Şimdi Ara

◾◾Lenovo Vibe P1m◾◾ ◽P2i◽4000mah◽8Mp◽2GB◽16GB◽5inç/720p◽ (Ana Konu) (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.045
Cevap
9
Favori
34.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sağolasın. türkçe forumlarda bulamadım ama yabancılarda şöyle bir şey var; Redmi 4X gps not the best, I always do above when need GPS fix.8.5.4.0 Bug in GPS... downgrade to 8.2.10.0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x571 -- 3 Kasım 2017; 9:12:59 >
  • x571 X kullanıcısına yanıt
    Bu konuda yardımcı olamadım. Bu konuyu bi tarayın inceleyin zamanınız varsa illa ki bahseden biri olmuştur gps performansını.





    Ben kullanıyorum kullanmayada devam ederim P1m'yi yalan yok. Ama bazı küçük minik sorunları görmezden geldiğimi belirteyim. Bazen çok gerekli olduğu durumlarda reset atıyor alet. çok dert etmiyorum tabi. Ama ben çok yoruyorum telefonu.





    İşlemci 1Ghz 4xCortex A53 işlemciler max 960Mhz de çalışıyor. En iyi tarafı ısınmıyor. Yaz aylarında 40derecede telefon illaki bir kademe ısınır ama kışın da buz gibi şarjda bile. Batarya'yı kokluyor resmen işlemci.



    4000mAh batarya bana 1.5 gün gidiyor duruma göre 2 gün.





    Tek eksigi bence dedigim gibi parmak izi okuyucusunun olmaması. Oda olsaymıs ben bi 4 yıl kullanirdim



    2. Yılına girecek. Maşallah güzel sağlam dayanıklı bir telefon uretmis Lenovo. Yazilim konusunda kötü bir marka ama sağlam üretiyor.




  • zaten önemli olan da o.sağlam olsun,dayanıklı olsun yeterli. dediğiniz modele bakıyorum şimdi. sıfırdan alacağım güncel olsun bari,arasında fiyat farkı da yok zaten. iphone 5 i satıp alacağım.bir işime yaramıyor zaten,benim için hepsi bir yani ne yalan söyleyeyim.
  • Telefonu 2016 Mayıs'ta almıştım. 2. senesindeyim kendisiyle. Telefonda ciddi bir problemim yok ama son zamanlarda bildirimlerden yana bir sıkıntım var o da şeyden sonra oldu ben telefonun şarjını telefon kapanacak şekilde sonuna kadar bitirdim bunu 2-3 defa arka arka yaptım biraz üşengeçlikten dolayı ondan sonra zaten bu bildirim sorunu olmaya başladı. Sorun şu mesela biri bana mesaj atıyor, buna ait bildirim sesi geliyor ama ekranı açtığımda kilit halindeyken bildirimler gözükmüyor, kilidi tamamen açıp üstteki bildirim çubuğunu çekince anca görebiliyorum yani ekrana artık düşmüyor bildirimler sadece kilit açıkken üstte bildirim ekranında mesela Whatsapp'tan mesaj geldiyse whatsapp logosu, gmail'den mesaj geldiyse gmail logosu var. Anlatabilmişimdir umarım. Kimin mesaj attığını görebilmem için kilidi açıp bakmam gerekiyor kısaca.


    Ben bir şey daha soracağım özellikle dahili hafızanın yetersizliğinden dolayı uzun bir süredir yeni telefon arayışındayım bu Lenovo P2 aklıma baya yattı acaba siz ne düşünüyorsunuz, çok ciddi kronik sorunları var mı? Konuyu biraz inceledim kamerası ve kalabalık ortamlardaki video çekme ile ilgili sıkıntı dışında ciddi sıkıntı olduğunu görmedim ama bazı kişiler de stabilite sorunundan falan bahsetmiş.




