Şimdi Ara

*** Lens Kullananlar , Almak İsteyenler ve Tavsiyeler *** (247. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.681
Cevap
112
Favori
675.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 245246247248249
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kuruluk yapmayan toric günlük lens olarak hangisini almalıyım sizce
  • arkadaşlar yeni lens aldım 2 hafta önce optikci hemen taktı ve çok rahatti hiç batma yanma yoktu.Sonra eve gelince çıkarttım.Ertesi gün baya uğraştım takmak için gozumu cizmisim.gözüm yaniyordu. Doktora gittim 2 tane damla verdi 1 hafta kullandım ve geçti suan.Hatta kontrolede gittim düzelmiş dedi lense devam edebilirsin dedi.Bugün gene denedim arkadaşlar ama takınca gözüm birden yanmaya başlıyor bende çıkarmak zorunda kaliyorum. Ne yapmam lazim az önce denedim sağ gözüm on numara oldu sol gözüm yaniyordu bende mecbur çıkarttım yardiminizi bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadowgun

arkadaşlar yeni lens aldım 2 hafta önce optikci hemen taktı ve çok rahatti hiç batma yanma yoktu.Sonra eve gelince çıkarttım.Ertesi gün baya uğraştım takmak için gozumu cizmisim.gözüm yaniyordu. Doktora gittim 2 tane damla verdi 1 hafta kullandım ve geçti suan.Hatta kontrolede gittim düzelmiş dedi lense devam edebilirsin dedi.Bugün gene denedim arkadaşlar ama takınca gözüm birden yanmaya başlıyor bende çıkarmak zorunda kaliyorum. Ne yapmam lazim az önce denedim sağ gözüm on numara oldu sol gözüm yaniyordu bende mecbur çıkarttım yardiminizi bekliyorum.

yeni bir lens açın, hangi damlayı verdi doktor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: panriver

quote:

arkadaşlar yeni lens aldım 2 hafta önce optikci hemen taktı ve çok rahatti hiç batma yanma yoktu.Sonra eve gelince çıkarttım.Ertesi gün baya uğraştım takmak için gozumu cizmisim.gözüm yaniyordu. Doktora gittim 2 tane damla verdi 1 hafta kullandım ve geçti suan.Hatta kontrolede gittim düzelmiş dedi lense devam edebilirsin dedi.Bugün gene denedim arkadaşlar ama takınca gözüm birden yanmaya başlıyor bende çıkarmak zorunda kaliyorum. Ne yapmam lazim az önce denedim sağ gözüm on numara oldu sol gözüm yaniyordu bende mecbur çıkarttım yardiminizi bekliyorum.

Hocam systane ve zylet oftalmik süspansiyon.Lensi daha yeni 2-3 kere anca kullanmisimdir zaten 2 tanesini yere düştü kaybettim.Lensin gozu tekrar cizmemesi icin neye dikkat etmem lazım internetten videolarla bakım ama bide daha yeni olduğu için hafif yanma normal midir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HELLOMAYFİREND -- 10 Nisan 2016; 22:35:40 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: panriver

quote:

Hocam systane ve zylet oftalmik süspansiyon.Lensi daha yeni 2-3 kere anca kullanmisimdir zaten 2 tanesini yere düştü kaybettim.Lensin gozu tekrar cizmemesi icin neye dikkat etmem lazım internetten videolarla bakım ama bide daha yeni olduğu için hafif yanma normal midir.

Solusyon gozunuze uygun olmayabilir. BioTrue kullanin. Lensi guzelce solusyonla ovalayin. Ve elinizi iyi kurulayin, sabun veya su damlasi kalmasin o da yanma vs. yapar gozunuzde tutamazsiniz lensi..

