Şimdi Ara

### Lenovo Ideapad Y510p Kullanıcıları Satın Alma Rehberi Ve Ön İncelemeler ### (472. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.432
Cevap
56
Favori
387.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 468469470471472
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ascani

    Memleket bitmiş ya. Adamların yaptığı tek iş yenisi ile değiştirmek. Kimse ben o adaptörü açabilirim demedi. Hepsi dedi ki onlar özel üretim. Açınca espirisi gider. Yenisini al.
    ben biraz baktım. diğer notebook adaptörleri gibi değil. vidalı sistem var ve içini açmak basit.ben açtım fakat elektronik bilgim çok detaylı olmadığı için zarar vermemek adına fazla dokunmadım.
    ancak içinde bulunan 450V kondansatör arıza vermiş olabileceğini tahmin ediyorum. elimde bulunan multimetre de bozulunca bakamadım.

    amazon üzerinden retro denilen adaptörü sipariş verdim. 120W + 19.9V + 6.15A Bizim orjinal adaptöre yakın değerler. çalıştırır mı endişem vardı ama çalıştırdı.
    ilk fırsatta da orjinal adaptörü yapmayı / yaptırmayı düşünüyorum.




  • herkese daha uzun ömürlü, y510p 'li günler dilerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, 2013 yılından beridir kullanmış olduğum Y510P bilgisayarım artık "sal beni bıktım" diye bağırıyor :) Klavye 2 defa değişti ve şu anda da çoğu harfleri silik - 2 hoparlörde patladı - touchpad silindi - havalandırma ızgarasındaki plastikler kırıldı - şekli şemali kaydı kasanın bir taraf yukarıda kalıyor - oyun oynuyoruz bazen 45 fpslere çıkıyor bazen 10 fpslere kadar düşüyor toz temizliği var ama macun değişecek uğraşamayacağım hiç :)

    Şimdi şunu sorayım sizlere dostlar yeni PC alan var mıdır aranızda ? Ne aldınız memnun musunuz ? Ne önerirsiniz FHD isterim :) max. 8k ya civarına kadar çıkabilirim. Birde freedos alayım diyom da bundaki BIOSa gömülü win10 u alabilir miyim :)) Hayırlı günler hepinize ...

  • Telvis kullanıcısına yanıt

    Ben yeni bilgisayar topladım masaüstü. Dizüstüyü hala tutuyorum elimde. Masaüstü yardım edebilirim.Dizüstü ise arkadaşım 1650 li hp omen aldı. Genel olarak güzel ama şarj aleti yanıyor. Sessiz çalışıyor ama belli bir sıcaklığın altına düşmüyor. Yani oyunda da masaüstünde de aşağı yukarı 10-15 derecelik fark oluyor aynı derecede çalışıyor. Casper alan arkadaşım çok ısındığını söyledi.Diğer markaları bilmiyorum..

  • Arkadaşlar herkese merhaba, 2013 Ocak ayından beridir y510p kullanıcısyım. Gt755m dvd li versiyon olarak almıştım. Bu zamana kadar mükemmel derecede kullandım ve bakımlarını kendim yaptım. İnanın hoparlör patlaması dışında bir sorun yaşamadım. Bu zamana kadarda tüm oyunlarda gayet iyi performans yaşadım. Gerçekten bu model ile aramda bir bağ olduğuna inanıyorum ve cidden çağın ötesinde bir makine. Hatta cyberpunk 2077 yükledim en düşük ayarlarda 25 30 fps yi yakaladım. Bunun dışında yine aaa oyunlarda 30 fps alıyorum gta 5 te yüksek ayarlarda alıyorum. Neyse konuya gelelim. Uzun zamandır laptobu geliştirme fikri aklımdaydı. Bunun için 16x2 32 gb 1600 mhz ram aldım. Biliyorsunuz ddr3 destekliyor işlemcimiz en fazla. Daha sonra ssd yi yenilemek için model baktım. İnanın şuan harddiskime format bile atılmadı hatta orjinal lenovonun backup u yüklü. Yılda 1 kez oradan aldığım güne dönerim. Bunları araştırıken lan acaba ekran kartı da yenilenir mi fikri düştü aklıma. Noteebookcheck, lenovoforum vb. Tüm siteleri araştırmaya başladım. Ve inanamayacaksınız bu laptopta EKRAN KARTI DEĞİŞEBİLİYOR.!!! Olay şu biliyorsunuzki mxm pci express modellerde bir değişim var. Bizim modelimizde bu çıkış sli için vardı. Bende orada dvd var. Fakat sli takılabilir ultrabay ile. Şimdi bir kullanıcı 2016 yılında peoje yapmış ve buraya bir aparat tasarlamış bunu takarak üzerine woltajı uyan güncel ekran kartlarını takabiliyoruz. Böyle bişey gördüm ve sizinle paylaşmak istedim. 1080 ti takan var amd kartlar takan var. Egpu sistemini biliyorduk. Dışarıdan portatif şekilde ekran kartı takılıyordu ama bunu hiç görmemiştim. İncelemeniz için aşağıya araştırmalarımı bırakıyorum. Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Yani çalıştıran kişilerle konuştum hala kullanan var hatya nvdia 3000 serisine geçecek olan var inanın çok ilginç bi pc. Tartışalım biz de yapabilir miyiz ne dersiniz? Sorunlarınızı yazabilirsiniz. Bu Laptop hakkında uzmanım diyebilirim. Her konuyu çok iyi araştırdım. Sırf bunu sizlerle paylaşabilmek için yeni üye oldum. Bunun dışında ufak bir clu değişimi de yapılabiliyor. Bilgi verebilirim. Bu arada bu konuyu burada göremedim o yüzden açtım eğer açıldıysa kusura bakmayın. Bu ek ssd girişi içinde ngff to msata ssd dönüştürücü var. Bunu takıp güncel msata ssd alıp takabilirsiniz yani hem normal hard disk girişine ssd hem de ek msata girişine ssd takabilirsiniz. Bunun için link: https://m.tr.aliexpress.com/item/32657665592.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetail&aff_platform=api-new-product-detail&aff_trace_key=1a1e7595acdc4c199d0f51c89be10a8a-1607811832675-08215&terminal_id=294f1b7db2c1428ea4938d58a21c8456&tmLog=new_Detail


