Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Z570 Kullanıcı Platformu (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.471
Cevap
37
Favori
315.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • benide ekleyin listeye uzun ve uğraştırıcılı olDU AMA SONUNDA BENİMDE LENOVOM var
  • Bugün makinemle 1.haftayı doldurdum arkadaşlar.Çok şükür bazı arkadaşlarımızda karşılaştığım problemlerle ben karşılaşmadım.

    1)Mute tuşuna 2.kez basınca ışık tekrardan sönüyor.
    2)Hoparlörde cızırtı şimdilik yok gibi.İnşallahta olmaz.
    3)Vidalarım açılmamış.Zaten kapalı kutu almıştım hiç bir parça ekleme veya çıkarma yapmamışlar.
    4)Touchpadi synapticesten kitleyince hiç bir şekilde imleci hareket ettiremedim.Ama keşke bilgisayarda touchpad kilitleme tuşu olsaymış.

    Bendeki tek sorun Harddiski 2'ye böldüm.C'den D'ye veri aktarırken bilgisayar inanılmaz yavaşlıyor.Eski core2duo laptopumda böyle değildi şaşırdım.Harddiskler de aynı marka ve aynı cache belleğe sahip.Bir de açılma süresi hep 50sn civarı sürüyor.Arkadaşımın Casper i3 laptopu bundan daha kısa açılıyor.Bu soruna da bir çözüm bulabilmiş değilim.

    Bazı lenovo laptoplarla hediye verilen speakerları nereden alabilirim arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz?




  • ya bendede civataların bazılarında sankibişey deymiş gibi metal renk var bazılarıda simsiyah bu şumudur acılmış farzedelim acılmış ne yapomamız lazım moralkardeş acıklarmısın



    ayrıca ben lenevo yapışkanını elimle söktüm kapalı kutuydu kısacası kardeşm
    moral83 incelermisin vede dönermisin
  • Arkadaşlar bende bir 311142 kullanıcısı olarak bi kaç bişeyler daha yazmak istiyorum bilmeyen arkadaşlarımız için yardımcı olacağından eminim.


    1- pc nizi vatandan almışsanız arkadaşlar yanında speaker verecekler ki kalmadığından dolayı stoklarında bunu almanız için laptop aldıktan sonra aldığınız bölüme laptop bölümüne pc nizin fatıurasını götürerek fotokopisini çektiriyorsunuz çekilen fotokpiyi orası alıyor stoklarına o speaker geldiğinde adresinize teslim ediyolrlar ücretsiz olarak.

    2- pc nizde bulunan ekran kartında sol alt köşedeki grafik işlemci tuşundan bahsedeceğim biraz.


    ** bu tuşu grafik işlemci tuşunu sağa çekerseniz arkadaşlar pc, nvidianın grafik işlemcisini gerek olduğu zman otomatik olrak devreye sokacaktır. mesela devreye girip girmediğini anlamak için sağ araç çubuklarından nvidia cpu etkinliğinde kaç tane proğram çalıştığı ve hangi proğramın çalıştığını görebileceksiniz.

    ** nvidia optimus özelliği arkadaşlar bütün media sıkıştırıcıları, oynatıcılarını desteklemez. örn. kendim test ettiğim kadarı ile gom player desteklenmiyor, mpc. mplayer 11,bs player destekleniyor. bunlarda desteklenenlerde nvidia işlemcisi otomatik devreye giriyor optimus açık olduğunda .kapalı olursa ışık yanmıyorsa grafik bağdaştırıcısını tümleşik olanı intel grafik 3000 serisini kullanıyorsunuz demektir.

    3- bir proğramla özel nvidia grafik işlemcisini çalıştırmak istiyorsanız nvidianın denetim masasından açın ve kullanacağınız proğramın .exe sini nvidia ile özdeşleştirin.

    4- OneKey Theater düğmesi hakkında bilgi vereceğim birazda...

