Şimdi Ara

*** Lens Kullananlar , Almak İsteyenler ve Tavsiyeler *** (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.685
Cevap
110
Favori
677.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Adalet

*** Lens Kullananlar , Almak İsteyenler ve Tavsiyeler ***

Dostum Temel eğri , sitelerde BC (base curve) olarak geçer.
    **
    Sph (spheric) değeri sağ için -0,25 ,sol için 0,50 (bu değer miyop ve hipermetrop göz bozukluğu içindir.Değerin aşında (-) işareti olması miyop olduğun anlamına gelir.(+) olursa hipermetroptur)
    **
    cyl (cylindiric) değeri yalnızca sağ için -2.25 180derece (bu değerler ise astigmat göz bozukluğu için)

Cevap için çok teşekkür ederim.Marka olarak air optix önermişti doktorum.Deneyip göreceğim.

İyi günler herkese.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

Orijinalden alıntı: Yakuza34

quote:

Orijinalden alıntı: Moribito

5-6 senedir gözlük kullanıyorum, son iki senedir göz numaram değişmedi (İkiside 2.25 astigmat), neyse gene yıllardır gittiğim göz doktoruma gittim, lens için reçete istedim;

Bana gözlerin ilermemiyo, gel seni lazer ameliyatı yapalım dedi . Lens takarsan korneanda incelme olabilir ve ilerde ameliyat şansını azaltabilir dedi, bu doğrumudur? Lensin korneayı inceltme şansı varmı?

Böyle birşey mümkün değil.Ticaret yapan doktorlarımızın bir mantığı bu.Lens bu şekilde bir tahribat yaratmaz.Böyle bir olayla hiç karşılaşmadık.

www.lenscim.net

Uzun vadede yapar. Hatta bazen göz numarası bile ilerleyebilir. Benim 18-19 yaşımda duran göz numaram(4,75) 24 yaşımda tekrar ilerledi ve 5,25 oldu. Amcama sorudğumda lens yapmıştır. Gerginlik yapıp numarayı arttırmıştır çok mühim bişey değil dedi. Ama sonuçta göze bir protez yabancı madde takıyorsunuz. Her türlü anormalliğe hazırlıklı olmaısınız.

Bu arada bu air optics aqua iyimiş ya, normal air optics den tamamen fakrlı bir lens hoşuma gitti. Acaba purevision HD yi kullanan oldu mu nasıl lens beklemeye değer mi. Benim lens market'e gelmemişte daha.

göz konusu çok hassas bir konu...

bence mutlaka doktorlara sormalısın bir iki kişiye bağlı kalmaktansa tüm detaylarıyla öğrenmek daha iyidir...

• Dur hemen gitme

Önce şu linke gir.
    http://www.lensmarket.com/ciba-vision/air-optix-toric

Doktorun sana tavsiye ettiği lens bu.Lenslerde şöyle bir durum var.Her markanın ürettiği lenslerin BC değeri farklı oluyor.Bu lens için 8.6 değeri yok yalnızca 8.7 var.Doktor hem 8.6 yazmış hemde 8,7 olan lensi tavsiye etmiş ,bişey farkeder mi bilemem.

Birde şu başta dia (Diameter=çap) değeri var.O herkeste 14 oluyor onunla ilgili yapılacak bişey yok zaten.Ayrıca sph değerini de diyoptri olarak vermişler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Adalet

Dur hemen gitme

Önce şu linke gir.
    http://www.lensmarket.com/ciba-vision/air-optix-toric

Doktorun sana tavsiye ettiği lens bu.Lenslerde şöyle bir durum var.Her markanın ürettiği lenslerin BC değeri farklı oluyor.Bu lens için 8.6 değeri yok yalnızca 8.7 var.Doktor hem 8.6 yazmış hemde 8,7 olan lensi tavsiye etmiş ,bişey farkeder mi bilemem.

Birde şu başta dia (Diameter=çap) değeri var.O herkeste 14 oluyor onunla ilgili yapılacak bişey yok zaten.Ayrıca sph değerini de diyoptri olarak vermişler.

Şu şekilde sipariş ettim. Astigmatlı lens 4-6 hafta arasında gelecekmiş.

