Şimdi Ara

Lenovo Legion Y520 Kullanıcı Platformu (128. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.646
Cevap
39
Favori
188.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • skywalker06 kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz şeyi bulup yaptım önce cihaz başlangıç onarıma girdi bios ayarlarından AHCI modu RST'ye çekmiş meğer onu eski haline getirdim tekrar boot açınca cihaz açıldı. Bakalım her şey düzelecek mi çözüm için de çok sağ olun kafayı yemek üzereydim
  • Lyce L kullanıcısına yanıt
    Hocam biosu yükledikten sonra AIDA64 ile tekrar stres testi yaptım yine işlemci 100 dereceleri gördü stres altında normal mi yoksa termal macuna baktırayım mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2472D2B0E

    Arkadaşlar batarya %80 deyken bile bir oyun açınca şak diye 0 a düşüyor ve kapanıyor.Garantisi hala var götürsem batarya değişimine ne kadar ücret alırlar?

    Bir de batarya bozulmuş mudur? Oyun oynarken çıkarıp mı oynamak lazım ne yapalım?
    Eminim aynı sorunu yaşayan birçok kişi vardır. Bilgisayarı alalı 2 yıl oluyor ve aldığımdan beri batarya ile ilgili düzelmeyen bir problemim vardı. Batarya aniden %100 veya %60 gibi bir noktadan %6 veya %0'a zıplayıp uyarı vererek kapanıyordu. Hatta ve hatta bazen bilgisayar şarja takılıyken bile bunu yapıyordu. Pil sağlığı programları ise sağlığı normal gösteriyordu. Şimdi bu problemin nasıl çözüleceğini anlatacağım.


    1)Bilgisayarımızı normal pil moduna alıp açık ve uyku moduna gelmeyecek bir şekilde 24-36 saat şarja bırakıyoruz. Pil normal modde olmalı %100 yazmalı. Pil koruma modlarında olmamalı!
    2)Windows sürümümüz ne olursa olsun OneKey Optimizer w8.1 programını yükleyip kuruyoruz ve bilgisayarı yeniden başlatıyoruz.
    3)Bilgisayarımızı prize bağlayıp güç tasarrufu modunu seçiyoruz ve uyku moduna gelmeyecek, ekranı kararmayacak şekilde ayarlıyoruz.
    4)Programı açıyoruz ve kendine güncelleme yapmasını bekliyoruz.
    5)Güncellendikten sonra güç tasarrufu sekmesinden pil koruma bölümüne giriyoruz ve kalibre et'e basıyoruz.
    6)Kalibrasyon işlemi en az 8-10 saat sürecektir ve bu süre zarfında bilgisayarı kullanmamanız gerekiyor. Hatta hiçbir uygulama veya sekmenin açık olmaması gerekiyor.
    7)İşlem bataryanın yavaş bir şekilde doldurulup boşaltılmasına dayanıyor ve çok uzun zaman geçse dahi kalibrasyon işlemi bitmemişse (örneğin 14-16 saat) artık kapatabilirsiniz.
    8)Bu işlemden sonra bataryanız düzelecektir fakat tam kapasitesine gelmesi için sizin birkaç defa tam doldurup, %100 olduktan sonra 1-2 saat daha şarj edip tamamen bitene kadar kullanmanız gerekli.
    9)Bilgisayarınızı pil koruma modunda kullanın ancak 10-15 günde bir kez tamamen doldurup bitirecek şekilde kullanmazsanız bataryanız aynı durumu yaşayabilir. Buna özen gösterin.


    10 saniye durmayan bilgisayarım bu işlemlerden sonra oyun oynarken 1 saat, youtube'da video izlerken 3 saat, hiçbir işlem yapmadan ekran kararmayacak şekilde açık ayarlandığında ise tam 7.5 saat dayandı. Umuyorum bu sorundan muzdarip olan diğer insanların de işine yarar.