    ** Lenovo OneKey Theater, bilgisayarınızı farklı şekillerde kullanmak için 5 senaryo sunar arkadaşlar bunu siz 3 olarak görürsünüz: normal mod, film modu, ve son olrak akıllı moddur (müzik modu, fotoğraf modu ve video modu) Bu modlar, farklı kullanım senaryolarında görsel ve işitsel deneyimleri için Lenovo tarafından yapılan iyileştirmelerdir. Örneğin : Normal mod, film modu ve akıllı mod arasından manuel (elle) olarak seçim yapabilirsiniz. Bilgisayar akıllı moddaysa, fotoğraf ve müzik modları otomatik olarak kendi geçiş yapar.


    Normal mod


    Varsayılan moddur.


    Film modu


    Gelişmiş görüntü ve ses çıkışı sunar.

    Akıllı mod


    Bilgisayarınızın o an çalışmakta olan programa göre film, müzik ve resim mod arasında otomatik olarak geçiş yapmasını sağlar.


    5-
    Thermal management düğmesi:


    Bilgisayarın farklı çalışma modları arasında geçiş yapmasını ve böylece ısı yayma fanının dönüş hızını kontrol etmesini sağlamak üzere ısı yönetimi düğmesi kullanılabilirsiniz .

    ** Standart, **Süper sessiz veya** Etkili ısı sarfiyatı modları arasından seçim yapabilirsiniz. Isı kontrolü düğmesine basıp bırakarak **toz temizleme özelliğini de etkinleştirebilirsiniz.


    Şimdi biraz daha açıklamasını vereceğim.


    **Standart modu :


    Standart modu fabrika varsayılan modudur. Çoğu program için önerilen çalışma modudur arkadaşlar.


    **Süper sessiz modu:


    Bilgisayarınızda büyük programlar çalışıyor değilse ve sessiz bir çalışma ortamı istiyorsanız **Süper Sessiz moduna geçebilirsiniz. Nedemek yani şimdi bu pc de ağır işemler yapmıyorsun sadece nete girioyrsun çıkıyorsun yada msnden biri ile konuşuyorsun he ne yapacaksın alacaksın süper sessiz moda işlemci fanını yavaşlatacaksın ama bunun dez avantajı nedir işlemci fanının yavaş çalışması sebebi ile ısı yayması daha az olacak ve ısınma sorunu ortaya çıkacaktır.



    **Etkili ısı sarfiyatı modu:


    Büyük programlar çalışıyorsa, daha verimli ısı yaymaya izin vermek için bilgisayarınızı Etkili ısı sarfiyatı moduna geçirin arkadaşlar.Yani nedir bu pc de ağır işler yapıyorsanız rip gibi oyun oynama gibi HD film izleme gibi vsvs. işlerinizde işlemci fanını daha çok çalıştırarak performans daha iyi alabilmenize ikan sağlıyor.



    Toz giderme modu :



    Evet arkadaşlar hepinizin merak ettiği bölüme geldik.nasıl oluyorda pc kendi kendine toz giderebiliyor.İşte bunların cevabı burada arkadaşlar. Bilgisayarın CPU soğutma panellerinin çevresinde zamanla toz birikir her pc de olduğu gibi ve bunlar soğutma panellerinin ısı yayma kapasitesini azaltır toz delikleri kapadığı için . Toz temizleme işlemini yürüterek biriken toz miktarını azaltabilirsiniz. Peki nasıl oluyor bu ? Toz temizleme işlemini yürütmek için, Toz temizleme işlemi üç saniye sonra başlar.


    Toz temizleme işlemi etkinleştirildiğinde, ısı yayma fanı tozun çıkmasını sağlamak için arkadaşlar dönüşümlü olarak yüksek ve düşük hızda dönüyor. böyulece tozları üzerinden atmış oluyor. tamamlanması birkaç dakika sürüyor. Peki bu işlemi nasıl bitireceğiz diyorsanız herhangi bir anda bilgisayarı Standart, ** Süper sessiz veya **Etkili ısı sarfiyatı moduna getirerek işlemi iptal edebiliyorsunuz.

