Şimdi Ara

Legendary Gangplank Rehberi (Kapanışa Doğru)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
4
Favori
2.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Kısa Önsöz

    Beyler ve olmayan bayanlar bir rehber konumuza daha hoş geldiniz. Legendary serisine bir yenisi daha eklemeyi uygun bulmuştum ancak işsizliğimi gözler önüne sermek istemediğim için açmaya eriniyordum. Önsöz kısmını bu sefer kısa tutmayı tercih ediyorum. Benim hakkımda biraz daha bilgi almak ve önsöz okumayı sevenleri, imzamdaki Legandary Rengar konusuna davet ediyorum.



    Gangplank nedir, nasıl yapılır?


    Gankplank ligte öldü sanılan ancak tekrar meydanlarda boy gösteren yiğit, cesur, acımasız bir delikanlıdır. Delikanlıdan öte yaşını başını almıştır. Bilgewater'ın bağrından fırlayan ve uzun yıllar hüküm süren bir imparatordur. Taçsız kraldır, portakal bağımlısı, C vitamini sevdalısı bir kaptan-ı deryadır. Daha detaylı bilgi için, benim kanaatime göre harika bir hikaye barındıran Bilgewater Hırçın Dalgalar serisini okuyabilirsiniz. >>http://tr.leagueoflegends.com/tr/site/bilgewater/

    Öncelikle rehber oluşurken @Ao Sol isimli vatandaşın katkısıyla şu videoyu fıçı mekanikleri için ekleyelim.


    Yukarıdaki videoda neredeyse tüm fıçı mekanikleri verilmiş durumda. Biraz detaylı olarak anlatayım. Çünkü fıçılarla ilgili çok fazla soru ve istek geliyor. Gpnin hasarının çoğu fıçılardan geliyor zaten.

    Üçlü Fıçı

    Türkçeleştirme sürecimiz hızla devam ediyor. Bu kombo zeki kardeşlerimizin adından da anlayacağı üzere üç fıçı ile yapılıyor. İlk olarak birinci fıçıyı rakibin vurmasının riskli, bizim vurmamızın kolay olacağı bir konuma atıyoruz. 2. fıçıyı, 1. fıçıya bağlayacak şekilde agresif olarak maksimum mesafeye koyuyoruz. Sonra veriyoruz ateşi. Q ile ilk fıçımızı ateşlerken koşarak 2. fıçının ötesine, rakiplerin içine sonuncu ve psikopat olan fıçı kardeşimizi koyuyoruz. Siz bu fıçıyı koyduğunuz sırada hayat yavaşlıyor. Adete duruyor. Ve tekrar hızlanıyor. 3. fıçı yere düşerken, 2. fıçı patlıyor. 2. fıçının patlamasının ardından düşen 3. fıçı rakibe ölüm, size ise zaferin anahtarını vermiş oluyor.

    Tekrar edelim. Yazıyı karışık bulanlar olabilir. 1.fıçı klasik olarak konur. 2. fıçı konur. Burada normal patlatırsanız, klasik iki fıçılı patlama gerçekleşir. Amma velakin ateşten sonra 3. fıçıyı doğru zamanda atarsanız, üçlü fıçı kombosunu yapmış olursunuz.

    Bazı durumlarda rakip koşarak uzaklaşmak isteyebilir. Bu üçlü fıçı olayını flashla destekleyip görsel bir şova çevirebilirsiniz. Şunun gibi


    Bu komboyu çatır çutur yapana kadar çalışın. Videolar izleyin. Gpnin ilk güçlü kombosu budur. Bunun değişik versiyonları da vardır. Oralara video da değinilmiş. İşte fıçının birinin yanında diğerine rakibe araya fıçı atıp patlatma vesaire. Çok derine inmeye gerek yok.
    Bu hali oldukça etkilidir. Rakibi şaşırtır ama üst sıralarda rakip 3. fıçıyı tahmin eder. Şimdi gelelim daha ölümcül ve zor olan kombomuza.

    Hayalet Fıçı

    Değişik dillerde değişik isimler verilebilir. Ben buna hayalet fıçı diyorum. Neden hayalet fıçı? Hemen anlatalım. 1. fıçıyı koyuyoruz. Ateş ediyoruz ve bum. Başka bir yerde daha patlama. Rakip şok.

    1. Q ile maksimum mesafeden ateş edeceksiniz.
    2. E yi olabildiğince hızlı atacaksınız.

    Bunları yaparsanız kombo olur. 1. fıçı yere koyulur. Q ile en uzak mesafeden ateş edilirken, mermi yolda olduğu sırada E atılır. Diğer fıçıyla bağlı olması gerekir yoksa fıçı patlamaz. Mesafeyi doğru ayarlaryın ve hızlı olun. Pratik yaptıkça gelişeceksiniz. Rakiplerin tepki vermekte en çok zorlandığı hareket budur.


    Lane Safhası

    Yasal Uyarı: Öncelikle bu çarı top ve mid dışında oynamayınız. Ayıptır.

    Mid

    Kısa koridorda kaçmak kolay gibi görünse de karşınıza gelecek çoğu champ sizi zorlayacaktır. Özellikle burst sahipleri ve birden fazla cc sahibi olan champ'ler, jungle yardımı ile sizi pattize çevirebilir. Bu yüzden daima tedbirli oynamak zorundasınız. Bu dezavantaja rağmen rakibi indirme olasılığınız da jungle yardımı ile yüksek.

