Şimdi Ara

Lenovo Windows 8' li nootebooktan UZAK DURUN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
7.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fikretaslan

Lenovo G780 notebook aldım. Üzerinde Windows 8 yüklü geldi. Almaz olaydım.
    Üzerindeki "Onekey recover 8.0" versiyonlu kurtarma programı mevcut ve fabrika ayarlarlarını DVD ye yedek almanıza izin vermiyor bu sürüm. Öncekilerde böyle bir sorun yoktu. Ayrıca Windows 8.0 keyi biosa gömülü ve başka bir sürümü yüklemek için uğraştırıyor. Orjinal Win8 Pro elinizde olsada bios daki key ile sürüm uyuşmadığından yüklemeye izin vermiyor. SSD takmak isteseniz başınıza bela alırsınız çünkü elinizde ne key var ne recovery dvd.

Lenovo müşteri hizmetlerini aradım. Recovery dvd si veremeyiz. SSD takamazsınız, takarsanız donanımda oynadığınızdan yükleme yapamazsınız. Ancak arıza olunca biz hdd deişimi yapar ve yükleriz. vs vs gibi saçmalıklar. Diğer firmalar recovery dvd'si oluşturma imkanı veriyor. Özetle lisanslı Win8 olsada kullanamayıp sorun yaşıyorsunuz. Destek hizmet yok, servis ücreti yansıtmak için her türlü zorluk var. Microsoftla görüştüm satınlaldığınız firmayla görüşün dediler. Piyasadaki sürümlerin hepsini denedim, biostan 3. parti yazılımlarla win8 keyi de aldım. Ama Nafile. kullanılan keyle çalışabilen sürüm yok. Lenovoda da destek yok. Satınalmadan önce 2 kere düşünün.

Bu şartlarda satılan "Windows 8 li Lenovo" Alanları uyarın. Benzer sorunlu arkadaşlar varsa buradan iletişim kuralım, çözümlerimizi paylaşalım. Zira servisten bu konuda hizmet yok.

merhaba başka bir yazılım ile recovery dvdsi oluşturmayı denediniz mi? bu konu hakkında pek bir bilgim yok belki alternatif yazılımlar ile olur diye düşündüm

• quote:

Orijinalden alıntı: wasiligorbacov

quote:

Lenovo G780 notebook aldım. Üzerinde Windows 8 yüklü geldi. Almaz olaydım.
    Üzerindeki "Onekey recover 8.0" versiyonlu kurtarma programı mevcut ve fabrika ayarlarlarını DVD ye yedek almanıza izin vermiyor bu sürüm. Öncekilerde böyle bir sorun yoktu. Ayrıca Windows 8.0 keyi biosa gömülü ve başka bir sürümü yüklemek için uğraştırıyor. Orjinal Win8 Pro elinizde olsada bios daki key ile sürüm uyuşmadığından yüklemeye izin vermiyor. SSD takmak isteseniz başınıza bela alırsınız çünkü elinizde ne key var ne recovery dvd.

Lenovo müşteri hizmetlerini aradım. Recovery dvd si veremeyiz. SSD takamazsınız, takarsanız donanımda oynadığınızdan yükleme yapamazsınız. Ancak arıza olunca biz hdd deişimi yapar ve yükleriz. vs vs gibi saçmalıklar. Diğer firmalar recovery dvd'si oluşturma imkanı veriyor. Özetle lisanslı Win8 olsada kullanamayıp sorun yaşıyorsunuz. Destek hizmet yok, servis ücreti yansıtmak için her türlü zorluk var. Microsoftla görüştüm satınlaldığınız firmayla görüşün dediler. Piyasadaki sürümlerin hepsini denedim, biostan 3. parti yazılımlarla win8 keyi de aldım. Ama Nafile. kullanılan keyle çalışabilen sürüm yok. Lenovoda da destek yok. Satınalmadan önce 2 kere düşünün.