• İyi günler Arkadaşlar, ben uzağı göremiyorum ve lens için muayene oldum gözümün BC değeri 8,9'du optikçi ise 8,8 kullansam bir zararının olmayacağını söyledi ve kullandım sol taraftaki lensim batma yaptı ve lensimin markasını değiştirdim ve şuan 8,6 çaplı lens kullanıyorum. Bir sorun olur mu ?
  • Merhaba lensi dün gece çıkardım gözümden ve kutusuna koydum sandım.Sabah bir baktım ki lens kutuda değil açıkta kalmış ve kurumuş. Hemen solusyonun içine koyup kapattım. Yaklaşık 11 saattir kutunun içinde. Sizce o lensi tekrar kullanabilir miyim? Teşekkürler

• avarel abi kullanıcısına yanıt
    kullanamazsın hocam,yumuşasa bile 20-30 tl için o riske girmeye gerek yok.
    yenisini açın,göz sağlığı önemli.sonra bir mikrop kapsa ya da bir sorun olsa 1 hafta 15 gün lens kullanamazsınız.birde ilaçlar cabası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayavuz

İyi günler Arkadaşlar, ben uzağı göremiyorum ve lens için muayene oldum gözümün BC değeri 8,9'du optikçi ise 8,8 kullansam bir zararının olmayacağını söyledi ve kullandım sol taraftaki lensim batma yaptı ve lensimin markasını değiştirdim ve şuan 8,6 çaplı lens kullanıyorum. Bir sorun olur mu ?

Merhaba. Benim de sağ gözüm 8.9 bc ve 8.6 bc lens kullanıyorum. Çoğunlukla gözümü sıktığını hissedebiliyorum. Sol gözümde hiç lens yokmuş gibiyken sağda bir şeylerin ufak ufak rahatsız edişi can sıkıyor. Bazen çok fena batma yaptığı da oluyor. Eğer optikçinin size verdiği lens batma yaptıysa başka markanın yüksek bc değerli lensini deneyin. Şayet o da rahat ettirmezse 8.6 ile günü kurtarabilirsiniz ancak dediğim gibi %100 bi rahatlık söz konusu değil.

• kral1840 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

• Şimdi renkli lens kullanmak isteyenlere biraz tavsiye vereceğim. Bir de solüsyonlarla ilgili mini mini bi deneyimim var.

Öncelikle 3 senedir lens kullanmakla beraber son iki yıldır renkli-dereceli, renkli-derecesiz bir çok model kullandım.

Renkli lens olarak 40 tl bandında karşınıza çıkacak marka freshlooktur. Freshlook lensler maalesef kötü renk veriyor. Size tavsiyem şayet açık ya da koyu kahve gözlüyseniz sadece ve sadece pure hazel veya hareli yeşil kullanmanız. Öbür türlü hiç gideri yok bu lenslerin. Özellikle grisi korkunç duruyor, ölü balık gözü demek hafif kalmaz yanında. Fakat, rahat bir lens. 7-8 saati devirdikten sonra kuruluk yaptığını hissedersiniz ancak batma söz konusu değil.

İkinci kullandığım marka ise air optix. Air optix'in gümüş gri rengini kullandım. Elbette her lens gibi güneşli havalarda ya da yakından bakınca alttan kahverengiler cırtladığı için bas bas bağırıyor lensim diye. Ha ama hava şartları uygunsa melek ilan edilebilirsiniz. Birincisi asla gri gibi durmaz bu renk. Üstünüze ne giyerseniz ondan etkilenir. Dediklerine göre bende buz mavisi gibi duruyormuş sürekli. İnsanlar yolda otobüste beni işaret edip gözlere bak diyorlardı. Bir gün otobüste kızın teki yanındaki arkadaşını dürtüp yuh gözlerine baksana çok güzel dedi. Bu markanın sadece gümüş grisini kullandım. Diğer renklere baktığımda aşırı yapay durduğunu gözlemlemiştim çünkü. Özellikle zümrüt yeşili ve parlement mavisi yapay duruyor. Gel gelelim fasülyenin faydalarına, bu lensler biraz sert. Kolay kolay eğilip bükülmediğini elinize alınca görüyorsunuz zaten. Bir de azıcık kalınlar. Bu yüzden bc değerinize uymuyorsa kesinlikle kullanmayın çünkü esneme payı yok gibi bir şey. Gözünüze alışıp kendilerini koyvermeleri rahat 1 haftadan fazla alıyor. Onun dışında gözler alışınca rahat geliyor, zaten oksijen geçirgenliği bayağı yüksek bi lens. Fiyatı ise 75-80 civarında.

