Şimdi Ara

led ve direncin bağlantısı? ACİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler. Yaklaşık 400 tane ledi paralel bağlamam gerekiyor. içime bir kurt düştü. ledlerin artı yani uzun bacaklarını paralel bağladım. eksi uçlarına da üçerli grup halinde dirençleri bağladım. doğru mudur?

• vereceğin voltaj nedir..
  • 12 volt
  • mandakulağı kullanıcısına yanıt
    evet doğru ama besleme 12 volt ise ayrıca birde resimdeki direnç çeyrek wattlık sizin en az yarım wattlık ihtiyacınız var yoksa direnç ısınacak ve direnç değeri düşerek ledlerin patlamasına yol açacaktır.(ideali 1w )
  • ledler kırmızı. 2 volt ile çalışıyor. direnç değeri ise 150 ohm. 7,5 volt verdiğimde güzel çalışıyor. ama bağlantıda sorun yok değil mi?
  • Fotoya göre ledler birbirine paralel.. 150 ohm dirençle 3 paralel led'e 12v uygularsan ledler veleddalin amin..

Ledler çalışma gerilimine göre baglanmalıdır (hepsini kırmızı varsayarsak )

12v için 3 kırmızı led birbirine seri baglanıp, ucuna 330ohm direnç ilave edilmelidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 1 Eylül 2013; 20:23:32 >
  • şöyle yapsak; ledler paralel üçerli grup halinde eksi bacaklarında 150 ohm luk resimdeki direnci bağlasak kaç volt vermem gerekir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mandakulağı

şöyle yapsak; ledler paralel üçerli grup halinde eksi bacaklarında 150 ohm luk resimdeki direnci bağlasak kaç volt vermem gerekir?

3erli paralel baglı ledlerin uçlarında birer 150 ohm direnç olacaksa, 4.5v gibi bir gerilim uygulamak gereklidir.

6 adet led seri baglanıp ucuna 1 ohm direnç eklenirse 12v ile çalıştırılabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 1 Eylül 2013; 20:37:21 >
  • quote:

İyi günler. Yaklaşık 400 tane ledi paralel bağlamam gerekiyor. içime bir kurt düştü. ledlerin artı yani uzun bacaklarını paralel bağladım. eksi uçlarına da üçerli grup halinde dirençleri bağladım. doğru mudur?

çin malı malzemelerin bacak bağlantıları standartlara uymuyor.
    ölçü aletiyle kontrol edin.

• dirençleri önceden satın aldığım için 6 paralel gibi bir şansım yok. 4,5 volt versem oluyor yani. o zaman bağlantı doğru.
  • tam olarak neyi kontrol etmem gerektiğini anlamadım.
  • quote:

dirençleri önceden satın aldığım için 6 paralel gibi bir şansım yok. 4,5 volt versem oluyor yani. o zaman bağlantı doğru.

dirençlerin önce yada sonra satın alınması ile baglantının ne alakası var ?

Şuan dizili olan ledlerin 6 tanesini +- /+-/+-/+-/+-/+- şeklinde seri baglayıp ucuna 1 ohm direnç ilave edersen 12v ile çalışacaktır..
  • mandakulağı kullanıcısına yanıt
    kırmızı led 3erli paralel grup halinde 150 ohm direnç ile 8.75-11 v arası gerilim verilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke2011

quote:

dirençleri önceden satın aldığım için 6 paralel gibi bir şansım yok. 4,5 volt versem oluyor yani. o zaman bağlantı doğru.

dirençlerin önce yada sonra satın alınması ile baglantının ne alakası var ?

Şuan dizili olan ledlerin 6 tanesini +- /+-/+-/+-/+-/+- şeklinde seri baglayıp ucuna 1 ohm direnç ilave edersen 12v ile çalışacaktır..

kardeş demek istediğim bağlantıları yaptım. söküp takmak istemiyorum. 3erli paralel ledin eksi kutbuna 150 ohm luk direnci bağladım.

• ...
     led ve direncin bağlantısı? ACİL led ve direncin bağlantısı? ACİL led ve direncin bağlantısı? ACİL

• O çeyrek watt dirençle olmaz , en az 0.5yada 1w kullanmalısın
  • başta demiştinizya 12v olmaz diye. ben bu ledlere gerilim vermek için herhangi bir adaptör vs. almadım. bu nedenle 12v den vaz geçip başka voltaj seçeneğim olup olmadığını sordum. wert95 arkadaşım da daha düşük voltajlarla olabileceğini söyledi. yani kısaca 12 v vermeyeceğim. son kez soruyorum; bağlantı doğru mu? doğruysa lehimleme işlemine geçeceğim.
  • o dirençle o iş olmaz.Mutlaka yeni direnç alman gerekiyor.Ayrıca bu şekilde bağlantı için en az 5v 20a güç kaynağı gerekir.
  • 400led'e 400 direnç baglayacaksan 4.5v ile çalıştır (tabi adaptör akımı yüksek olmalıdır ! )

yok ben söküp yeniden baglayıp 12v a uyarlarım dersende 6şarlı seri baglı led uclarına 1 ohm direnç kulan.Yada üçerli seri baglı led ucuna 330 ohm direnç kullan 12v uygula..

Karar senin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 1 Eylül 2013; 21:18:19 >
  • kardeş ya ben 400 ledin artı kutuplarını paralel lehimledim. şimdi sen bunu sök diyon.. ben ne yapayım?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.