Şimdi Ara

Lenovo Legion 5 AMD 2020 - Ryzen 5 4600H, Ryzen 7 4800H (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.251
Cevap
30
Favori
93.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cnr_kfks kullanıcısına yanıt

    bios ve sürücüler güncel mi ?

  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    Öyle düşünüp Lenovo sitesinden indirip güncellemiştim hepsini sonra olmayınca tekrar format attım yine, öyle denedim ama sorun devam etti. Şimdi servis için kargoya veriyorum bakalım nasıl sonuçlanacak.

  • Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
    ✓Öncelikle oyun oynarım beklentim ortalama veya ortalama üstü olsun yeter.
    ✓Kütüphanelerde çok vakit geçirdiğim zamanlar oluyor bu yüzden ofis modunda fan sesi farkedilebilir olmamalı.
    ✓ Pil süresi ilk önceliklerimden değil ama ofis modunda uzun batarya ömrü beni mutlu eder.
    ✓Minimum 4 sene götürmeli beni.
    3 seçeneğim var galiba
    1-) Hepsiburada'dan Lenovo legion 5 almak.(Şu an 11.500 tl ama işlem görmüş olabileceğini yazmışsınız ayrıca sessiz ortamlarda farkedilebilir fan sesi olduğuna dair giriler var.Bu önlenebilir mi bilmiyorum ama bu haliyle can sıkıcı)
    2-)Hepsiburada'ya kıyasla daha güven veren Amazon.com'dan Gtx 1660 Ti varyantlı Legion 5 almak. (10.000 Tl civarı vergiler dahil)
    3-) Batarya ve sessizlik nedeniyle lenovo yoga tarzı ofis odaklı bir laptopun 2-3 sene önceki sürümlerinden birini veya 10.nesil intel U serisi işlemcili 2.el temiz bir laptop almak. Ve oyun oynamak istediğim zamanlar egpu kullanmak. Bu seçenekteki çekincelerim şunlar:
    •Bu ofis laptop cpu'larının egpu bağlıyken yüksek performans modunda kullandığımız zamanlarda özel bir soğutmaya sahip olmadıkları çok yüksek derecelere ulaşmasından;
    •Mx___ tarzı performans odaklı olmayan ekran kartlarının bazen kullandığım 3d anatomi uygulamalarını açarken sorun yaratmasından endişe ediyorum. Bu seçenek ortalama bir masaüstü ekran kartıyla beraber bana ortalama olarak 14-15 bin Tl'ye patlar gibi.(Ama şu egpu konusunda da kendimi cahil hissediyorum.)
    Sizce en mantıklı olan seçenek hangisi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lightwav3

    https://www.hepsiburada.com/lenovo-legion-5-15arh-amd-ryzen-7-4800h-16gb-512gb-ssd-rtx-2060-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-82b10048tx-p-HBV000015YJPX


    selamlar, linkteki laptobu almayı düşünüyorum. monster tulpardaki 2060 ile bu aynı mıdır. (monsterda 2020 model diyor) birde nette oyun benchmarkları bulamadım, bilgisi olan var mıdır?

    Aynı değil. Bildigim kadarı ile lenovodaki 115watt olan model bende var . Sikitnisiz. Hepsiburada dan 10 gün önce indirimde aldim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • delitarkanınkardaşi D kullanıcısına yanıt

    17.3"lik model için konuşmak gerekirse ofis modunda gürültülü çalışmıyor. O açıdan gözünüz korkmasın, sessiz modda fanlar gayet sessiz. Bence uygun fiyata bulunabilirse legion 5 gayet ideal yaklaşık 1 aylık kullanımda yaşadığım tek sıkıntı oyun oynarken uzay mekiği gibi gürültü yapıyor oluşu

  • delitarkanınkardaşi D kullanıcısına yanıt

    Sayın hocam e-gpu dediğiniz sistemi çok az windows laptop sağlayabilir. Bunu kullanabilmeniz için thunderbolt çıkışına sahip laptop sahibi olmanız lazım. Bunlar da genelde çok pahalı ofis laptoplarında oluyor. Lenovo yoga 9 , dell xps gibi. Bir de intel maclerin neredeyse hepsinde var thunderbolt. Thunderboltsuz e gpu için laptobu delip deşmeniz gereekir , ssd ya da wifi kartının söküp , onun yüksek hızlı portunda kablo bağlamanız gerekir. Attığınız taş ürküttüğünüze değmez.

