Şimdi Ara

Lenovo Legion Y520 Kullanıcı Platformu (129. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.646
Cevap
39
Favori
189.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Vantage'den indirilebiliyordu yanılmıyorsam olmadı lenovo'nun sitesinden cihazın seri numarasını girerek indirebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzyxs

nerve centre ugulamasını kaldırmıştım. sitesinden yeniden kurdum ve bir çok özlliği yitirdim. ekran kaydı tuşu, fan hızı, windows tuşları iptali gibi çok kısa yoldan açılıp kapanan özellikleri yok şu andaki nerve centreın. eski versiyonu ya da y520 için olan verdiyonu nasıl bulur indirim?
    kendim ettim kendim buldum
    Driver Download Software
    Lenovo Legion Y520-15IKBN Windows 10 64bit Drivers
    http://driverdownloadsoftware.blogspot.com/2017/02/lenovo-legion-y520-15ikbn-windows-10-64bit-drivers.html

burda tüm sürücüler ve nerve center gibi uygulamalar mevcut.

• skywalker06 kullanıcısına yanıt
    Merhaba Windows 10'un tüm güncellemelerini ve driver güncellemelerini yaptım. müşteri hizmetlerinden gelen maddeleri de yaptım.

ama olmadı son iki gündür yine laptop kilitlenip kalmaya başladı. Fareyi hareket ettiriyorum ama sistem uygulamaları kapatmaya, bilgisayarı kaaptmaya yanıt vermiyor en sonunda tamamen donuyor.

disk taraması yaptım bad sector yok ama sağlık %96 dedi windows kurulu ssd ye.

Sentiel
    Lenovo Legion Y520 Kullanıcı Platformu

HD Tune SSD

HD Tune HDD

bu da Lenovo Vantage

BIOS sürümü de 2017 deki, güncel 2019 olanı var onu mu yüklesem?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoRdOfWeB -- 15 Mayıs 2020; 5:8:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LoRdOfWeB

Merhaba Windows 10'un tüm güncellemelerini ve driver güncellemelerini yaptım. müşteri hizmetlerinden gelen maddeleri de yaptım.

ama olmadı son iki gündür yine laptop kilitlenip kalmaya başladı. Fareyi hareket ettiriyorum ama sistem uygulamaları kapatmaya, bilgisayarı kaaptmaya yanıt vermiyor en sonunda tamamen donuyor.

disk taraması yaptım bad sector yok ama sağlık %96 dedi windows kurulu ssd ye.

Sentiel

HD Tune SSD

HD Tune HDD

bu da Lenovo Vantage

BIOS sürümü de 2017 deki, güncel 2019 olanı var onu mu yüklesem?

O son bios sürümünün sıkıntılı olduğu söyleniyor. Bulabilirseniz 40 olanı yükleyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• LoRdOfWeB kullanıcısına yanıt
    O zaman bi bios güncelleyip deneyin olmadı garantiye göndermenizi tavsiye ederim. Ben sadece daha önce ssd ve bios sürümü yüzünden sorun yaşayanlar olduğu için onları kontrol etmenizi söyledim.Bu arada hdd sentienel kurup bende baktım ssd sağlığına bana da yüzde 89 dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skywalker06 -- 15 Mayıs 2020; 12:58:31 >
  • Garanti biteli 1 yıl oldu.

Yazılımsal gibi geliyor bana çözülebilse keşke.

@RoNNiE-, @skywalker06 sizin bios sürümünüzü öğrenebilir miyim?
    Fotoğraf olarak attım 4KCN40WW sürümüymüş.Bu arada bendeki y520 modeli i7 işlemci 1050 ekran kartlı modeli haberiniz olsun.Sizin ki i5 ise bios sürümlerinde farklılıklar olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LoRdOfWeB

Garanti biteli 1 yıl oldu.

Yazılımsal gibi geliyor bana çözülebilse keşke.

@RoNNiE-, @skywalker06 sizin bios sürümünüzü öğrenebilir miyim?
    Benim ki 40 sürümü. Windowsu baştan kurup deneyibilseniz belki geçebilir sorun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • i7 1050ti modelini kullaniyorum, yeni monitor alacagim 2.ekran icin ama ekranimin kac hz oldugunu bulamadim, 144hz monitor alsam hdmi ile baglasam herhangi bir sikinti olurmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackk001 -- 17 Mayıs 2020; 13:36:35 >
    Hocam merhaba, aynı sorunu yıllardır ben de yaşıyorum ve çözemedim. Belki sizin çözmenize faydası olur, gelmiş geçmiş tüm BIOS sürümlerini denedim, yetkili servis SSD ve HDD değişimi yaptı, yeni SSD üzerine hiç windowsa bulaşmadan Linux kurmayı denedim yine dondu. ACPI driverlarinin tüm sürümlerini denedim.

Bu arada bilgisayar yalnızca prizdeyken donuyor, takılı değilken asla donmuyor. Umarım siz bir çözüm bulabilirsiniz.

Edit: Benzer donma yaşayan bazı arkadaşlar bilgisayarın kapağını kapatıp açtıklarında donmanin geçtiğini söylüyorlardı, bende gecirmiyor ama belki sizde ise yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lepelien -- 18 Mayıs 2020; 9:52:34 >
  • Lepelien L kullanıcısına yanıt
    anladım hocam

garanti bitti benim sık sık yapmaya başlarsa mecbur servise götüreceğiz artık.

