Şimdi Ara

Ledli Vu Meter Yapımı(Ayrıntı eklendi..).. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
17
Favori
132.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yok pişman etmekle değil kardeş ancak sorunlarını tahmin edemem ne yazıkki.
    bunca emekten sonra hazır görüntü denmesi biras ağrıma gider doğrusu..
  • Abi bu potansiyor metre ne işe yarıyor orada onu bağlamadan olurmu
  • potansiyometre ayarlı dirençtir devrede ledlerin hassasiyetini ayarlama görevini yapar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ASiL35 -- 12 Aralık 2007; 16:54:42 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: necoinside

ohoo ben gelmeden sorun çözülmüş nese biz de artıklarla idare ederiz..
    quote:

baya güzelmiş bunu kasanın neresine koycaz yaptık diyelim gerçi koyacak çok yer
    var ama güzel durması için

neon gibi yerleştirebilirsin kasanın içine sese göre aydınlatır ya da önde oval yuvarlak ya da iki tane birbirine zıt ilerleyecek şekilde olabilir power tuşunun etrafını sarabilir zevke kalmış bi konu..
    quote:

http://www.youtube.com/watch?v=qHU_TGbBNWY&
    peki bunun gibi birşeyi nasıl yapabiliriz

bunun şeması felan var bende normal ledle yapmayı düşündüm ama maliyet en az 20ytl felan kadar tutacağ için şimdilik pek düşünmüyorum ama isteyen şema iletebilirim..

selamlar..

@necoinside uzun zamandır devrelerinizi hayretle takip ediyorum..oldukca seviyeli ve paylaşımcı ßiri oldugunuz actıgınız konulardan ve mesajlarınızdan ßelli oluyor..

(diger seviyesiz insanlar ßunu şimdi yalakalık vß olarak algılar...arama tuşunu kullanarak necoinside yazıp arayaßilirsiniz yada google'ı deneyeßilirsiniz..)

sizden ßir ricam olucak şu youtuße taki videoda olan vu metrenin şeması elinizde var ise paylaşaßilirmisiniz...

dipnot:videodakinin 2tane 5.25'' e uycak ßüyüklükte olanı olursa cok iyi olur yoksa sorun degil kasa dışına ßir yere monte edeßilirim..

(fiyatı konusunda ßilgim var ßir tanede sußwoofer amplime yapmak istiyorum..amplinin üstünün ßüyük ßir ßölümünü kaplayacak şekilde...örn: amplimin üstü 25cm x 43cm
    15x30 gißi..)

farklı ve ßunu yapsan daha iyi dediginiz ßir sey var ise onuda tercih edeßilirim)

saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErdmAsk -- 13 Aralık 2007; 4:24:43 >

• quote:

Orjinalden alıntı: erdemasik

quote:

Orjinalden alıntı: necoinside

ohoo ben gelmeden sorun çözülmüş nese biz de artıklarla idare ederiz..
    quote:

baya güzelmiş bunu kasanın neresine koycaz yaptık diyelim gerçi koyacak çok yer
    var ama güzel durması için

neon gibi yerleştirebilirsin kasanın içine sese göre aydınlatır ya da önde oval yuvarlak ya da iki tane birbirine zıt ilerleyecek şekilde olabilir power tuşunun etrafını sarabilir zevke kalmış bi konu..
    quote:

http://www.youtube.com/watch?v=qHU_TGbBNWY&
    peki bunun gibi birşeyi nasıl yapabiliriz

bunun şeması felan var bende normal ledle yapmayı düşündüm ama maliyet en az 20ytl felan kadar tutacağ için şimdilik pek düşünmüyorum ama isteyen şema iletebilirim..

selamlar..

@necoinside uzun zamandır devrelerinizi hayretle takip ediyorum..oldukca seviyeli ve paylaşımcı ßiri oldugunuz actıgınız konulardan ve mesajlarınızdan ßelli oluyor..

(diger seviyesiz insanlar ßunu şimdi yalakalık vß olarak algılar...arama tuşunu kullanarak necoinside yazıp arayaßilirsiniz yada google'ı deneyeßilirsiniz..)

sizden ßir ricam olucak şu youtuße taki videoda olan vu metrenin şeması elinizde var ise paylaşaßilirmisiniz...

dipnot:videodakinin 2tane 5.25'' e uycak ßüyüklükte olanı olursa cok iyi olur yoksa sorun degil kasa dışına ßir yere monte edeßilirim..