  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bouninboun -- 9 Şubat 2021; 13:16:40 >
  • Kullandığım laptop Legion 5-15ARH05 (Lenovo) - Type 82B5. Yerinden hareket ettirince uyku moduna alıyor ekran gidip geliyor güç düğmesine basmaya gerek kalmıyor tekrar şifre girip açıyorum. Aslında uyku modu vs de aktif değil. Yazılımsal mı donanımsal mı anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba herkese. 4600h olan modeli kullanıyorum ve garip bir durum var bilgisayarı şarj esnasında kullanıyorum ve normal 40-50 derece arasında cpu sıcaklığı değişiyor buraya kadar olması gerektiği gibi bier sıkıntı yok. Ama arada bir bir şey oluyor ve kullanımda farklı bir şey yapmamama rağmen cpu 70-80 dereceyi görüyot fanlar gürültülü bir şekilde çalışmaya başlıyor 1-2 dakika içinde tekrar 40-50 dereceye düşüyor. Ama sonra u tekrarlanıp duruyor kullanımım ise 3-5 sekme chrome başka bir şey yok. Başına gelen var mı böyle bir şey?

  • delitarkanınkardaşi D kullanıcısına yanıt

    Özellikle sizin gibi fan sesine önem veren birisiyim. Daha önce lenovo y520p modeli ve en son olarak Asus Rog Ga502 modelini kullandım.

    2 bilgisayardan da ofis ortamında hissedilebilir bir ses geliyordu. Gece sessiz bir ortamda gelen fan sesi beni çok rahatsız ediyor. Özellikle browser kullanımlarımda.

    Bu iki bilgisayarı en düşük güç modun da ve en düşük ayarlarda fan rpmleri düşssün diye çok uğraştım fakat yinede fan sesini kesemedim.

    Hatta lenovonun fanından şüphelendim çinden fan şiparişi ettim değiştirdim fakat sonuç değişmedi.

    Son kullandığım Asus Rog serisi oyuna girince hiç çekilmeyen bir hal alıyordu ve hemen sattım. Rog armoury Create den fan hızlarını düşürüyordum fakat bu sefer de işlemci sıcaklıkları boşta 65-70 derecelerde geziyordu.


    Şimdi Monster 17" olan T7 v20.2 modelini aldım. Oyunlarda çok aşırı fan sesi gelmiyor zaten Turbo açmaya gerek yok CodWarzone da max 84 derecelerde geziyor işlemci. Gpu ise 70 i geçmiyor.

    Monster alırsanız gelen bilgisayarın tüm testlerini yapın, ekranda ölü piksel sorunu çıkabiliyor. Bende bir adet mevccuttu fakat sorgusuz sualsiz iade alıp yeni bir bilgisayar gönderdiler.

    Gelelim ofis kullanımına. Ofis kullanımında windows güç kullanımı profillerinden dengeyi seçip turboboost u kapatıp birde nvidia denetim masasından masaüstünde kullandıgınız programları entegre gpu yu kullan seçeneği seçerseniz.(steam vs.). Fan komple kendini kapatıyor belki saatte 1 2 dkk sogutup tekrar kapatıyor.0 ses diyebilirim. Monsterın tek sıkıntısı kasa olarak biraz kalitesiz ama soğutma ve ses kalitesi olarak gayet güzel.





  • Merhaba arkadaşlar, benim model Ryzen 7 4800H herhangi bir video açınca eğer kulaklık varsa sorun oluşmuyor ses geliyor ama kulaklıksız dinleyince hoparlörden ses gelmiyor kulaklığı tak çıkar yapınca düzeliyor ya da ses ayarlarından sorun gidere tıkladığım anda düzeliyor orada herhangi bir işlem yapmasam bile aynı sorunu yaşayan ya da çözümü bilen var mı?


    Bir de 2 gündür lenovo vantage yükseltiliyor sorunu var ve sorunu yaşayan başkaları da varmış ne yaptıysam düzelmedi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unchainedd -- 9 Şubat 2021; 4:40:20 >
  • GumballWatterson G kullanıcısına yanıt

    Tam olarak sorunu anlamasam da belki yardımcı olur sağ altta batarya simgesine sağ tıklayıp güç seçeneklerini seçin orada ekranın ne zaman kapanacağını seçin ve bilgisayarın uyku moduna geçme ayarları var.

  • Son bios update'inden sonra bilgisayarı kapattığımda tasarruf kipi açık olduğu halde pc kendini şarj ediyor. Eskiden etmiyordu. Ayrıca bilgisayarı açtığımda tasarruf kipi kapanıyor ve açamıyorum. Bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyor. Yani her sabah 2 kere bilgisayarı açmam gerekiyor. 2. açışımda ise açılması 1 2 dk sürüyor. Sizde de var mı bu durum?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bouninboun -- 9 Şubat 2021; 13:20:5 >
  • Ses özelliklerinden frekans ve bit değerlerini değiştirebilen var mı bu bilgisayarda ? Bende o bölüme müdahale edilemiyor.