  • Merhaba y520 model Lenovo legion düzüstü oyun bilgisayarı sahibiyim. Çok severek aldığım ürünün daha garantisi bitmeden tuşları kırıldı. Ben 40 yaşında bir kamu çalışanıyım. Bilgisayarı çok ama çok az kullanıyorum. Gel gelim ki bu bir oyuncu bilgisayarı, garantisi dolmadan nasıl olur da tuşları bu kadar çabuk deforme olur. Müşteri hizmetlerini aradım bunu nasıl çözeriz diye. Bana servisin görmesi gerek dendi. Peki bu karantina günlerinde evde eğitim alınan bir ortamda nasıl olur da evdeki tek bilgisayarı size göndereyim dedim, süresi bile belli değil hem de Isparta'dan İstanbul'a gidecek çok belli olmayan bir süreç dedim. Bana tuş kırılmalarının zaten garanti kapsamına girmediği cevabı verildi. Bunun üzerine pekala bana kırılan tuşları parayla satın dedim. Hayır komple değişmesi lazım dendi. Hayda buyur burdan yak. Ee kaç para bu dedim, onu da bilmiyoruz, servisin görmesi lazım dendi. Canımın içi kardeşim ben bu süreçte sırf servis bana fiyat versin diye nasıl bilgisayarı size göndereyim; fotoğraf atayım, mail atayım teknoloji çağındayız ya hani siz teknoloji üreten firmasınız ya bunun daha pratik yolu yok mu? En azından telefon açayım ben sorayım dedim. Eee telefonla arayamazsınız dendi. Sanki CIA merkezinden gizli dosya istiyorum. Zaten ülkemizde çoğu firma böyledir ya, sorunları çözmek için müşteri hizmetleri kurarlar ama sen orayı aradığında sorunun katlanarak devam eder. Artık ısrar etmedim. Telefonu kapattım. Ne de olsa alıştık paramızla rezil olmaya. Şimdi aliexpress ten tanesi 2 tl den tuş sipariş ettim. 50 tl de kargo parası verdim. Çinli abimiz beni dolandırmazsa orjinaline bir hayli benzeyen tuşları gelince takacam. Bu arada inşallah satıcı Covid-19 bağışıktır. Gerçi vergi de varmış sonradan öğrendim. Yaklaşık maliyet 150 tl yi bulacak. Yeni klavye fiyatına geldi ama olsun. Sorunu kendim çözüdüm. Lenovo ya kapak yapacağım. Sonra da ben sorunu çözdüm diye lenovo ya fotoğraf göndereceğim. Belki beni işe alırlar. Bence almalılar en azından basit sorunları çözebilme yeteneğim var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derindag23 -- 25 Nisan 2020; 23:53:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: derindag23