Şöyle yapıyor benimki ilk önce internette dolaşıyorsam interneti kesiyor, sonra pencere kapatma komutu hariç hiç bir komut çalışmıyor. Bilgisayarı kapat desem de kapatmıyor, komut çalışmıyor, görev yöneticisi açılmıyor. Sık farklı komut işlemi yapınca da yanıt vermiyor deyip beyaz ekranda donuyor en sonunda.

yabancı forumlara bakıp bulabilirim umarım bir çözüm.

ama burada adam ssd/hdd - anakart da değiştirmiş başarısız olmuş mesela.

Biri donanımda kısa devre yapan bir şey olabilir demiş mantıklı geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoRdOfWeB -- 18 Mayıs 2020; 15:19:48 >

Hmm, yaşadığımız sorun farklıymış ben yanlış anlamışım. Benimki tamamen rastgele bir şekilde şak diye donuyor. Ekranda en son ne varsa o kalıyor, bilgisayar hiçbir komuta yanıt vermiyor. Mecburen kapatma tuşuna basılı tutarak kapatıp açıyorum her seferinde.

Yine de takip edeceğim burayı, belki benzer bir kaynağı vardır ikimizinkinin de.

Edit: O attığınız Reddit konusunu ben açmıştım, zzck benim hesabım. Anakart değişimi yapmadım, yetkili servis anakarti tamir ettik dedi sadece ne kadar guvenirseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lepelien -- 18 Mayıs 2020; 20:12:39 >
  • Lepelien L kullanıcısına yanıt
    size denk geldim yine internet deryasında demek

sizinki gibi aslında benim sorun. yukarıda anlattığım gibi belli bir süre sonra bazen 3-4 saat, bazen 10-12 saat açık kaldığında uygulamada komut işlemiyor işte. Tarayıcı açıksa o sırada internet koptu gösüküyor sayfa yenilesem de. Belli bir süre sonra da sık komut tekrarında tamamen gidiyor. Ben de sizi gibi açma kapama düğmesini kullanıyorum.

şunu fark ettim yalnız ben grafik tablet kullanmaya başladım uzaktan eğitim için 2 aydır. Usb girişine takılı hep o yüzden acaba etki eder mi?
  • Selamlar arkadaşlar, y520 laptopumun garantisi bitti ve şu an klavyede e, g, h harfleri çok sorunlu. Hiçbir şekilde çözemedim. Harici klavyeyle kullanıyorum mecburen. Yetkili serivise göndersem aşırı ücret çıkar mı? Yada başka çözüm önerisi olan var mı?

• cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı sorun benim başımada geldi.Ben o zaman garantisi devam ettiği için garantiye gönderip çözdüm.Garantiyi arayın fiyat alın yoksa internette 200tlye bile satıyorlar alıp bi bilgisayarcıda değiştirtebilirsiniz.Bilgisayarcılardanda fiyat alabilirsiniz arasında çok fark yoksa direk onlara götürün.
  • Donma ve kasma olayları yaşayan arkadaşlar ramlerinizi test edin. Bendeki 8 + 8 gb ram olan versiyondu ve 1 tane 8 gblık ram de sorun vardı. Tek 8 gb çıkartıp baştan w10 2004 versiyonunu kurdum sıkıntı kalmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: skywalker06

Hocam aynı sorun benim başımada geldi.Ben o zaman garantisi devam ettiği için garantiye gönderip çözdüm.Garantiyi arayın fiyat alın yoksa internette 200tlye bile satıyorlar alıp bi bilgisayarcıda değiştirtebilirsiniz.Bilgisayarcılardanda fiyat alabilirsiniz arasında çok fark yoksa direk onlara götürün.
    Yetkili servisle konuştum hocam şimdi. cihazı görmeden fiyat veremiyoruz dedi. Ben de oturduğum bölgedeki bi bilgisayarcıyı aradım, sadece tuş takımını takarsak 650ye yaparız ama bunun klavyesi normalde kasaya monteli o yüzden kasayla bearber değiştirmemimizi isterseniz 1450 tl dedi. Gerçekten de klavye üst kasaya monteli yani sağlam olması için kasayla beraber değişmesi lazım.

Şimdi bu durumda ben bunu yetkili servise yollasam 2-3 bin lira fiyat çıkarırlarsa ve yok geri gönderin dersem en az 1-2 hafta bilgisayarsız kalacağım. Kargo parasını da benden alırlar mı bilmiyorum. Napacağımı şaşırdım.

aşagı yukarı model farklıda olsa boyle sokuluyor klavye..30 dolara amazondan bır klavye al elınde kı turkce karakterlerıde aldıgına takarsın ıngılızce olması muhım degıl dıyorsan hıc elleme . El becerin var ıse rahatlıkla kendınız halledersınız 1450-200 1250 tl kar etmıs olursunuz
    iTouch Solutionsyoutube
    Lenovo Ideapad 320 15ISK, 15ABR, 15IAP, 15IKB Laptop Keyboard Replacement
    https://www.youtube.com/watch?v=XVk3fQgw_MQ

• daha ucuzmuş hemıde :d türkçe

ayrıca bir ara burayı montaş işlemini kaça yapıyorlar ögren günü birlik yapıyor olabılırler ayrıca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuhuku -- 20 Mayıs 2020; 16:25:43 >

Hocam bence o bilgisayarcı çok fiyat söylemiş başka bilgisayarcılara bak derim. Lenovo servisi garanti için ürün gönderdim 2 kere kargo dahil 3-4 günde tamir edip geldi.Ellerine ulaşınca tamire başlıyorlar genelde. Ücret size söylerler yaptırmazsanız belki kargo parasını falan alırlar.Servis hiç değilse bu işi garantili yapar 1450tl isteyeceğini pek sanmam alt tarafı klavye ile kasa donanımda bir arıza yok sonuçta.
  • 
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.