Şimdi Ara

Lenovo ya çay döküldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Klavyenin üstüne yaklaşık yarım bardak ılık çay döküldü. 2-3 sn sonra bilgisayar kapandı, prizden çektim pili çıkarttım, ters çevirdim. Lenovo teknik servisi arayıp yollasam mı? Çok yüksek maliyet çıkmasından korkuyorum, ya da bu tür sorunları daha ucuz giderebilecek yerler var mı?

• Bence servise bir gönder kurutma makinesi ile klavyenin üstüne doğru 5 dakika tut sonra bir daha dene açmayı. Olmadıysa servise bi gönder fiyat al sonra zaten yardımcı oluruz.
  • kendi servisi muhtemelen fahiş fiyat çekecek. garanti kapsamında olmaz çünkü. ben yardımcı olabilirim sana istersen
  • gece 11 gibi dökülmüştü, ben bugün 3 gibi açtım açıldı alet, açıldığını görüncede kapattım tekrar, yarına kadar açmamayı düşünüyorum, korktuğum başıma gelmedi, hiç açılmayacağını düşünüyordum, çay her yere bulaşmıştı ama hala daha ilerde sıkıntı çıkacağını düşünüyorum. inş. bişe olmaz
  • şekerli miydi?
  • cep telefonlarının nemini almak için pirinç kavanozuna koymamız gerektiğini biliyorum. Laptop içinde bunu denemekte fayda var. Bir tepsi içine koyabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: AtiMX4

şekerli miydi?

şekerliydi, ondan da tırsıyoru, ilerde oyun moyun oynadığımda sıcaklıktan tekrar eriyip merir mi diye korkuyorum, ekonomik olarak çöktüğüm bir dönemde , eksilerde gezdiğim bir zamanda çoook kötü oldu bu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • en büyük sorun şekerli olması ericeğini sanmıyorum ama oksitlenme neden olucaktır sen en güzeli teknik destek al acilen
  • hocam teknik destek işi zor, hem ekonomi olarak sıfırım hatta eksilerdeyim, hem 10 gün sonra memlekete dönüyorum, dolayısıla çok zamanım yok, teknik desteğe gitsem yine aynı işlemler olmayacak mı anakart ı falan değişecek bir şeyler yapacak. her türlü garantiyi ...miş olacam. ne yapabilirim şu an cidden çaresizlik ve büyük umutlarla soruyorum. çok kafam bozuldu, yarın 5 kredilik dersimin finali var hala bi gıdım çalışamadım
  • teknik servise gönderdiğinde zaten garanti dışı bırakacaklar.en iyisi bilen birisine açtırın pudra fırçası (hani bayanların yüz için kullandığı) ondan alın temizleyin.tekrar takın.bir sorun olmaz.Ama oksitlenir zamanla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sicknessss

hocam teknik destek işi zor, hem ekonomi olarak sıfırım hatta eksilerdeyim, hem 10 gün sonra memlekete dönüyorum, dolayısıla çok zamanım yok, teknik desteğe gitsem yine aynı işlemler olmayacak mı anakart ı falan değişecek bir şeyler yapacak. her türlü garantiyi ...miş olacam. ne yapabilirim şu an cidden çaresizlik ve büyük umutlarla soruyorum. çok kafam bozuldu, yarın 5 kredilik dersimin finali var hala bi gıdım çalışamadım

sen en iyisi kafanı topla finalini hallet boşver şekeride laptopuda laptopun geri dönüşümü varda finalden çakılman sebebiyle kaybediceğin zamanın telafisi yok . zaten kullanıcı hatası diyerek faturayı sana yıkıcaklarına göre müsait bi zamanda kendine güveniyorsan bir güzel sök temizleyip yeniden topla cihazı

• quote:

Orijinalden alıntı: AtiMX4

teknik servise gönderdiğinde zaten garanti dışı bırakacaklar.en iyisi bilen birisine açtırın pudra fırçası (hani bayanların yüz için kullandığı) ondan alın temizleyin.tekrar takın.bir sorun olmaz.Ama oksitlenir zamanla.

