Şimdi Ara

*** Lens Kullananlar , Almak İsteyenler ve Tavsiyeler *** (248. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.681
Cevap
112
Favori
674.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 246247248249250
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yıllar önce açtığım konuya hala mesaj geliyor ne güzel

Ben de dün tekrar muayene oldum 1 yılın ardından ne var ne yok diye. Göz numaralarım değişmemiş aynı numara lensleri aldım ama yıllardır 8,6 alırdım ilk konuyu açtığımda doktorun bana verdiği lenslern özellikleriyle devam etmiştim. Dün garip gerçekle karşılaştım meğer gözlerim 8.4 müş benim 2 dir doktorum zaten bana accuve oasys al deyip duruyordu. Geçen yine dedi ee benim 8,6 değil mi gözlerim dememin üzerine 8.4 seninkiler dedi :) Ama 8.6 da kullanabilirsin problem yaratacak derecede değil dedi.

Neyse biofinity alacaktım doktor öyle deyince daha da uygun deyip accuve aldım ama 2 gündür alışamadım. Rahatlığına lafım yok yanma batma kızarma yok ama netlik de yok yahu. Bir biofinty ya da purevision (ilk versiyon) gibi net keskin göremiyorum. Özellikle pc de yazı okurken bir süre sonra yazılar bir birine girmeye başlıyor bulanıyor.

Bakalım daha yeni diye bekleyeyim dedim bugün 2. takışımdı bazen 3 4 gün sonra düzeliyor bu durum lensin o fazla yapışkan yapısı gidince ama pek memnun kalacağımı zannetmiyorum. Bir yanım keşke biofinity alaydın diyor hep :)

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    numaranızın değişmemesi güzel bişey hocam.

accuve ile bende netlik yakalayamamıştım ilk lensimdi hatta.

şuan biofinity e devam hatta kampanyalı 309 tl ye yıllık aldım solüsyon da 3-4 ay götürür paketten taksitle epey uyguna geldik 3 aya bir almaktan.

fiyat yüksek ama bana doktor biofinity in tam gözüme göre olduğunu söyledi.

tek sıkıntım var karanlıktan ışığa geçinde netlik biraz gidiyor gözümü kırpıp açmam lazım bolca(gece araba kullanırken)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kral1840

numaranızın değişmemesi güzel bişey hocam.

accuve ile bende netlik yakalayamamıştım ilk lensimdi hatta.

şuan biofinity e devam hatta kampanyalı 309 tl ye yıllık aldım solüsyon da 3-4 ay götürür paketten taksitle epey uyguna geldik 3 aya bir almaktan.

fiyat yüksek ama bana doktor biofinity in tam gözüme göre olduğunu söyledi.

tek sıkıntım var karanlıktan ışığa geçinde netlik biraz gidiyor gözümü kırpıp açmam lazım bolca(gece araba kullanırken)

şu an o kadar pişmanım ki biofinity almadığıma. Lensmarket geri alıyoruz dese lensleri geri verir üstüne para ekler biofinity alırım vallahi

Rahatlığına lafım yok ne batma ne yanma hiç biri yok. Purevision da kolonya dökmüş gibi yanma olurdu baş ağrısı yapardı HD olanı. Ama bunda ise rahatlık var netlik yok, yanma batma olmamasına rağmen gözümü açıp kapatınca özellikle sağ gözüm bulanıyor sanki uygudan yeni kalkmışımda ayılamamışım gibi buğulu görüyorum , psikolojik olarak da uykum geliyor puha

Birde numaralar farklı benim. mecbur 2 kutu alıyorum 6 ay bu rezaletle geçireceğim yapacak bir şey yok . Tek tesellim rahatlığı Biraz da odak problemi var gibi geldi, etrafa pek adapte olamıyorum gibi. Bazen salak salak bakınıyorum gibi geliyor.

yok yok bütün lensleri denedim ama en rahatı biofinitydi. Bir daha riske girmem artık acuve acaba nasıl olur tekrar deneyeyim dedim ama aldım ağzımın payını :D Su geçirgenliği biraz daha fazla olsa sanırım böyle olmaz ama şu anda pc ye bakıyorum yazı yazarken ve yavaş yavaş gözümde kuruyup tamamen bulanmaya başlıyor. :D Göz kuruluğu olanlar biofinity alsın başka çaresi yok :)