• Hiç deneme lensi falan alayım demedin direkt aceleye getirdin olayı İnşallah sorunsuz kullanırsın.hayırlı olsun.
  • Her göz doktoru lens yazabilir mi?
  • 8 yıldır lens kullanıyorum.soflens ,purevision,acuvue advance air optix hepsini kullandım..en iyisi acuvue oasys derim..alın memnun kalmazsanız heryerde % 100 müşteri memnuniyeti var..

www.lensoptik.com sitesinden alıyorum lenslerimi son 4 yıldır deneme de yolluyorlar eğer deneme yollamazlarsa bile memnun kalmazsanız iade alıyorlar.burdan alabilirsiniz..ayrıca oksijen geçirgenliğii

olarak da oasys diğerlerine göre daha iyi.lens kullanıcılarına tavsiyem lensleri söylenen sürenin daha üzerinde kullanmamaları ben bu hataya düştüm ve bundan dolayı çok sıkıntı yaşadım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: EhrimeN

quote:

Orijinalden alıntı: accman

quote:

Orijinalden alıntı: EhrimeN

Bugün lensi kullanmaya başlayalı 10 gün felan oldu. Normalde gözlerim miyop. Sağ 1.75, Sol 1.25. İlk muayene de doktor sende biraz astigmatta var ama önce bunu dene demişti. Bugün tekrar lensli olarak kontrol etti, yazıları okutturdu bu astigmatlı, bu astigmatsız vs diye. Çok farkediyor gerçekten. Astigmatlı lenslerin siparişini verdi geldiği zaman arayacaklarmış.

Bir astigmatım eksikti.

astigmat derecelerin kaç?

Astigmatın derecesi hakkında bilgi vermedi doktor hanım. Sadece lensler gelince arayacağız dedi. Niyeyse lenslerin fiyatı içime oturacak gibi geliyor ama bakalım...

Son durumunuz nedir söylemediniz. (Bu arada ilk kez yönetici ile konuşuyorum biraz heyecan yaptım )
    Birincisi doktora lens siparişi verdiğiniz için fiyat yüksek olacaktır. Olsun bizde bu işi kazık yiyerek öğrendik.
    İkincisi astigmat biraz sorunlu olabiliyor. Astigmat lenslerde batma odaklama gibi problemlere bolca rastlanır.
    Umarım hiç problem yaşamadan kullanırsınız.

• arkadaşlar bende 2.5 aydır lens kullanıcısıyım lensleri önerilen süre dışında kullanmanın ne gibi sakıncaları vardır mesela bana 1 ay dendi bu 1 ay nelere göre deniyor. örneğin ayda 10 gün takmazsam lensin ömrü artar mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesemih

arkadaşlar bende 2.5 aydır lens kullanıcısıyım lensleri önerilen süre dışında kullanmanın ne gibi sakıncaları vardır mesela bana 1 ay dendi bu 1 ay nelere göre deniyor. örneğin ayda 10 gün takmazsam lensin ömrü artar mı ?

5-10 gün çok problem değil. zaten özelliğini birsüre sonra kaybediyor hissediyorsunuz farkı.
    özelliği kaybolduğundan uzun kullanılması önerilmez tabiki ama haftasonları kullanmadığımdan 35 güne tamamlıyorum bazen. oda sırf yeni paket açma üşengeçliğinden
  • 14 yıldır lens kullanıyorum. Birçok marka denedim. Acuvue oasys herkese tavsiye ederim. Uzun süreler bilgisayar başında kalıyorum. Herhangi bir rahatsız vermiyor.

Şunu da söylemek gerekir. Mümkün olduğunca az süreler lens kullanmaya çalışın. (Mesela ben eve geldiğimde çıkarıyorum. Gözlüğümü takıyorum.) Hem göz kuruluğu, batma gibi şikayetleriniz daha az olur. Hem de retinanızı korumuş olursunuz. Lazer ameliyat düşünüyorsanız özellikle...
  • http://www.lensmarket.com/bausch-lomb/purevision-2-hd

Çok pahalıdan geldi ya. 74 liraya değmez diye düşünüyorum bu lensi. Vaz geçtim almıyacam
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiResias

14 yıldır lens kullanıyorum. Birçok marka denedim. Acuvue oasys herkese tavsiye ederim. Uzun süreler bilgisayar başında kalıyorum. Herhangi bir rahatsız vermiyor.

