Şimdi Ara

Ledler ile isim yazmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ledler ile isim yazmak istiyorum. Bunu Ac doğrultmayla falan uğraşmadan direk pil ile nasıl yapabilirim yardımlarınız için teşekkürler.

• Ledleri harf şeklinde sıralayıp istediğin yazıyı yazabilirsin
  • öyle yapacam zaten de minimum kaç V pil takmalıyım kütük gibi 9V olanlardan mı birde 60 adet led kullanmayı düşünüyorum.
  • arkadaşım pille falan ugraşma pil işi yaş baştan söyliyim ama illa pil ile yapacam dersen 60 adet led ama ledlerin çıkış voltajları nedir biliyormusun?? ne kadar mA amper çok önemlidir... paralel olarak bagladıktan sora voltaja göre direnç bağla 9 volt tek pil yetmeyebilir bu durumca 2 adet 9 v pili seri baglarsın ... en iyi seçim trafo kullan derim...kolay gelsin..yanlışım varsa lütfen elektronikci kardeşlerim hatamı düzeltsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: icazet

arkadaşım pille falan ugraşma pil işi yaş baştan söyliyim ama illa pil ile yapacam dersen 60 adet led ama ledlerin çıkış voltajları nedir biliyormusun?? ne kadar mA amper çok önemlidir... paralel olarak bagladıktan sora voltaja göre direnç bağla 9 volt tek pil yetmeyebilir bu durumca 2 adet 9 v pili seri baglarsın ... en iyi seçim trafo kullan derim...kolay gelsin..yanlışım varsa lütfen elektronikci kardeşlerim hatamı düzeltsin

hocam hediye için bu trafolu yaparsam fazla yer kaplar bide etrafını kapatmak zorunda kalırım.

• Kaç volt pil bağlayacağın ledleri seri veya paralel bağlana bakar ama piller fazla dayanmaz haberin olsun 60x0,25=1,5Amper yapar buda 2 adet pil demektir ama fazla uzun süre yanmaz en iyisi 6 volt akülerle yap bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafax_001

Kaç volt pil bağlayacağın ledleri seri veya paralel bağlana bakar ama piller fazla dayanmaz haberin olsun 60x0,25=1,5Amper yapar buda 2 adet pil demektir ama fazla uzun süre yanmaz en iyisi 6 volt akülerle yap bence

aküyü koyana kadar trafo koymak daha mantıklı peki resi bağlasam ne değişir paralel bağlasam ne degisir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Örneğin 60 ledi seri bağlarsan 180volt 0,25 amper gerekir
    Paralel bağlarsan 3 volt 1,5amper gerekir
  • yani pcb'ye yapacagım için sorun olan yerleri seri yapsam demek istemiştim ama oda sorun olacak o zaman ben direk 10x10 bi pcb 220-12 trafo 60 led bitanede köprü diyot alsam yeterli olur değil mi?
  • 12 volt trafoyu doğrultursan köprü diyot ile 12x1,41=17 volt yapar buda ledleri yakar 17 voltu lm 317 ile 1,2volta kadar düşürebilirsin bu şekilde yaparsan ledlerin parlaklığınıda ayarlarsın yada direk 17 volta wattlı seri bir direnç atarakta yapabilirsin 1k5 5watt veya 2k2 5watt direnç atabilirsin ayrıca köprü diyottan sonra 1000uf 25v kondansatör bağlamalısın
  • bir sorum daha olacak. neden isiten arese aktardığımda devreyi ledleri tam üstü üste koyamıyorum ya biraz sağda ya biraz üstte oluyor simetri tutmuyor
  • Sen isisle felan uğraşmaya kalkarsan yolunun bulamassın hele bide isisten aktaracaksın yandın
    Direk aresi aç milimetrik seçim olmayacak(m butonu pasif olacak) th'ye al Wiew menüsündende 25th'ye al tam işini görür
  • inşallah ismin uzun değildir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.