Şimdi Ara

[Lenovo Yoga 500] - Ana Konu | Kullanıcılar Klübü (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
750
Cevap
17
Favori
67.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ram onboard arkadaşlar haberiniz olsun ben aldım ssd ve ram takmak için kapağı açtım garantiyide bozdum tabi malesefe ram 4g ek slot olmadığı gibi onboard
  • Sonuc S kullanıcısına yanıt
    Ram onboard değil. Ram slotu HDD yuvasının sağ çaprazındaki metal kapağın altında. Metal kapağı çıkarırsanız göreceksiniz. Kapak vidalı değil, geçme yapmışlar, çekince geliyor. Geri takarken özenli olup kenarlarını tam yuvalarına oturtmaya dikkat edin.

8gb ddr3 upgrade'i mümkün. Fakat takılacak belleğin DDR3L olarak geçen 1.35v düşük voltajlı olması lazım.

6200U modelinden bahsediyorum bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 24 Kasım 2015; 16:07:36 >
  • arkadaşlar ben arçelikten bu modeli taksitle alıcam Lenovo 80N4009ATX-Yoga500

arçelikteki 5200u galiba bu arada ve 1900

önerirmisiniz dreamwever lol dizi izlemek için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ditrado

arkadaşlar ben arçelikten bu modeli taksitle alıcam Lenovo 80N4009ATX-Yoga500

evet ben Visual Studio lol dota cs go ve dizi film için gayet rahat kullanıyorum
  • ditrado kullanıcısına yanıt
    5200u'da tek fark işlemci değil yalnız bunu bilerek alın. Onlarda 920m ekran kartı varken yenisinde 940m var. Bu epey bi artış bence değer gibi ama bütçeniz yetmiyorsa ve oyun grafik tasarım filan çok fazla düşünmüyorsanız sorun olmaz. Yine de onboard ekran kartlı pek çok model var ve her halükarda onlarda iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slifer45

quote:

Orijinalden alıntı: ditrado

arkadaşlar ben arçelikten bu modeli taksitle alıcam Lenovo 80N4009ATX-Yoga500

evet ben Visual Studio lol dota cs go ve dizi film için gayet rahat kullanıyorum

hocam 5200u ve 920m modelinde ekran 1080p mi?

• ditrado kullanıcısına yanıt
    evet hocam 1080p
  • HexfeT kullanıcısına yanıt
    Öncelikler size teşekkür ederek başlayayım eve ram onboard değilmiş ben birazda panikle bir bilene sormadan acele yazmışım okuyanlar kusura bakmasın. 3-4 gündür kullanıyorum sadece SSD taktım baya bir hızlandı ancak bir sorunda ram takma ssd hardiskle birlikte 8 gb ram aldım kingston 1600 mhz 1,35 volt desdekli sodimm slot ramı taktım ancak makina açılmadı eski rami geri takınca çalışıyor şimdi bunun nedenini araştırıyorum.

Birazda yoga 500 den bahsedeyim tasarım olarak güzel ince küçük taşıma ve kullanma konusunda gayet iyi bu küçüklük için fanı fazla ses yapıyor bence birde klavye tuşları basit geldi ekranı görüntü kalitesi gayet iyi performans olarak henüz tam olarak test edemedim. Normal günlük kullanım için gayet iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sonuc

Öncelikler size teşekkür ederek başlayayım eve ram onboard değilmiş ben birazda panikle bir bilene sormadan acele yazmışım okuyanlar kusura bakmasın. 3-4 gündür kullanıyorum sadece SSD taktım baya bir hızlandı ancak bir sorunda ram takma ssd hardiskle birlikte 8 gb ram aldım kingston 1600 mhz 1,35 volt desdekli sodimm slot ramı taktım ancak makina açılmadı eski rami geri takınca çalışıyor şimdi bunun nedenini araştırıyorum.

Birazda yoga 500 den bahsedeyim tasarım olarak güzel ince küçük taşıma ve kullanma konusunda gayet iyi bu küçüklük için fanı fazla ses yapıyor bence birde klavye tuşları basit geldi ekranı görüntü kalitesi gayet iyi performans olarak henüz tam olarak test edemedim. Normal günlük kullanım için gayet iyi.

ram olayı can sıkıcı olmuş 8 gb ramle çalıştıran var mı acaba

• İndirim yaptıranlar nasıl aldınız, öğrenciyiz abi falan dedim uğraştım yapmadılar

Bir de önerebileceğiniz çanta var mı?
  • Slifer45 kullanıcısına yanıt
    Henüz 8gb ram almadım ama HP bir makinenin 8gb modülünü geçici olarak takıp denedim, sorunsuz çalıştı. 8gb Samsung'un modülü idi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HexfeT

Henüz 8gb ram almadım ama HP bir makinenin 8gb modülünü geçici olarak takıp denedim, sorunsuz çalıştı. 8gb Samsung'un modülü idi.

internette araştırdığımda lenovonun forumundaki yetkililier 8 gB ddr3l ram çalıştığını söylüyodu ama bilemedim
  • Benimki bugün geldi şuan güncelleme filan yapıyorum. Dili ingilizce. SAnırım recovery yapınca düzeliyor demiştiniz. Ben SSD takmayı düşünüyorum. Ama içindeki windows lisansını nasıl yeni harddiske aktaracağız. Keyi de yok. Hadi keyi bi şekilde program kurup alırımda windows 10 single language diye bişey var. Benim bildiğim home var pro var bu ne şimdi. İSO imajını nerden bulabiliriz. SSD takanlar nasıl yaptılar.

