Şimdi Ara

*** Lens Kullananlar , Almak İsteyenler ve Tavsiyeler *** (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.681
Cevap
112
Favori
674.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • fiyat sorun değil yıllık paket aldığım için %37 indirim oluyor . 6 aylık şeffaf lens 100 tl ye denk geliyorsa bunda 140a denk geliyor yani o kadar fark beni batırmaz . biraz farklılık olsun . renkli lens için deneme lensi yokmuş acaba aynı ürünün şeffaf deneme lensini istesem bir sorun olurmu . yani renklisi ile şeffaf arasında görüntü farkı oluyormu kullananlar yardım edebilirmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camokasahin -- 28 Nisan 2011; 17:08:58 >
  • Merhaba,

Abim bilmem kaç senedir gözlük kullanıyor. Artık gına gelmiş şimdi karşısında iki seçenek var; ya göz çizdircek ya da lens takacak. Siz hangisini önerirsiniz? Ve ayrıca lensin göz sağlığına zararı var mı? Varsa bir tane abim var onuda şey yapmıyım, her neyse.
  • Arkadaşlar Air Optix Aqua -0.75 lenslerimi satıyorum. 4 tane (4 aylık) lens vardır. 30 liraya veriyorum ve kargo alıcıya aittir. İlgilenenler için 2. el ilanım

http://forum.donanimhaber.com/m_48701725/mpage_1/f_/key_//tm.htm#48701725
  • quote:

Orijinalden alıntı: camokasahin

fiyat sorun değil yıllık paket aldığım için %37 indirim oluyor . 6 aylık şeffaf lens 100 tl ye denk geliyorsa bunda 140a denk geliyor yani o kadar fark beni batırmaz . biraz farklılık olsun . renkli lens için deneme lensi yokmuş acaba aynı ürünün şeffaf deneme lensini istesem bir sorun olurmu . yani renklisi ile şeffaf arasında görüntü farkı oluyormu kullananlar yardım edebilirmi ?

Evet şeffaf ile renkli lens farklı oluyor.Çünkü renkli lenslerde pupil boşluğu var diğer kısımlar renkli pupil boşluğuna göre farklılık oluyor.Açıklaması şöyle şeffaf lens hafif kaysada sorun olmaz çünkü şeffaf ancak renkli lens kayarsa gerçek gözümüzdeki pupil boşluğunun üzerine renkli kısım gelir ve görme bulanıklaşır.Renkli lens sabır ve ekonomik bir iştir çünkü ben bir sürü lens markası denedim bazısının kayma sorunu olmaz ama rengi ve deseni kötüdür yapay olarak durur.Görüntü farkı evet oluyor ama öyle aman aman bir fark değil özellikle gözünün tam uyum sağladığı bir renkli lens gerçekten performanslı oluyor.Lens alırken oksijen iletminide dikkat etmeni tavsiye ederim.

• arkadaşlar herkeze slm olsun benım bazı problemlerim var:

aslına balıkırsa 3 yıldır lens kullanıorum..göz numaram 1.25 ikiside bide ek olarak astigmat var...dusuk gibi görünüyor ama benı rahatsıxz ettiği için kullanma kararı almıştım..ancak yasadıgım bırtakım problemler yuzunden cok ara vererek taktım mesela 1 ay kullandım 7-8 ay kullanmadım..:D

kullandıgım lens bausch&lomb purevision hiç değiştirmedim..kullandıgım lens solusyonu ıse renu marka şimdi ise problemlerimi yazayım.....

arkadaşlar öncelikle takmada ve cıkarmada sorunum yok o işleri halledeli çok oldu..kendim veteriner hekim 4.sınıf öğrencisiyim o bakımdan hijyen benım göbek adım:D:D:D o konudada sorun yok..her akşam çıkarırım sabah kalktıgımda takarım ... ancak

1-sağ gözüme cok rahat takıorum ama sol gözümde sık sık sorun yasıorum lens sankı tam oturmuyo biraz cebelleşmeden sonra takıorum

2-taktıktan yaklaşık 10- 15 dk sonra batmalar başlıor sanki gözüm kuruyo lensin ustunde su oranına yuızde 36 yazıyor..

3-sağa sola oynattıgımda lens sanki sonradan gelio baktıgım yere yada bana öle geliyor..

4-birda çok ilginç ama yakını bulanık göruorum (aşırı değil ama)uzak ise cam gibi...

formda gördugum kadarıyla herkez biomedics 55 ustunde karar kılmış benım bu sorunlarımı halledecek bir lens markası varmı yada yanlış nerede biliyorsanız lutfen soyleyın ıyı görmek ıcın taktıgım lens bana acı verıo ve bu ıgrenç bi his eve gelip hemen cıkarmak ıstıyorum cogu zaman...önerilerinizi bekliyorum...

