Şimdi Ara

LENS Kullanımı Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün lens ve gözlük aldım.Gözlükte sol 4.25 sağ 4.00 imiş doktor bey astigmatında var lenste bunu iptal edicez.Biraz bulanık görebilirsin dedi tamam dedim.Lenste ise sol 4.25 sağ 3.75 verdi.Astigmatım tek taraflı mı imiş yoksa bu düşüklük yanlışlıkla mı oldu diğeri neden düşmedi pek bir fikrim ve bilgim yok sizlere danışayım dedim.

Bir de Acuvue Qasys marka lens aldım aylık kullanım imiş.Ancak hiç bir bilgilendirme de bulunmadılar.Açıkcası bende bilmeyince sormadım.Gece yatarken kullanabilir miyim ? Kullansam sorun oluşturur mu ? Bir arkadaşımdan duyduğum hurafeye göre göz derecesinin büyümesine yol açıyor imiş.Ancak 3 haftadır kullanıyorum daha hiç çıkarmadım diyenleri de duymadım değil biraz imrendim onlara onlar gibi yapabilir miyim ?

Diğer gibi de lenste sol gözümde uzağı görmekte zorluk çekiyorum ve işin garip tarafı sağ gözümde de yakını görmekten zorluk çekiyorum özellikle dün kitap okuyayım dedim burnumdan geldi ancak sol gözüm daha net yakın açısından bu neden oluşuyor acaba bir bilginiz var mı ?Ben bu aylık lensleri okul zamanında kullanmayı düşünüyorum eve geldiğim zaman gözlük kullanmayı planlıyorum sürekli tak-çıkar değiştir bir sorun teşkil eder mi bugün tekini yere düşürdüm aslında suyu ile yıkadım ancak içim rahat etmedi yenisini açtım bu gibi durumlarda ne yapmam gerekir ? Baya uzun oldu cevaplarınız için teşekkürler olmadı doktor ile tekrar görüşeceğim.

• Gece uyumadan önce çıkarman daha sağlıklı ancak çıkarmayada bilirsin çıkarmassan sabah biraz kurur bulanık görürsün bir müddet ve biraz gözünü rahatsız eder daha sonrasında geçer ben 5 gün çıkarmadan takıyorum banyo falan yapıyorum tabi gözüme su tutmuyorum sakın tutma gözüne su mikrop kapabilir 5 gün sonra çıkarıp 2 gün solusyonda bekletiyorum sonra yine aynı lensi düşürdüğünde lensi avcuna al üstünde solusyon damlat bolca sonra parmağınla hafifce ovalayarak temizle sonra tak yenisini açmana gerek yok.
  • oasys 2 haftalıktır.

purevision 2 hd, air optix kullanan biri olarak oasys beni hiç memnun etmedi. diğerleri 1 hafta gözümde kalırken oasys ile 2 saat kestirdim lensler gözüme yapıştı.

doktora git iyice öğren neyin ne olduğunu.
  • Lensi sürekli takmak korneayı inceltir. Bütün gün gözüne basınç uyguluyor. Ben de 3 ay kullandım sonra da takmadım daha. İlk başlarda sorun olmadı bende sonradan gözümde kaymaya başladı ağrımaya başladı çok sık kullanmamalısın bunu için. Yere düşürürsen o lensin ömrünü azaltırsın. Zaten havadaki mikroplar temas ediyor bir de yere düşürüp gözüne takıyorsun. Yere düşerse lens sıvısına koyup bir miktar bekletmen gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feel Me

oasys 2 haftalıktır.

purevision 2 hd, air optix kullanan biri olarak oasys beni hiç memnun etmedi. diğerleri 1 hafta gözümde kalırken oasys ile 2 saat kestirdim lensler gözüme yapıştı.

hocam onların dia ve bc leri farklı nasıl takabiliyorsun.(Air Optix AQUA dia:14.2 bc:860 PureVision 2 HD dia14.00 bc:8.6)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lagari Hasan Çelebi

quote:

Orijinalden alıntı: Feel Me

oasys 2 haftalıktır.

hocam onların dia ve bc leri farklı nasıl takabiliyorsun.(Air Optix AQUA dia:14.2 bc:860 PureVision 2 HD dia14.00 bc:8.6)

bc - dia çok çok önemli değil. bc nin biraz önemi var o kadar. benim bc değerim 8.4 , 8.4 lens yok piyasada. 8.6 oasys uymadı, 8.7 lik air optix kullanıyorum. 1 seneye yakın 8.9 luk 2hd astigmat kullandım.

• Cevaplar için herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.Başka yorumu olan ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yok üç gün çıkarmıyorum beş gün gözümde kalıyor diyenleri sakın dinleme. Bende 2.5 yıldır kullanıyorum. Evde iken lens takmam. Evde gözlük kullanmanı öneririm. Hem gözlerinde dinlenmiş olur. Lens gözündeyken uyumayı deneme çok kuru olur gözlerin. Hatta daha tehlikeli durumlarda oluşabilir. Lensi değiştirme konusuna gelirsek benim kullandığım şekilde. Yani sadece dışarıda lens evde gözlük takarak. 1 ay değil 1.5 ay civarı kullanabiliyorum. Takarken ve çıkarırken ellerinin temiz olmasına dikkat edersen çok sorun olmaz. Aklına takılan şeyler var ise sorabilirsin. Ben de aynı markayı kullanıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Purevision 2 HD ile başladım ve hiç değiştirmedim 1,5 sene kadar oldu.

Başlarda haftadan haftaya çıkarıyordum ancak daha sonra evde gözlük kullanmaya başladım sadece dışarı çıktığımda lens kullanıyorum. Bu arada denize, havuza vs. lensler ile girme mikrop kapabilir gözün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RockSharp -- 6 Ağustos 2014; 15:56:58 >
  • Hocam sağ ve sol gözün farklı 2 kutu lens almissin.Bir kutudan 6 tane lens cikar ve bir tanesini 1 ay kullanirsin.Ayrıca her aksam cikar yoksa gozckurulugu batma vs. yapabilir.Bu arada her aksam solisyonla güzelce yikamayi aliskanlik haline getir sonra büyük sikinti cekersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.