  • Herkese merhaba. Forumda yazılanların genelini okudum. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki ülkede 15.000 TL bandında para ödeyip bilgisayar alıp da bir dünya sorunla uğraşmak gerçekten yazık diyorum..


    Yaklaşık iki üç haftadır çok yoğun bir şekilde dizüstü bilgisayar araştırması yapıyorum. Ben meslek lisesinde Radyo Televizyon alanı öğretmeniyim. Bu sebeple de bilgisayarı, yoğun olarak 3D modelleme (3D Studio Max) ve render (V-Ray ile), Premiere, After Effects odaklı kullanacağım. Elbette yıllardır hasret kaldığım oyunların da tadına bakmak isterim. Araştırmalarım neticesinde Lenovo Legion 5 AMD Ryzen 7 4800H'de karar kıldım. Hem Intel'in daha çok ısındığını hem de Ryzen 7 4800H'nin render performansının daha iyi olduğunu görüyorum. Ama gelin görün ki stoklarda malum model yok. Hepsiburada üzerinden alarma aldım ürünü. Yorumlardan ara ara stoklara girebileceğini görüyorum ama yine aynı yorumlardan iade edildikten sonra sorunu ortadan kaldırılan bilgisayarların yeniden piyasaya sürülebildiği konusunda şüpheler var. Bu noktadan hareketle birkaç sorum olacak:


    1. Sizce Lenovo Legion 5 AMD Ryzen 7 4800H modelinin yeniden stoklara girmesi gibi bir ihtimal var mıdır? Beklemeli miyim?
    2. Lenovo Legion 5'in AMD Ryzen 7 5000 serileriyle 2021 versiyonları mart ayında yurtdışında satışa çıkacakmış sanırım. Yaza doğru Türkiye'ye gelir deniyor. Bu seriyi beklemeli miyim? Satış fiyatları konusunda bir tahmininiz var mı?
    3. Legion 5'in 15,6'' versiyonlarındaki ekran kartlarına göre 17,3'' versiyonunda ekran kartının W değerinin BIOS'tan sınırlandırıldığı söylenmiş. Intel İ7 10750H versiyonunun 17,3'' ebatında da böyle bir sınırlama var mıdır yoksa sadece AMD işlemcili 17,3'' te mi böyle bir mesele var? Çünkü İ7 işlemcili versiyonun 17,3'' versiyonu Vatan Bilgisayar ve Amazon Türkiye'de 14.500 TL gibi bir fiyata hala mevcut.
    4. Aşağıya linklerini ekleyeceğim MSI GL65 (İ7 işlemcili yine) veya MSI Alpha 15 (Ryzen 7 4800H) için ne düşünüyorsunuz? MSI Alpha 15 8 GB Ram barındırıyor ama ram yükseltip kullanan ve memnun olanlar var. Sizce alıp yeni bir bilgisayara ram ve SSD eklemeye değer mi? İnanın kafam ciddi karışık. MSI Alpha 17 bana makul geldi almak istedim ama onun da stoğu yok. Stoklara girer mi bilmiyorum. Stoklarda olsa sanırım direkt MSI Alpha 17 alırdım.


    Bilgisayarı almak için aceleci davranmak istemiyorum. Bilgisayarım şu anda bana işlerim için yetiyor. Ancak yeni versiyonlar çok pahalıya gelir mi veya kurda bir patlama olur mu bilmiyorum. İnanın yorumlarınıza ve yardımlarınıza çok ihtiyacım var. Özellikle beklemeli miyim yoksa beklememeli miyim noktasında fikirlerinize ihtiyaç duyuyorum. Herkese şimdiden çok teşekkür ederim.