Şunu da söylemek gerekir. Mümkün olduğunca az süreler lens kullanmaya çalışın. (Mesela ben eve geldiğimde çıkarıyorum. Gözlüğümü takıyorum.) Hem göz kuruluğu, batma gibi şikayetleriniz daha az olur. Hem de retinanızı korumuş olursunuz. Lazer ameliyat düşünüyorsanız özellikle...

oasys kullanıyorum ama bulanık ya 2. paketim bu bulanık.
    senin paketin üzerindede japonca tarzı yazılar var mıydı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiResias

14 yıldır lens kullanıyorum. Birçok marka denedim. Acuvue oasys herkese tavsiye ederim. Uzun süreler bilgisayar başında kalıyorum. Herhangi bir rahatsız vermiyor.

ben de önceleri advance kullanıyordum
    yaklaşık 2 senedir oasys kullanıyorum
    ben 6çift alıyorum
    siz ne kadara alıyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShifT7

quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

Orijinalden alıntı: Yakuza34

quote:

Orijinalden alıntı: Moribito

5-6 senedir gözlük kullanıyorum, son iki senedir göz numaram değişmedi (İkiside 2.25 astigmat), neyse gene yıllardır gittiğim göz doktoruma gittim, lens için reçete istedim;

Bana gözlerin ilermemiyo, gel seni lazer ameliyatı yapalım dedi . Lens takarsan korneanda incelme olabilir ve ilerde ameliyat şansını azaltabilir dedi, bu doğrumudur? Lensin korneayı inceltme şansı varmı?

Böyle birşey mümkün değil.Ticaret yapan doktorlarımızın bir mantığı bu.Lens bu şekilde bir tahribat yaratmaz.Böyle bir olayla hiç karşılaşmadık.

www.lenscim.net

Uzun vadede yapar. Hatta bazen göz numarası bile ilerleyebilir. Benim 18-19 yaşımda duran göz numaram(4,75) 24 yaşımda tekrar ilerledi ve 5,25 oldu. Amcama sorudğumda lens yapmıştır. Gerginlik yapıp numarayı arttırmıştır çok mühim bişey değil dedi. Ama sonuçta göze bir protez yabancı madde takıyorsunuz. Her türlü anormalliğe hazırlıklı olmaısınız.

Bu arada bu air optics aqua iyimiş ya, normal air optics den tamamen fakrlı bir lens hoşuma gitti. Acaba purevision HD yi kullanan oldu mu nasıl lens beklemeye değer mi. Benim lens market'e gelmemişte daha.

göz konusu çok hassas bir konu...

bence mutlaka doktorlara sormalısın bir iki kişiye bağlı kalmaktansa tüm detaylarıyla öğrenmek daha iyidir...

Amcam profesör doktor zaten göz üzerine :)

• mrb arkadaşlar. ben 6 aydır air optix aqua kullanıyordum . şimdi 6 aylık veya 1 yıllık renkli lens alacağım . kampanyası olan yada kullandığım lens gibi gözümü rahat ettirecek lens tavsiye edermisiniz .
  • oasys 15 günlük mü 30 günlük mü?
  • oasys normalde 15 günlük 20 günden sonra eskidiğini hissetiriyor 30. günde ise batmalara yol açıyor. Ama genelde bütün satış sitelerinde aylık diye geçiyor. Ama normalde 15 günlük. Ben 6 ay 1 ay kullandım bişey olmadı.

Bu arada geçen lensmarket'e mail attım.Sol göz Göz numaram değiştiği için yeni lens siparişi vermiştim tekrardan ve yarım kalan sağ göz kutum -3,75 bitince elimde 2 adet purevision 5,25 kalmıştı sol gözüm için. Bana 2 adet tester şeklinde 3,75 yollar mısınız elimdeki lensleri kullanabilmek için dedim. Ertesi gün aradılar hemen dün arayamadık kusura bakmayın çok yoğunduk falan, görüşmüşler ve ellerinde varmış en geç perşembe günü elinize ulşacaktır dedi. bugün ise kargolamışlar. Gerçekten çok iyi hizmet veriyorlar bir kere daha beni memnun etmeyi başardı lensmarket.com :)

Purevision 2 HD gelecekmiş ellerine ama 74 lira bana biraz fazla geldi fiyatı. Bakalım ön sipariş ile alsın millet sonra fiyatı düşer belki :D

• quote:

Orijinalden alıntı: camokasahin

mrb arkadaşlar. ben 6 aydır air optix aqua kullanıyordum . şimdi 6 aylık veya 1 yıllık renkli lens alacağım . kampanyası olan yada kullandığım lens gibi gözümü rahat ettirecek lens tavsiye edermisiniz .

arkadaşlar bu lensi önerirmisiniz . air optix aqua gibi rahat ettirirmi gözleri. kullananız felan varmı
    http://www.lensmarket.com/ciba-vision/yillik-freshlook-numarali-paketi
  • Renkli lenslerin kampayalı olarak cibavision freshlook marka var fakat ben renkli lens çok tavsiye etmem. Hem pahalıya geliyor hemde bazen bulanıklık vs gibi sorunlar yaratabiliyor.
  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.