Üçüncü marka ise rainbow colors elite. Bu markanın birden fazla çeşidi var. Elite-fantasy-line diye. Elite'ler düz renk, fantasyler hareli, line'lar ise halkalıydı sanırsam. Son lens deneyimim bu markanın giallo yani fıstık yeşilinden yana oldu. Fantastik bir şey arkadaşlar. Gözümün dibine dibine girdikleri halde lens olduğunu fark edemiyorlar. Ve o kadar doğal bir renk veriyor ki anlatamam. Benimle özdeşleştiler resmen bunlar. Haaa ama gül diken olayı var tabii ki. Dünya üzerindeki en rahatsız lensler bu zımbırıklar olabilir. Gözümü oyasım geliyor gözümdeyken. En fazla 2 saat kullanabiliyorum. Kapalı alanlarda resmen göze bıçak saplarmış gibi bir acısı var. Kaç kere derste ağladığımı biliyorum bu meretler yüzünden. Bunların fiyatı ise 140 tl. Tek tek satılıyorlar bir şişesi 70 tl ve yıllık değişimliler.

Bundan sonra solotica veya sophistic'e geçmeyi düşünüyorum. O markalar renkli lens konusunda olayı aşmış yarmış markalar. Biraz da onları deneyelim bakalım. (şişe başı 150 tl onlar da)

Gelelim solüsyon konusuna. Bu konuda uzun uzun yazamayacağım, hemen bir kaç bişi söyleyeyim. Bioture bana kalırsa en iyi solüsyonlardan biri. Opti-free ise ortalama bir solüsyon. Hatta bence direkt su o. Elegance marka aqua fresh solüsyonlar da kuruluk yapıyor, pek tavsiye etmem. Renu ise evlerden ırak diyorlar henüz denemedim. Bu solüsyon işinde de değişik üst seviye ürünler var. Onlara da el atmayı düşünüyorum. (tablet şeklinde olanlar vesaire)

Yeni markalar denedikçe yazarım buraya. Faydam dokundu ise ne ala. Üç markayı renk ve rahatlığa göre sıralayacak olursam:

Renk
    Rainbow color>air optix>freshlook

Rahatlık
    Freshlook>air optix>rainbow color(abv )

Edit: Solflex Natural Colors Mel sipariş ettim. Bunlar solotica'nın aylık değişimli versiyonları. Natural Colors serisi de yanılmıyorsam opak hareli lensler. Deneyimlerimi paylaşırım. Bc değeri 8.7 ve 86 tl bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Myxo -- 18 Nisan 2016; 11:33:00 >

• Arkadaşlar lens alıcam, gözümde 0,75 astigmat var, toric lens almasam fark çok olurmu acaba
  • İlk defa lens kullanıyorum. Muayene sonrasında air optix aqua lens verdi optikçi. Göz değerlerime göre en uygunun bu olduğunu söyledi. İlk lens çiftini deneme yanılma amaçlı takmayı öğrenmek amaçlı bayağı bir hırpalayarak kullandım. Bulanık görme, odaklanma sorunu, sabah kalktığımda aşırı çapak ve gözlerimde ağırlık oluyordu. Ben de lensin hırpanlamasına bağlıdır diyerek diğer çifti taktım, ama sorun devam ediyor. Gözlüğe göre çok büyük oranda görüş kaybı yaşıyorum. Lensi değiştirsem sıkıntım gider mi acaba? Yine aynı firmanın day&night lensini düşünüyorum, ama aynı firma olması kafamda soru işareti bırakıyor. Tavsiyeleriniz nelerdir?

• MadWolf kullanıcısına yanıt
    lens gözlükten kat kat iyi.
    size o lens uymamıştır.
    bende air optix kullandım sonra air optix night and day kullandım arada bikaç daha vardı şuan biofinity kullanıyorum hatta yıllık aldım şuan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Myxo

Şimdi renkli lens kullanmak isteyenlere biraz tavsiye vereceğim. Bir de solüsyonlarla ilgili mini mini bi deneyimim var.

