Şimdi Ara

Lens önerisi lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yakın çekimler için 50mm 1.4 lens ve normal çekimler için 18-135 lens kullanmaktayım. Acaba bunları elden çıkarıp 24-105 lens alsam hem 50mm de ki keskinliği hem de 818-135 teki açı rahatlığını yakalayabilir miyim? Sürekli tak çıkar zor oluyor. Pek anlamıyorum bu lens işinden bir kere alıp uzun süre kullanmak istiyorum. Makinem 550d ancak Canon 7D ye geçmek istiyorum.

Ben dış mekan düğün fotoğrafları çekmek niyetindeyim bu yüzden daha farklı lens tavsiyelerinizi de bekliyorum, teşekkürler.

• Edit: Bütün yazdıklarım silinmiş ya

Neyse kısaca tekrar bilgim kadar yazmak gerekirse 24-105 düğün çekimi için dar kalabilir, f4 olması ışıkta sorun yaratabilir ama flaşla halledilebilir. FF düşünceniz yoksa 15-85 de düşünülebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. House M.D. -- 1 Ocak 2013; 11:44:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kenshi

Merhaba arkadaşlar. Yakın çekimler için 50mm 1.4 lens ve normal çekimler için 18-135 lens kullanmaktayım. Acaba bunları elden çıkarıp 24-105 lens alsam hem 50mm de ki keskinliği hem de 818-135 teki açı rahatlığını yakalayabilir miyim? Sürekli tak çıkar zor oluyor. Pek anlamıyorum bu lens işinden bir kere alıp uzun süre kullanmak istiyorum. Makinem 550d ancak Canon 7D ye geçmek istiyorum.

Ben dış mekan düğün fotoğrafları çekmek niyetindeyim bu yüzden daha farklı lens tavsiyelerinizi de bekliyorum, teşekkürler.

gerek yok bence üzerine 1o mm veya 18 mm lens al mukemmel 3lu
  • Bence 24-105 almanı tavsiye ederim. Bana düğün çekimlerinde çoook işe yarıyor..
  • Forumdan değerli bir arkadaş 24-70 f/2.8 veya 135 f/2 önerdi. Işık problemim yok dış mekanlarda çekim yapılacak. Benim aklım hep 24-105 teydi ancak işin ehli arkadaşların da 24-70 tavsiye ettiğini gördüm. Ben yaklaşık 3 metreden poz alıcam, dediğim gibi ışık problem değil, bir de düğün fotoğraflarında merkez net yanlar flu yani bokeh çok iyi oluyor bunu da bu lensle yapabilme şansım var mı ? Kısaca 24-70 daha dar ancak daha keskin olarak işime yarar mı yoksa 24-105 ile daha geniş açı mı almam lazım. Ben başka herhangi bir nesne çekimi yapmıyorum manzara v.s. bu yüzden açı olarak 5 metre uzağımı çekerim en fazla. Pek bilgili değilim bu konuda, bilgili arkadaşlardan cevaplar bekliyorum.

Araştırdım, şu 3 ürüne kadar eledim. Hem fiyat olarak hem fayda olarak en çok önerilenler bunlar oldu.

Canon EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM - Odak aralığı biraz daha geniş, 3.5 - 5.6 yazdığına göre sanırım ışık ihtiyacı duyabilir?
    Canon 24-105 mm f/4 L IS USM - Diğerlerinden daha geniş, acaba geniş açı arttıkça keskinlik, doygunluk gibi şeylerden feragat eder mi lens?
    Canon EF 24-70 F2.8 - IS yok ben eli fazla titreyen biriyim, çamur gibi görüntüler alır mıyım yoksa fazla farketmez mi, tripot kullanmıyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kenshi -- 1 Ocak 2013; 14:42:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kenshi

Forumdan değerli bir arkadaş 24-70 f/2.8 veya 135 f/2 önerdi. Işık problemim yok dış mekanlarda çekim yapılacak. Benim aklım hep 24-105 teydi ancak işin ehli arkadaşların da 24-70 tavsiye ettiğini gördüm. Kısaca 24-70 daha dar ancak daha keskin olarak işime yarar mı yoksa 24-105 ile daha geniş açı mı almam lazım.

