Şimdi Ara

Lenovo Ideapad Z500 Kullanıcı Platformu [SORUN VE ÇÖZÜMLER İLK SAYFADA] (385. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.822
Cevap
95
Favori
389.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 383384385386387
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Z500 için alt kasadaki vidaları kapatan 4 silikon ayaktan arıyorum ama bulamadım. Malum zamanla özelliğini yitirip dağıldılar. Konu hakkında bir öneriniz var mıdır?

İyi günler dilerim.
  • walt09 kullanıcısına yanıt
    Ram takviyesi ile birlikte fanla ilgili de yenileme yaparım muhtemelen o zmn
  • [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 20 Mart 2021; 15:16:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.

Benimde üst kasa (klavye kasası) eskidi; izgaralar falan kırıldı. Nette de bulamadım. Temiz vida yerleri, izgaralar sağlam onarılmamış elinde olan varsa satın alabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: elektropin

Merhaba.

Benimde üst kasa (klavye kasası) eskidi; izgaralar falan kırıldı. Nette de bulamadım. Temiz vida yerleri, izgaralar sağlam onarılmamış elinde olan varsa satın alabilirim.

Burda var ama bu kadar pahalı olacağını sanmazdım.170 aldım zamanında.

https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/lenovo-ideapad-z500-p500-notebook-ust-kasa-silver_pdp_608737642

Başka hiçbir yerde yok.

• Teşekkürler. Görmüştüm onu bende ama gerçekten çok pahalı. dediğiniz gibi başka yerde de yok. Aliexpres de var alt ve üst kasa, kırk iki dolar. bakalım

• Merhaba arkadaşlar

sanırım 3 4 yıldır sıcaklık sorunu yaşıyorum.

Termal macun sürüyorum fanı temizliyorum değişen bir şey yok.

Boşta CPU ve GPU boşta 70lerde, ssd 40ta. Bir tek lol oynuyorum. Daha doğrusu oynamaya çalışıyorum fps düşüsü vs çok sıkıntı yaşatıyor.

Hwinfo dan aldığım ekran görüntülerini birleştirip aşağıya ekledim. Sanırım voltaj değerlerinde de sıkıntı var, sıcaklıkları koymadım.

Ayrıca bios da Smart diye bir seçenek yok ve fan devrini göremiyorum. Yalnız boştakyen bile biosa girince fan hızla dönmeye başlıyor (benim için ses önemli değil yeter ki soğusun.) Ama biosa girmeyim, yine sessiz çalışıyor fan ve hiçbir programda fanın deviri gözükmüyor. Ayrıca bios resmini de çekip ekledim. Win10 için güncelleme vs var mı?

Lenovo Ideapad Z500 Kullanıcı Platformu [SORUN VE ÇÖZÜMLER İLK SAYFADA]
     Lenovo Ideapad Z500 Kullanıcı Platformu [SORUN VE ÇÖZÜMLER İLK SAYFADA]

Ekleme:

Termal macunu yeniledim ama bu sefer bol sürdüm. Videolardaki gibi ipince bir tabaka yapmadım ve düzeldi. Şu an boşta 40 -43 arası geziyor sıcaklık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IraArel -- 1 Kasım 2020; 16:27:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: IraArel

Merhaba arkadaşlar

sanırım 3 4 yıldır sıcaklık sorunu yaşıyorum.

Termal macun sürüyorum fanı temizliyorum değişen bir şey yok.

Boşta CPU ve GPU boşta 70lerde, ssd 40ta. Bir tek lol oynuyorum. Daha doğrusu oynamaya çalışıyorum fps düşüsü vs çok sıkıntı yaşatıyor.

Hwinfo dan aldığım ekran görüntülerini birleştirip aşağıya ekledim. Sanırım voltaj değerlerinde de sıkıntı var, sıcaklıkları koymadım.

Ayrıca bios da Smart diye bir seçenek yok ve fan devrini göremiyorum. Yalnız boştakyen bile biosa girince fan hızla dönmeye başlıyor (benim için ses önemli değil yeter ki soğusun.) Ama biosa girmeyim, yine sessiz çalışıyor fan ve hiçbir programda fanın deviri gözükmüyor. Ayrıca bios resmini de çekip ekledim. Win10 için güncelleme vs var mı?

Ekleme:

Termal macunu yeniledim ama bu sefer bol sürdüm. Videolardaki gibi ipince bir tabaka yapmadım ve düzeldi. Şu an boşta 40 -43 arası geziyor sıcaklık.

Termal macununu değiştir, daha kaliteli olanı al sorun çözülür.

Birde şunu gördüm oyunlarda fps sürekli 30 larda geziyor sanki nvidia değilde intel ekran kartı ile oynuyorsun.

nvidia denetim masasında grafik ayarını en yüksek nvidia seç.

