Şimdi Ara

Lehim dumanı çok mu zararlı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
26.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben bugün hayatımda ilk defa lehim yaptım. Biraz soludum bu dumandan hemen sonrasında gidip burnumu ve ağzımı yıkadım ve bulunduğum odayı iyice havalandırdım. Gebermem heralde ?

• Ben üfleyerek yapıyorum lehimi dumanı bana gelmesin diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ravbin R kullanıcısına yanıt

usb fanı ters çevirerek, dumanı çekmesini sağlayabilirsin. bu arada, sanayide zehirlenmelere karşı alınan standart önlem, öğle yemeğinde yoğurt vermektir.

• bu tip dumanlar insanın üstüne üstüne gelir... Yükselen hava hareketine sebep oluyoruz herhalde... hem de nefes alıp verirken sebep olunan hava hareketi de çekiyorur dumanı.

•  Lehim dumanı çok mu zararlı ?

Baca girişinde tuvaletlerde kullanılan aspiratörden var. Bu şekilde duman sorununu çözmüştüm.

Kurşunun buhar basıncı 350 derece sıcaklık civarında çok düşüktür, lehim dumanında önemli miktarda kurşun yoktur. Ama içindeki pasta dediğimiz şey yandığı zaman akciğer ve gözler için tehlikelidir, yanmamış hali de (mesela şu meşhur lötfett pastalar) gözler için tehlikelidir. Lötfett'in üzerinde Almanca yazdığı için pek bilen yoktur ama özellikle yazdığı şudur; ciddi göz hasarına sebep olabilir.

Dumanı teneffüs etmeyin, koruyucu gözlük kullanın*, çalışırken bir şey yiyip içmeyin, iş bitiminde veya aralarda elinizi sabunla yıkayın.

*bu sadece duman için değil, olası lehim sıçramalarına karşı. Hırdavatçıdaki 5-10 liralık ucuz gözlükler bile eğer camı yamuk değilse çok iyi çalışır.

• Eeltorm E kullanıcısına yanıt

civa gibi kolayca buharla vücuda girebiliyor muydu kurşun , ben o derece kolay olacağını sanmıyorum

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.