Şimdi Ara

Lehim sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ne yaparsam yapayım lehim havyanın ucunda kalıyor. Lehimi yapıyorum havyayı çekerken lehim de geliyor. Pasta da yok. Ne yapmam lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lehimleyecegin yere ilk önce havyayi koyup sonra lehim vermelisin.kullandigin lehim teli çok onemli.sali pazarı tahtakale vs.yerlerden alındıysa işin zor diğer türlü kaliteli tellerde bir miktar flux olduğu için lehimleme kolaylaşır.

Lehimin yanında kullandığın havyada önemlidir.

• soldex veya kurtel marka olan kaliteli lehim kullan
  • Lehimi havyaya değil lehimlenecek yüzeye sürmek gerek. Havya lehimlenecek parçayı lehim telinin değmediği taraftan ısıtabilir.

Pasta kullanmak gerekir.

Lehim aleti çok ısınmıştır. Sıcaklık ayarlı lehim aleti kullanılabilir. Yoksa lehim işi hızlı yapılıp lehim fazla ısınmadan iş bitirilebilir. Mesela tabanca lehim makinesinde tetikten çekebilirsiniz fazla ısınırsa.

Bi de lehimlenen parçalar lehimi tutmuyor olabilir. Başka tiple deneyebilirsiniz.

Bu arada ne lehimliyordunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diamondx

Lehimleyecegin yere ilk önce havyayi koyup sonra lehim vermelisin.kullandigin lehim teli çok onemli.sali pazarı tahtakale vs.yerlerden alındıysa işin zor diğer türlü kaliteli tellerde bir miktar flux olduğu için lehimleme kolaylaşır.

Lehimin yanında kullandığın havyada önemlidir.

Hocam havyam ile lehimi 15 TL ye almıştım. Demek ki sorun çokta bende değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: axelfoly

soldex veya kurtel marka olan kaliteli lehim kullan

Sağolsun hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: karafetva

Lehimi havyaya değil lehimlenecek yüzeye sürmek gerek. Havya lehimlenecek parçayı lehim telinin değmediği taraftan ısıtabilir.

Pasta kullanmak gerekir.

Lehim aleti çok ısınmıştır. Sıcaklık ayarlı lehim aleti kullanılabilir. Yoksa lehim işi hızlı yapılıp lehim fazla ısınmadan iş bitirilebilir. Mesela tabanca lehim makinesinde tetikten çekebilirsiniz fazla ısınırsa.

Bi de lehimlenen parçalar lehimi tutmuyor olabilir. Başka tiple deneyebilirsiniz.

Bu arada ne lehimliyordunuz?

Sağolsun hocam. Dediğiniz gibi deneyim dedim parçası kadar sıcak oldu ki elim bile yandı ama lehimi erimedi. Telefon kulaklığını hoparlörü bozuldu başka kulaklıktan aldım onu lehimlemeye çalışıyorum. En sonunda az bir şey tuttu bende üstünü japon döktüm kapattım şimdilik çalışıyor. Lehimi de 15 TL ye almıştım kalem olanlardan.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.