Cihazla ilgili yorumlarıma gelirsek, korktuğum kadar kalın değil gibi ama biraz beklediğimden biraz ağır. SSD ile bikaç gram hafifler Özellikle evirip çevirdikçe mekanik diskte veriler bence zarar görür diye düşünüyorum. KAsa kalitesi ve klavyeyi beğendim. Ekranla çok uğraşamadım daha ama o da iyi gibi duruyor. Özetle verdiğim parayı hakeden ir ürün. Görmeden aldım ama pişman etmedi şükür.

• kesbi kullanıcısına yanıt
    SSD'ye geçişte iki farklı çözüm var. Birincisi HD Clone veya benzeri bir program ile mevcut hdd'yi SSD'ye aynen aktarmak. İkincisi sıfırdan kurulum yapmak. Ben sıfırdan kurulum yaptım. şimdi hatırlamıyorum ama W10 single language isosu indirmek için bir microsoft aracı var. Onu kullanarak iso indirip usb belleğe atıp sıfırdan kurulum yaptım. Etkinleştirme için gerekli bilgiler cihazın bios'unda zaten gömülü. Yeni kurduğum windows bilgileri oradan çekip otomatik olarak etkinleştirme işini yaptı.

Ben windows 10 un performansını pek beğenmedim. Arka plan işlemleri fazla işlemci kullanıyor. Film izlemek için splash pro kullanıyorum. Motion plus açınca Windows 8 e göre neredeyse iki kat fazla işlemci kullanıyor. Windows 8 kurdum ve gayet memnunum. Lenovo sitesinde sadece windows 10 sürücüleri var. Windows 8 sürücülerini bulmak biraz uğraştırdı ama hallettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 27 Kasım 2015; 20:32:34 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sonuc

ram olayı can sıkıcı olmuş 8 gb ramle çalıştıran var mı acaba

Halen can sıkmaya devam ediyor az önce özel bir bilg. servisine götürdüm onlarda taktılar çalışmadı bios update olabilir belki dediler onuda servisinin yapması daha sağlıklı olurmuş, bazı serilerde sadece üzerindeki markayı destekleye biliyormuş bu da ilginç yoga 500 dökümanlarında öyle bir ayrıntı yok sadece sodimm slot olduğu ve mhz yazıyor. Üzerindeki 4 gb samsung marka acaba samsung mu denesek düşünüyorum. Birde ram takan arkadaş varsa bilgilendirirse seviniriz.

Yukarıdaki mesajımda yazdığım gibi ben hp bir notebook un üzerindeki samsung 8b modülü denemek için taktım ve çalıştı.
  • quote:

Yukarıdaki mesajımda yazdığım gibi ben hp bir notebook un üzerindeki samsung 8b modülü denemek için taktım ve çalıştı.

samsung ram bulmak lazım satılan biyer var mı
  • Nvidia geforce sıkıntı çıkardı nvidiaya bağlanılamadı falan kaçtır Driver indiriyorum olmuyor ayrıca yarım yamalak Türkçe yapmışlar cd koyma yeri yok touch pad kullanışsız bunun dışında yine de güzel makine. Nvidia konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

• quote:

quote:

samsung ram bulmak lazım satılan biyer var mı

Bugün Kadıköy yazıcıoğlundan ve çevresinde uzun aramalar sonunda nihayet samsung 8g yoga 500 uyumlu ram buldum ve az önce taktım sorunsuz çalıştı rami taktıktan sonra biraz daha sessizleşti fan daha az devreye giriyor artık ram gerçekten gerekliymiş.

Ram uyumu konusunda iyi bir tecrübe yaşadım bu hafta aldığım 3. ram oldu ikisini hepsiburada dan almıştım bugün kargoya vererek geri gönderdim umarım sorun çıkarmazlar samsung PC3L-12800S olması gerekiyormuş 12800s degeri önemli belki başka markanın bu tipteki belleğini destekler.

Aldığınız uyumsuz ram ler 12800 yani 1600Mhz değil miydi? Bu konu önemli, eğer 1600Mhz olmazsa zaten çalışmaz.

Bu konuda bilgi verirseniz iyi olur. Aldığınız ram ler 8gb ddr3l 1600Mhz 12800 sodimm olduğu halde mi uyum sağlamadı? Eğer öyle ise yoga 500 ram seçiyor demektir.
    Yok 8gb ddr3l 10600 1333Mhz ram alıp çalıştıramadıysanız bu normal bir durum, zaten çalışmaz. Bu durumda yoga 500 ün ram seçme gibi bir olayı yoktur, isteyen istediği marka ram alabilir. Takılacak ram in ddr3l 12800 1600Mhz olması önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 28 Kasım 2015; 17:12:25 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.