Şimdi Ara

Lenovo Vibe K5 Ana Konu Ve Kullanıcılar Kulübü (124. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.752
Cevap
44
Favori
204.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Reggae Time

Telefonu 4-5 aydır kullanıyorum. Bazı problemlerle karşılaştım alacak olanları bilgilendirmek amacıyla yazıyorum.

-Web sayfaları menüler veya herhangi bir yerde aşağı yukarı kaydırma yaparken titreme oluyor.
    -Birisi aradığında veya ben birisini aradığımda telefon açıldıktan bir kaç saniye sonra ses karşıya gidiyor. 1-2 saniye gecikiyor.
    -Kulaklık takılıp çıkarıldığında çağrı,mesaj,alarm,bildirim sesleri gibi seslerin seviyesi değişiyor.
    -WhatsApp veya benzeri uygulamaların bildirim sesleri çok düşük seviyede geliyor. Telefonun bildirim sesini kendi bildirim seslerinden değilde daha yüksek sesli bir bildirim sesiyle değiştirince azda olsa düzeliyor.

Bu problemler yazılımsal, ufak bir güncellemeyle çözülebilir. Bu kadar hataya rağmen güncelleme listesinde bu telefon yok sürüm yükseltmeseler bile bu hataları çözecek bir güncelleme vermeleri gerekirdi.

İyi yönleri yok değil kasa kalitesi iyi, ses çok iyi, şarj günü çıkarıyor, kamerayla çok işim olmuyor ama bana yeterli geldi.

Sonuç olarak telefon güncelleme almayacak gibi görünüyor. Ekranda titreme ve çağrıda sesin geç gitmesi problemleri göz ardı edilemez. Bu fiyat aralığında sorunsuz telefon bulmak zor ama daha iyi alternatifler var.

+1

Donanım güzel, yazılım berbat. Dışı milleti, içi bizi yakıyor. Kılıfla kullanıyorum ancak kılıfı çıkardığımda gerçekten kaliteli bir kasaya sahip olduğunu hissettiriyor. Amma velakin gel gelelim o yazılımı sorunlu. Lenovo'nun en azından bu sorunları çözmesi lazım. Fakat hiçte çözecek gibi değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: psirik

quote:

Orijinalden alıntı: Reggae Time

Telefonu 4-5 aydır kullanıyorum. Bazı problemlerle karşılaştım alacak olanları bilgilendirmek amacıyla yazıyorum.

-Web sayfaları menüler veya herhangi bir yerde aşağı yukarı kaydırma yaparken titreme oluyor.
    -Birisi aradığında veya ben birisini aradığımda telefon açıldıktan bir kaç saniye sonra ses karşıya gidiyor. 1-2 saniye gecikiyor.
    -Kulaklık takılıp çıkarıldığında çağrı,mesaj,alarm,bildirim sesleri gibi seslerin seviyesi değişiyor.
    -WhatsApp veya benzeri uygulamaların bildirim sesleri çok düşük seviyede geliyor. Telefonun bildirim sesini kendi bildirim seslerinden değilde daha yüksek sesli bir bildirim sesiyle değiştirince azda olsa düzeliyor.

Bu problemler yazılımsal, ufak bir güncellemeyle çözülebilir. Bu kadar hataya rağmen güncelleme listesinde bu telefon yok sürüm yükseltmeseler bile bu hataları çözecek bir güncelleme vermeleri gerekirdi.

İyi yönleri yok değil kasa kalitesi iyi, ses çok iyi, şarj günü çıkarıyor, kamerayla çok işim olmuyor ama bana yeterli geldi.

Sonuç olarak telefon güncelleme almayacak gibi görünüyor. Ekranda titreme ve çağrıda sesin geç gitmesi problemleri göz ardı edilemez. Bu fiyat aralığında sorunsuz telefon bulmak zor ama daha iyi alternatifler var.

+1

Donanım güzel, yazılım berbat. Dışı milleti, içi bizi yakıyor. Kılıfla kullanıyorum ancak kılıfı çıkardığımda gerçekten kaliteli bir kasaya sahip olduğunu hissettiriyor. Amma velakin gel gelelim o yazılımı sorunlu. Lenovo'nun en azından bu sorunları çözmesi lazım. Fakat hiçte çözecek gibi değil.

aynen katılıyorum günlük kullanımda pek sıkıntı vermiyo ama bazen gerçekten can sıkıyor. lenovonunda pek umrunda değil herhalde

• Belkide güncelleme yayınlanıyor biz almıyoruz. Bendeki A6020a41 S616'lı olan model. Derleme numarası A6020a41_S_005_161017_ROW. Kutusundan çıkardığımdan bu yana hiç güncelleme gelmedi. Sizin telefondaki derleme numarası nedir hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reggae Time -- 22 Mayıs 2017; 14:30:25 >
  • Reggae Time kullanıcısına yanıt
    A6020a41 sonrası farklı. Temmuzda aldım ben. İki güncelleme geldi ancak ona rağmen bir iki bug var. Ama oyle kullanılamayacak seviyede değil. Fiyatına göre memnunum aslında telefondan.