    Merhaba y520 model Lenovo legion düzüstü oyun bilgisayarı sahibiyim. Çok severek aldığım ürünün daha garantisi bitmeden tuşları kırıldı. Ben 40 yaşında bir kamu çalışanıyım. Bilgisayarı çok ama çok az kullanıyorum. Gel gelim ki bu bir oyuncu bilgisayarı, garantisi dolmadan nasıl olur da tuşları bu kadar çabuk deforme olur. Müşteri hizmetlerini aradım bunu nasıl çözeriz diye. Bana servisin görmesi gerek dendi. Peki bu karantina günlerinde evde eğitim alınan bir ortamda nasıl olur da evdeki tek bilgisayarı size göndereyim dedim, süresi bile belli değil hem de Isparta'dan İstanbul'a gidecek çok belli olmayan bir süreç dedim. Bana tuş kırılmalarının zaten garanti kapsamına girmediği cevabı verildi. Bunun üzerine pekala bana kırılan tuşları parayla satın dedim. Hayır komple değişmesi lazım dendi. Hayda buyur burdan yak. Ee kaç para bu dedim, onu da bilmiyoruz, servisin görmesi lazım dendi. Canımın içi kardeşim ben bu süreçte sırf servis bana fiyat versin diye nasıl bilgisayarı size göndereyim; fotoğraf atayım, mail atayım teknoloji çağındayız ya hani siz teknoloji üreten firmasınız ya bunun daha pratik yolu yok mu? En azından telefon açayım ben sorayım dedim. Eee telefonla arayamazsınız dendi. Sanki CIA merkezinden gizli dosya istiyorum. Zaten ülkemizde çoğu firma böyledir ya, sorunları çözmek için müşteri hizmetleri kurarlar ama sen orayı aradığında sorunun katlanarak devam eder. Artık ısrar etmedim. Telefonu kapattım. Ne de olsa alıştık paramızla rezil olmaya. Şimdi aliexpress ten tanesi 2 tl den tuş sipariş ettim. 50 tl de kargo parası verdim. Çinli abimiz beni dolandırmazsa orjinaline bir hayli benzeyen tuşları gelince takacam. Bu arada inşallah satıcı Covid-19 bağışıktır. Gerçi vergi de varmış sonradan öğrendim. Yaklaşık maliyet 150 tl yi bulacak. Yeni klavye fiyatına geldi ama olsun. Sorunu kendim çözüdüm. Lenovo ya kapak yapacağım. Sonra da ben sorunu çözdüm diye lenovo ya fotoğraf göndereceğim. Belki beni işe alırlar. Bence almalılar en azından basit sorunları çözebilme yeteneğim var.
    hocam servise gönderseydiniz daha çabuk çözebilirdiniz bence benim anakartı değiştirip 2 gün içinde yollamışlardı.korona meselesi yoktu ama o zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • derindag23 D kullanıcısına yanıt
    Klavye'deki düğmeler basmıyor diye Kayseri'den İstanbul'a servise gönderdim 3 gün sonra klavyesi komple değişmiş halde geri geldi daha sonra farkettim ki sağ köşedeki bölme düğmesi çalışmıyor.Nadirde olsa kullanıyorum ama yinede garantisi var garanti bitmeden bu sefer Ankara'dan İstanbul'a gönderdim.Yine 3 gün sonra elime geri geldi bilgisayar ellerinde parça varsa anında tamir edip geri gönderiyor.Ayrıca bi düğme çalışmıyor diye klavye'yi komple değiştiklerine göre tek tek kırılan düğmelerin takılmama ihtimali var söyleyim.Klavye'yi Türkiye'de komple alsanız 210tl internette var alıp kendiniz bile evde söküp değiştirirdiniz.
  • Valla servis riskini alamadım. Siz şanslıymışsınız. Ben göndersem kesin sorun çıkardı. Şimdilik böyle olsun bakalım. Cevap için teşekkür eerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu zamana kadar hep lenovo aldim ama y520 bin hic birseyinden memnun kalmadim.

    Klavyenin kalitesiz olmasi
    Sesin ciziltili ve harman kardon dolby olmasina ragmen iyi ses vermemesi
    Oyunlarda drop yemesi eski yeni grafik ayari farketmiyor
    Surekli temizlik yapmama ragmen nerve center dan yuksek devir fan calistirmadigim zaman cihazin asiri isinmasi ve cpu sicakliginin artmasi
    Malzeme kalitesinin kötü olmasi.

