Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Y560 Kullanıcı Derneği (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.343
Cevap
17
Favori
262.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: freestyler7

Arkadaşlar birşey sormak istiyorum Y560 alıp daha sonra ileride bluray player taktırsam,ve HDMI çıkışıyla FULL HD LCD tv ye bağlasam 1080i bluray görüntüsü alır mıyım yoksa Y560 ın çözünürlüğü desteklemediği için sadece HD görüntü mü alırım?

Alırsınız. Monitörün çözünürlüğü önemli değil. İşlemci ve ekran kartının 1080i görüntüyü akıcı olarak işleyebilmesi önemli.

Ayrıca pil konusuna gelirsek, pili çıkarmadan kullanın ve haftada bir iki defa tam dolum ve boşaltım yapın. Zaten ortalam en fazla 2 yıl dayanacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nickimi Düşürdüm
    Alırsınız. Monitörün çözünürlüğü önemli değil. İşlemci ve ekran kartının 1080i görüntüyü akıcı olarak işleyebilmesi önemli.

Ayrıca pil konusuna gelirsek, pili çıkarmadan kullanın ve haftada bir iki defa tam dolum ve boşaltım yapın. Zaten ortalam en fazla 2 yıl dayanacak.

eksik ve yanlış bilginizle insanları yanıltmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Php

quote:

eksik ve yanlış bilginizle insanları yanıltmayın.

Hangi paragraf yanlış belirtseydiniz de bizde öğrenseydik?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hiphop006

arkadaşlar pc im normal güzel çalışıyor sizce ekran kartını güncelleyimmi yoksa gerek yokmu yani bi artısı olurmu :) acil cevap indirdim kurmayı bekliyorum

cevabınız yokmu ????
    sormamın nedeni acer bi laptopu olan arkadaşım bios güncellemesi yaparken hata almış laptopta 600 tl lik tamir masrafına neden oldu
    yani bios ve ekran kartı güncelleştirmelerini sürekli yapalımmı yoksa pc de bi sorun olmadan yapmayımmı.

not: şuana kadar hiç güncelleştirmedim bios veya ekran kartını
  • quote:

Orijinalden alıntı: freestyler7

Arkadaşlar birşey sormak istiyorum Y560 alıp daha sonra ileride bluray player taktırsam,ve HDMI çıkışıyla FULL HD LCD tv ye bağlasam 1080i bluray görüntüsü alır mıyım yoksa Y560 ın çözünürlüğü desteklemediği için sadece HD görüntü mü alırım?

Önemli olan çıkış aldığın cihazdır. Full HD TV'ye bağladığında, çıkış aldığın cihazın vereceği en yüksek çözünürlük olan 1920x1080p olarak görüntü alırsın. Ekran kartına görüntüyü aktaran parça HDD ya da Blu-Ray okuyucu olabilir, önemli değil. Fakat bilgisayar monitöründen izlemek istersen, elbette ki 1366x768p sınırına takılırsın.

Pil konusu da gereğinden fazla uzamış.

http://non-pasaran.blogspot.com/2010/09/notebooklarda-batarya-nasl-kullanlmal.html

Şurada makale mevcut. Okuyup aydınlanmak isteyenler göz atsınlar.

• quote:

quote:

arkadaşlar pc im normal güzel çalışıyor sizce ekran kartını güncelleyimmi yoksa gerek yokmu yani bi artısı olurmu :) acil cevap indirdim kurmayı bekliyorum

cevabınız yokmu ????
    sormamın nedeni acer bi laptopu olan arkadaşım bios güncellemesi yaparken hata almış laptopta 600 tl lik tamir masrafına neden oldu
    yani bios ve ekran kartı güncelleştirmelerini sürekli yapalımmı yoksa pc de bi sorun olmadan yapmayımmı.

not: şuana kadar hiç güncelleştirmedim bios veya ekran kartını

BIOS güncellemesi risklidir fakat yinede güncel versiyonu kullanmakta yarar var. BIOS güncellerken dikkat edeceğiniz şeyler, bataryanın tam dolu olarak takılı bulunması ve doğru BIOS versiyonu seçmiş bulunmanızdır.

Ekran kartı güncellemesini ise yapmanızda yarar var. Şu anda kartınız düzgün çalışıyor olabilir fakat güncellemer, daha stabil ve düşük sıcaklıklarda kartı çalıştırmak için yayınlanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: crossfire

Bir arkadaşım bu laptop'dan almış. Bana bir soru sordu bende cevabını bilmediğim için, burda sizlere sorup, cevabını arkadaşıma ileteceğim. Şimdi, bu laptop'a Logitech Z-5500 ses sistemini bağlayıp 5+1 ses alabilir miyiz ? Eğer olmazsa arkadaşım harici ses kartı almak istiyor. Creative harici usb'den bağlanan 5+1 ses kartını alsa, laptop'a bağlasa, Logitech Z-5500 'ü de harici creative ses kartına bağlasa 5+1 ses alır di mi ? Ayrıca, laptop'u herhangi bir yere taşıdığında, creative harici ses kartını yanında götürmese, yine laptop'un kendi hoparlörlerinden ses almaya devam edebilir mi? Ekstra birşey yapması gerekir mi ?

