Şimdi Ara

*** Lens Kullananlar , Almak İsteyenler ve Tavsiyeler *** (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.677
Cevap
112
Favori
658.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu torik lenslerden bende aldım bakalım bugün.pek alışamadım şimdilik ama gözlükten daha temiz görüntü veriyor gibi.inşallah daha iyi olur zamanla.boush lomb marka olanlardan aldım.bi sitede boush lombum kötü olduğunu okumuştum ama yinede aldık bakam ne olacak??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 2 Ocak 2009; 22:57:21 >
  • slm arkadaslar bnde lens kullanmaya yenı baslayelardanım lensı gozluk cude takdırdım adam 30dk
    takdı bn eve geldım gayet ıyıdı hıstmıyodum gozumde sadece hafıf batma vardı hersey ıyı guzelde bnm kafamı
    karıstran sey bu lensın tersını duzunu nasıl anlıyıcağımız kafayı yıycem acıl yardım larınızı beklıyorum
    lensın markası soft66 tarıc ama bunlar deneme 15 gunsonra ınoveysn gelıyo
    ACIL YARIM LENSIN TERSI DUZU NASIL ANLASILIR
  • Arkadaşım lens ters ise tabak gibi gurur ama eğer düz ise yuvarlak durur hiç bir kıvrım olmadan.

     *** Lens Kullananlar , Almak İsteyenler ve Tavsiyeler ***



    http://www.lensmarket.com/lens_usage.asp




  • Beyler

    hem miyop hem astigmatı olupta lens kullanan varmı?

    almayı düşünüyorum
  • oekı tesekur edrım arkadsım paylasımın ıcın yanlız bısey dağa soruam sımdı bn lenslerı takdım bıan boyle gorme oranım super oluyo cok guzel goruyorum ama aradan bı 5 10 dakka gecıyo cok kotu gormeye baslıyorum aynı gozumde hoc bısey yokmus gıbı bu neden olr pekı
  • arkadaşlar base curve değeri çok önemli midir? benim base curve değerim 8.5 miş.ilk acuve advance toric kullandım.hiç net değildi.(bc:8.6) . soft lens toric kullandım görüntü net ve rahattı(bc:8.5) air optix var şuan gözümde 1 haftadır takıyorum. görüntü net ancak gözüme baskı yapıyor sanırım. lens resmen vakum etkisi yapıyor gözümde çıkarırken lavabo pompası gibi ses çıkarıyor desem yeridir:D bunun bc değeri de 8.7. bc değeri ile alakalımıdır? ya da gözüm alışmadığından kaynaklanmış olabilirmi? sonuçta firmalar birbirine çok yakın bc değerlerine sahip lensler üretiyor. bu küçük farklar bişey değiştirirmi? yoksa ihmal edilebilir mi?
    doktora sor demeyin dünya göz hastanesindeki lens uzmanı doktora sordum bc değeri çok önemli deil zaten standart üretiyorlar dene hangisi rahat gelirse ondan al gibi bişeyler söyledi, doğru mudur?
    aslında gözümün bc değerine uygun olan soft lens oldukça rahat oldu ama hemen kuruyor ve sürekli solisyonla yıkamak gerekiyor. oyüzden değişik lens arayışındayım. bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.




  • arkadaslar bosh lomb toric kullanıyorm ters düz ayırt edemeyenlere tavsiyem lensin üzerinde harfler var dikkat edilirse ters takma olasılığı kalkar purevision toric den memnunum sadece bıraz kızarıklık yapıo zeiss mi acueve kullanmak istıyorm 2sınıde kulanıp onerebılecek varmı
  • Buradaki lensleri Türkiye'de bulabileceğim bir yer var mı?
    http://www.9mmsfx.com/lenses.html

    En ucuzu çifti 150 dolardan başlıyor. Benim almak istediğim 270 dolar çifti. Ve bu parayı gözümü kırıpmadan veririm ben.
    Aslında var ya bunları getirtsen çok feci satarsın demedi deme. Ama getirtecek sermayeye sahip değilim.