    Map kontrolünüz çok iyi olmalı. Ultiyi skor aldırmayacak ise veya rakibin skor almasını engellemeyecekse atmayın. Uzun bir bekleme süresi var. Ultiyi attıktan sonra "Ulan ne güzel attım" diyip izlemeye dalmayın, genelde rakip sizin ulti attığınızı görünce bir agresifleşir. Hemen -saygılar abi- moduna dönüp farmınıza bakın.

    Ölmeden geçirdiğiniz her dakika rakipten güçlü hale geliyorsunuz. O yüzden birinci amacınız ölmemek olmalı. Bunun dışında çokta pasif oynamayın. Arada rakibi rahatsız edin. Yandaki cadı kamplarını veya kurtları fırsat buldukça alın. Ne kadar farm o kadar para. Ne kadar para o kadar eşya. Ne kadar eşya o kadar hasar. Ne kadar hasar o kadar kanser. Ne kadar kanser o kadar zafer. Debencenize kuvvet.

    Top

    Benim mide göre oynamayı tercih ettiğim yer burasıdır. Hem klasik TR kafası rahatça mide ap karakter alır. Hem ben rakipten bolca skor çıkarma şansını yakalarım. Çok dikkat çekmem üst koridorda. Sessizce kuleleri indiririm. Tam tersi senaryoda en fazla kulemi verir freeze yapar farmıma bakarım. Ulti atar skor kazandırırım.

    Oyun başlarında karşınızda menzilli bir rakip yoksa Q ile vurup 10 goldu cebinize atın fırsat buldukça. Q vurup çalıya girip minyon agrosundan kurtulun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlazeR ` myth -- 29 Nisan 2017; 11:3:35 >







  • Bu adamdan rehber öğrenilmez egoistin tekidir arkadaşlar ona özendim dive atarken w açtım işe yaramadı blok

    Legendary Gangplank Rehberi (Kapanışa Doğru)


    19 gündür açıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ao Sol -- 14 Şubat 2017; 17:5:24 >
  • Lethality gp mi daha verimli yoksa critplank mi?





    Not: ikisiyle de besleme potansiyeline sahibim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Broken Wings

    Lethality gp mi daha verimli yoksa critplank mi?





    Not: ikisiyle de besleme potansiyeline sahibim.

    Mana Hoey

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeidaraSanji


    quote:

    Orijinalden alıntı: Broken Wings

    Lethality gp mi daha verimli yoksa critplank mi?





    Not: ikisiyle de besleme potansiyeline sahibim.

    Mana Hoey

    abi bunun türkçesi ney
  • Abi çok efsane ve freelo şampiyon ama o varil olayı çok zoruma gidiyor ya yapamıyorum bakalım bi taktiği falan varsa açıklarsan efsane olur

    This mean REZ
  • Oooo udyr dan sonra bu geldi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antrenman modu gelmişken iyi olur bi rehber. Westteki hesabımda bi champ mainlemeyi otp olmayı düşünüyorum.
  • güzel olacak gibi.
  • q ateş eder
    w portakal yer
    e fıçı koyar
    r pat pat top atar

    30/0/0
    rünler full crit
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heyea

    Antrenman modu gelmişken iyi olur bi rehber. Westteki hesabımda bi champ mainlemeyi otp olmayı düşünüyorum.

    Bende hesap satin aldim suan gümüş 4 verirsen nick seni boostlayabilirim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Broken Wings kullanıcısına yanıt
    Lethality şu an daha iyi. İe şart. Gerisini full lethality gidebilirsin. Bazen araya bir tane daha crit eşyası eklemen gerekebiliyor. Gidişata göre
  • Sadece 1 maç attım şuanlık geri kalanları da atmayı düşünmüyorum qnq. Şuan netimde bi sıkıntı var. Şimdilik normal oyunla ip kasıyorum. Çar yok hesapta çar.
  • BlazeR ` myth kullanıcısına yanıt
    tobito 2 zeal eşyası ile oynayıp ayakkabı almıyor. ben lethality'yi daha çok seviyorm ama şuan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeidaraSanji


    quote:

    Orijinalden alıntı: Broken Wings

    Lethality gp mi daha verimli yoksa critplank mi?





    Not: ikisiyle de besleme potansiyeline sahibim.

    Mana Hoey

    S2den kalma bir LoL meme'i bu



    6 Gözyaşı işte

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şuan tobias 3nity, youmu, ie, zeal eşyası, gerisini a.pen olarak gidiyor. %50 crit oluyor, crit atarsanız tek yiyor adc ve apc.
  • Tristana : GP give morale OMG!
    Gp : Okay. Tristana! Cmon, you can do this, I believe in you !
    Tristana : ....
  • Tobias o kadar güzel kullanıyor ki fıçı menzilini onun ulastigi noktaya ulasmam icin bazenleri 4.fıçı gerekiyor.Soruma gelecek olursak.Çift fici kombosu icin tuyon var mi(ilkine ates ettikten sonra ikinciyi koyma) yarısında yapiyorsam yarisinda yapamıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rutzelq

    Tobias o kadar güzel kullanıyor ki fıçı menzilini onun ulastigi noktaya ulasmam icin bazenleri 4.fıçı gerekiyor.Soruma gelecek olursak.Çift fici kombosu icin tuyon var mi(ilkine ates ettikten sonra ikinciyi koyma) yarısında yapiyorsam yarisinda yapamıyorum

    Dopa bi agar gp spamliyordu midde lane kaybetmiyordu



    Sonra gp kadar oyunda gereksiz hero yok demişti



    Tobias hikaye rage atiyor paso sevmiyorum zaten na yayincilarini bjergsen baba haricinde

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heroyu o kadar oynamama rağmen hala eksik olduğumu düşünüyorum iyi oldu rehber yapılması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.