(fiyatı konusunda ßilgim var ßir tanede sußwoofer amplime yapmak istiyorum..amplinin üstünün ßüyük ßir ßölümünü kaplayacak şekilde...örn: amplimin üstü 25cm x 43cm
    15x30 gißi..)

farklı ve ßunu yapsan daha iyi dediginiz ßir sey var ise onuda tercih edeßilirim)

saygılarımla...

öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim kardeşim..
    amacım tamamiyle ilerde birşeyleri kendilerinin yapabilme cesareti olan kardeşlerimin olması..
    forumda hep bu duyguyu vurguluyorum..
    burada bir işi severek isteyerk yapıp kimi zaman mutlu kimi zaman hüzünlü çalışmalara giren bir sürü kardeşlerimiz var..
    birşeyi kendim yaptım diyebilmek ya da en azından deneyebilmek çok önemlidir..
    bilgisayara neon niyetine bir florasan yaptığında bir kişi, daha sonra evde bozulan florasanı için elektrikçi çağırmaz ben bunu öğrenmiştim der.
    hiç yoktan konuyu açar baka baka düzeltir..
    istediğin devreyei kaldırdım(: (upload ettim)
    http://rapid-share.com/files/76333920/8x10_ledli_vu_metre.rar.html
    elimde olan devre bu..
    her ne kadar yabancı dilde olsa da şemadan ve parça isimlerinden, daha önce biras bilgisi olan anlayabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necoinside -- 13 Aralık 2007; 20:07:49 >

• valla herkes yaptı bi ben yapamadım!
  • Valla bakalım LCD halledicem su soğutma haznesi olcak ön taraftan Amfibi den aldığım yer kalırsa bunuda yapıp koyabilirim... İyi çalışma ellerine sağlık...
  • sendeki kafa bende olsaydı ilk işim bi tane uzay mekiği yapmak olurdu paylaşım için çok saol
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mr.Stif

sendeki kafa bende olsaydı ilk işim bi tane uzay mekiği yapmak olurdu paylaşım için çok saol

(: uzay mekiği prohem var evet bilmem hatırlayan var mıdır..
    sömestırda hayata geçirmeyi planlıyorum..
  • Y aben bu vu metreyi yaptım bütün lehimleri 2 defa kontrol ettim yanlış mı doğrumu diye

Ama şuan ledlerden sadece 2 tanesi yanıyor biri sürekli yanıyor biride ritme göre ama çok çok az yanıyor... Acaba neden olabilir??? Resimler aşağıda...

Bu önden...
     Ledli Vu Meter Yapımı(Ayrıntı eklendi..)..

Buda arkadan...

Ledli Vu Meter Yapımı(Ayrıntı eklendi..)..

Sadece potans arkada olsun istedim önden ayar yapmayacağım için acaba onun ayaklarını yanlış bağlamış olabileceğimden olabilir mi böyle bişey... Yoksa ledler mi bozuktur sizce...

• Direnç değerinin doğru olduğunu ve doğru bağlandığını kontrol eder misin ? Sanki direnç doğru değilde diğer ledleri yakmış gibi geldi ama kontrol etmende fayda var.
  • devreyi kurdum aux olan 2 çıkışı anakartın nerelerine bağlıycam açıklayabilirmisniz
  • bak mami hiç anakartı elleme...aux kablosunun ucuna bir jack bağla...sonra Stereo Y jacklar var...1 girişten 2 Çıkış yaratıyor...onunla çok rahat kullanırsın...şahsen ben öyle yaptım!
  • deniyorum hocam teşekkürler
  • ENTEGRE AŞIRI ISINIYOR DOKUNAMIYORUM çözüm varmıdır
  • yaw dediğimi yap..koy üstüne bir fan
  • quote:

Orjinalden alıntı: ermanunal01

yaw dediğimi yap..koy üstüne bir fan

heatsink koydum şimdi hiç çalışmıyor
  • o entegre gitmiştir..
    hiç sese bağlamadığında tüm ledler ışık verir şekildedir ve çok akım çeker.. uzun süre öyle bıraktıysan kolaylıkla yanar..
  • mami ben sana ne dedim...kaçtı sana 3$...birde bana inanmıyordun.ohh canıma değsin
  • bunu hallettim valla baya güzel oldu ben entegreyi ters bağlamışım ondan çalışmamış...

Şimdi yeni hedef fan kontrolcüsüne led bağlamak ve Fanın hızına göre led lerin az veya çok çok yanmasını sağlamak... Sıvı soğutmada fanların kontrolünde böyle bişey hoş olur :D
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.