    *** Toz gidermeyi arkdaşlar en fazla haftada bir kez yapmanız tavsyemdir.




    Umarım Bilmeyen Arkadaşlara Yardımcı Olabilmişimdir Arkadaşlar




  • arkadaşlar z570 alan ve altındaki civataların oynandıgını idda edenler lütfen yazarmı benimkide acılmış komplesi degil sadece altta katre şeklinmdeki kapak açılmış sizinkide açılmışsa aynı yer bu garanti dışı demekdir ve oynandıgını kesinleşirir ben vatan bilg. aradım şimdi gidicem ilerde buyuk dert olur dedikleri gibi lenevıo sitesinde bu bilgisayarın 4 gb si var bunlar 6 ya yükseltmişler ama pc yi acarak bu dert olur ilerde servis dışı işleme girer ve garanti dışı olur demedidemeyelim bence burda yazsın herkes önce bajksın pc sine
  • Arkadaşlar bende %25 kampanyası varken Lenovo ideapad z570 aldım ilk laptop um bu service pack 1 yüklü sanırım bunu yükseltmem gerekirmi yada güncellemem gereken driverlar varmı bide emre arkadaşımız toz temizleme film modu gibi modları yazmış bunları nereden etkinleştiriyorum veya bilgisayarla ilgili bilmem veya yapmam gereken bişey varmı kullanıcı arkadaşlardan ricam yardım ederseniz sevinirim


    ve arkadaşlar laptopumuzda doğru batarya kullanımı nasıl olmalıdır % kaçtayken fişi takmalıyız yada çoğunlukla evde takılan biriysek pili çıkartıp öylemi kullanalım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellkatze -- 21 Ekim 2011; 14:39:37 >
  • arkdaslar merhaba bende yaklaşık bir hafta önce z570 6gb ram olan 2gb gt540 erkaran akrtı olandan aldım peki problem yaşamadım ama sanırm internetten olsun film olsun herhangi video actığımda ekranda çizgiler çıkıyo anii geçişlerde oluyo genelde bu bu problemle karşılaşanınız varmı cok kafama takıldı bukdar para verıyoosun bu boktan problemlerle karşılaşıyosunuz sonra yardımcı olursanız cok sevinirm hoşça kaln
  • bi yardım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hellkatze

    Arkadaşlar bende %25 kampanyası varken Lenovo ideapad z570 aldım ilk laptop um bu service pack 1 yüklü sanırım bunu yükseltmem gerekirmi yada güncellemem gereken driverlar varmı bide emre arkadaşımız toz temizleme film modu gibi modları yazmış bunları nereden etkinleştiriyorum veya bilgisayarla ilgili bilmem veya yapmam gereken bişey varmı kullanıcı arkadaşlardan ricam yardım ederseniz sevinirim


    ve arkadaşlar laptopumuzda doğru batarya kullanımı nasıl olmalıdır % kaçtayken fişi takmalıyız yada çoğunlukla evde takılan biriysek pili çıkartıp öylemi kullanalım?

    öncelikle hayırlı olsun.

    -ekran kartını güncelleyebilirsinhttp://www.nvidia.co.uk/object/notebook-win7-winvista-64bit-280.26-whql-driver-uk.html
    -aşağıda olan fotodaki dokunmatik tuşları dene görüceksin toz giderme modunu film modunu falan
    -%7 ye gelince zaten uyarıyo prize takın diye ozamanda takabilirsin pc tamamen kapandıktan sonrada takabilrisin.
    -istersen pili çıkar kullan direk prizden istersende pilini%50 ye sabitle -bu en iyi pil sağlığı olarak geçiyo- öle kullan seçim senin.


     Lenovo IdeaPad Z570 Kullanıcı Platformu  Lenovo IdeaPad Z570 Kullanıcı Platformu

    NOT: İlk mesajı oku bi istersen dostum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EfeoK -- 21 Ekim 2011; 17:22:36 >