Bu videodaki ayarları yapmayı dene. Video bana ait ve bu leptobu kullanıyorum halen, sadece işlemci artık i7 3630qm yükselttim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayalci -- 1 Kasım 2020; 13:5:40 >

• Hayalci kullanıcısına yanıt

Termal macun kaliteli.

Nvdia ile oynuyorum. i7 benimki zaten.

Fan değiştirip deneyeceğim bir de.

Videonuzu izleyip uygulayacağım, teşekkürler.

• IraArel kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar boştayken bu sıcaklıklar normal değil. Bilgisayarınızda miner olmadığından eminsiniz değilmi, boşta işlemci kullanımı %0 olmalı.

Eklemeyi sonradan gördüm, sorunu çözdüğünüze sevindim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi no_panic -- 2 Kasım 2020; 18:13:41 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: no_panic

Bilgisayar boştayken bu sıcaklıklar normal değil. Bilgisayarınızda miner olmadığından eminsiniz değilmi, boşta işlemci kullanımı %0 olmalı.

Eklemeyi sonradan gördüm, sorunu çözdüğünüze sevindim.

Termal macundan sonra 40-50 arasına düştü sıcaklık değeleri.

Mining yok tarattım.

• Merhaba arkadaşlar, bende Z500 Gt740m sürümlü laptop var. Ekranı kırılmıştı ve bilgisayar tamircisinde uygun bir ekranla değiştirildi. Ekran çalışıyor. Ama sanırım ekranı yan sanayi takılmış. Ekran parlaklığını bir türlü ayarlayamıyorum. Ayarları yapsam da sürücüleri güncelleştirsem de değiştiremiyorum. Sadece orta ve çok yüksek açılıyor parlaklık. Bunu ayarlamanın çözümü var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Limones -- 6 Kasım 2020; 12:12:14 >
  • Limones kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı sorun var, panel değiştirince parlaklık seviyesi ayarlanmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Limones

Merhaba arkadaşlar, bende Z500 Gt740m sürümlü laptop var. Ekranı kırılmıştı ve bilgisayar tamircisinde uygun bir ekranla değiştirildi. Ekran çalışıyor. Ama sanırım ekranı yan sanayi takılmış. Ekran parlaklığını bir türlü ayarlayamıyorum. Ayarları yapsam da sürücüleri güncelleştirsem de değiştiremiyorum. Sadece orta ve çok yüksek açılıyor parlaklık. Bunu ayarlamanın çözümü var mı?

Ben denedim bunu, windows 8 den windows 10 geçince yaşanan parlaklık ayarlama sorununu düzeltmişti. Panel değişince faydası olmadı, hatta farklı değerler verenler var onları da denedim işe yaramadı. Sanırım yeni panel laptopla uyumsuz bir model.

Önceki arkadaşın dediği gibi.. Panelden önce bu ayar oluyordu. Panel değiştiğinde de denedim ama olmadı.

• merhaba. maalesef ekran parlaklığı değiştirme sorunu sadece bu cihaza özgü bir şey değil. başka bir laptopta da aynı sorunu yaşamıştım. bu cihazda da aynı sorunu yaşadım. ekranın orjinal veya yan sanayi olması ile alakalı olduğunu da düşünmüyorum. deneme amaçlı orjinal (lg) ekran temin edip bu cihazda (z500) denemiş yine aynı sorunu yaşamıştım. emin olmamakla birlikte belki aynı marka cihazdan çıkma bir ekranla bu sorun aşılabilir.

• Cihazinilk actiginizda, yani power tusuna basar basmaz arkarakaya fn+ilgili parlaklik acma tusuna basmayi denediniz mi? Bende o sekilde aciliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşın sorunu ekran parlaklığının kademe kademe parlaklaşmıyor veya kararmıyor olması. ya en yüksek parlaklıkta yada en düşük parlaklıkta kullanabiliyor olması. ortası yok yani oysa orjinalinde sizin göz zevkinize göre %10 %20.... vs gibi ayarlanabiliyor olması idi.

• quote:

Orijinalden alıntı: elektropin

arkadaşın sorunu ekran parlaklığının kademe kademe parlaklaşmıyor veya kararmıyor olması. ya en yüksek parlaklıkta yada en düşük parlaklıkta kullanabiliyor olması. ortası yok yani oysa orjinalinde sizin göz zevkinize göre %10 %20.... vs gibi ayarlanabiliyor olması idi.

Ben yinede çözüm olur diye yazdım, panel bozuksa tek çözümü ekran panelin değişimi olacak maalesef.

• 
Sayfa: önceki 383384385386387
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.