Eğer bir lensten fazla kullanmadıysanız kargo ücretini sizin ödemeniz şartıyla değişim yapılabiliyor. Ama bazı markalarda bu imkan yokmuş. Lensmarket müşteri hizmetlerini ararsanız yardımcı oluyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    lens markete bi mail atın hocam durumu anlatın kargo ücreti sizden değiştirebilir eski müşteri iseniz.

benim 6 ay önce aldığım açılmamış kutu lensimin numarasını kargo benden değiştirmişlerdi.

birde 2 sene önce ya lensmarket ya da lens optik ikisinden biri emin değilim,açtığım lenside değiştirmişlerdi müşteri memnuniyeti açısından.

bi görüşün.
    Hocam bende biraz göz kuruluğu var, biofinity ile hangi marka solüsyonu kullanıyorsunuz bana tavsiye edebileceğiniz solüsyon varmı kuruluk için
  • @veterans
    @kral1840

Nasıl olsa daha yeni taktım. Acaba lens ile solisyon mu uyumsuzluk yarattı diyeceğim ama bioture da o kadar kötü bir etki yapacak değildir herhalde. Şu anda lensleri çıkarttım ve gözlerim kup kuru. Lens varken de aynısı oluyor. Lensi çıkarttığımda kurumuş oluyor zaten gözümde. Alerjik reaksiyon var gibi şu anda gözlerimde ama anlamadım. Biraz süre geçsin olmadı mail atarım.

Lens market iyi ilgileniyor sağolsunlar konuyu açtığım günden beri onlardan alışveriş yaparım 10 sene olmuştur. 6 ayda bir 2 şer kutu lens :D Arada firmalar hediye yollardı onları da müşterilere postalarlardı ama sanırım firmalar cimri davranıyor biraz. Hiç unutmam devamlı müşterilerine airoptix 'in özel olarak yaptığı ya da lens market mi yaptırdı artık bilmiyorum içinde çeşitli modellerin olduğu tester kutusu yollamışlardı ufak solisyonlarla. Kutusu hala durur

Ama açılmış kutu hakkında ne yapabilirler bilmiyorum tabi. Belki lensmarketin değilde accuve firması memnuniyet garantisi sunuyorsa geri alabilirler diye bir fikir oluştu kafamda. Bu lensleri peşin aldım 2 hafta sonra kartın hesbaı kesilecek ekstre geldikten sonra mail atar üstüne fark verir biofinity alırım eğer olursa. Olmazsa da artık böyle devam.

He bu arada Eyestill suni gözyaşı da kullanıyorum ama kuruluğa çare olmuyor. Geçen şu bimdeki silikonlu sıvı ile odada masamı falan silmiştim o mu alerji yaptı acaba ondan sonra çoğalmaya başladı çünkü, şimdi ondan şüphelenmeye başladım.

@ManyakFilozof

Hocam göz kuruluğu az oluyor mu bilmiyorum ama eğer gözünde batmalar hissediyorsan, kum kaçmış gibi acıyorsa zaman zaman göz kuruluğun hatrısayılır derecede vardır. Sabahları uyanasın gelmez, hemen bir suni gözyaşı damlatmak istersin vs.. Biofinity denedin mi bilmiyorum ama benim hoşuma giden bir lens oldu. Kimisi de beğenmiyor, göz kuruluğu yoksa çapaklanma yapabilir yüzeyinde çok su tutuyor çünkü(varsayım tabi)

Biofinity nin su geçirgenliği accuve oasys E göre daha yüksek. Oksijende de tam tersi. Su - Hava biofinity de %48 - 128 oasys de %38 - 147 olması lazım. Bir lenste su oranı çok demek yüzeyinde su tutma kabiliyeti çok demektir. Oksijen geçirgenliği ise gözün nefes almasını sağlar rahatlığı o verir. Su ve hava optimum değerde oldu mu ve gözüne de uyuyorsa rahat lensi bulmuşundur.

Bizim gözlerimiz çok kuru olduğundan sadece oksijen gçirgenliği yüksek olan lensleri almak kuruluğa sebep veriyor şekil 1A 'da görünen benim örneğimdeki gibi. Kaşındım ve aldım gördüm günümü :D Oksijen geçirgenliği göz yaşı ile çalışır, göz yaşında yerindeyse rahat eder gözlerin ama göz yaşı eksikliği varsa su oranı da yüksek olmalı. Gözün nemli olmalı daha doğrusu lensin yüzeyi. Tabi burada lens materyalleri de biraz önem kazanıyor ama makaleler hep yabancı dilde ben de teknik olarak bu alana hakim olmadığım için anlamıyorum okusam da :D

Uzun lafın kısası su geçirgenliği yüksek olması yüzeyde su tutmasını sağlar ve gözün nemli kalır, oksijen geçirgenliği ise damarlanmayı kızarıklığı önler baş ağrısı çekmeni engeller. Kafanda basınç yaratmaz. İkisi de gerekli şeyler.