    Projeyi yapan kişi Gerald isimli birisi linki budur hala konuşuluyor. 66. Sayfaya gidebilrisiniz https://www.techinferno.com/index.php?/forums/topic/9686-y510p-ultrabay-graphics-card/


    Bu aparatı alıp GTX 1070 takan kullanıcı: https://egpu.io/forums/builds/2013-15-6-lenovo-y510p-gt755m-sli-gtx107064gbps-uba-ultrabay-adapter-win10-intruder//


    Yine bu aparatı alıp Radeon Rx 470 4gb kullanan arkadaş youtube videosu

    Bazı resimler başka bir kullanıcıdan

     ### Lenovo Ideapad Y510p Kullanıcıları Satın Alma Rehberi Ve Ön İncelemeler ###

    Aparat.

     ### Lenovo Ideapad Y510p Kullanıcıları Satın Alma Rehberi Ve Ön İncelemeler ###

    Bu kullanıcı ise bu aparatla değil e gpu bağlantısı ile 1070 kullanıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sbb07 S kullanıcısına yanıt

    O aparatı bulamadım. Satılıyor mu?

  • klavyemde 4-5 tuş pert oldu fiyatları 350₺ falan deniyor ikinci el bulabilir miyim acaba çıkma falan?

  • Ascani A kullanıcısına yanıt

    Techinferno forumunda satan çinli var. Ama 1000tl civarına gelir. Geralt projeyi devretmişti özelden, bu eleman çökmüş. Bunun dışında opensource olarak projeyi ilerletmek isteyenler var onlar da kartın yollarını tamamlamaya çalışıyor son sayfalarda görebilirsiniz. Bitince herkes kendi başının çaresine bakıp bastırabilecek. Buradaki sorun artık ultrabay soketinin kolay kolay bulunamaması (montaj için). Fakat exp gdclerden kat kat daha güçlü olduğunu söyleyebilirim (x1-x8 mevzusu). Rtx 3000 serisi kart takıp 2k 4k oyun keyfi yapan var. 1080p'nin yükünü işlemci kaldıramayabiliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar selamlar, düzgün çalışan klavye aramaktayım. satan varsa özelden yazarsa sevinirim.

  • benim laptop 1.5 sene önce yeni masaüstümü alıp kurduğum gün kapandı ve tekrar açılmadı. Öyle de gururlu bi laptoptu kendisi. Hala saklıyorum. Seninle eğlenceli günler geçirdik vefalı dostum. özlüyorum.

  • 2013 yılından itibaren kullanmaktayım ve ilk göz ağrım benim hoparlörü bozuldu, fan temizliği yaptırdım bir de tuş takımların da ufak tefek sıkıntılar var, ram de yetersiz geliyor sanırım tarayıcılarda kasma donma yaşıyorum onun harici memnunum genel anlamda memnunum daha bir o kadar daha kullanırım inşallah :)

  • 
Sayfa: önceki 468469470471472
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.