• Oncelikle bendeki bilgisayar bu-- lenovo IdeaPad Y560(0646-2EU) NoteBook Intel Core i7 720QM(1.60GHz) 15.6" 4GB Memory 500GB HDD 5400rpm DVD±R/RW ATI Mobility Radeon HD 5730

Simdi lenovonun sitesinden ekran karti icin neyi yuklemem lazim benim? sadece amd yi mi?

burda bide intel onboard graphics driver die bisi var onuda indiricEk miyiz?

bide suanda hem bios update i yaptim hemde lenovonun sitesindeki amd graphics card updatesini yaptim.. Buna ragmen ozellikle renk kalitesi dusuk geliyor bana.. film izlerken eger maviden beyaza dogru giden yani bilfdigimiz gokyuzu ekrana gelince tanimlayamacagim sekilde block block kaymalar oluyor..

Ben bu graphic kartini buyuk bi ihtimalle ya yanlis update ettim yada bu serinin (y560) bu makinesinde (0646 2eu) bi sorun var..

Bilgisayri daha once gondermistim yenisi geldi bidaha gonderiyorum cunku cd surucusu bozuk cikti.. Yeni gelen bilgisayardada ayni seyler olursa bu sorunlari gormezden gelip bilgisayari oyle mi kullaniyim? yoksa hakketen bazi seyleri yanlis mi yapiyorum?

Cunku bu update i yaptiktan sonra bilgisayarda atinin driverleri bulunamiyor tarzi bi uyari verdi.. Sonra bilgisayari kapatip actim sorunsuz bi sekilde acildi ve device managera baktigimda update edilmis sekilde gozuktu..

Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler..

• @Nickimi Düşürdüm
    @jay jay justified

Cevaplar için teşekkürler insan bluray görüntüyü izledikten sonra gerisi yalan geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: fifa09cu
    1.olarak ben 2 gündür prizde kullanıyorum hala %100 yazıyor

2.olarak bu bad company soruma bir cevap atarmısınız

3.olarak benide listeye eklermisin :D

cevap lütfen acil
  • hocam son sorum olucak başka kafamda bişi kalmıcak ya ben . bu notebooku monitöre bağladım ve kapağını kapttım monitörden kullanıyorum klavye filan taktım kasa gibi laptopun kapağını kapttım duruyor laptopun sol üst köşesinden sıcak hava geliyor hali ile ekran kapalı oldugu için. üstüne ekrana bir sakıncası olurmu açıp bakıyorum tedirgin oluyorum ısınmadan dolayı.. ?? bir sorun olmaz değilmi

birde

Arkadaşlar Just.Cause.2 yükledim oyunu kurdum herşey tamam crack yaptım fakat oyunu açıyorum dil seçeneğini seçiyorum oyun açılmıyor öylece kalıyor hatada vermiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fifa09cu -- 27 Eylül 2010; 15:44:11 >
  • quote:

quote:

Bir arkadaşım bu laptop'dan almış. Bana bir soru sordu bende cevabını bilmediğim için, burda sizlere sorup, cevabını arkadaşıma ileteceğim. Şimdi, bu laptop'a Logitech Z-5500 ses sistemini bağlayıp 5+1 ses alabilir miyiz ? Eğer olmazsa arkadaşım harici ses kartı almak istiyor. Creative harici usb'den bağlanan 5+1 ses kartını alsa, laptop'a bağlasa, Logitech Z-5500 'ü de harici creative ses kartına bağlasa 5+1 ses alır di mi ? Ayrıca, laptop'u herhangi bir yere taşıdığında, creative harici ses kartını yanında götürmese, yine laptop'un kendi hoparlörlerinden ses almaya devam edebilir mi? Ekstra birşey yapması gerekir mi ?

Aynı sorunun cevabını ben de merak ediyorum.

Bende de eski bir Creative 5.1 sistem var ve ben çok memnunum...

Arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.

• jay jay justified teşekkürler cevapların için
  • quote:

Orijinalden alıntı: _TylerDurden_

quote:

quote:

Aynı sorunun cevabını ben de merak ediyorum.

Bende de eski bir Creative 5.1 sistem var ve ben çok memnunum...

Arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.