Hangi solisyon dersen ben yıllardır biotrue kullanıyorum baya memnunum. Optifree puremoist de iyidir. Eskiden solo care vardı şeker gibi lens sol. ama artık yok. :D

Merak etmeyin, daha bir hafta önce kutusunu açıp bir tanesini kullandığım lensi gönderip yerine başka bir marka aldım. Lensmarketin sunduğu garanti hizmeti gibi birşey. Tabii dediğim gibi bazı markaları değiştiremiyorlarmış o ayrı.

Bu arada benim önceleri araştırdığıma göre lensin oksijen geçirgenliği yüksek, su oranı düşük olması daha uygunmuş. Su oranı büyük olan lens gözde kurumaya başladıkça ıslaklık ihtiyacını göz yaşı ile gidermeye çalışacağı için kurulukta problem çıkabiliyormuş. Bunun için su oranı düşük lensler daha çok tavsiye ediliyor diye biliyorum. Fakat kişiden kişiye değişebilir demek ki mesela sizde tam tersi olmuş.

• Bende lensi çıkardıktan sonra kuruluj ve batma oluyor ya. Lens gözümde iken bi sıkıntı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Myxo

Bende lensi çıkardıktan sonra kuruluj ve batma oluyor ya. Lens gözümde iken bi sıkıntı yok.

bende de öyle bir durum var hocam.
    doktor damla yazıyordu(suni gözyaşı) önemsemiyordum,sonra ağrı artınca başladım ve şuan her gece yatarken ikişer damla damlatıyorum ağrı sızı kesildi.

normalde 1 kutu yazarlar her ay doktora gitmen gerekir.
    6 aylık yazdırmak için ulucanlar göz hastanesinden göz kuruluğu raporu çıkarttırdım.şimdi toplu yazıyor 6 kutu eczaneden alıyorum 6 ay doktora gitme derdi masrafı sıra beklemesi yok.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Myxo

Bende lensi çıkardıktan sonra kuruluj ve batma oluyor ya. Lens gözümde iken bi sıkıntı yok.

bende de öyle bir durum var hocam.
    doktor damla yazıyordu(suni gözyaşı) önemsemiyordum,sonra ağrı artınca başladım ve şuan her gece yatarken ikişer damla damlatıyorum ağrı sızı kesildi.

normalde 1 kutu yazarlar her ay doktora gitmen gerekir.
    6 aylık yazdırmak için ulucanlar göz hastanesinden göz kuruluğu raporu çıkarttırdım.şimdi toplu yazıyor 6 kutu eczaneden alıyorum 6 ay doktora gitme derdi masrafı sıra beklemesi yok.

Markası nedir acaba

• refresh lacivert kutu olanından yazdırdım ama oda beyaz çapak bırakıyor memnun değilim o yüzden bitsin bi ara kullandığım tears naturale free var onda hiç çapak olmuyor bunu tavsiye ederim zaten eczane de iki çeşit var 30 lulardan.kutusu da 10 tl falan.

• Evet arkadaşlar konu 2007de açılmış 2016da da yorum yapalım
    Bende 2 yıldır kullanıyorum ( 7 yıl gözlük taktım ) ilk taktığımda tek gözü 45 dakikada taktım lens rahat mı sorusuna gelelim şimdi lens takınca takmamiş gibi hissetmiyorsunuz bu algıyı çıkarın kafanızdan zamanla alisiyorsunuz özellikle gözde kuruma yapar ve Size gözünüzdé lens olduğunu hissettirir. Ben Optimà natural look gray ve blue kullanıyorum gray ı tavsiye ederim blueyi sakin almayın (blue evde yatışlarda) BC,8.4 renklilerde tek seçenek Optima natural look serisi uzun süre kalınca rahatsız eder ne kadar az kullanım o kadar fazla konfor solüsyon olarak bio true öneririm
    NOT : BC degerinizin dışında sakin başka değer kullanmayın örn; BC değeriniz 8.4 gidip 8.6 - 8.7 kullanmayın !!! Gözünüzü açıp kapayinca kayıyor gözden çıkacak korkusuyla kimse takmak istemez sanırım

