar. Buna 35 dolar bile çok. Ucuzun ucuzu yerler vardır bulursun 15 20 dolara bunu.

Bu hoodiler eğer bizim vanda üretiliyorsa van a gidersen el altından daha da ucuza bulursun fabrikalarda illaki defolu mefolu sızar bir şekilde.

• onatba O kullanıcısına yanıt

Arkadaş gayet güzel özetlemiş . Çoğu markanın üretim yeri Pakistan, hindistan , bangladeş , çin falan . Kaliteli ve ucuz ayakkabı diye bir şey yok . Hepsi bu ülkelerde bir kaç dolara üretiliyor zaten . Üstüne marka logosu bastın mi fiyat birden fırlıyor. Düşünün işte ne kadar kârla ürünleri sattıklarını. İsteseler yarı fiyatına da satıp kâr elde edebilirler.

• LB'i dünyaca ünlü şarkıcı sporcu moda insanları giyip ortalıkta salınmadığı sürece olmuşluğu yoktur. Gerisi lafügüzaf. Yani karşılaştırdığınız markalar gibi olabilmesi için ohooo, ama sanırsın o markalardan biri gibi fiyatlar.

• Moueson kullanıcısına yanıt

Özellikle Bangladeş. Youtuberden izledim, dünyanın en pis havasına sahip ülke. Adam diyor ki çoğu marka tasarımları aynı yerden çıkıyor. Üstüne logoyu basıyor gönderiyor.

Sony tv’ler normal tv’lere göre 2 katı fazla mesela. Lg, Samsung aynı diyoruz ama ismine para veriliyor.

• Bu arada ek olarak mesela Macys türkiyeye vergiler kargo dahil göndermeye başlamış.
    Hoodiler 1000 lira adidas fln. 1500 lira MK var.

Puma koşu ayakkabısı var 1500 lira, kargo 600 çıkıyor.

Bkz.
    https://www.macys.com/shop/product/puma-mens-axelion-running-sneakers-from-finish-line?ID=16172733

Tr de bu ayakkabı 2600-2800

Adam sana amerikadan macysden gümrüklü gönderse bile gene ucuz. Yıllardır çözemedik şu işi.

• Tasarımları güzel fakat bir tshirt’e 1250-2500₺ vericeksem dolabım da 10 tane olmalı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.