Bu şartlarda satılan "Windows 8 li Lenovo" Alanları uyarın. Benzer sorunlu arkadaşlar varsa buradan iletişim kuralım, çözümlerimizi paylaşalım. Zira servisten bu konuda hizmet yok.

merhaba başka bir yazılım ile recovery dvdsi oluşturmayı denediniz mi? bu konu hakkında pek bir bilgim yok belki alternatif yazılımlar ile olur diye düşündüm

denedim, onekey recovery 7 engineer sürümünü halledemedi, muhtemelen one key rocevery 8.0 engineer sürümü ile olur ancak oda piyasada yok.
    Ghost gizli partın yedeğini almamıyor, boş görüyor,
    Acronis ile yedek alabiliyorusun, ben denemedim ancak başka bir arkadaş aldığı yedeği yeni hdd ye attığında çalışmamış.
    Ben bi şekilde hallettim, gizli img part ında 7 GB lık bi r img dosyası buldum ve imagex ile hdd ye yazdım, ancak yeni hdd gpd değilse boot'unu tekrar oluşturmanız gerekiyor. Sonuçta oluyor bir şekilde. Orijinal yedeği alamasanız bile Windows un kendi backup ı ile recovery oluşturabiliyorsunuz, tabiki fabrika yedeği olmuyor bu.

• bende yenı asus n56vz model aldım win8 li. ve aynen recovery ile ilgili bişey bulamadım. mail attım ona cevap beklıyorum bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: albaywolf

http://t.co/ZrhNh1qZ

yani şimdi devre dışı bırakınca yapabilecek miyiz ben anlamadım bu işi
    olmuyor olmuyor
    sabahtan beri uğraşıyorum lenovo yu aradım açan olmadı yarın arayacağım şimdi oyun vs yüklesem bu kurtarma dvd lerinin içine e girecek mi nasıl yapsam bilemedim

• Artı olarak bu nedir arkadaş böyle biri açıklayabilir mi,neden bu kadar parça var bu laptopta;
    20 gb gözüken yerin recovery olması gerekmiyor muydu boş gözüküyor ben de hemen one key recovery programını Windows üzerinde çalıştırdım ve LENOVO D ye oluştrdum;

Lenovo Windows 8' li nootebooktan UZAK DURUN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krocker09 -- 3 Ocak 2013; 1:33:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: krocker09

Artı olarak bu nedir arkadaş böyle biri açıklayabilir mi,neden bu kadar parça var bu laptopta;
    20 gb gözüken yerin recovery olması gerekmiyor muydu boş gözüküyor ben de hemen one key recovery programını Windows üzerinde çalıştırdım ve LENOVO D ye oluştrdum;

Lenovo Windows 8' li nootebooktan UZAK DURUN

Endişelenecek bir şey yok işletim sisteminiz UEFI modunda kurulduğu için gerekli bölüntüler oluşmuş. Bu kötü bir şey değil meraklanmayın.

• dostum galiba artık win 8 li pclerde artık durum böyle bende de asus n56vz var bende de durum aynı ne cd key var ne cd nede kurtarma dvd si yapabiliyorum asus teknik destege mail attım kurtarma dvd si yapamassınız dediler zaten cd keyde yok eee ... eee si bu saçmalık
  • tüm win8 ler böyle , lenovo asus dell.. farketmiyor...
  • lenovu gerçekten de müşteri odaklı çalışıyorMUŞ bunu da öğrenmiş olduk,aynı dertten sinirlenenler MH yi arayıp sorunlarını ifade etsinler
    ama tabi yukarıda arkadaşın dediği gibi bireysel olarak değilde satış stratejisi olarak uygulamaları lazım bu sorunu gidermek için
  • Lenovo 2013 ten itibaren talep edene recovery DVD'lerini gönderiyor. Bu Beklemediğim bir gelişme oldu. En azından olumlu bir adım. Fransadan gönderilecek ve 4-5 günü bulur dediler. İlgilenenlere...
  • quote:

Lenovo 2013 ten itibaren talep edene recovery DVD'lerini gönderiyor. Bu Beklemediğim bir gelişme oldu. En azından olumlu bir adım. Fransadan gönderilecek ve 4-5 günü bulur dediler. İlgilenenlere...