Kullandığım lensler ; Optima natural look , acuvue oasys - freshlook - air optix

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ametoramasoh -- 11 Mayıs 2016; 12:11:45 >

• Bc degerim 8.7 8.6 kullansam sorun olur mu 8.7 cok yok çünkü

• Bence kullanma benim BC değerim 8.4dü 8.6 kullandım hep kayıyordu benimde tek seçeneğim Optimal natural look serisi idi (renkli taktığım için tek seçenek.)

• Beylet lens kullanmayi düşünuyorum elimde numaralar var yeterlimi illa doktir recetesimi lazim,bu arada lensi takmaya ne kadarda alışılır bundan 3 sene once takamadım sinirlendim çöpe atmistim gözlukten bıktım 14 yıldır kullaniyorum

• lDirtyHandsl kullanıcısına yanıt
    doktor muayenesi ve gözünüze uygun lensi doktorun önermesi şart hocam.

bende 6-7 sene önce denemiştim çöpe atmıştım ama şuan 3 senedir kullanıyorum ve önceden kullanmadığıma pişmanım.
    dışarda asla gözlük takmıyorum artık.
    terlediğimde gözlüğün kayması güneş ışınlarından gözümü kısmam,gözümün altındaki güneş yanıkları geçti.
    yağmurlu havada da çok rahat,soğuktan sıcağa girince buharlaşmadan da kurtuldum :)
    sonuç oalrak lensin çok artısı var.

ilk başta takamazsanız endişelenmeyin,netten araştırın takılmasını videolara bakın.
    ben şuan her sabah 2-3 saniye de takıyorum,akşamlarıda çıkartıyorum,alıştım.
  • quote:

doktor muayenesi ve gözünüze uygun lensi doktorun önermesi şart hocam.

bende 6-7 sene önce denemiştim çöpe atmıştım ama şuan 3 senedir kullanıyorum ve önceden kullanmadığıma pişmanım.
    dışarda asla gözlük takmıyorum artık.
    terlediğimde gözlüğün kayması güneş ışınlarından gözümü kısmam,gözümün altındaki güneş yanıkları geçti.
    yağmurlu havada da çok rahat,soğuktan sıcağa girince buharlaşmadan da kurtuldum :)
    sonuç oalrak lensin çok artısı var.

ilk başta takamazsanız endişelenmeyin,netten araştırın takılmasını videolara bakın.
    ben şuan her sabah 2-3 saniye de takıyorum,akşamlarıda çıkartıyorum,alıştım.

Takma işi beni tereddüte sokuyor hocam beceremem diye korkuyorum bakalim alip denicem tekrar,araba kullanirken falan günes gözlugu takamiyorum,dişardada gözluk takmak istemiyorum bakalim alip denicem tekrar

• lDirtyHandsl kullanıcısına yanıt
    takma çıkarmaya alışırsınız hocam.
    en önemli dikkat edeceğiniz şeyler doktorun gözünüze uygun lensi bulması ve ellerinizin temiz olması takıp çıkarırken.
    yani önce lens kabının ağzını açacaksınız sonra ellerinizi güzelce sabunlayıp durulayacaksınıuz ve kurulamadan yani ıslak ıslak lensi sağ işaret parmağınızla alacaksınız sol avucunuza koyacaksınız sonra yine sağ işaret parmağına alıp takacaksınız.
    olay bu kadar.
  • quote:

takma çıkarmaya alışırsınız hocam.
    en önemli dikkat edeceğiniz şeyler doktorun gözünüze uygun lensi bulması ve ellerinizin temiz olması takıp çıkarırken.
    yani önce lens kabının ağzını açacaksınız sonra ellerinizi güzelce sabunlayıp durulayacaksınıuz ve kurulamadan yani ıslak ıslak lensi sağ işaret parmağınızla alacaksınız sol avucunuza koyacaksınız sonra yine sağ işaret parmağına alıp takacaksınız.
    olay bu kadar.

Devletteki göz doktorlarida yardimci olur dimi özekdeki 100 tl para istedi,gözüme uygun bide 3 haftalik deneme lensi verecek uygunmu sence

• 
Sayfa: önceki 246247248249250
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.