Şimdi Ara

Lenovo G560 ' LCD ekranın ışığı çalışmıyor '

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar, Laptop un bataryası çıkıktı ve sadece şarj aleti takılıktı direk ordan çalıştırmıştım. F.E.A.R.2 adlı oyunu oynarken birden pat diye kapandı ve açılmadı elektirği kesip yeniden takınca çalıştı bir baktım ekran çalışıyor ama ışığı çalışmıyor, el feneri ile ekrana tutnca herşey görülüyor ama ışık yok.
     Lenovo G560 ' LCD ekranın ışığı çalışmıyor '

Bunun çözümü nedir sizce ? Ne yapabilirim ? Laptop söktüm baktım kablolarına felan ama bie sorun yok gibi sanırım ekranla alakalı

• garantisi varsa götür bence eğer yoksa istanbuldaysan pm at yönlendirebilirim
  • garantisi yok ben de bursadayım şu an normal bir lcd monitör bağladım ordan yazıyorum
  • Pilsiz kullandığınız için elektrik dalgalanmasında yada gidince lcd ekranın invertörü zarar görmüş olabilir. Sorunu ilk önce invertörde daha sonra ekranda aramalısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

Pilsiz kullandığınız için elektrik dalgalanmasında yada gidince lcd ekranın invertörü zarar görmüş olabilir. Sorunu ilk önce invertörde daha sonra ekranda aramalısınız

lcd inventörü derken yani bu lcd nin arkasında olan devresi mi ? yoksa anakart üzerinde mi ? ama lcd çalışıyor sadece ışığı çalışmıyor
  • invertör ekran aydınlatması için gereken gücü verir genelde ekranın altında olabiliyor. Ekrandaki görüntü ile ışık farklı çalışır invertör çalışmazsa sadece aydınlatma olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

invertör ekran aydınlatması için gereken gücü verir genelde ekranın altında olabiliyor. Ekrandaki görüntü ile ışık farklı çalışır invertör çalışmazsa sadece aydınlatma olmaz

hmm tamam ben iyice baktım yani lcd ye tek kablo gidiyor ışık için ayrı bir kablo yok sonra lcd nin altında bir devre var oraya geliyor ordan da küçücük bir 5 li incecik olan jelatin gibi olan kablodan var o da yan tarafa gidiyor.

laptopda "Fn" tuşuna basılı tutup "F2" tuşuna basınca ekran kapanıyordu yani ekran ışığı kapanıyordu.
  • Tam detaylı bilmiyorum hocam ama bilgim bu kadar belki led ekranlarda invertör yoktur bilmiyorum ama eski laptopumda lcd ekranda vardı hatta ekranın alt tarafı yüksek ışıkta ateş gibi yanardı
  • Lapop şu an hiç bir işlem yapmıyor, ekranı son bir kez çıkardım taktım o anda kapandı birden açtım HDD ışığı işlem yapmıyo onun dışında çalışıyo ama diğer ekrana da görüntü gelmiyo sanırım gitti laptop
  • Sizce anakart yanmış mıdır ? çalışıyor cd sürücüden ses geliyor ama ne hdd çalışıyor ne de başka bir işlem yapıyo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.