Şimdi Ara

leptop a meyve suyu döküldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dün akşam leptopa meyve suyu döküldü. hemen ters çevirdim sildik falan.. sabah açtım bilgisayarı kapatma tuşu ve yön tuşlarından biri sertleşmiş. yapışmış galiba şeker yüzünden. nasıl temizlenir ? nasıl eski haline gelir ? yardım bekliyorum :/

• Selam Dostum,
    Öncelikle geçmiş olsun :( Şimdi biraz yardım edelim:
    Dizüstü bilgisayarınızı kapatın (özellikle elektrik) tüm fişleri ayırın ve dizüstü sakın ama sakın sallamayın / kımıldatmayın! Kullanacagımı sistem genelde cep tel için yapılır fakat laptoptada işe yaramıştır.
    -pişmemiş / kuru Pirinç ile dolu bir tepsi içine dizüstü yerleştirin.Yada meyve suyunun döküldügü yerlere kuru pirinç serpin.2 gün boyunca pc dokunmayın. (pirinç nem alıcı özelliğinden dolayı İstenmeye tüm nemi alacaktır.)(ürün satın aldıgınızda çıkan siliklar varsa onlarda iş görürü).
    -ardından bilgisayarı iyice temizleyin.alt kısımlarında nem kalmamaıs için açın ve kontrol edin.
    -pil ıslanmışsa Malesef değiştirmen gerekecek.
    -yapışan şekerdi alkol ile temizleyebilrisin.

Tekrar geçmiş olsun
  • @swatın yorumuna kısmen katılıyorum.

benim yorumuma gelince;
    pirinç meyve suyu şekerli olduğundan dolayı pek bir etki etmeyebilir etse bile şeker kesinlikle parçalar üstünde kalacaktır. bunun yanında alkol şekeri ne derece temizler bilemiyorum ama ben sıcak ve sabunlu suyla yıkayıp fırınlamayı tercih ediyorum. siz yinede kontrol edin klavyeyi söküp anakarta temas etmiş mi bakınız etmediğine eminseniz klavyenin altını temizleyip kullanmaya devam edebilirsiniz. büyük ihtimal klavyenizde birkaç tuş basmayabilir inşallah tek probleminiz bu olur. gerekli kontrolleri yapmadan bilgisayarınızı çalıştırmanızı tavsiye etmiyorum
  • Dostum bende aynı şeyi yaşadım. Bilgisayarı belirli bir süre kullandıktan sonra o tüm tuşlar çalışmamaya başlar. Şekerli olduğu için ısınınca daha çok etki etmeye başlıyor ve iyice kullanılmaz hale geliyor. Sakın kendin temizleyeyim deme servisine götür iyice tamizlesinler su falan döküldeydi yine iyiydi..
  • Benimde zamanında laptopa kola dökülmüştü . Anakartı yanmış , 200 tl bayılmıştım
  • arkadaşlar saolun vakit harcamışsınız yazmışsınız. servise verdim konuyu açtıktan yarım saat sonra. adam tüm klavyenin hoparlör vs.. değişeceğini 80-90 tl tutacağını söyledi. ama temizleme gibi bi imkan varmış. temizleyecek adam bi sıkıntı olur mu sizce ? yada tüm tach pet i değiştirmelerini mi söyliyim ? çok sıkıntıdayım uyuyamıyorum :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.