en önemli sorun şeker oda fırçayla gitmez ne yazıkki
  • denemekte fayda vardır
  • hocam anakart deeğişecek derler anakart 350 euro artı kdv serviste işlem yapma arkadaş geri gönder dediğinde 20 euro artı kdv istiyor tüketici haklarına gıttım dava acacam gerekirse garantili ürüne garanti dişı işlem diye para alıyor yav..lar
  • Hocam eğer bilgisayar açılıyorsa çok kolay bu bilgisayar işlerinden ya da elektronikden anlayan bir arkadaşınızı çağırın veya daha önce bir laptop parçalamış şu an zaten notebook garanti dışı durumda o yüzden çok korkmayın cesur olun yakindaki bir nalburdan tiner alın veya kontak sprey diş fırçası veya sert bir fırça ile bilgisayarın anakartını ve sıvı teması olan yerleri tinerle bir güzel temizleyin bekletin ondan sonra tekrar çalıştırın sorun çözülecek elektronik eşyalardaki sıvı temasını bu şekilde gideriyorlar eğer çay çok işlemişse ve çok şekerli ise(yani tiner+fırçayla olmuyor derseniz) anakartı tamamen çıkarıp yıkayabilir diğer parçaları çıkarın tabi ve bi komprösör yardımıyla kurutabilirsiniz tabi hemen ardından çalıştırmayın bu deidklerimi uygulayabilirseniz kendinizi 100 tl'lik bi masrafdan kurtarirsiniz ayrica ben yapamam derseniz yetkili teknik servis yerine notebook servislerine göz atın 100 tl'den de fazlasını vermeyin.Başarılar dilerim.

bir sitede de şunu buldum

Sıvı temasından sonra kalan tortuları temizlemek için: Klavyeyi çıkartın ve anakart üzerindeki sıvı teması olan parçaları diş fırçası ve kontak sprey kullanarak temizleyin. Ancak bu temizlik işlemi gerektiği gibi yapılamazsa kalan tortular kısa devreye sebep olarak anakartın arızalanmasına neden olabileceği gibi eğer temas ederseniz yaralanmanıza da neden olabilir. Bu sebeple bu riskleri almamak adına bu işi teknik servis personellerine yaptırmak daha akıllıca olacaktır. Tabi ben kendim yapabilirim derseniz ne ala...

umarım işine yarar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D3monHunter -- 13 Ocak 2011; 8:25:19 >

• saf alkolla temizleyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Football Mania

saf alkolla temizleyin.

Hocam onun yerine tiner aynı işi görüyor saf alkol sanırım daha pahalıdır.
  • hocam ben her türlü kafaya koydum yapmayı da 1 saattir uğraşıyorum şu aleti açamadım, olmuyor açılmıyor, tüm vidaları söktüm üst paneli çıkartmaya çalıştım çıkmıyor, çıldırdım artık. bu arada yanlış temizleme den kastınız ney? açıp kontak spreyi sıktıktan sonra fırçayla süpürüp beklemeyi düşünüyordum, sprey uçtuktan sonra da takıp kullanacaktım, ama şu lanet alet açılmadıki çıldırdım artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sicknessss

hocam ben her türlü kafaya koydum yapmayı da 1 saattir uğraşıyorum şu aleti açamadım, olmuyor açılmıyor, tüm vidaları söktüm üst paneli çıkartmaya çalıştım çıkmıyor, çıldırdım artık. bu arada yanlış temizleme den kastınız ney? açıp kontak spreyi sıktıktan sonra fırçayla süpürüp beklemeyi düşünüyordum, sprey uçtuktan sonra da takıp kullanacaktım, ama şu lanet alet açılmadıki çıldırdım artık.

Hocam olay basit klavyeyi çıkarıcaksin zaten anakart klavyenin altında o da kenarlarindan bi cımbız tarzı bi aletle kolay olur çıkarması dediğim gibi bilen birisine yaptirman kolay olur veya youtube a fln bak How to disassemble Notebook fln yazinca çıkıyor birşeyler fikir verir en azından sana

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.