Temizliğini sağlayamazsan körlüğe kadar gider haberin olsun. Taktıktan sonra hissetmezsin 3 sene kullandım daha fazla sorun olursa cevaplayabilirim
çok saol hocam.Bi takım sorularım var elbette ki hemen alışabiliyomusun ve çok batma yapıyormu?
up
quote:
Orijinalden alıntı: Dr.DanGeR
quote:
Orijinalden alıntı: Shiftlenbik
Temizliğini sağlayamazsan körlüğe kadar gider haberin olsun. Taktıktan sonra hissetmezsin 3 sene kullandım daha fazla sorun olursa cevaplayabilirim
çok saol hocam.Bi takım sorularım var elbette ki hemen alışabiliyomusun ve çok batma yapıyormu?
Ben ilk başlarken refleks engelleyici damla kullanıyordum öylelikle çabuk alıştım. Lens süresi dışında fazla kullanınca batma olur
15 günde bir çıkarıyorum. Gözümdeki olduğunu çoğu zaman unutuyorum. Gözlüğü kırdığım halde yaptırmadım bile. 3 senedir sürekli lensle yaşıyorum Özellikle yağmurda karda gözlük kullanmış olan arkadaş varsa lensin rahatlığını biliyordur. Kışın soğuk yerden sıcak yere geçince buğ yapar, yağmurda damlalar önüne gelir, karda herkes oyun oynarken sen gözlük silmekle, buğ gidermekle uğraşırsın falan
Bendede ileri derece astigmat var ehliyet alırkende gözlük ve lens yazdırdım fakat bu normal zamanda gözlük kullanmayı gerektirmiyor bence ki astigmat için verilen gözlüğüm evt cok netlik sağlıyor ama normal bakış mesafemde bence hiç gerek yok dikkat gerektiren veya yazı için gereken yerlerde tv izlerken falan kullan diyorlar doktorlar astigmat için verilen gözlükleri tabi seninkini bilemem
Şuana kadar tek marka kullandım genelde hep gözümde lens olduğunu hissetmişimdir. Günlük tak çıkar kullanıyorum temizlik açısından bu daha uygun geliyor. Gün içerisinde bile bence yeteri kadar kirleniyor lens aylık alıp ayda 4-5 sefer çıkaranları anlamıyorum. Lens rahat olur ama her gün tak çıkar gına getirebilir.
Boşver yav lensi mensi en rahatı gözlük. Gözlük yüzüne yakışıyorsa gözlük kullan bence. Lens ile uğraşma hiç. Ayrıca lensi uzun zaman kullandığında gözün kornea tabakasını aşındırırsın vs. ne uğraşacan. En temizi gözlük kullan 22-23 yaşına kadar sonra çizdir oh mis. Bir daha ne gözlükle uğraşırsın ne de lensle.
quote:
Orijinalden alıntı: Kürşat.
Ben kullanıyorum hiç bir zaman gözlüğün yerini tutamaz. Hiç rahat değil onu söyleyeyim önce. Her zaman gözündeki yabancı maddeyi hissediyorsun. Bunu tüm lens markalarını kullanmış biri olarak söylüyorum, 4 yıldır da kullanıyorum lens. Ama dışarıda gözlük takmayı sevmediğim için mecburen katlanıyorum. Eve gelince hemen çıkarıyorum, uzun süre takınca kuruma yapıyor.
aksıne gozunde oldugunu bıle hıssetmıyorum.gozluk falan hıc alma.bır aylık olanlar day&nıght dıye,gozunden hıc cıkarmıyorsun.mısal ben 6 7 ayda bır cıkartıyorum.aklına bıle gelmıyor gozunde oldugu.rahatszda etmıyor takmayı bıldkten snra
Yağmurda gözlük camlarının ıslanması,silince leke yapması ve soğuktan sıcağa geçtin mi buharlaşması problem gözlük için. Lens kullanmak rahat hele alışınca fark etmiyorsun bile gözünde olduğunu. Sadece gece gözünde de uyumamaya ve hijyene dikkat et. Takma çıkarma konusunda arkadaşlar demiş zaten ilk bi kaç hafta zor oluyor takman ama alışınca 10 saniyede hallediyorsun . Ama evdeyken filan gözlük kullan .
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Shiftlenbik
Sana tek diceğim lensı takmayı 1-2 haftada öğrenirsin ondan sonra senden iyisi yok bu kadar.
En sagliklisi galiba gunluk olanlar sabah okula giderken takarim aksam cikartirim yarin doktora soylicem :)
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: SchutZ
Lens tabiki daha rahat, bende senin gbi evde gözlük dışarda lens şeklinde kullanıyorum.. Bazen dışarı çıkıyor 2-3 saatlik o zaman lens takmıyorum gözlükle cıkıyorum cidden lens i arıyorum, dışarsı soğuk sıcak bi yere giriyorsun buhar falan yapıyor . Lens çok uzun zaman sonra 10 saat sonra falan "bazen" gözünde olduğunu hissediyorsun çok bi rahatsızlık vermiyor.. Ama lensınde zararları var tabii ki ilerde ameliyat olmanı engelliyor falan.
hocam göz derecem fazla değil en son gittiğimde sol gözüm 0.75 di
tamam canım benımde 1.25 fakat gözlüksüz ve lenssiz dolasmak ıstemıosn inan bana
Bakalim hayirlisi yarin bi olsun :) doktora lens kullanmak istiyorum diyince ayriyetten lens icin muayene fln yapiyormu?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Cronic
Uzun süredir lens kullanırım. Lensin en kötü özelliği: 1. 8 saatten sonra kuruma yapar, 8 saati geçince çıkardığında gözlerin kızarır.. 2. Solisyonudur, koruma kutusudur yanında taşıman gerekir. 3. Sabah ve akşamları lens için bir "iş" hayatına eklenir. Lensi cıkarmak solisyonu ile kabına koymak, sabahları lens takmak vs.. 4. Yazları daha da cabuk kurur 5. Havuz deniz gibi yerlerde çıkarsan dert, çıkarmasan dert
Bu arada ben en sonunda günlük lenslere geçtim. Günlük takıp akşamları çıkarıp atıyorum..
Günlük derken.Ben mesela baya titizim.günümün 10-12 saati okulda geçiyor bu yüzden dışarıda lens kullanıcam.Eve gelince lenselri çıkartıp gözlüğe geçicem.O günlükler nasıl oluyor?
Günlük işte.. Sabah lensi paketinden çıkarıp takıyorsun, akşam istediğinde çıkarıp çöpe atıyorsun. Yarın yine yeni paketinden çıkarıp...
Haftalık lens kullanıyorum. Lensi ilk taktığım günden sonra gözümde hissetmiyorum. Derecesi büyük olan biri için bu muhteşem bir zevk. Ama gözde kuruma başlayınca çekilmez oluyor. 6 Ay civarı oldu lense başlayalı, bu süre boyunca gözlüğü özledim. LYS'den sonra gözlük alacağım.
Renkli lens kullanıyordum takıp-çıkartırken gözümü bozdum
quote:
Orijinalden alıntı: otantizma
Haftalık lens kullanıyorum. Lensi ilk taktığım günden sonra gözümde hissetmiyorum. Derecesi büyük olan biri için bu muhteşem bir zevk. Ama gözde kuruma başlayınca çekilmez oluyor. 6 Ay civarı oldu lense başlayalı, bu süre boyunca gözlüğü özledim. LYS'den sonra gözlük alacağım.
Haftalık nasıl oluyor hocam? 1 hafta ömürlümü?.Hocam ne marka öneriyorsunuz?.batma yapmayan gaz geçirgenliği yüksek?