  • Konuya en son benden başka cevap atan olmadığı için spam gibi olacak ama yazmam gerek. Telefon son zamanlarda beni çıldırtmaya başladı. Bu konuda daha telefonu ilk aldığım zamanlarda da bu sorunu yazmıştım. Bende ekran kapalıyken yani kilit halindeyken wi-fi kopuyor bunu her zaman yapmıyor ama yaptığı zamanlarda da hiç çekilmez oluyor. Wi-fi'de yani modemde sorun var diyeceğim ama evdeki başka telefonlarda sorun yok, diğer telefonlarda ekran kapalıyken de whatsapp'tan alınan mesajlar hemen geliyor. Ama bendekinde gelmiyor! Bir de sorun sadece mesaj gönderme, bildirimlerin gelmemesiyle alakalı yani bağlantı olarak wi-fi'de sıkıntı yaşamıyorum Chrome açıp internette rahatça dolaşabiliyorum ama ne zaman ekranı kapatsam biri bağlantı kopuyor whatsapp'tan mesaj yolladığında onu alamıyorum. Ben işim gereği özellikle de şu sıralar aktif olarak Web Whatsapp falan kullanıyorum whatsapp'tan alım, satım falan yapıyorum müşteriler oluyor ve bu lanet sorun yüzünden mesaj alamıyorum bıktım ya.

    Öncelikle wi-fi 'yi uykudayken açık tutma seçeneği ve akla gelebilecek en basit çözümlerin hepsini denedim yemiyor. Önceden bağlanacağım wi-fi ağına telefondan statik ip ve dns ataması yaparak sorunu geçici olarak çözüyordum yani 1 gün 2 gün böyle yapınca sorun çıkarmıyordu şimdi bu taktiği de yemiyor, modeme 1 kez re-start atınca mesajlar, bildirimler geliyor ama 5 dakika sonra falan bozuluyor gelmemeye başlıyor. Sorun modem gibi gözüküyordu ama ihtimal vermiyorum modem olsa evdeki diğer lenovo ve diğer marka telefonlarda da yaşardım. Bıktım harbiden şu sorundan.

    Herhalde bu konuda da dünyanın en şanssız insanı benim gördüğüm hiçbir p1m kullanıcısı da bu sorundan bahsetmedi, işin daha da kötüsü bundan önceki telefonumda da bu sorun vardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 29 Kasım 2017; 17:58:1 >




  • Telefon uyku halindeyken Wifi kopması sorununu bende yaşadım bi ara ama nasıl geçti bilmiyorum telefondaki uygulamalar ile işletim sistemi sirun yaşıyor bazen dengesizlikler çikartiyor.



    Telefon hic guncelleme almadiği için açikcasi hiç guvenli değil.





    Telefonu problemsiz kullaniyorum ama halihazirda benim pek kafaya takmadigim kucuk pürüzler mevcut.





    En sıkıntılı olanı ise bataryanın %15 olmasi ile birlikte şarj 1dk icinde %2-%3e düşüyor.



    Normalde batarya performansında sıkıntı yok.



    Telefonun en sorunlu kısmı ise işlemcinin uyumama sorunu. 4000mAh batarya bazı uygulamalar yüzüne çok hızla azalıyor.



    Gece %100 de bıkariyorum sabah %99 sorun yok ama bazen uygulamaları arkada kapatmiyo %93 felan düştüğü oluyor.





    Ben bu sorunlara pek kafayi takmiyorum. Cihazi cok yora yora kullanıyorum. Bu sorunlar ilk başta beni sinirlendiriyordu ama simdi alıştım. Yeni bi telefon alsam bile P1m i kullanmaya devam ederim artık paramparça oluncaya kadar .





    Sonuç olarak sorunlu bi telefon.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ErtugrulGazi46

    Telefon uyku halindeyken Wifi kopması sorununu bende yaşadım bi ara ama nasıl geçti bilmiyorum telefondaki uygulamalar ile işletim sistemi sirun yaşıyor bazen dengesizlikler çikartiyor.



    Telefon hic guncelleme almadiği için açikcasi hiç guvenli değil.





    Telefonu problemsiz kullaniyorum ama halihazirda benim pek kafaya takmadigim kucuk pürüzler mevcut.





    En sıkıntılı olanı ise bataryanın %15 olmasi ile birlikte şarj 1dk icinde %2-%3e düşüyor.



    Normalde batarya performansında sıkıntı yok.



    Telefonun en sorunlu kısmı ise işlemcinin uyumama sorunu. 4000mAh batarya bazı uygulamalar yüzüne çok hızla azalıyor.



    Gece %100 de bıkariyorum sabah %99 sorun yok ama bazen uygulamaları arkada kapatmiyo %93 felan düştüğü oluyor.





    Ben bu sorunlara pek kafayi takmiyorum. Cihazi cok yora yora kullanıyorum. Bu sorunlar ilk başta beni sinirlendiriyordu ama simdi alıştım. Yeni bi telefon alsam bile P1m i kullanmaya devam ederim artık paramparça oluncaya kadar .





    Sonuç olarak sorunlu bi telefon.



    Hocam uyku sorunu deyince aklıma ilk zamanlardaki konuşulan sorun gelmişti ama sizin bahsettiğiniz o değil sanırım. Wi-fi ve whatsapp açıkken geceleyin 12 saatte %6 falan gidiyor bende. Sizde de 99'dan 93'e inmesi bence normal. Önceden gerçek anlamda deep-sleep sorunu varken %12-15'e yakın gidiyordu sanırım. O sorunu bildirim ledini uygulama kullanıp kapatarak çözmüştük belki siz yapmadıysanız bunu deneyin bir eğer rahatsız ederse.




  • Batayarası Çok İymiş
  • bende hiç bildirimle alakalı sorun olmadı %100 dolu batarya sabah %99 a düşüyor şimdilik yani çok stabil bi durumda
  • Telefona nasıl format atabiliriz.
  • Bizim tel 20 aydır her gün kullanılıyor, bataryası çok iyi. Kasası sağlam ele iyi oturuyor. Beyaz rengi, belki bu nano kaplama olayından mıdır bilmiyorum sanki yeni alınmış telefon gibi. Flaşı iyi aydınlatıyor, el feneri niyetine uzun süreler kullandım. Ekran parlaklığı canlı ve yüksek.
    Geçenlerde ekran dokunmatiği arızalandı. Teleservis'e gönderdim, belki parça bulamazlar değişim iade falan alırız diye adamlar bir günde değiştirip cillop gibi sıfır ekranla gönderdiler. Haklarını yemeyelim temiz işçilik.
    Hasılı kelam, ne kadar gereksiz tüketime karşı da olsam sanırım bu telefonu eskitemeyeceğiz. Zira, iki üç sene daha sorunsuz çalışır gibi duruyor. Ama büyük ihtimalle bu yaz kutuda, 3310'la modelini unuttuğum diğer Nokia'nın yanında emekliliğine başlar.




  • Merhabalar,bende telefonu 21 aydır kullanıyorum ve telefondan memnunum benim sorum şu telefonda smart lock var ve açık ama smart lockun özellikleri yok yani mesela yüz tanıma,üzerinde olduğunu algılama o kadar kurcaladım bulamadım çözümünü bilen söylerse sevinirim

    Gelelim sizin sorunlarınıza birisi wifi kesiliyor demiş.Ben telefonu ilk aldığımda aradan 2,3 hafta geçti ve bir anda wifide problem oluştu o da şöyle atıyorum wifi var bağlı gözüküyor ama google giriom wifi gidiyo ama üstte var olarak gözüküyor tabi,sonra wifi kapa aç yapıyordum düzeliyordu 10 saniye sonra tekrar gidiyordu tekrar aç kapa yapıyordum düzeliyordu bende çözümü format atmakla buldum telefonu kapadım güç tuşu ile ses açmaya basılı tutup hard reset formatımı attım ve aradan neredeyse 2 yıl olmasına 3 ay kaldı hala sorun yok tertemiz kullanıyorum.



    Bir diğer arkadaşımızda bildirimleri göremiyorum demiş onun çözümü ayarlardan güvenliğe gir tekrar ekran kilidini ayarla ayarladıktan sonra sana soru sorcak orda bildirimleri göster de bundan sonra kilit ekranında kimden geldiğini görebileceksin.



    Bu arada benim en yukarıda yazdığım smart lock olayını bilen yazarsa sevinirim iyi günler.




