Şimdi Ara

Lehim yapmayı bilenler Yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
6.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    10 yaşımdan beri lehim yapıyorum
    ufak tefek işlerde

bu kış lcd ekran bağlantılarını yapmaya başlamıştım okuldan dolayı ara vermiştim bugünde tekrar bu işe başladım
    fakat lehim yaparken hayli zorlanıyorum çok küçük alanda çok fazla sayıda lehim yapmak zorunda kalıyorum

havya: ersa multitip c25 (25 watt)
    lehim: feray %60 kalay %40 kurşun 0.5mm

nasıl daha kolay yapabilirim

Lehim yapmayı bilenler Yardım !

Edit: Başlıktaki acil silindi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata326 -- 14 Aralık 2008; 15:50:22 >

• Yardımcı olun lütfen.
  • Daha ince uç ve ısısınu çok iyi ayarla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: samed2005

Daha ince uç ve ısısınu çok iyi ayarla.

ısı ayarı yokki
    ucunu almaya çalışacağım
    benim bildiğim lehim erir ve havyanın ucunda durur bu alet buharklaştırıyo lehimi
    önerdiğiniz bir marka var mı gittik en kalitelisini aldık alman malı o da düzgün işe yaramadı
  • Aklıma gelmişken lehimin içinde pasta olmassa daha iyi olur ve tabiki lehimde lehimleme yüzeyinden daha ince olması işini kolaylaştırır.
  • önce lehim yapacağın iletkeni iyice ısıt(lehim telini eritecek kadar),lehim telini havyaya deil o iletkene sürt ve orda erimesini sağla...bu sekilde daha iyi lehim yapabilirsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: .M3RT.

önce lehim yapacağın iletkeni iyice ısıt(lehim telini eritecek kadar),lehim telini havyaya deil o iletkene sürt ve orda erimesini sağla...bu sekilde daha iyi lehim yapabilirsin...

lcd ekranı ıstamam sorun orda
    kablonun öbür ucun ayptım da ekranı ısıtamıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ata326

quote:

ısı ayarı yokki
    ucunu almaya çalışacağım
    benim bildiğim lehim erir ve havyanın ucunda durur bu alet buharklaştırıyo lehimi
    önerdiğiniz bir marka var mı gittik en kalitelisini aldık alman malı o da düzgün işe yaramadı

Isı ayarlı bir havya tercih edin veya havya ile piriz arasına güç kontrol devresi hazırlayın. Adından emin değilim triyak yada tristör bunlarla alternatör akım gerilimi kolaylıkla ayarlanabiliyor.
  • quote:

Aklıma gelmişken lehimin içinde pasta olmassa daha iyi olur ve tabiki lehimde lehimleme yüzeyinden daha ince olması işini kolaylaştırır.

hangi markalar pastasız?
  • elektronık komponentler ıcın kulanılan cok ınce lehımler war onları tercıh et pasta kullanmanı onerırım daha kolay tutar havyayıda kalıtelı bısey kullan ınce uclu olanlardan
  • quote:

quote:

quote:

ısı ayarı yokki
    ucunu almaya çalışacağım

Isı ayarlı bir havya tercih edin veya havya ile piriz arasına güç kontrol devresi hazırlayın. Adından emin değilim triyak yada tristör bunlarla alternatör akım gerilimi kolaylıkla ayarlanabiliyor.

ısı ayarlıda kaç dereceye ayarlama gerekiyor(bi ara alırım)
    kurşun 253C derecede eriyor diye biliyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: FRED BAKER

elektronık komponentler ıcın kulanılan cok ınce lehımler war onları tercıh et pasta kullanmanı onerırım daha kolay tutar havyayıda kalıtelı bısey kullan ınce uclu olanlardan

havya bayağ ince uçlu alman malı
    50 lira verdim sırf havyaya

pasta olayını hala anlayamadım
    pastayı ne yapacam nasıl kullancam

pastalı lehimmi pastasız lehimmi paste sürüp pastalanmış lehim mi

• quote:

quote:

quote:

quote:

ısı ayarı yokki
    ucunu almaya çalışacağım

ısı ayarlıda kaç dereceye ayarlama gerekiyor(bi ara alırım)
    kurşun 253C derecede eriyor diye biliyorum

Tam bilmiyorum ama verdiğim linkte %60 kalay %40 kurşun lehimlerin 185 derecede eridiği yazıyor. Ayarlı havyalarda sıcaklığa 1,5,10 sayısal değerlermi veriliyor yoksa direk derece olarakmı ayarlanıyor bilmiyorum.

• quote:

quote:

elektronık komponentler ıcın kulanılan cok ınce lehımler war onları tercıh et pasta kullanmanı onerırım daha kolay tutar havyayıda kalıtelı bısey kullan ınce uclu olanlardan

Pasta lehim yapılacak yüzeyin temizliği için kullanılır eğer yüzey temizse pastaya gerek yoktur ve pasta bu tip küçük yüzeylerde lehimin yan kanallara taşmasına sebep olur. Onun için size pastasız lehim tavsiye ettim.

Eğer LCD ye kablo lehimleme şeklinde birşey yapıyorsanız önce kabloyu lehimle kaplayın sonra LCD ye lehimleyin.

Edit: LCD yide kablo vs. lehimlemeden önce lehimlenecek yüzeyi lehimle kaplamak faydalı olabilir. 2 yüzeyide lehimle kapladıktan sonra yüzeyleri birbirine değdirip havyayla üzerlerindeki lehimi eritmek işi kolaylaştırabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsz -- 11 Ağustos 2008; 18:29:50 >

• quote:

quote:

quote:

Pasta lehim yapılacak yüzeyin temizliği için kullanılır eğer yüzey temizse pastaya gerek yoktur ve pasta bu tip küçük yüzeylerde lehimin yan kanallara taşmasına sebep olur. Onun için size pastasız lehim tavsiye ettim.

Eğer LCD ye kablo lehimleme şeklinde birşey yapıyorsanız önce kabloyu lehimle kaplayın sonra LCD ye lehimleyin.

Edit: LCD yide kablo vs. lehimlemeden önce lehimlenecek yüzeyi lehimle kaplamak faydalı olabilir. 2 yüzeyide lehimle kapladıktan sonra yüzeyleri birbirine değdirip havyayla üzerlerindeki lehimi eritmek işi kolaylaştırabilir.

lehim havyanın üzerinden çıkmadığı için
    kaplama gibi birşe yapamıyorum bende eskiden bir nokataya lehimi koyar sonra kabloyu tutar lehimi eritirdim
    önerdiğiniz bir havya markası ve modeli varmı ısı ayarlı

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata326 -- 11 Ağustos 2008; 18:35:58 >

• Maalesef o konuda öneride bulunamayacağım.
  • eğer lehim yapıcağın yer boyut olarak çok ufaksa havyanın ucunda erit lehimi orda kalıcaktır uygulayacağın yere pasta sür öyle uygula
  • quote:

Orjinalden alıntı: ASİL01

eğer lehim yapıcağın yer boyut olarak çok ufaksa havyanın ucunda erit lehimi orda kalıcaktır uygulayacağın yere pasta sür öyle uygula

ama birbirine çok yakın yerler ve çok ufaklar
  • Geçende ben de lcd lehimleyim dedim sinir oldum denemediğim şey kalmadı lehim her tarafa bulaştı ama ince izolasyonlu sarım teli ile oluyor fakat çok uydurmasyon oluyor o yüzden fırsat bulursam bi telefoncuya gidip doğru dürüst lehimlettireceğim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.