Şimdi Ara

Lenin'in Türkî Toplumların Lehine Çalışmış Olma İhtimali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler biliyorsunuz ki Rus Çarlığı Hive ve Kazan,Sibir gibi hanlıkları yenerek Orta Asya'ya hakim oldu. Bu kavimlerin üstünde müthiş bir Slavlaştırma ve Hristiyanlaştırma politikası güdüldü. Ama ilginçtir Lenin SSCB'yi kurarak sanki bu toplumların biraz da olsa izole olmasını sağladı. Ekonomik eşitlik, maddeci politikalar vs. güdüldü. Stalin'i saymıyorum. O tam bir cani de . Lenin sanki
    Türkî toplulukların korunmasını sağladı. Bir de Lenin'in atalarından birisi Çuvaş'tı.

• Lenin'in kökeninde Kalmuk Türkleri'nin de bulunduğu söylenir. Esasen ailesi çok ulusludur. Fakat kendisi, Zeki Velidi Togan ile yaptığı bir görüşmede bu meselelerle hiç ilgilenmediğini söylemiştir.

İçe kapanma meselesi daha çok sosyalizmin doğasından kaynaklanmıştır diye düşünüyorum. Özel bir koruma politikası güttüğünü hiç zannetmiyorum. Ki Orta Asya halklarına sundukları bir bildiride (tam olarak hatırlamasam da) kendilerine katılmaları halinde özerk bir yapı sunacaklarını vaat etmelerine rağmen bu sözlerini tutmamışlardır. Kontrolü hep kendi ellerinde bulundurmuşlardır.
  • Kalmuklar Türk kökenli bir topluluk değildir.Uralların batısına göç etmiş Moğol kökenli Budist bir topluluktur hatta Avrupadaki en büyük Budist topluluğu bugün Kalmukların yaşadığı Kalmukya Özerk Bölgesidir.Lenin'in kökeninde Çuvaşlık vardır üstteki mesajda da belirtilmiş zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoideTemps

Kalmuklar Türk kökenli bir topluluk değildir.Uralların batısına göç etmiş Moğol kökenli Budist bir topluluktur hatta Avrupadaki en büyük Budist topluluğu bugün Kalmukların yaşadığı Kalmukya Özerk Bölgesidir.Lenin'in kökeninde Çuvaşlık vardır üstteki mesajda da belirtilmiş zaten

Doğrudur. Evliya Çelebi'nin "Kalmuk Tatarı" kullanımından ve akademik olmayan bazı yazılardan okuduğum şeyler yüzünden aklımda öyle kalmış olacak. Bir Moğol halkı olmaları daha olası.
  • Herkes farklı şey diyor, neye inanacağımı bilemiyoeum. O zamanları yaşamış olan kişiyle konuştuğumda orta asyada hanlıklar vardı yani para babaları, ordaki halk para babalarına isyan ederek sovyetler birliğine katıldı diyor. Açıkçası orta asyaya şuanda gittiğimde hala spvyet zamanından kalma binalar, yollar, herşey var bayağı herkese yatırım yapmışlar. Zaten sovyet eğitim sistemiyle çıkmış kişilere baktığımda inanılmaz adamlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haa. Lenin Türkler lehine mi çalışmış. Zeki Velidi'ye de ondan verdiği sözü tutmadı. Güya devrimden sonra Başkurdistan'la Tataristan bağımsız olacaktı. Şerefsizler. Moskof hep aynı Moskof.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.