Özellikler: Su içeriği % 55 olup UV Filtresi vardır. Geniş üretim parametresine sahiptir. yazıo biomedics 55 için bu göz kuruluguma iyimi gelir.kuruluk hissini giderecek bi marka söyleyın bana lutfen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sert-aç -- 2 Mayıs 2011; 20:01:24 >

• Hocam ben bir çok marka lens kullandım. En net ve güzel görüşe sahip purevision fakat piyasada en çok batma yapan lenste purevision.

Şöyle diyeyim ki 1 sene bıyunca purevision kullandım sorna accuve oasys kullandım gerçi bunlardan öncede 3-4 marka kullandım onları saymıyorum. Oasys rahat olmasına rağmen görüş purevision kadar keskin değildi.

Ama tester olarak hediye yoladılar 2 ay önce lens marketten ve airoptix auqa vardı içinde. normal airoptix ile çok kötü anılarım olduğu için hep ön yargılı bakıyorudm ama onunla hiç alakası yok. Çok rahat ve batma yapmayan güzel bir lens çıktı. Şu anda purevision var gözümde öğlen taktım gözüme ama gözüme kum atmış gibi şu anda batma yapıyor. Bunların hiç biri yoktu aqua da. Denemeni tavsiye ederim hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Hocam ben bir çok marka lens kullandım. En net ve güzel görüşe sahip purevision fakat piyasada en çok batma yapan lenste purevision.

Şöyle diyeyim ki 1 sene bıyunca purevision kullandım sorna accuve oasys kullandım gerçi bunlardan öncede 3-4 marka kullandım onları saymıyorum. Oasys rahat olmasına rağmen görüş purevision kadar keskin değildi.

Ama tester olarak hediye yoladılar 2 ay önce lens marketten ve airoptix auqa vardı içinde. normal airoptix ile çok kötü anılarım olduğu için hep ön yargılı bakıyorudm ama onunla hiç alakası yok. Çok rahat ve batma yapmayan güzel bir lens çıktı. Şu anda purevision var gözümde öğlen taktım gözüme ama gözüme kum atmış gibi şu anda batma yapıyor. Bunların hiç biri yoktu aqua da. Denemeni tavsiye ederim hocam.

aynı problem işte daha sabah açtım taktım gözüm çıkacak birazdan benım cok buyuk ihtimalle kuruluktan batıyor purevision nun ustunde yuzde 36 su yazıo bunun dusuk olmasımı ii yuksek olmasımı onu anlayamadım abim 8 yıldır takıyor aynı marka kullanıoruz benımde 1 yıl boyunce battı yakını zor gördüm gibi şikayetlerim vardı diyo ancak su an yok ...kullana kullana alısacaksın dıyor ama acı cektiriyor resmen benım hangi marka ve hangi su orarnına sahip bir lens kullanmam gerekir..??

http://www.lensmarket.com/cooper-vision/biomedics-55 mesela bu lensin su oranını görüldüğü gibi bu kuru gözler için ideal bi oranmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sert-aç -- 2 Mayıs 2011; 20:20:00 >

• şu anki lensim air optix aqua %33 su oranı var. normalde sorun yok dışarda ama pc başına felan geçince fazla dayanamıyorum . kampanyalı yıllık freshlook marka lens var %37 indirimli olduğu için hesaplı geldi bana . yorumlara baktımda renkleride gayet doğal diyorlar. yeşil ve hareli gümüş gri çok doğal diyorlar ve ben bu renkleri düşünüyorum. bu lensn su oranı %55 . acaba bunu alsam dahamı çok rahat ederim
  • quote:

şu anki lensim air optix aqua %33 su oranı var. normalde sorun yok dışarda ama pc başına felan geçince fazla dayanamıyorum . kampanyalı yıllık freshlook marka lens var %37 indirimli olduğu için hesaplı geldi bana . yorumlara baktımda renkleride gayet doğal diyorlar. yeşil ve hareli gümüş gri çok doğal diyorlar ve ben bu renkleri düşünüyorum. bu lensn su oranı %55 . acaba bunu alsam dahamı çok rahat ederim

hocam anladıgım kadarıyla batmayı onlemek ıcın su oranı dusuk olanı tercih etmeliyiz dogrumudur bulabildiğim kadarıyla en dusugu Air Optix AQUA
  • Merhaba,

