Şimdi Ara

LENSİ ÇIKARIRKEN ÇOK ZORLUYORUM .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar lensi çıkarırken çok bastırıyorum sanırım çıkardıktan sonra hep kızarıyo gözlerim . korneamı irisimi çizcem diye korkuyorum nası çıkarılması gerekir bunun. üstünden bastırıyorum aşşaya çekiyorum gelmiyo?.fazla bastırmam gerekiyor

• ben de yeni aldım lensi ama bana söylenen şuydu.

karşıya bakıcaksın ayna karşısında yapman daha iyi. gözünün renkli olan kısmının hemen altından baş parmağın ve işaret parmağınla hafifce sıkınca geliyor zaten.
  • sert lens mi? yoksa yumuşak lens mi kullanıyorsun?
  • gözlük kullanın. ciddiyim eğer bir takıntınız yoksa tabiki . yoksa hava için karizma için falan gereksiz şeyler kendi sağlığınızı düşünün önce
  • @reddeck yumuşak lens hocam.

@arsenicem dostum 2.25 miyop her iki göz. sağlam osla gözlerim inana hiç uğraşmam. aslında pratiklik sağlık açısından gözlük en iyisi haklısında bide lens deneyim dedim. bakalım 3aylık aldım. takmasını çıkarmasını öğrenemessem gözlüğe dönüş yaparım gene.
  • Reflekslerim o kadar kuvvetliki lens takmam imkansız. Doktor bazı insanlar lens takamaz demişti, ben o insanların bayrak tutanıyım galiba. Ne yapmam lazım.

Gözlerim bozuk. Gözlük takmıyorum. Öyle bozuk bozuk geziyorum. Plakaları, yazıları okuyamıyorum öyle yaşayıp gidiyorum işte bulanık bulanık. Alıştım gerçi, bana normal geliyor.
  • kardeş ben sert kullanıyorum inan çıkartması zulum zaten korneam zayıf gerisini sen düşün.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • UzmanTV'de lens diye aratın. Nasıl çıkarılacağı gösteriliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GökaLp.

Reflekslerim o kadar kuvvetliki lens takmam imkansız. Doktor bazı insanlar lens takamaz demişti, ben o insanların bayrak tutanıyım galiba. Ne yapmam lazım.

Gözlerim bozuk. Gözlük takmıyorum. Öyle bozuk bozuk geziyorum. Plakaları, yazıları okuyamıyorum öyle yaşayıp gidiyorum işte bulanık bulanık. Alıştım gerçi, bana normal geliyor.

benımde ılk zamanlar oyleydı sımdı alıstı gıren cıkan bellı degıl
  • Alışınca çok basit oldugunu anlıycaksın asıl mesele işte o alışana kadar olan kısmı zaten...

Ben 4-5 aydır lens kullanıyorum çıkartma işlemi artık nerdeyse 5-6 saniye sürüyo tek göz için

Fazla zorlamadan ve bastırmadan gözünün üstünde 2 parmagını birazcık açıp kaparsan zaten gelir eline.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YmE17

quote:

Orijinalden alıntı: GökaLp.

Reflekslerim o kadar kuvvetliki lens takmam imkansız. Doktor bazı insanlar lens takamaz demişti, ben o insanların bayrak tutanıyım galiba. Ne yapmam lazım.

benımde ılk zamanlar oyleydı sımdı alıstı gıren cıkan bellı degıl

Nasıl ya Daha lensi gözüme 5 cm yaklaştırdığımda göz kapaklarım salsa yapmaya başlıyor. Ama gerçekten acayip refleks var bende. Yanımdaki çocuk saçını kaşımak için elini kaldırdığında bile vücut dansı yapıyorum resmen. Aldığım lensler kullanamadan arıya gitti ya. 18 yaşına girdiğim halde amelyatta etmiyorlar. Daha zamanı varmış, napıp edip lensi takmam lazım ama imkansız gözüküyor

• up.
  • Direk korneanın üzerinden sıkıştırıp çıkartmaya çalışmayın çok zorlanırsınız. Gözün kornea kısmı daha hassas olduğu için istemesinizde gözünüzü kırpmak zorunda kalabilirsiniz. Lensi gözünüzün beyaz kısmına çekin parmağınızla ondan sonra hafifçe kıstırın parmağınızla öyle çıkartın bu yöntemle daha kolay olur. Yine takarken de, gözünüzün beyaz kısmına yerleştirin gözünüzü oynatın direk oturur korneaya... Zorlamayın kendinizi...
  • benimde 2.25 yanımdan babam geçse tanımam en kötüsü kızları kesemiyorum
    bende lens alıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

