lenovo A730 all in one kullanıyorum. Bulunduğum mevkide sürekli elektrikler gidiyor. Pc ye zarar gelmesin diye 800va lık ups aldım. fakat elektrikler gittiği zaman ups devreye girmesine rağmen PC direk kapandı(shot down). usp bozuk dıyegeri iade ettim. sonra başka bir ups aldım. yine aynı sıkıntı . en son 1200 va lık usp aldım.4 akülü büyük bişey.fakat yine elektrikler gittiği zaman PC bazen kapanmıyor,bazen shot down oluyor.fakat elektrık gıttıgi zaman pcnin fişini çekip tekrar ups e taktığım zaman ups bilgisayarı 30 dk civarında acık tutabiliyor. Sıkıntı sadece elektrık gittiği zaman pc otomatik olarak devreye girmiyor.Konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olsun all in one bozulmadan önce...
Elinizdeki UPS i farklı bir cihazda deneyebilir misiniz? Bir monitör olabilir, küçük bir tv olabilir. Bu cihazlardan birine takıp cihazları çalıştırın ve UPS i fişten çektiğinizde cihazlar kapanmayıp normal çalışıyorsa sizin bilgisayar UPS in tepki süresine yetişemeyip kapanıyordur. Ancak diğer cihazlar da kapanıyorsa aldığınız UPS de bir sorun vardır.
quote:
Orijinalden alıntı: SeYYaH-1
Elinizdeki UPS i farklı bir cihazda deneyebilir misiniz? Bir monitör olabilir, küçük bir tv olabilir. Bu cihazlardan birine takıp cihazları çalıştırın ve UPS i fişten çektiğinizde cihazlar kapanmayıp normal çalışıyorsa sizin bilgisayar UPS in tepki süresine yetişemeyip kapanıyordur. Ancak diğer cihazlar da kapanıyorsa aldığınız UPS de bir sorun vardır.
Dediğiniz gibi zaten birkaç deneme yapmıştım. fön makinesi,baska bi pc, modem vs gibi cihazlarda sıkıntı olmadı.sadece benim all in one da sıkıntı oluyor. bende tepki süresi ile ilgili bir sıkınttı oldugunu düşünüyorum .yapılabilcek birşey varmı acaba bilmiyorum...
emircanalp
kullanıcısına yanıt
Bilgisayarın teknik servisine bir danışmanızı öneririm. Uyumlu bir cihaz tavsiyesi verebilirler.
quote:
Orijinalden alıntı: SeYYaH-1
Bilgisayarın teknik servisine bir danışmanızı öneririm. Uyumlu bir cihaz tavsiyesi verebilirler.
Yarın arayacağım,umarım yardımcı olabilirler
yetkili servisde sorunu cözemedi. bu nasıl bi problem arkadaş.
quote:
Orijinalden alıntı: emircanalp
yetkili servisde sorunu cözemedi. bu nasıl bi problem arkadaş.
O zaman firmanın yurt dışındaki temsilcisine ingilizce olarak durumunuzu anlatan bir e-posta gönderin mutlaka geri dönüş yaparlar.