    Lenovo Legion 5 İ7 10750H:

    https://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-legion-5-core-i7-10750h-2-6ghz-16gb-1tb-512ssd-17-3-rtx2060-6gb-w10.html?utm_source=search&utm_medium=leg&utm_campaign=leg


    MSI GL65 LEOPARD 10SER-414TR:

    https://www.vatanbilgisayar.com/msi-gl65-leopard-core-i7-10750h-2-6ghz-16gb-1tb-ssd-15-6-rtx2060-6gb-w10.html


    MSI Alpha 15 A4DEK-018XTR:

    https://www.n11.com/bilgisayar/dizustu-bilgisayar?m=Msi&ekb=6+GB&islemci=Amd+Ryzen+7





  • AliKür A kullanıcısına yanıt

    11200 ₺'ye rtx 2060 modeli alan biri olarak lenovo kalitesinde ve tasarımında alabileceğim en ucuz laptopı aldığımı düşünüyorum. Araştırma yaptığım dönemde MSI, HP ve Lenovo modellerine bakıyordum HP Omen 15 2020 modelini beğensem de o dönem 15000₺ idi bu da benim bütçemi aşıyordu aynı şekilde MSI gl65 modeli de pahalıydı. Bu üç model de içime sinmişti hem performans hem de bataryasının iyi olmasını istiyordum Lenovo iki yönden de ihtiyacımı karşılıyor. Demem o ki MSI, Hp ya da Lenovo laptoplar ihtiyacınızı karşılar önemli olan özellikler. Render konusunda Ryzen işlemciler daha başarılı o yüzden onlara yönelmişsiniz zaten ve de daha ucuzlar. Merkez bankası bu aralar mantıklı hareketler yaparak kuru düşürmeyi ve daha önemlisi sabit tutmayı başardı bence yaza kadar kurda herhangi bir patlama olmaz. Fiyatlar konusunda ise MSI'yın en ucuz modeli 14 bin onun devamında 17binlik bir modeli var 14 bin olan model thin model ve max-q ekran kartı kullanılıyor yani bunu saymazsak en ucuzu 17bin bu yüzden diğer firmalar 15 bin ile satışa girerler diye düşünüyorum ve kullanılan işlemci intel değil de ryzen olursa fiyatlar biraz daha düşer gibi geliyor bana. Şu an için laptopınız işinizi görüyorsa bence bekleyin 5000 serisini. Ya da İngilizce klavye sorun olmaz diyorsanız yurt dışından sipariş verebilirsiniz daha ucuza geliyorlar. Amazon ya da newegg siteleri gayet güvenilir gümrük vergisi dahil fiyatları siteye girip görebiliyorsunuz zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unchainedd -- 20 Şubat 2021; 20:30:27 >




  • Lenovo şubat sonunda yeni legion serilerini satışa çıkaracağım diyordu. Ses seda yok. Monster bu seneki 3000 serisi modellerin çoğuda kaliteli ekran kullanacak ama intel yüzünden almıyorum monster. Yoksa kasa kalitesi orta seviye bile olsa servis hizmeti diğer markalardan daha iyi. Legion alacaktım, Hepsiburadaya güvenmedğim için sonradan iptal ettim. Problem çıksa burnumdan gelirdi. Yine legion düşünüyorum zaten ryzen işlemcisi için ama bakalım incelemeler gelsin bir. İyi mi olmuş kötü mü.

  • Merhaba arkadaşlar. bu vantage uygulamasını denetim masası ve storeden bütün lenovo programlarını kaldırarak baştan store den indirip açabildim. Fakat bu seferde pil değerini adaptörde fişe takılı halde kullanırken sabitleme seçeneği kayboldu. sürekli %100 e kadar şarj ediyor ve öyle kalıyor. Pil ömrünü daha uzun halde tutmak için bu seçeneği kullanıyordum.

    Bu ayarı tekrardan açabilmem için öneriniz var mı ?

    Lenovo Legion 5 AMD 2020 - Ryzen 5 4600H, Ryzen 7 4800H


    Lenovo Legion 5 AMD 2020 - Ryzen 5 4600H, Ryzen 7 4800H



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi porca -- 22 Şubat 2021; 19:23:9 >




  • porca P kullanıcısına yanıt

    Vantage uygulaması çalışmıyorsa eğer ya da eski hâlini kullanmak için işe yarayabilir. Öncelikle vantage ve vantage service uygulamalarını kaldırın daha sonra aygıt yöneticisine girip sistem aygıtlarından "system interface foundation v2 device" aygıtını bulup özelliklerini açıp sürücüler kısmından sürücüye geri dönü seçin çalışmıyor seçeneğini tıklayıp tamam deyin. Daha sonra tekrar mağazadan vantage uygulamasını indirin.

  • Teşekkürler. En sonunda başardım. Lenovonun uygulamarını, programlarını, sistem cihaz eklentilerini, kısacası 7 sülalesinin 8 ini de sildim baştan yükledim ve program başlangıcında oyun seçeneğini seçtikten sonra eski arayüzü karşıma geldi.

    Lenovo Legion 5 AMD 2020 - Ryzen 5 4600H, Ryzen 7 4800H
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.