Öncelikle 3 senedir lens kullanmakla beraber son iki yıldır renkli-dereceli, renkli-derecesiz bir çok model kullandım.

Renkli lens olarak 40 tl bandında karşınıza çıkacak marka freshlooktur. Freshlook lensler maalesef kötü renk veriyor. Size tavsiyem şayet açık ya da koyu kahve gözlüyseniz sadece ve sadece pure hazel veya hareli yeşil kullanmanız. Öbür türlü hiç gideri yok bu lenslerin. Özellikle grisi korkunç duruyor, ölü balık gözü demek hafif kalmaz yanında. Fakat, rahat bir lens. 7-8 saati devirdikten sonra kuruluk yaptığını hissedersiniz ancak batma söz konusu değil.

İkinci kullandığım marka ise air optix. Air optix'in gümüş gri rengini kullandım. Elbette her lens gibi güneşli havalarda ya da yakından bakınca alttan kahverengiler cırtladığı için bas bas bağırıyor lensim diye. Ha ama hava şartları uygunsa melek ilan edilebilirsiniz. Birincisi asla gri gibi durmaz bu renk. Üstünüze ne giyerseniz ondan etkilenir. Dediklerine göre bende buz mavisi gibi duruyormuş sürekli. İnsanlar yolda otobüste beni işaret edip gözlere bak diyorlardı. Bir gün otobüste kızın teki yanındaki arkadaşını dürtüp yuh gözlerine baksana çok güzel dedi. Bu markanın sadece gümüş grisini kullandım. Diğer renklere baktığımda aşırı yapay durduğunu gözlemlemiştim çünkü. Özellikle zümrüt yeşili ve parlement mavisi yapay duruyor. Gel gelelim fasülyenin faydalarına, bu lensler biraz sert. Kolay kolay eğilip bükülmediğini elinize alınca görüyorsunuz zaten. Bir de azıcık kalınlar. Bu yüzden bc değerinize uymuyorsa kesinlikle kullanmayın çünkü esneme payı yok gibi bir şey. Gözünüze alışıp kendilerini koyvermeleri rahat 1 haftadan fazla alıyor. Onun dışında gözler alışınca rahat geliyor, zaten oksijen geçirgenliği bayağı yüksek bi lens. Fiyatı ise 75-80 civarında.

Üçüncü marka ise rainbow colors elite. Bu markanın birden fazla çeşidi var. Elite-fantasy-line diye. Elite'ler düz renk, fantasyler hareli, line'lar ise halkalıydı sanırsam. Son lens deneyimim bu markanın giallo yani fıstık yeşilinden yana oldu. Fantastik bir şey arkadaşlar. Gözümün dibine dibine girdikleri halde lens olduğunu fark edemiyorlar. Ve o kadar doğal bir renk veriyor ki anlatamam. Benimle özdeşleştiler resmen bunlar. Haaa ama gül diken olayı var tabii ki. Dünya üzerindeki en rahatsız lensler bu zımbırıklar olabilir. Gözümü oyasım geliyor gözümdeyken. En fazla 2 saat kullanabiliyorum. Kapalı alanlarda resmen göze bıçak saplarmış gibi bir acısı var. Kaç kere derste ağladığımı biliyorum bu meretler yüzünden. Bunların fiyatı ise 140 tl. Tek tek satılıyorlar bir şişesi 70 tl ve yıllık değişimliler.

Bundan sonra solotica veya sophistic'e geçmeyi düşünüyorum. O markalar renkli lens konusunda olayı aşmış yarmış markalar. Biraz da onları deneyelim bakalım. (şişe başı 150 tl onlar da)

Gelelim solüsyon konusuna. Bu konuda uzun uzun yazamayacağım, hemen bir kaç bişi söyleyeyim. Bioture bana kalırsa en iyi solüsyonlardan biri. Opti-free ise ortalama bir solüsyon. Hatta bence direkt su o. Elegance marka aqua fresh solüsyonlar da kuruluk yapıyor, pek tavsiye etmem. Renu ise evlerden ırak diyorlar henüz denemedim. Bu solüsyon işinde de değişik üst seviye ürünler var. Onlara da el atmayı düşünüyorum. (tablet şeklinde olanlar vesaire)

Yeni markalar denedikçe yazarım buraya. Faydam dokundu ise ne ala. Üç markayı renk ve rahatlığa göre sıralayacak olursam:

Renk
    Rainbow color>air optix>freshlook

Rahatlık
    Freshlook>air optix>rainbow color(abv )

Edit: Solflex Natural Colors Mel sipariş ettim. Bunlar solotica'nın aylık değişimli versiyonları. Natural Colors serisi de yanılmıyorsam opak hareli lensler. Deneyimlerimi paylaşırım. Bc değeri 8.7 ve 86 tl bu arada.