  • Yaklaşık 1,5-2 senelik telefonuma kısmetse birkaç gün içinde veda edeceğim yeni telefona geçiyorum Xiaomi Mi Note 3'e terfi etmeyi düşünüyorum. Bunu satmayı düşünüyorum 250 lira verene direk üstündeki kılıf ve temperli camı ile göndereceğim. Alan arkadaş kılıfı ve temperli camı çıkarıp yenilerini takar çünkü ben ilk aldığımdan bu yana ikisini de hiç çıkarmadım, kılıf saydam ama artık rengiye sarıya dönmeye başladı, ucundan açtığım zaman eskimiş kaşar gibi kokuyor , temperli camı da doğru takamadığımdan camı baya kirli görünüyor ama sapa sağlam aslında alan arkadaş sadece bunları çıkarıp silecek camını ve yenisini takacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 17 Mart 2018; 22:49:46 >
  • batarya (derin uyku) sorunu için yanlış hatırlamıyorsam P1M NoLED diye bir uygulama yükleniyordu. bu uygulamayı nerden bulabilirim ve nasıl ayarlamam gerekiyor. Bu hala aktif olarak etkili oluyormu. yada yeni çözümler varmı
  • esscape E kullanıcısına yanıt
    Bende var. Eğer lazımsa ve başka sitelerde yoksa pc den bulup buraya atmaya çalışırım eğer atılabiliyorsa.
  • Ascani A kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler. Uygulamayı buldum ama ordaki düğme aktifmi olması gerekiyor buna emin olamadım. açık ve kapalı denedim birkaç gündür ama eskisi gibi etkili olmadığının farkına vardım. önceden daha uzun süre gidiyordu telefonun şarjı şimdi ise daha hızlı bitiyor gibi. bunun için bir önerisi olan varmı.
  • esscape E kullanıcısına yanıt
    kapalı olması gerekiyor
  • Forumda arattım ama bulamadım. Orjinal rom yüklemem lazım elinde olan varsa paylaşsın lütfen.

    linki verilen rom da indirilemiyor premium üyelik istiyor. Her neyse recoveryden user backup ile yedek aldıktan sonra farklı bir rom yükledim ve tlf çift sim görmeye başladı. Yedekten geri adım ancak değişmedi. Uzun süre orjinal rom aradım ama en sonunda

    tek sim romu:http://phonedl.ota.lenovomm.com/dls/v6/P1ma40_S_S004_150926_16G_ROW_WC28.zip

    1. güncelleme http://phonedl.ota.lenovomm.com/dls/v6/P1ma40_S_S004_150926_16G_ROW_TO_P1ma40_S_S006_160301_16G_ROW_WC83832D01.zip

    2. güncelleme http://phonedl.ota.lenovomm.com/dls/v6/P1ma40_S_S006_160301_16G_ROW_TO_P1ma40_S_S010_160824_16G_ROW_WCACF56B86.zip

    dosyalarına ulaştım. SP ile kuramadım çünkü scatter dosyası hatası verdi. Ben de zip hali ile sd karta kopyalayıp karttan yükledim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lovelyosman -- 7 Mayıs 2018; 3:37:30 >




  • Merhabalar. Sanırım benim p1m ömrünü doldurdu.
    2 yıldır sıkıntısız kullandığım Telefonumdaki uygulamalar gün itibariyle açılmamaya başladı. arama yaparken bile bir müddet sonra çağrı yapıyor. tepkiler çok ciddi gecikiyor. falan vs.
    bende belki virüs vardır yada sistemsel bir sıkıntıdır diyerek fabrika ayarlarına sıfırladım. Fakat aynı sorun devam ediyor. hiçbir uygulama açılmıyor. watsap google play vs. Açmaya çalışınca ekran beyaz olarak kalıyor.
    baktım yine olmuyor hard reset yapayım dedim. yine sıfırladım ama sonuç aynı. 3-4 kere formatladım hatta.
    Nasıl bir sorundur çözemedim. sistemle alakalı bir sorun gibi fakat format işe yaramıyor.
    Böyle bir sorunla karşılaşan oldumu. Çok acil yardımlarınızı bekliyorum
  • esscape E kullanıcısına yanıt
    spflash tool ile yazılımı tekrardan yüklemeyi deneyin.
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.