  • beyler resident evil 5 oynamak istiyorum bu makinede. Ama wın 7 ile re5 uyumsuz oldugunu falan okudum nette fakat oynayanlarda warmış bu oyunu nasıl oynarım directx 9 destekli bu oyun ama makine directx11 destekliyo.simdi eski directx 9 yüklesek bu oyun icin bi sıkıntı olurmu.oyun oynayan arkadaslar mutlaka biliyorlardir bu tür seyleri yardım bekliyorum teşekkürler .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Psyagami

    beyler resident evil 5 oynamak istiyorum bu makinede. Ama wın 7 ile re5 uyumsuz oldugunu falan okudum nette fakat oynayanlarda warmış bu oyunu nasıl oynarım directx 9 destekli bu oyun ama makine directx11 destekliyo.simdi eski directx 9 yüklesek bu oyun icin bi sıkıntı olurmu.oyun oynayan arkadaslar mutlaka biliyorlardir bu tür seyleri yardım bekliyorum teşekkürler .

    çalışmazsa sağ tuş uyumluluktan windows xp yi seçin çalışacaktır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trizor

    quote:

    Orijinalden alıntı: Psyagami

    beyler resident evil 5 oynamak istiyorum bu makinede. Ama wın 7 ile re5 uyumsuz oldugunu falan okudum nette fakat oynayanlarda warmış bu oyunu nasıl oynarım directx 9 destekli bu oyun ama makine directx11 destekliyo.simdi eski directx 9 yüklesek bu oyun icin bi sıkıntı olurmu.oyun oynayan arkadaslar mutlaka biliyorlardir bu tür seyleri yardım bekliyorum teşekkürler .

    çalışmazsa sağ tuş uyumluluktan windows xp yi seçin çalışacaktır

    Teşekkürler oyunu kurunca deneyeceğim .
  • arkadaslar benimde ortakısımdaki vidalarda oynama var,bariz belli yarın vatanı arayıp soracam arayan varmı ne yapmamız gerekiyor.
  • evet benimki bugun geldi bende baktım oynanmıs vidalarla,birlikte hareket edelim ne yapmamız gerekiyor.bide benim c:654 d:29 gozukuyor 70 gb kayıp nerde,tam bu mesajı yazarken vatanı aradım geri gonderin dediler yarın sabah geri gonderecem, ilerde garantide sorun cıkabilir.iade isteyecem ben bu işten kıllandım,cakma leptop yapmışlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perlinganit -- 21 Ekim 2011; 18:13:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: perlinganit

    evet benimki bugun geldi bende baktım oynanmıs vidalarla,birlikte hareket edelim ne yapmamız gerekiyor.bide benim c:654 d:29 gozukuyor 70 gb kayıp nerde,tam bu mesajı yazarken vatanı aradım geri gonderin dediler yarın sabah geri gonderecem, ilerde garantide sorun cıkabilir.iade isteyecem ben bu işten kıllandım,cakma leptop yapmışlar

    o 70 gb kayıp one key recovery ye gider ve hiçbiyerde gözükmez silinmesin diye bi hata yok onda yani
  • peki su vida işini ne yapacaz pek anlamam ama tipi cok hosuma gitti ozelliklerde iyide vidaların acılmış olması olayı garip bu bize garantide sorun cıkarırmı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perlinganit -- 21 Ekim 2011; 19:16:32 >
  • arkadaşlar her açılışta ee boot optimizer bilgisayarınızı iyileştiriyor diyo ne oluyo bu iyileştirceksede tek seferde bitiremiyomu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hellkatze

    arkadaşlar her açılışta ee boot optimizer bilgisayarınızı iyileştiriyor diyo ne oluyo bu iyileştirceksede tek seferde bitiremiyomu?

    bende 2 defa yaptım da iletiyi kaldır ve bi daha uyarma deyince gelmiyor ama arada yapmak lazım gerçi ben yapmadım ama

    vidaların oynandığını neye göre diyorsunuz bende etrafında yara yoktu vida yuvalarında

    benimde 654 e 29
  • harbiden benimde vidalarda oynama var arayıp soran oldumu vatana ne dediler ona göre hareket edelim lütfen cevap yazsın birisi bekliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hellkatze

    arkadaşlar her açılışta ee boot optimizer bilgisayarınızı iyileştiriyor diyo ne oluyo bu iyileştirceksede tek seferde bitiremiyomu?

    windows açılmadan geliyor dimi ?
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.