Burada renkli lens deneyimimi anlatmıştım. Geçen hafta sipariş ettiğim solflex natural colors mel(ela) elime geçti. Öncelikle bu lensler aylık değişimli ve 8.7 bc değerine sahipler. Yani ince ve rahat lensler, özellikle benim gibi bir gözü 8.6 diğeri 8.9 bc olan insanlar için. Solflex serisi Solotica markasının aylık değişimli modelleri. Solotica totalde 240 tl iken bunlar 90 tl. Natural colors serisi ise opak hareli lensler. Bu lensler alttaki göz rengini tamamen kapatıyorlar yani oldukça sıkı bir boyama tekniği ile boyanmışlar. Aslına bakarsanız bu kötü bir şey diye düşünüyordum zira opak lensler kendini gözde çok belli ederler boyama teknolojileri yüzünden. Fakat lens gelince hiç de korktuğum kadar olmadığını fark ettim. Öncelikle lensler aşşırı rahat sadece yatarken çıkarıyorum onun haricinde gözümde olduklarını fark etmiyorum bile. Hiç bu kadar rahat lens kullanmamıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Myxo -- 7 Mayıs 2016; 23:19:05 >

• kral1840 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Bahsettiğiniz markanın bir testırını alıp deneyeceğim. Umarım memnun kalırım.

• 3 gün önce aldım, her gün denememe rağmen bir türlü takamadım, yahu göz kirpiklerim mi büyük anlamadım, takarken direk kirpikler çarpıyo ,internetten baktım yukarı bakın falan diyolar onları da denedim beceremedim.Sizce denemeye devam mı etmeliyim ne yapmalıyım valla bırakasım geldi ya Torik lens oldugu için de 100erden 200 tl para verdim bide..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbiSnickers -- 4 Mayıs 2016; 20:38:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlbiSnickers

3 gün önce aldım, her gün denememe rağmen bir türlü takamadım, yahu göz kirpiklerim mi büyük anlamadım, takarken direk kirpikler çarpıyo ,internetten baktım yukarı bakın falan diyolar onları da denedim beceremedim.Sizce denemeye devam mı etmeliyim ne yapmalıyım valla bırakasım geldi ya Torik lens oldugu için de 100erden 200 tl para verdim bide..

Yukari bakmana gerek yok sadece alt goz kapagini asagiya indir parmaginla sonra gozunun beyaz kismina lensi koy ortasindan hafifce bastir sonra gozunu kapat aç bu kadar basit.

• Bi sıkıntı olusturmaz bende de 0,50 astigmat var iki gözümde de ama normal lens kullaniyorum
    Hicbir sorun yasamadim bu konuda
    Hatta sol gozum sagdan 0,50 daha yuksek dereceli ama iki gozume de ayni numarali lensi takiyorum
    Doktora da sordum, herhangi bir sıkıntı çıkarmaz dedi
    Iki goze ayni lensi kullanmak rahat oluyor numara karistirma derdi, hangi lens hangi goze aitti derdi olmuyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • AlbiSnickers kullanıcısına yanıt
    Goz kapaklarini indiriken parmagin kirpiklerinin baslangic nokatsina da baski uygular sekilde olsun
    Yani hem goz kapagi hem kirpikler parmagina degili sekilde ac goz kapaklarini ve sıkıca bastir
    Goz kapagini kapama hareketi refleks oldugundan cok güçlü oluyo yeteri kadar sıkı tutmazsan parmaginin arasindan kacabilir
    Bi sure sonra daha rahat takmaya baslarsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 245246247248249
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.