Kardeşim bu şekilde yardım edeceksen hiç etme. Sen forumlara hiçmi soru sormuyorsun? Sorduğun soruların %100'ünün internette var olduğunu bilmiyor musun?
oooo amma abartıyorsunuz ya bu konu kaç kez açıldı bu foruma
sorarım sana konuyu açmadan önce arama yaptını forumda yada google da.
biz forumun sağlığı için böyle diyoruz bunun seninle veya başkası ile ilgisi yok.herkes kafasına göre konu açarsa bu forumun hali ne olur
Sezer bi sus ya. Kendini çok akıllı sanma. Bırak arkadaşa belki cevap veren olur.
quote:
Orjinalden alıntı: 34_gurcangurel
Sezer bi sus ya. Kendini çok akıllı sanma. Bırak arkadaşa belki cevap veren olur.
birader sana benim mesajlarıma cevap yazma demiştim demi yazdığım ilk mesajda adamın cevabı var zaten lütfedip okusan veya linke tıklasan anlardın
Bu olayı bu kadar abartmanın manası yok
led 1.5-1.8V 5-20mA ile çalışır
Buradan da hesap belli(10mA ve 1.5V için): (12-1.5)/0.010
arkdasım eğer az cok elektronik bilgin varsa sana verecem ve elektronikte ki bütün hesaplamaların yani akım voltaj direncin türediği formül :-) V=I.R burdan voltajı bulursun I=V/R bu formülden Akımı bulursun R=I/V bu formülden Direnci bulursun arabanın aküsündeki Voltaj ile amperi verdimğim formüldeki yerlerine yerleştir matemitiksel işlemi yap bu kadar yanlısım varsa ustalar düzeltsin iyi calısmalar...
arkadaşlar niye birbirinizi kırıyorsunuz, bu kadar kavgalı bir mesajlaşma olacağına cevabı veriversen başın ağrımaz beyin hücrelerinizi boş yere öldürmezsiniz, benim tavsiyem formülle falan değil, al eline üç dört direnç 820ohm, 1k, 2.2k, 3.3 k hepsini dene belki bir iki led yakarsın ama bu aradaşın formülleri bilmiş olduğunu düşünsek zaten sormazdı, ve onun sizin anlattığınız şekilde formulle bulman lazım demenizden öte benim anlattığım şekilde tarif etseniz, onun için daha eğitici olur, el pratiği artar, şimdi benim bu tavsiyemle dersiniz kaç volt tan sonra insan çarpılır o zaman elle kabloları deneme yanılma yolu ile öğren olmaz senin dediğin rondo dersiniz ama konu sapmasın yani
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme