Şimdi Ara

LEGO FIRSATLARI genel konu (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.394
Cevap
452
Favori
346.607
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu arada 42095 modelinin fiyatlandırması da şaka gibi :)


    LEGO FIRSATLARI genel konu
  • renzokuken kullanıcısına yanıt

    Dediğiniz gibi ileri gitmek için ikisi de ileri itiliyorsa kollaraın her bir motor bir palete güç veriyordur aslında bu da iyi birşey. Sağa ve sola dönmek istediğinizde gitmek istediğiniz yöndek kolu itmeyi bırakırsanız o yöne dönder. Birini ileri birini geri çekerseniz kolların bu sefer olduğu yerde kendi etrafında döner :)


    Bu ürün yanılmıyorsam 450-550 TL leri görmüştü, o fiyatlara içerisinden çıkan motor+ kumanda ve alıcının toplam fiyatından bile daha ucuza gelmişti. Kredi kartım müsait olmadığından kaçırmıştım LEGO FIRSATLARI genel konu 

  • renzokuken kullanıcısına yanıt
    Bu modeldeki 2 L motor 1 pil kutusu 1 alıcı 1 kumanda var. Bu modelde muhtemelen L motorlar biri sağ biri sola güç veriyor. Gitmek için ikisine komut veriyorsun dönmek için tekine diye düşünüyorum.

    Ben de porsche için bakıyorum. Ön tekerlekler için servo motor takman lazım. Servo motor 90 derece sağ ve sol yapıyor sadece. Tam tur dönmüyor. Bu sete ekstra servo eklersen porsche için yeterli olur.
    Porsche için güç olarak da 2xL veya 2xXL öneriliyor motora bağlamak için. O büyüklükte araçlar için anca zaten, tek motor gücü yetmez.

    Dipnot: benim bildiğim çin malı motorlar lego ile uyumlu. Servo yu aliexpressten sipariş verebilirsin. 3-5$ falan. Servonun tek fiyatı 300 küsür ₺ çünkü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinergy -- 6 Şubat 2021; 17:26:9 >
  • Arkadaşlar yeri değil belki ama bilse bilse buradakiler bilir o yüzden buraya yazıyorum. 11717 seti alalı daha 1 hafta olmadı fakat 3 5 adet en azından fark ettiğim bunlar parça eksik. Kaybolma ihtimali çok çok düşük ama yine de sormak istiyorum. Setin içinden eksik çıkma ihtimali var mı. Aldığımda tek tek saymadım işin açığı. Yoksa illa evde bir yerdedir mi dersiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mexalon M kullanıcısına yanıt
    Sette eksikler çıkabiliyor legoya mail attığınızda eksik patçayı çok güzel bir özür mektupla gönderiyorlar, bu yüzden de legodan başka birşey almak istemiyorum açıkçası
  • O zaman tek tek saymakta fayda var öyle mi hocam sinir oldum yahu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bir süredir lego mindstorms 31313 EV3 peşindeyim. Gördüm ki lego yeni model çıkarmış. LEGO Mindstorms Robot Mucidi 51515  diye geçiyor. Bu ikisi arasında temel farklar neler. İleride geliştirmek için hangisini almak daha mantıklı.


    https://www.hepsiburada.com/lego-mindstorms-31313-ev3-p-AILEADRLMX31313



    https://www.hepsiburada.com/lego-mindstorms-robot-mucidi-cocuklara-yonelik-uzaktan-kumandali-robotlar-iceren-stem-robotik-seti-949-parca-p-HBV000018PEKN?magaza=Hepsiburada





  • mexalon M kullanıcısına yanıt
    Biz saymadık ama yaparken eksikliğini farkettik
  • Senna'yı çok beğendim. Soluksuz bitirdim. 2 saatimi aldı çok rahat. Müthiş keyifli idi. Haber veren arkadaşa teşekkürler tekrardan.
    LEGO FIRSATLARI genel konu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seliminho kullanıcısına yanıt

    Hocam onca para veriyoruz tam olmak zorunda kusura bakmasınlar. Tek tek sayacağım bu akşam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mexalon M kullanıcısına yanıt
    O konuda haklısınız, kesinlikle tam olmak zorunda:)
  • efkan kullanıcısına yanıt

    Ben de bu modellerin peşindeyim. Yaklaşık 2 yıldır 31313 EV3 modeli almak istiyordum ama bir türlü alamadım. Şimdi gözüme yeni modeli kestirdim. uzun zamandır fiyatını takip ediyorum. İlk çıktığında 2800 tl idi. Trendyol indirim zamanlarında 2200'e kadar düştü. 31313 EV3 modelinin yeni çıkan modelle karşılaştırması youtube'da var. Oradan bakabilirsiniz.