Onu gönderene kadar güzel bir şekilde orjinal windowsu gönderseler daha karlı olacak diye düşünüyorum.. 4-5 günde nereye gelecek adrese gelse bir ton kargo fiyatı verecze bu seferde..

Olumlu bir gelişmede maliyeti tuzlu olur diye düşünüyorum taa fransa nerde türkiye nerde ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

quote:

Lenovo 2013 ten itibaren talep edene recovery DVD'lerini gönderiyor. Bu Beklemediğim bir gelişme oldu. En azından olumlu bir adım. Fransadan gönderilecek ve 4-5 günü bulur dediler. İlgilenenlere...

Onu gönderene kadar güzel bir şekilde orjinal windowsu gönderseler daha karlı olacak diye düşünüyorum.. 4-5 günde nereye gelecek adrese gelse bir ton kargo fiyatı verecze bu seferde..

Olumlu bir gelişmede maliyeti tuzlu olur diye düşünüyorum taa fransa nerde türkiye nerde ?

ücretsiz
  • quote:

nereye başvurmamız gerekiyor??
  • Banada cd vermediler. Dvdye çek dediler recoveryden ama öyle bir şey yok recoveryde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seco4

quote:

nereye başvurmamız gerekiyor??

Lenovo müşteri hizmetlerini aramak yeterli
  • Aynen ozelikle thinkpad serisinden uzak durun şirket verdi ve tam bir gunumu heba ettim halada basindayim w8 zulmü de cabasi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gabriel TR

Aynen ozelikle thinkpad serisinden uzak durun şirket verdi ve tam bir gunumu heba ettim halada basindayim w8 zulmü de cabasi

windows 8 için birşey diyemem ama thinkpad serisi cok saglamdır. ki 3 ay win 7 ile kullandım. 1 kere, 1 metreden direk hızlıca yere düşürdüm sıkıntı cıkmadı cıkarmadı.
  • Recovery dvd diye birşey yok çünkü cdyle kurtarma yapma devri artık rafa kalkıyor. bu isyanınızın sebebi aslında küçük bir detayı atlamış olmanız. Windows 8 kendi kendini yedekleyebilen bir OS, yani üreticinin size göndereceği herhangi bir ek programa ihtiyacınız yok. 16gb 'lık bir usb flash drive alın windows 8 metro ekranı açıkken ''kurtarma'' yazarak arama yaptırın Ayarlar kısmında -kurtarma sürücüsü oluştur- diye bir bölüm var. bunu kullanarak lisanslı windows 8inizi kolayca bootable flash haline getirebiliyorsunuz. bu yöntemle her makinada harddiski söküp yerine direkt ssd kurabiliyoruz, oldukça basit bir iş..

Windows 8 yüklü laptopların %90ı recovery dvd oluşturma diye bir seçenek vermez, ya da yanında cd göndermez. Cd, dvd kültürü artık bitiyor, hatta blu-ray diskler bile beklenen patlamayı yapamadı. Hepsinin yerini usb flashlar aldı, artık usb 3.0 bağlantı kurabilen flashlar bile var piyasada, bağlantı hızları çok yüksek. İlk Win8li laptop aldığımda aynı isyanı bende yaptım, hatta mağazaya gittiğimi akabinde üreticiye mail attığımı falan hatırlıyorum. usbden kurtarmayı keşfettiğim gün ssd satın aldım hatta bütün değişim işlemi 1-2 saat civarı anca sürmüştür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tristyna -- 23 Eylül 2013; 12:06:55 >

• win 7 ye dönüldü..
    huzur win 7 de :)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.