Şimdi Ara

Led Trafosu mu? Led Driver mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle Selamün Aleyküm. Öğretmenim benden bir konu hakkında ortalama 3-4 dakika arası bir video hazırlamamı istedi ancak internet üzerinde yararlı olabilecek bir bilgiye rastlamadım. Konu, Led trafosu mu? Led driver mi? Sizce videoda bu konu hakkında nasıl bahsedebilirim?

• Cevabınız için teşekkür ederim. Galiba ben yanlış anlattım. Led trafosu ile led driver arasındaki farkları anlatmam gerekiyor. Seçim ve hesabı konusunda bilgim var. Led Trafosu mu? Led Driver mi? Bu resimdeki driver ile yolladığınız videodaki led trafosu arasındaki farklar hakkında bilginiz var mı acaba?
  • Resimdeki (Led driver) akım sınırlayıcıdir. Sabit akımla power led 'lerde kullanılır.
    Piyasa ağızı ile tabir edilen led trafoları 5-12 v dc 10-50 amper kadar akım verebilen çeşitleri vardır. Bu güçlü trafolar akım sınırlamaz. Şerit led 'lerde kullanılır. Şerit led 'ler üzerindeki direnç yardımı ile akım sınırlanmış olur.
    Led 'ler yandıkça ısınır, ısındıkça fazla akım çeker ve ömürleri kısalır. Led leri uzun süre kullanabilmek için sogutulmalari gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 30 Nisan 2020; 12:17:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LED trafosu aslında bu isimle satılan güç kaynaklarıdır. Tanımı basit , üzerinde yazan değer ne ise onu verir. Örnek ; 12v 5 amper güç kaynağı... gibi...

LED driver dediğimiz ürün ise akımı sabit tutarak , kendisine bağlanan ledi korur. Nasıl korur ? Ledi normal güç kaynağına bağladınız diyelim. Ledin çalışmak akımı 350mA olsun , biraz aman geçince LED ısınır ve çektiği akım 400-500 diye yükselir , nihayetinde LED bozulur. Ama LED driverde akım Sabit olduğu için LED neredeyse ısınmaz. Isınsa bile akım çekemez çünkü akım sabit durumda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    vga led ışığı sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Mini LED mi OLED mi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.