  • Bu konunun açılması çok iyi olmuş. Daha 10 gün önce yeğenime ve oğluma karne hediyesi olarak Amazon'dan aşağıdaki siparişi vermiştim. Tekneyi oğluma, Rubicon'u yeğenime aldım. Oğlumu Rubicon almaya ikna edemedim. Tekne diye tutturdu. Eğer yüzdürdük çamaşır leğeninde salonun ortasında LEGO FIRSATLARI genel konu 


    Rubicon'u oğluma alma bahanesiyle yakında sipariş edeceğim. Beraber çok eğleniyoruz. Çocukluğumu yaşıyorum desem yeridir. LEGO FIRSATLARI genel konu 


    LEGO FIRSATLARI genel konu




  • quote:

    Orijinalden alıntı: renzokuken

    @sinergy @sawgent @meziatto


    ben açıkçası şu modeli almayı düşünüyordum, tabi bu fiyata hepsiburadadan değil, çok daha uygun fiyata olan yerler var;



    https://www.hepsiburada.com/lego-technic-42095-uzaktan-kumandali-gosteri-yariscisi-yapim-seti-324-parca-cocuk-ve-yetiskin-icin-koleksiyonluk-oyuncak-araba-p-HBV00000GQ792


    içinden çıkan parçalar sanırım baya iyi, herkes methetmiş. power function L motor 2 tane çıkıyormuş, bunlardan birini arka tekerlekleri döndürmek için arkada, diğerini de ön tekerleklere sağ sol yapmak için önde kullanabiliyor muyuz acaba? mantıken olur diye düşünüyorum ama modelin paletli olması ve ileri gitmesi için iki kolu da ileri itmek gerekmesi şüpheye düşürüyor beni :)


    @sinergy


    ali Express deki model baya iyiymiş :) içinde yok yok resmen :) umarım bir an önce gelir, yorumlarınızı bekliyorum :)


    @sawgent


    özellikle Porsche çok iyi oluyor, aslıda benim merak ettiğim, aynı anda birden fazla aracı motorize etmek değil de, yeterli ekipmanı alıp bu konuyu yeterince anlayıp, kendi modellerimi çıkartmaya çalışmak.


    evde 2 tane ufaklık var, ben hayatım boyunca lego oynadım ama K'nex hiç oynamamıştım, pandeminin başında K'nex e merak sardık ufaklıklarla, özellikle motorlu modellerden bir kaç tane aldım, çok yaratıcı şeyler çıkıyor, ciddi anlamda kafa yorman gerekiyor güzel bir model yaratmak için, ancak bitince de süper oluyor :) lego daki motorize merakım da bu nedenle ortaya çıktı aslında. K' nex ile bunlar yapılabiliyorsa, lego daki sınırsız parça ve hayal gücü ile mükemmel işler çıkar.


    @meziatto


    4X4 ün içinden hangi parçalar çıktı? Porsche ye takabildiniz mi? telefon ile kontrol edilen modellerde, parmakla yol güzergahı çizince sanırım araç da o güzergahta ilerleyebiliyor, buggy modeli için öyle bir şeyler demişler tam emin olamadım ama, var mı böyle bir şey?


    aslında telefonla kontrol rahat gibi olsa da, gene bt üzerinden gerçek kumanda ile kumanda edebilmek daha zevkli olur sanırım.

    4x4'ün içinden Advanced Smart Hub, 2 adet XL motors ve 1 adet L motor çıkıyor. Açıkçası henüz ne Porsche ne de 4x4'ü açıp yapacak vaktim olmadı. İlk önce Porsche almıştım ona motor bakarken 4x4 aldım. Zaman yarattığım ilk fırsatta bakacağım. Ama diğer arkadaşlar da güç konusuna değinmiş. 3. parti motorlar genelde daha güçlü ve az yer kaplayan şekilde oluyor. Ama orjinal lego motorunda en büyük zaten XL bildiğim kadarı ile. Yine yanlış bilmiyorsam 4x4'te her bir XL motor iki tekerleği, L motor da servo olarak direksiyonu kontrol ediyor.





  • efkan kullanıcısına yanıt

    ev3 ve diğeri ( eğitim versiyonu adı spike prime ) farklı platformlar


    yani yeni çıkan gelişmiş değil, ev3 lise grubu öğrencileri için diğer ortaokul öğrencileri için öneriliyor


    eğer gelişmiş projeler için düşünüyosanız ev3, kodlamaya yeni başlıyoysanız, ( kodlama arayüzü scrach a çok benzer ) spike prime


    spike prime in avatajı inşa setlerine daha uygun boyutları tam dikdörtgen prizma o yüzden lego setleri ile inşası daha kolay


    bu arada lego nun eğitim sürümleri var, onun türkiye dispiritörü teknokta firması websitesine bakın, fiyatları biraz daha pahalı ama setler daha büyük ve daha çok parçası var




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nsysa -- 7 Şubat 2021; 23:54:18 >
  • renzokuken kullanıcısına yanıt
    Senna arka üst kısma sığıyormuş sıfır şekilde.

    LEGO FIRSATLARI genel konuLEGO FIRSATLARI genel konu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sawgent -- 8 Şubat 2021; 15:16:52 >




  • mexalon M kullanıcısına yanıt

    Hocam bize göre büyük para muhtemelen yurtdışı fiyatı 49 Euro filan civarıdır. Eksik de çıkabilir gedik de. Adamlar hatasız şekilde kutulamak için muhtemelen kafa yoruyorlardır. Benim aldığım teknik setinde de bir adet eksik parça çıktı. Mail attım fatura ibrazı bile sormadan 1 haftada ulaştırdılar Anadolu'nun küçük bir ilçesine. Eksik varsa hangi parçanın eksik olduğunu tespit edip mail atın, setinizi tamamlarlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kizilsultan kullanıcısına yanıt

    Size katılıyorum hocam maalesef. Bir öğretmenim ve bu oyuncak neredeyse maaşımın 8'de 1'i kadar. Biz alabiliyoruz çok şükür ama Allah asgari ücret alana yardım etsin. Herkesin çocuğu ister ama almak maalesef lüks. Allah kimseyi evladına karşı boyun büktürmesin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mexalon M kullanıcısına yanıt

    Amin hocam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.