    Birde benim gözlerim bozuk. Uzağı göremiyorum. 1 kol mesafeden daha uzağa oturursam bilgisayarımda izlediğim filmlerin dizilerin altyazılarını okuyamıyorum. Bu 9mmsfx deki lenslerden sipariş verirken 0'ın dışında artı ve eksi yöne doğru giden rakamlar var. Uzak için hangi tarafa doğru gidiyoruz? Tahmini olarak göz numaramı bulabilir miyim acaba?

    Göz doktoruna çık bak demeyin Doktora gitmem, doktordan nefret ederim. 3 senedir hastanenin önünden geçmedim. En son sahte rapor almaya sağlık ocağına gitmiştim. Bir daha görmedim hastane postane. Hasta olursan yatarsın evde 3 gün geçer. Daha ötesi yok.




  • @Haplo



    Hocam o lensler nedir öyle ya..şöyle diyim çoğu korkunç


    Ama bende düşünmeye başladım lens takmayı...3 ay önce kaliteli bi gözlük aldım..onuda kırdım..şimdi kırık kırık takıyom..

    gözler 2.75 3.25 miyop birinde astigmatta vardı heralde..

    bundan önce 2 yıl boyunca 2.0 miyoptu ikiside...doktora gitmeyeceğim dedim 2 yıl gitmedim..artık yazıları okuyamaz olmuştum..değiştirdim..aradan 3 ay geçti resmen uzaktaki yazıları okuyamıyorum bu nedir ya??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechatronik -- 13 Mart 2009; 2:56:32 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: AthabaskA

    Beyler

    hem miyop hem astigmatı olupta lens kullanan varmı?

    almayı düşünüyorum

    Ben kullanıyorum 8 sene fln gözlük taktım 7 senedir lens takıorum lens şu an gözlükten daha rahat geliyor.Eğer ucuz lens arayan varsa tavsiyede bulunabilirm.
  • Bunu atlamayın, benim göz durumum...
    Sol : -3.00 Miyop 0.50 Astigmat (0.50 için torik kullanmamı istemediler. İyiki istemediler)
    Sağ : -2.75 Miyop 1.50 Astigmat
    Kalitelidir diye Bausch & Lomb 1 aylık çıkarılmadan kullanılan lens aldım. Paradan kaçmadım en iyisini istedim. En iyi bildiğim yerde göz muayenesi oldum


    Dikkat, sadece 1 haftalık kullanımımı özetliyorum. Birazda kızgın yazıyorum bu yazılarımı.
    Çünkü aldıktan sonra kimseden sorunlarımla ilgili mantıklı çözüm alamadım.
    Genel bakışım:
    Öncelikle kısa sürede çıkarıp takmaya alışıyorsunuz. Bunu sorun olarak görmeyin. Sol gözümde ilk taktığımdan beridir memnunum. Ancak sağ gözümdeki sorun ilk taktığımdan beridir aynı. Gözüme batma yapıyor. Gözümden sürekli kayıyor ve bulanık görüyorum. Akşama doğru sağ gözümün kenarları kanlanıyor.
    Doktoruma danıştım, torik lensler biraz daha kalındır o yüzden bu durum normal, alışırsın diyor.
    Bir ay hiç çıkarmadan kullanırsın diyorlar, bu şartlar altında zor.
    Gece çıkarmadan uyudun. (Dikkat 1 aylık lensten bahsediyorum) Sabah uyandığımda kuruluktan dolayı göz açıp kapamak zor oluyor ancak yüzümü yıkayınca düzeliyor.
    17 senedir gözlük kullanıyorum. Gözlükten kesinlikle çok daha konforlu birşey. Internetin bir sürü yerinde göreceğiniz gibi temizliğe dikkat etmek gerekiyormuş çünkü ciddi göz hastalıklarına yol açıyormuş.