Şuanda da sisteminiz güncel diyor güncelleme kısmında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • twrp (custom recovery) kuranlar veya kurmayı düşünenler için birkaç gündür denediğim ve biraz batarya tüketimi artması dışında herhangi bir eksiği olmayan xda da aosp extended 4.1 sürüm olan rom u tavsiye edebilirim. iki aydır 10 küsür denediğim romlardan tavsiye edebileceğim tek romdur. kamera falan dahil herşey çalışıyor, çalışmayan hiçbirşey yok, hata yok, orjinal romunda yükleyip kullandığım uygulamaları hatasız kullanabiliyorum. telefonun romu o kadar derme çatma ki adamlar aylardır uğraşıyorlar ve sanırım sonunda başardılar. bu romda ayrıca ayarlarda extra geliştirmeler değişiklikler yapabileceğiniz eklentiler de var.

denemek isteyenler için:

NOT: tecrübesi bilgisi olmayanlar denemesinler telefon kullanılamaz hale gelebilir

Not2:olur da garantiye orjinal romu yukleyip gonderemezseniz cihaz garanti disi kalir.()
    Not3:twrp den backup ile butun sistemin yedegini almayi unutmayin.

AOSP Extended v4.1 indirme linki:http://downloads.aospextended.com/download/Z1d4Q2lJSG9zdHBlL3lLZjBzZmcwNkh1VzIwZzhLSEkyS0h4NzdiT3l0OD0=

Vegito 6.0 Kernel indirme linki: (not: dileyen bu kernel i kurmadan sadece rom u da kurabilir ancak ben henüz test etmedim yakın zamanda deneyeceğim)https://www.androidfilehost.com/?fid=457095661767159400

Opengapps 7.1 Google Uygulamaları linki:http://opengapps.org (sırasıyla arm64, 7.1, pico ve üstü seçilip indirme işaretine basın)

Kurulum: (bu sırayla yapmazsanız bazı hatalar oluşabiliyor)

1- tüm dosyaları hafıza kartına atın
    2- tüm yedeklerinizi aldıktan sonra hafıza kartı hariç gelişmiş wipe yapın.
    3- önce aosp extended ı kurup telefonu reboot edin
    4- telefon açılınca hiçbişey yapmadan kapatıp vegito kernel i kurun tekrar reboot edin
    5- yine açılınca kapatıp gapps paketini kurun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HünkarBeğendi -- 25 Mayıs 2017; 1:42:52 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bugün durduk yere kamera kullanılamıyor ve cep telefonunda kulaklık varmış gibi davrandı telefon kulaklık tak çıkart yaptım yeniden başlattım gitmedi fabrika ayarlarına döndürünce düzeldi.Daha önce başına gelen arkadaş var mı neden yapmış olabilir?
    50 yasindaki anne baba icin yani fazla beklentisi olmayan kullanici icin nasil bir cihaz gideri varmidir?Vestel venusten iyidir herhalde.

• psirik kullanıcısına yanıt
    Anne baba telefonu olarak bu telefon uygunmudur gunluk kullanimda beklenti olmadan idare eder mi insanları?Gunluk kullanimda sorun cikartmasin maillere rahatca bakabilsinler resim cekebilsinler telefon gorusmelerinde seste bir sikinti olmasin yeterli.Oyle oyun performansi kasa ekran yuzdesine felan takilmiyor yasli insanlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bob Seger

Anne baba telefonu olarak bu telefon uygunmudur gunluk kullanimda beklenti olmadan idare eder mi insanları?Gunluk kullanimda sorun cikartmasin maillere rahatca bakabilsinler resim cekebilsinler telefon gorusmelerinde seste bir sikinti olmasin yeterli.Oyle oyun performansi kasa ekran yuzdesine felan takilmiyor yasli insanlar.

Ben wifi de mail senkronizasyonu sıkıntısı yaşıyorum. Belki benim hattım ile ilgilidir bilmiyorum. Ancak mobil internette böyle bir sorun yok.
    Birde alttaki tuşların ışığı yok. Alışılınca sorun değilde yaşlılar için karanlıkta yada az ışıklı ortamda sorun çıkartabilir.
    Bunun dışında temel kullanımda sıkıntı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: psirik

quote:

Orijinalden alıntı: Bob Seger

Ben wifi de mail senkronizasyonu sıkıntısı yaşıyorum. Belki benim hattım ile ilgilidir bilmiyorum. Ancak mobil internette böyle bir sorun yok.
    Birde alttaki tuşların ışığı yok. Alışılınca sorun değilde yaşlılar için karanlıkta yada az ışıklı ortamda sorun çıkartabilir.
    Bunun dışında temel kullanımda sıkıntı yok.

sagolun bilgilendirme için k5 plusta ayni sorunlar var mi acaba

• Konu içi arama çalışmıyor. Arama yapamadım. Soruldu ise kusura bakmayın.