Direk korneanın üzerinden sıkıştırıp çıkartmaya çalışmayın çok zorlanırsınız. Gözün kornea kısmı daha hassas olduğu için istemesinizde gözünüzü kırpmak zorunda kalabilirsiniz. Lensi gözünüzün beyaz kısmına çekin parmağınızla ondan sonra hafifçe kıstırın parmağınızla öyle çıkartın bu yöntemle daha kolay olur. Yine takarken de, gözünüzün beyaz kısmına yerleştirin gözünüzü oynatın direk oturur korneaya... Zorlamayın kendinizi...

ya zorlanmak bi kenara korneaya zarar vermekten korkuyorum. gece olmuş 12 1 çıkarmam lazım teki çıkıyo teki kalıyo uykumda geldi.bianda aniden bastırıyorum ozamanda gözüm yanmaya başlıyor.
  • Aynaya bak. İki yanından göz bebeğinin kenarına koy parmaklarını (lensin üstüne). Birbirlerine doğru götür parmaklarını hafif bastırarak. Lenste zaten kalkacak gözünden. Bir süre sonra alışıyorsun çok rahat çıkartıp takabiliyorsun zaten. Gözün kendin parmağından kapanmıyor bile, parmağını istediğin gibi gözüne sokabiliyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: arseniCem

gözlük kullanın. ciddiyim eğer bir takıntınız yoksa tabiki . yoksa hava için karizma için falan gereksiz şeyler kendi sağlığınızı düşünün önce

Bende Aynen Lens Almaya Karar Verdim Doktorum Dediki Kornea Dışardan Oksijen Alan Bir Yapısı Varmış Lensi Takınca Dışardan Oksijeni Az Alıyor . 2- 3yıl içinde Gözünde Korneaya Doğru Damarlar Oluşuyormuş Ve Kornea İnceliyormuş . İleride Lazer Olma İhtimalide Düşüyormuş Dedi Bence Takamayın Yaşın Küçükse 18 Yaşını Bekle Lazer Ol Derim

• quote:

Orijinalden alıntı: berataydogdu

quote:

Orijinalden alıntı: arseniCem

gözlük kullanın. ciddiyim eğer bir takıntınız yoksa tabiki . yoksa hava için karizma için falan gereksiz şeyler kendi sağlığınızı düşünün önce

Bende Aynen Lens Almaya Karar Verdim Doktorum Dediki Kornea Dışardan Oksijen Alan Bir Yapısı Varmış Lensi Takınca Dışardan Oksijeni Az Alıyor . 2- 3yıl içinde Gözünde Korneaya Doğru Damarlar Oluşuyormuş Ve Kornea İnceliyormuş . İleride Lazer Olma İhtimalide Düşüyormuş Dedi Bence Takamayın Yaşın Küçükse 18 Yaşını Bekle Lazer Ol Derim

Lazer ameliyatları 20 yaşından önce yapılmıyor. Böyle atıp tutmakla da olmuyor. Bir de her kelimenin büyük harfinide yazmakla da olmuyor
    Benim taktığım lensin oksijen geçirgenliği o kadar yüksekki, 2 ay hiç çıkartmadan takmışlığım var Hiçbir şeyde olmadı gayet sağlamdı hala çıkardığımda lens (Lensin süresi 1 ay)

• bende eskiden çıkarırken zorlanırdım. sol göz problem değil hemen çıkıyordu ama sağ gözdeki çok zor çıkıyordu. önce lensi gözümün sağ tarafına çekip öyle çıkarıyordum. ama şimdi lazer oldum gerek kalmadı gözlükle, lenslerle uğraşmaya.
  • İlk birkaç gün bende zorlandım ama sonra rahatça çıkarmaya başladım şimdi aynaya bakmadan takıp çıkartabiliyorum İlk başta lensi gözünün alt kısmına doğru çek sonra çıkar fazla bastırmana gerek yok çıkartırken gözünü fazla sağ sol yapma yoksa gene aynı yerine oturur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duff -- 10 Ekim 2009; 10:59:43 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.