    Sorularım şu:
    1. Sağ gözüm için torik olmayan lens düşünsem 1.5'lik astigmatı yok saysam görmede ciddi sorun yaşar mıyım?
    2. Batma hissi hiç gitmiyor. Zamanla alışır mıyım?
    3. Bausch And Lomb'tan şu durumda çokta memnun değilim. Başka bir marka deneseydim daha mı iyi olurdu?
    4. Solüsyon lensin vazgeçilmezi. Bausch And Lomb'u tavsiye eder misiniz? Önereceğiniz başka bir marka var mı?
    5. Lens gözümden sürekli kayıyor. Lensin kenarları gözbebeğimi kapatmasına rağmen neden bulanık görüyorum. Neden kayma yapıyor.
    6. Belki ben iyi yere dek gelmedim ama şu an müşteri desteğine vereceğim not SIFIR.
    7. İletişime geçtiğim mail gönderdiğim yerlerden cevap gelmedi. İnsaf diyorum. Sağlık sektörü çok önemli olmasına rağmen destek yok. Kullanılan bir bilgisayar mavi ekran veriyor desem yüzlerce insan cevap verir, ama buna cevap gelmiyor.




  • Beyler bende bir müddet sonra çapaklanma, yanma, kaşınma oluyor bunu en aza indirgemek için ne yapmak gerekiyor acaba?
  • abi sizin numaralar ne güzel ya:D benim biri 4.75 diğeri 3.75 astigmat lazer tedavisi de olmuyor sanırım:S
  • SSK lensi karşılıyormu?
  • Sonucta goz bozuklugum var. Aletsiz sokaga da cikamam arac hic kullanamam.
  • Ozixx,
    çok bilgili değilim ama, şunu yapın...
    1. Lensi elinize alin. Uzerine solusyon damlatin. Parmaklarinizla hafiften ovun. Bukmeyin aman.
    2. Lensi yine solusyonla durulayin.
    3. Temiz olan lens kabina once lenslerinizi koyup uzerine solusyon ekleyin. Solusyon kapagini kapatip sabahi bekleyin...

    Ancak devam ederse goz doktorunuza mutlaka danisin. (Vay be uzman gibi konustum.)
    Gecmis olsun. (Bunu da yadirgiyorum. Danistigim yerler bilgi vermiyor gecmis olsun diyor. Gecmedi henuz birsey daha yolun basindayim)
  • lens devlet tarafından karşılanmıyor hiçbir kurumda
  • Hala yukarıdaki soruma cevap arıyorum.
  • Selam 2 aydir Bausch & Lomb un soflens 38 kullanıyorum.Göz capım 8.7 birçok lens araştırdım ama 8.7 çapında düşük su oranlı lens bulamadım.Soflens 38 den su oranı düşük olduğu için çok rahatım 8 10 saat takabiliyorum ve hiç bi sorun olmuyor, ama bu lensinde ışık kırılması gibi bi sorunu var.Herzaman yapmıyor, genelde gün ışığında dışarıdayken hiçbi şekilde sorun yer tertemiz gayet net, ama bir ortamdayken ışığın lense bakış açısına göre ışık kırılma olayı yapıyor soflens 38(başka marka denedim johnson & johnson mesela onda böle bir olay yok.).8.7 Çapında düşük su oranlı başka marka bilen varsa ve kullanıyorsa yorumlarsa sevinirim.
  • arkadaşlar benim her iki gözdede 2 derece miyopluk var. geçen gün numarasız gri renkli elegance marka bi lens denedim ve çok güzel oldu yapay durmadı.. ama normalde kullandığım şeffaf acuvue oasys lens çok rahat ve ince. bu renkli lens bana çok kalın geldii ve rahatsız etti 5 dk bile tutamadım gözmde batma yaptı.. daha yumuşak, ince yapıda kaliteli bir renkli&numaralı lens önerebilir misiniz? teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.