Şimdi Ara

LENOVO Y500 SLI mı MSI GE 60 mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
5.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben 2000-2500 aralığında bir oyun+multimedia laptop'u arıyordum 2 haftadır. Bu forumların da yardımıyla seçeneği ikiye kadar indirdim. Bunlar,

http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/lenovo-59-360470-y500-notebook-core-i7--8gb-1tb-2gb-156-win8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=65377

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-ge60-0nd-453tr-ge60-notebook-core-i7-240-ghz-8gb-750gb-156-2gb-w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=64375

Yalnız ikisi arasında çok kararsız kaldım. Özellikleri hemen hemen aynı gibi gözüküyo. Lenovo'da Nvidia Gt 650m SLI ekran kartı var, MSI'da ise gtx 660m. Lenovo SLI olduğu için ekran kartı açısından daha iyi gibi duruyor. Sırf bu yüzden gönlüm Lenovo'dan yana, ama çok bildiğim de bir marka değil.

Oyun haricinde film zevki de benim için çok önemli. HDMI kablo ile TV'ye bağlayarak izliyorum filmleri. Bu açıdan iki bilgisayar arasında fark olur mu sizce?

Genel olarak yorumlarınızı beklemekteyim.

• y500 derim ben oyun olsun film olsun sli kart iyidir candir :) film demişsiniz film için tabikide y500 ses bakımından 10 numara dolbyi açtığınız zaman sürekli film izliyesiniz geliyor kendinizi sinemada sanıyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisi de iyi pcler ama ben msi oneririm.
    Online oyun oynanacak mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sli ekran kartı, ses ve kasa kalitesi bakımından y500 sli öneririm.
  • online en fazla counter-strike oynarım şimdilik. siz neden msi önerdiniz acaba?
  • İsinma problemin olmazz.
    Wifi karti daha kaliteli lenovodan ve online oyunlarda lagi azaltan bir wifi karti var.
    Gtx660mi de slia tercih ederim.
    Msida da thx var ses olarak.
    Ayrica parlamaz ekrana sahip
    Harddisk 7200rpm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    zotac mı msi mı ??
    13 yıl önce açıldı
    ASUS mu MSI mı?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • msı in killer ethernet kartı var !!!

wifi kartı inteldir.. bilip bilmeden konuşmayın...

gt650m sli gtx660m ı geçiyor. gtx 660 da tek gt650m i geçiyo ama ne kadar.... %10. yani y500 ün tek kartta ultrada açamadığı oyunu ge60 da açmaz....

msı da thx var y500 de jbl ikisi de çok kalitel, güzel ses verir.

msı da parlamaz ekran var + özelliktir.

msı ın harddisk 7200rpm dönüş hızına sahip. daha hızlı ve seri olur.

y500 de ki 16gb ssd de sistemi hızlandirmak için kullanılıyor.( kapanıp açılma 10-15sn)
  • SLI 650m destekli oyunlarda 670mx seviyesinde fps veriyor. Arada baya bir fark var.
  • thx i denedim ge60da dolby kadar canlı cıkarttırmıyor sesı sadece artırıyor dolbyde artırıyor ama artırmakla kalmıyor sesin üstünde iyileştirmede yapıyor
  • Yauw fiyat arastırması yapiim dedim hep bi tane ekran kartı var gosterio ozelliklerde?!
  • quote:

Orijinalden alıntı: jubeii

Yauw fiyat arastırması yapiim dedim hep bi tane ekran kartı var gosterio ozelliklerde?!

evet öyle vatandaki bu y500 http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-59-360470-y500-notebook-core-i7--8gb-1tb-2gb-156-win8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=65377 sli cıft ekran kartlıdır yazmamıslar ama öyle

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan1010

msı in killer ethernet kartı var !!!

gt650m sli gtx660m ı geçiyor. gtx 660 da tek gt650m i geçiyo ama ne kadar.... %10. yani y500 ün tek kartta ultrada açamadığı oyunu ge60 da açmaz....

y500 de ki 16gb ssd de sistemi hızlandirmak için kullanılıyor.( kapanıp açılma 10-15sn)

Ayrica msi daha hafif ve 120w lik bir guc kaynagina sahipken , y500 sli daha agir ve 180w lik daha buyuk ve agir bir guc kaynagina sahip.y500 SLI destekli oyunlarda mutlaka gtx660m i gececektir.Tabi sli oldugu icin daha cok isinacagida bir gercek.Ama fiyati 2000TL civarina duserse y500 harika bir secim olacaktir sli performansi olarak.

• quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan1010

msı in killer ethernet kartı var !!!

Ayrica msi daha hafif ve 120w lik bir guc kaynagina sahipken , y500 sli daha agir ve 180w lik daha buyuk ve agir bir guc kaynagina sahip.y500 SLI destekli oyunlarda mutlaka gtx660m i gececektir.Tabi sli oldugu icin daha cok isinacagida bir gercek.Ama fiyati 2000TL civarina duserse y500 harika bir secim olacaktir sli performansi olarak.

deneylerını yaptık cok fazla bı ısınma söz konusu degıl 2. kart kendı halınde ısınıp soguyor ıslemcı olarakta 3-5 derece fark ettırıyor...

• karşılaştırmayın şu laptopları artık. y580 varkende msi ge60 mı lenovo y580 mi diye konular açılıyordu. herşeyiyle en iyi f/p laptobu y500 dür. msi ın 1 artısı say desen ekranı mat sadece onun yanında y500 den üstün özelliği yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ConCarnage -- 17 Nisan 2013; 21:25:53 >
  • Tabikide y500 sırf ışıklı klavyesi için alınır
  • Acelesi olmayanlar assagidaki gt750m SLI modelini bekleyebilir.Tek gt750m tek gtx660m den yuksek performans veriyor.Haliyle gt750m SLI ciddi bir performans sicramasi yapacaktir diye dusunuyorum.Aslinda bu kombinasyon yeni cikacak intel islemcilerle cok daha performansli olacaktir.

http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/catalog.workflow:item.detail?GroupID=457&Code=59371963&category_id=5B0116E237099FA0FCA012D9B20ED2FB#techspecs

• bu müthiş bi bilgisayar. ama bu özelliklerle 3700-4000 TL aralığında kendine yer bulur diye düşünüyorum. beklerken parayı borsada değerlendirmek de lazım alabilmek için
  • quote:

Orijinalden alıntı: howitzer

bu müthiş bi bilgisayar. ama bu özelliklerle 3700-4000 TL aralığında kendine yer bulur diye düşünüyorum. beklerken parayı borsada değerlendirmek de lazım alabilmek için

1200 dolar mi ne

• quote:

Orijinalden alıntı: elano68

İsinma problemin olmazz.
    Wifi karti daha kaliteli lenovodan ve online oyunlarda lagi azaltan bir wifi karti var.
    Gtx660mi de slia tercih ederim.
    Msida da thx var ses olarak.
    Ayrica parlamaz ekrana sahip
    Harddisk 7200rpm

insanlar bir sürü test paylaştı ısınma problemi olmadığına dair. sen şu msi la ilgili bişi paylaşmadın nedense. 80 derece full yükte çalışan bir i7 bilgisayara ısınıyor diyemezsin. ayrıca kasa sıcaklığı nerdeyse yok denecek kadar azken.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.