Air optix aqua var elimde yeni aldım fakat rahat edemedim.1 çiftini kullanıp attım diğerleri duruyor.Eğer bu markayı kullanan ve göz kusuru aynı olan varsa ücretsiz verebilirim.Sadece kargoyu karşılarsınız.Maksat faydam dokunsun.
    -3.00 miyop
    diğer değerleride yazayım
    bc 8.6 dia 14.2

Edit : Forumdan bir üyeye gönderilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulspruta -- 16 Mayıs 2011; 1:24:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kulspruta

Merhaba,

Air optix aqua var elimde yeni aldım fakat rahat edemedim.1 çiftini kullanıp attım diğerleri duruyor.Eğer bu markayı kullanan ve göz kusuru aynı olan varsa ücretsiz verebilirim.Sadece kargoyu karşılarsınız.Maksat faydam dokunsun.
    -3.00 miyop
    bc 8.6 dia 14.2

numaralar uysa.......
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sert-aç

quote:

Orijinalden alıntı: Kulspruta

Merhaba,

-3.00 miyop
    bc 8.6 dia 14.2

numaralar uysa.......

Kısmet değilmiş hocam
  • arkadaşlar merhaba son kullanma tarihi 2013 olan kutusu açılmamış 3 çift lensimi satıyorum

BC: 8.6

PWR : -1.00

DİOPTRİ:12.4

ilgilenenler pm atsın bu lensler bana uymadı....airoptix auqa ancak bu baya bi yattı kafama tek korkum buda batarsa...
  • quote:

quote:

şu anki lensim air optix aqua %33 su oranı var. normalde sorun yok dışarda ama pc başına felan geçince fazla dayanamıyorum . kampanyalı yıllık freshlook marka lens var %37 indirimli olduğu için hesaplı geldi bana . yorumlara baktımda renkleride gayet doğal diyorlar. yeşil ve hareli gümüş gri çok doğal diyorlar ve ben bu renkleri düşünüyorum. bu lensn su oranı %55 . acaba bunu alsam dahamı çok rahat ederim

hocam anladıgım kadarıyla batmayı onlemek ıcın su oranı dusuk olanı tercih etmeliyiz dogrumudur bulabildiğim kadarıyla en dusugu Air Optix AQUA

benimde pek bilgim yok ama kuruluğu önlemek için su oranı yüksek olsun diyorlar benimde tam bilgim yok hangisi olunca ne işe yarıyor :)

• arkadaşlar biri şunu netleştirsin lutfen su oranı yuksek oluncamı batar düşük oluncamı tabi gözden göze değişir ama ..........
  • quote:

arkadaşlar biri şunu netleştirsin lutfen su oranı yuksek oluncamı batar düşük oluncamı tabi gözden göze değişir ama ..........

Su içeriği yüksek olunca daha az batma yapıyor ama sürekli göz yaşıyla beslenmesi gerekir yani eninde sonunda batma yapacak.Su içeriği az olanlar daha az göz yaşı ihtiyacı duyuyor bu lenslerde diğerlerine göre biraz daha gözde hissedilir.Kendimden örnek veriyim %58 su içerikli bir lens kullandım göze taktığımda çok rahat herhangi bir batma olmuyor fakat göz kuruluğu yapıyordu bir iki hafta sonra batma yapmaya başladı daha sonra refresh lubrikant sıkmaya başladım sorun olmadı.
  • yalnız buradaki fikirler çelişiyor arkadaşlar bunun bir orta yolu yokmu airoptix auqa lensin gözüne batan biri için ideal mı yanlışmı
  • su an aır optıx aqua nın testerını sipariş ettim 18 tl aldılar ancak begenıpte devamını ıstersem 18tl ındırım olacak yanı 4 cift 52 tl ye gelecek yarın ulasır elime
  • quote:

su an aır optıx aqua nın testerını sipariş ettim 18 tl aldılar ancak begenıpte devamını ıstersem 18tl ındırım olacak yanı 4 cift 52 tl ye gelecek yarın ulasır elime

nereden aldiniz hocam
  • en son göz muayenesine gittiğimde doktor lens kullanmasaydın numaran daha da ilerlerdi dedi çok ilginç gelmişti. 4 yıldır kullanıyorum çeşitli marka kullandım şuan Johnson&johnson Acuvue OASYS kullanıyorum güzel bir ürün memnunum ancak bütün gün bilgisayar karşısında olunca batma ve kuruma oldu...refresh kullanmak gerek ..neyse böyle işte:D
  • 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.