@Kenshi Hocam yalnız "dar açı" terimini yanlış anlamışsınız. Sizin bahsettiğiniz "lens aralığı" yani 24-105, 24-70 'e göre daha geniş aralıkta, ama daha geniş açıya sahip değil, çünkü ikisi de 24mm den başlıyor, yani iki lensinde en geniş açısı 24mm, 24-105 ise 24-70 e göre daha fazla zoom olanağı sunuyor. İki lensin kalite farkı elbette var, 24-70 daha iyi performans veren bir lenstir, ama fiyatı da ona göre iyidir

• Anladım Herkese teşekkür ederim, güzel fikirler edindim. Ay sonu Almanya'ya gidicem oradan biraz fiyat araştırması yapar gelirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Telefon Önerisi Lütfen
    3 yıl önce açıldı
    !!! - Lütfen çok acil - !!!
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 24-70 iyidir ama IS yok...Bence 70mm'de IS olmadımı sıkıntı başlar... Ayrıca 105mm f4 bokehi, 70mm f2.8 bokehinden daha iyi... Şu da unutulmamalı 2.8, f4'e göre sadece 1 stop daha başarılı bir lens, yani arada aman aman 2.8 olmassa olmaz diye bir durum yok. Işık da problem değil dediğinize göre 24-105 biçilmiş kaftan...
  • Cevap için geç mi kaldım bilmiyorum ama tüm yazıları okuduktan sonra kendi görüşümü de sunmak istedim. Gördüğüm kadarıyla APS-C gövde bir makine kullanıyorsun. Bunun için 24 mm ile başlayan tüm lensler sana çok dar gelecektir. Düğün ya da model çekiminde bunun sıkıntısını yaşarsın. APS-C gövde lensler için 24-70'in karşılığı 17-50'dir. Ve bu yüzden Tamron 17-50 f2.8'i tercih etmeni öneririm. Fiyat ve keskinlik performansıyla efsane olmuş bir lenstir.

Ama FF gövdeye geçiyorsan bütçen uygunsa tercihin Canon 24-70 f2.8 olsun. Ve unutulmamalı ki 1 stop fark öyle yerler gelir ki, hayat kurtarır..
  • Hobi amaçlı yapacaksan kafaya neden bu kadar takıyorsun anlamıyorum. Pro amaçlı yapacaksan tek makineyle olmaz zaten. Biri makineye 17-50 veya 24-70 gibi birşey takarsın diğerine 85 yada 105 prime takarsın, ana göre vakit kaybetmeden en iyisini çekersin.

Elin aşırı titremiyorsa 70mm sıkıntı bir değer değil. 2.8'e kadar indiğinden hızlı enstantane kullanırsın sorun olmaz. Sonuçta hem açık diyafram hem dış mekan 1/125'in altına düşmezsin zaten.

18mm sensör çarpanıyla dahi çok geniş bir lens. Çok kalabalık grupları çekmeyeceksen 24mm yeter. Dolayısıyla 24-70 gayet iyi olur. Foto kalitesi olarakta en iyisi o olur. Aksi taktirde kalabalık gruplara 17-50 gibi bir lens daha iyi verim verir. Ama bu tip bir kitle de 100-120mm lensteki bokeh avantajını bulamazsın. Dolayısıyla tekli portre çekimlerinde, gelin damat yakın planlarda istediğini alamazsın. Yani ciddi anlamda tek makina ile düğünlerde her fotoda en iyisini elde etmek zor. Ya geniç açıdan feragat edeceksin, ya yakın plan portre bokehinden. İkisi bir arada olacaksa 18-105-135 gibi lensler en gerekli aralık ama onlar da oldukça vasat lensler.

Benim tavsiyem;

-portreden feragat edip geniş açım olsun kalabalık grupları bol çekerim diyorsan 24-70 f2.8 al.
    -Gruplar ikinci plan asıl önemli iyi bokehli yakın plan portreler diyorsan sigma 50-150 f2.8 al.

• Teşekkürler herkese cevaplar için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.