Sizde herhangi bir launcher kurup onu kullanırken telefonu yeniden başlattığınızda lenovo launcher ile açılma durumu var mı? Default launcher olarak ayarlasak dahi telefon yeniden başladığında lenovo launcher ile açılıyor.
    Android sürümü: 5.1.1
    donanım sürümü 201
    derleme no: A6020a41_S_028_160922_ROW.
  • Root atma veya rom yükleme aynı şey midir hiçbirinden anlamam da bilgili arkadaşlara sormak istediğim bir şey var. Şöyle bie bir site buldumhttps://forum.xda-developers.com/k5-plus/development/rom-pac-rom-6-mm-lenovo-vibe-k5-t3408483 A6020a46 için de çalışır falan diyor. Bundan daha günceli ve stabili varsa nasıl yüklenir? Rom kullananlar öncesi ve sonrası nasıl değişiklikler gördünüz yardımcı olursanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: HünkarBeğendi

twrp (custom recovery) kuranlar veya kurmayı düşünenler için birkaç gündür denediğim ve biraz batarya tüketimi artması dışında herhangi bir eksiği olmayan xda da aosp extended 4.1 sürüm olan rom u tavsiye edebilirim. iki aydır 10 küsür denediğim romlardan tavsiye edebileceğim tek romdur. kamera falan dahil herşey çalışıyor, çalışmayan hiçbirşey yok, hata yok, orjinal romunda yükleyip kullandığım uygulamaları hatasız kullanabiliyorum. telefonun romu o kadar derme çatma ki adamlar aylardır uğraşıyorlar ve sanırım sonunda başardılar. bu romda ayrıca ayarlarda extra geliştirmeler değişiklikler yapabileceğiniz eklentiler de var.

denemek isteyenler için:

NOT: tecrübesi bilgisi olmayanlar denemesinler telefon kullanılamaz hale gelebilir

Not2:olur da garantiye orjinal romu yukleyip gonderemezseniz cihaz garanti disi kalir.()
    Not3:twrp den backup ile butun sistemin yedegini almayi unutmayin.

AOSP Extended v4.1 indirme linki:http://downloads.aospextended.com/download/Z1d4Q2lJSG9zdHBlL3lLZjBzZmcwNkh1VzIwZzhLSEkyS0h4NzdiT3l0OD0=

Vegito 6.0 Kernel indirme linki: (not: dileyen bu kernel i kurmadan sadece rom u da kurabilir ancak ben henüz test etmedim yakın zamanda deneyeceğim)https://www.androidfilehost.com/?fid=457095661767159400

Opengapps 7.1 Google Uygulamaları linki:http://opengapps.org (sırasıyla arm64, 7.1, pico ve üstü seçilip indirme işaretine basın)

Kurulum: (bu sırayla yapmazsanız bazı hatalar oluşabiliyor)

1- tüm dosyaları hafıza kartına atın
    2- tüm yedeklerinizi aldıktan sonra hafıza kartı hariç gelişmiş wipe yapın.
    3- önce aosp extended ı kurup telefonu reboot edin
    4- telefon açılınca hiçbişey yapmadan kapatıp vegito kernel i kurun tekrar reboot edin
    5- yine açılınca kapatıp gapps paketini kurun.

Arkadaslar mubarek sahur vakti aklima geldi yazayim dedim :)
    aex 4.1 (android 7.1)i baska kernel yuklemeden de denedim hersey sorunsuz siddetle tavsiye ederim. Yukardaki vegito kernel 6.0 i yuklemenize gerek yok yani.
    En sinir oldugum sey ucus modundan yada mobil kapalidan aciga gectigimde sinyal, cekme, simge vb sorunlardi hicbiri yok su anda. Bildirimlerde nougat nin tum ozelliklerini hatta bazi romun ekstra seylerini de kullanabiliyorsunuz. Bir haftadan beri hicbir sorunla karsilasmadim. Yalniz yukarida linkteki versiyonu yukleyin guncelleme isterse guncelleme de yapmayin, yeni surumunde arkadas bozmus isi maalesef.
    Eger root islemini yaptiysaniz garanti hususunda endiseniz yoksa bence vakit kaybetmeyin. Lenovo kendisi bile boyle iyi guncelleme veremez bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: ivirzivir35

Saat sürekli geri kalıyor. Bazen bir saat bazen 2-3 dk.

Bu ne saçmalık anlamadım.

ayarlar / güç yöneticisi / pil optimizasyonu kısmından android sistem ve launcher ile alakalı bütün programların pil optimizasyonlarını kapatın. düzelmesi lazım
  • Merhaba. Bahsettiğiniz ayarlar bende yok.

• ivirzivir35 kullanıcısına yanıt
    ayarlardan akıllı güç tassarufunu kapatın.
  • Telefonun ekranının sağ üst kısmında ufak bir miktar sarı leke oluştu..Başına gelen oldu mu hiç??Garantiye yollasak mı yollamasak mı bilemedim..Ne tavsiye edersiniz??

• Tahoe_930 kullanıcısına yanıt
    Bende de alt kısımda sararma var. Fakat sadece beyaz zemin de belli oluyor .

• Benim tel 9 aylik oldu leke yok. Bence eger rahatsiz etmiyorsa garantinin son aylarina saklayin. Bakarsiniz parca bulamayip ust model de gonderebilirler belli olmaz.

• 
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.