    Elimde z580 var 8 yillik alet buna 10 basar yemin ediyorum. Filmleri bile z580 den izliyorum. Ses icin ses bombasi bagliyorum yoksa filmde izlenmiyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben i7 işlemcili 1050 ekran kartlı modelini bu ay 3.yılını dolduru kullanıyorum.Klavye benimde garantiden değişti bazı düğmler çalışmıyordu.Onun dışında yazdığınız sorunlar bende yok hocam.Aktif oyun oynuyorum drop olayını sadece bios güncellediğimde oldu eski bios'a döndüm düzeldi.Sürekli video,müzik falanda dinliyorum ses kalitesi gayet iyi bana göre yetiyor.En sona kadar bile sesini açmıyorum. Ben bu bilgisayarda aşırı ısınma sorunu yaşamadım fanı son hızında sadece render alırken çalıştırıyordum.İşlemciye yük çok biniyor ısınmasın diye zaaten makinanın alt fan ızgaralarını temzilediğim sürece normal fan devri makinanın serin kalmasına yetiyor.
  • beyler halflife 2 oynuyorum. bu dandik oyunda bile çok fazla ısınma ve fan çalışıyor kuvettili olarak. hata nerdedir.? böyle bir şey mümkün mü
  • Merhaba arkadaşlar benim Y520 son zamanlarda kilitlenmeye başladı, donup kalıyor güç düşmesinden kapatmak açmak zorunda kalıyorum. Neredeyse her gün yapıyor artık.Neden böyle bir şey yapar?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • merkep kullanıcısına yanıt
    Alttaki fan ızgaralarını bi peçeteye az kolonya damlatıp temizleyin. Msi afterburner gibi bi programla oyunlarda ki sıcaklığa bakın çok yükseklere çıkıyorsa termal macun yenilenmesi gerekir.Eğer laptopu aldığınızdan beri hiç yenilenmediyse büyük ihtimal macun bitmiştir.
  • LoRdOfWeB kullanıcısına yanıt
    Bios güncellemesi yaptıysanız ondan yapıyor olabilir. Bende bi kere o hataya düştüm performans yerlere düştü. Eğer güncelleme yapmadıysanız. Windows'un kurulu olduğu sürücüde bad sector oluşmuş olabilir.Hdd benchmark programlarından biriyle tarama yapın eğer bad sector varsa varsa garantiye gönderin eğer yoksa yinede gönderin onlar çözsün sorunu
  • 3. Sene garanti bitti, bios güncellemesini de 2 sene önce yapmıştım lenovo vintage üzerinden.

    Bad sector için tarama yapayım o zaman bi.

    Eyvallah hocam.

    Lenovo müşteri hizmetlerine bildirmiştim. Şunu söylediler onları yaptım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoRdOfWeB -- 6 Mayıs 2020; 18:12:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • skywalker06 kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkürler. laptopu alalı 2 sene olacak ve bu benim ilk oyun oynamam. hem de halflife. komik yani. fanları hep temizliyorum da macun biter mi hiç aşırı ısınma olmadan?
  • merkep kullanıcısına yanıt
    Biter hocam sonuçta o macunda belli bir ömrü var ben bundan önceki laptopuma 6 ayda bi macun yaptırırdım tek fanlı olduğu için y520de ise 2 kere servise klavye için gittiğinde macun ve fan temizliği yapıldığı için hala sıkıntı yaşamadım.En son ağustos 2019da garantide macun değişti.Pandemi'den dolayı bilgisayarcılar kapalı açılınca bi götürüp tekrar macun yaptırmayı düşünmüyor değilim. Aşırı ısınma dediğiniz kaç dereceye kadar çıkıyor ona baktınız mı?
  • LoRdOfWeB kullanıcısına yanıt
    Lenovo dediğinide yapın düzelmezse eski bios'a dönmeyi deneyi forumda eski sayfalarda dönme yöntemi anlatılmıştı.Bios güncelleme sürümünde sıkıntı vardı kim yüklediyse oyun performansı düştü.
  • skywalker06 kullanıcısına yanıt
    kaç derece olduguna bakmadım ama dizimi yakıyor. benim takıldıgım nokta eski bir oyunda bunu yapması. ya adam gibi yeni bir oyun oynasam ne olacak !!!
  • merkep kullanıcısına yanıt
    Laptoplar hocam kumaş yüzeyde veya dizde tutarak oyun oynarsanız alttaki fanlar hava alamaz tabi ki ısınır. Allahtan sadece Half life oynamışsınız sürekli bir oyun oynasınız laptop bu ısınmaya dayanamaz ömrünü tamamlardı.
  • nerve centre ugulamasını kaldırmıştım. sitesinden yeniden kurdum ve bir çok özlliği yitirdim. ekran kaydı tuşu, fan hızı, windows tuşları iptali gibi çok kısa yoldan açılıp kapanan özellikleri yok şu andaki nerve centreın. eski versiyonu ya da y520 için olan verdiyonu nasıl bulur indirim?
  • 
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.