Harici ses kartı 5+1 destekli çıkışlara sahipse tabiki olur ama bu durumda 2 farklı ses sürücüsü yüklü olacak haliyle biri aktif olması gerekiyor denemek lazım.Problem çıkacağını zannetmiyorum.En fazla biri deaktif edilip öteki kullanılır

• quote:

hocam son sorum olucak başka kafamda bişi kalmıcak ya ben . bu notebooku monitöre bağladım ve kapağını kapttım monitörden kullanıyorum klavye filan taktım kasa gibi laptopun kapağını kapttım duruyor laptopun sol üst köşesinden sıcak hava geliyor hali ile ekran kapalı oldugu için. üstüne ekrana bir sakıncası olurmu açıp bakıyorum tedirgin oluyorum ısınmadan dolayı.. ?? bir sorun olmaz değilmi

birde

Arkadaşlar Just.Cause.2 yükledim oyunu kurdum herşey tamam crack yaptım fakat oyunu açıyorum dil seçeneğini seçiyorum oyun açılmıyor öylece kalıyor hatada vermiyor

Hiçbir sorun olmaz.

Ayrıca, oyunun açılmaması korsan olduğu için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jokerex

Merhabalar iki başlığınızı da uzun süredir takip ediyorum fakat benim de ek olarak iki üç sorum olucak
    Birincisi recovery tuşunu etkisiz kılabiliyor muyuz eğer yapabiliyorsak bu tuşa başka görev atayabiliyor muyuz mesela express gate gibi bir program kurup onu açmak için bu tuşu kullanabiliyor muyuz
    İkincisi ise 4gblık rami olan model ile 8gblık rami olan model arasında ram ve hdd farkıyla birlikte ekran farklılığı da var 8 gblık modelin ekranında brightview teknolojisi kullanılmış bu nedir detaylı bir şekilde açıklayabilecek olan var mı googleda aradım ama bir şey bulamadım
    Şimdiden çok teşekkürler

sanırım sorum kaynamış durumda ben de herkes gibi bu yönteme başvuruyorum bence sizin için de önemli olabilecek noktalar bunlar...

• quote:

quote:

hocam son sorum olucak başka kafamda bişi kalmıcak ya ben . bu notebooku monitöre bağladım ve kapağını kapttım monitörden kullanıyorum klavye filan taktım kasa gibi laptopun kapağını kapttım duruyor laptopun sol üst köşesinden sıcak hava geliyor hali ile ekran kapalı oldugu için. üstüne ekrana bir sakıncası olurmu açıp bakıyorum tedirgin oluyorum ısınmadan dolayı.. ?? bir sorun olmaz değilmi

birde

Hiçbir sorun olmaz.

alakası yok yeni crack ile halletttim teşekkürler

şu soruma cevap verirmisiniz yha

bu notebooku monitöre bağladım ve kapağını kapttım monitörden kullanıyorum klavye filan taktım kasa gibi laptopun kapağını kapttım duruyor laptopun sol üst köşesinden sıcak hava geliyor hali ile ekran kapalı oldugu için. üstüne ekrana bir sakıncası olurmu açıp bakıyorum tedirgin oluyorum ısınmadan dolayı.. ?? bir sorun olmaz değilmi

• quote:

quote:

Merhabalar iki başlığınızı da uzun süredir takip ediyorum fakat benim de ek olarak iki üç sorum olucak
    Birincisi recovery tuşunu etkisiz kılabiliyor muyuz eğer yapabiliyorsak bu tuşa başka görev atayabiliyor muyuz mesela express gate gibi bir program kurup onu açmak için bu tuşu kullanabiliyor muyuz
    İkincisi ise 4gblık rami olan model ile 8gblık rami olan model arasında ram ve hdd farkıyla birlikte ekran farklılığı da var 8 gblık modelin ekranında brightview teknolojisi kullanılmış bu nedir detaylı bir şekilde açıklayabilecek olan var mı googleda aradım ama bir şey bulamadım
    Şimdiden çok teşekkürler

sanırım sorum kaynamış durumda ben de herkes gibi bu yönteme başvuruyorum bence sizin için de önemli olabilecek noktalar bunlar...

4gb ile 8gb arasındaki tek fark ram ve hdd başka bir fark yok o yüzden birşey bulamadınız.Gerisi satış stratejisi Recovery tuşuna başka bir işlev kazandırmak bence mümkün değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tayff

quote:

quote:

Şimdiden çok teşekkürler

4gb ile 8gb arasındaki tek fark ram ve hdd başka bir fark yok o yüzden birşey bulamadınız.Gerisi satış stratejisi Recovery tuşuna başka bir işlev kazandırmak bence mümkün değil.

ya lütfen benim soruma bir cevap.

• quote:

quote:

quote:

birde

Hiçbir sorun olmaz.

alakası yok yeni crack ile halletttim teşekkürler

şu soruma cevap verirmisiniz yha

bu notebooku monitöre bağladım ve kapağını kapttım monitörden kullanıyorum klavye filan taktım kasa gibi laptopun kapağını kapttım duruyor laptopun sol üst köşesinden sıcak hava geliyor hali ile ekran kapalı oldugu için. üstüne ekrana bir sakıncası olurmu açıp bakıyorum tedirgin oluyorum ısınmadan dolayı.. ?? bir sorun olmaz değilmi

Bir problem olacağını zannetmiyorum ama madem kapağı kapalı kullanıyorsunuz araya birşey koyun ısının ekranla temasını en aza indirmek için

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.