Şimdi Ara

Led far ve Xenon farlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
15.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hep merak ettiğim bir konudur internette de araştırmama rağmen tam bir sonuç bulamadım. Aydınlatma konusunda Led farlar mı daha iyi yoksa Xenon farlar mı ? Halojen farlar dışında piyasadaki çoğu araç Xenon far sanırım. Bu konuda hangisi daha iyidir ?

Birde Xenon ile Bi-Xenon aynı şey mi ?

• Bmw şuan led far var şunu söyleyebilirimki led uzun mesafede dah iyi görüş sağlıyor, xenon göre aydınlatması daha iyi. Xenon ile bi-xenon farkı birinde uzun kısa xenon far olmasından kaynaklı. Arada birinin içindeki perde hareket ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozgur_gs_91 O kullanıcısına yanıt
    Led far kullanımı biraz daha yaygınlaştı sanırım. Bundan önce çoğu firma Xenon far kullanıyordu. Mercedes'in E serisinde de led far kullanılıyor sanırım
  • Şimdiye kadar kime sorduysam xenona nazaran ledlerden memnun kalan daha az kişi var. He ledin bariz avantajı daha az elektrik harcıyor.
    Xenon sadece kısa farlar xenondur uzunlar halojendir, Bi-Xenonda hem kısa hem uzun farlar xenondur.

• S.Soylu kullanıcısına yanıt
    Kullandığım araçta adaptif led var xenon dan daha iyi aydınlatıyor hem kısa hem uzunda selektör yapınca yolda ne kadar tabela varsa bembeyaz

• Halojen farda mercek olması daha iyi aydınlatma sağlar mi peki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: XeTLaG

Şimdiye kadar kime sorduysam xenona nazaran ledlerden memnun kalan daha az kişi var. He ledin bariz avantajı daha az elektrik harcıyor.
    Xenon sadece kısa farlar xenondur uzunlar halojendir, Bi-Xenonda hem kısa hem uzun farlar xenondur.
    Şuanda Bi-xenonlar daha iyi ledlere göre, yeni Mondeo, Leon, Peugeot 308'de led far var ve bi-xenonlara göre zayıf kalıyor. E Serisi'ndeki led farlar çok başarılı bence. Premium markalar dışındaki led farlar xenonların gerisinde yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurD7 -- 20 Temmuz 2016; 13:38:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bi-xenon, xenon, Mercek far hak.
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben de merak ediyorum. And ledleri beğenmiyor, ozellikle uzunda. Ama burada arkadas led daha iyi yazmış. Kullananlar daha iyi bilir. Xenon astra j'de kullandim afl olarak, kisasi uzunu iyiydi, sadece bixenon olmadigindan uzunlarin tepki suresinde gecikme vardı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkeril

Ben de merak ediyorum. And ledleri beğenmiyor, ozellikle uzunda. Ama burada arkadas led daha iyi yazmış. Kullananlar daha iyi bilir. Xenon astra j'de kullandim afl olarak, kisasi uzunu iyiydi, sadece bixenon olmadigindan uzunlarin tepki suresinde gecikme vardı.

Ceedde mercekli far var, pek iyi olduğunu soyleyemem. Astra j afl xenondan sonra sönük kaliyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Ben de merak ediyorum. And ledleri beğenmiyor, ozellikle uzunda. Ama burada arkadas led daha iyi yazmış. Kullananlar daha iyi bilir. Xenon astra j'de kullandim afl olarak, kisasi uzunu iyiydi, sadece bixenon olmadigindan uzunlarin tepki suresinde gecikme vardı.

Ceedde mercekli far var, pek iyi olduğunu soyleyemem. Astra j afl xenondan sonra sönük kaliyorlar.

Alıntıları Göster
    Audi de son zamanlarda hep xenondu. Yeni kasalarda şimdi a4 te falan led yapmaya başladı. Ama arkadaşın dediği gibi premium değilse led değil. bmw deki led far leonda da led. ama a3 xenon leon'un ledlerini pazara gönderir bence :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Dragonn_07

Audi de son zamanlarda hep xenondu. Yeni kasalarda şimdi a4 te falan led yapmaya başladı. Ama arkadaşın dediği gibi premium değilse led değil. bmw deki led far leonda da led. ama a3 xenon leon'un ledlerini pazara gönderir bence :)

Alıntıları Göster
    Bmw f30 lci da led far kullanıyorum ışık gücü bi-xenon lu aracımdan bariz yüksek..
  • Led farların avantajı yol ve trafik durumuna göre farklı kombinasyonlarda aydınlatma sağlaması.

Bazı ledler yapıları ve teknolojilerine göre aydınlatma olarak xenondan aşağı kalmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0C8FEE75E

Led farların avantajı yol ve trafik durumuna göre farklı kombinasyonlarda aydınlatma sağlaması.

Bazı ledler yapıları ve teknolojilerine göre aydınlatma olarak xenondan aşağı kalmıyor.
    İki tipte araç kullanıyorum. Led farlarda bariz farklar var. Özellikle uzunları açtığında sanki sağ ve sol tarafınıda aydınlatmışsın gibi görüşün oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Messerschmitt BF109

İki tipte araç kullanıyorum. Led farlarda bariz farklar var. Özellikle uzunları açtığında sanki sağ ve sol tarafınıda aydınlatmışsın gibi görüşün oluyor.

Alıntıları Göster
    Far teknolojisinin son 10 yılda geldiği nokta devrim gibi.Klasik halojenlerde,xenon'a,bi-xenon'a,Led'e,lazer'e evrim geçirdi resmen bu teknoloji..
  • bianconera kullanıcısına yanıt
    Teknolojinin son 20 yılda inanılmaz bir yol kat ettiğini düşündüğümüzde far teknolojisininde bundan nasibini alması gayet normal :)

Yalnız Led far kullanımı gittikçe artıyor ve bence yakın bir zamanda Xenon farlardan çok Led far tercih edilmeye başlanacak gibi.
  • Markadan markaya degisiyor. Mesela bmw nin bixenonu, seat in ledlerinden kat be kat ustun.

Mercedes in led fari, ayni sekil bmw nin bixenonundan daha ustun, daha iyi aydinlatma sagliyor gibi gibi.

Ama bmw nin hella marka bixenonlarinin o selektor tepkimesini hic bir led veremiyor. Flash gibi patliyor.

• Birkaç yıla kadar led teknolojisinin açık ara önde olacağını düşünüyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cbascan kullanıcısına yanıt
    İlla ki ikisi Xenon far olsa dahi BMW'nin Xenonları daha iyi aydınlatacaktır. Marka imajı segment farkı vs. var.

Ama dediğinize katılıyorum o BMW'nin selektöre bende hastayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kami Kaze

Birkaç yıla kadar led teknolojisinin açık ara önde olacağını düşünüyorum
    Led'ten lede göre değişir.

Mesela Seat Leon'daki ledler görüntü olarak güzel, selektör atınca öndekini kaçırmakta etkili ama karanlıkta uzunları dayayınca uzağı göstermiyor, çok kısa mesafeyi aydınlatıyor. Piyasadaki en ucuz Led far opsiyonu sunan araçlardan biri, bundan olabilir

Passat B8'de de LED farlar var, aydınlatma mesafesi iyi ama selektör atarken verdiği tepkiler çok yavaş, aynı Opel'in AFL bixenonları gibi, selektör kolunu 5 kere çekiyorsanız araç anca 3 kere selektör atabiliyor.

Mercedes'in LED'leri bu konuda gayet başarılı. Piyasanın en kaliteli araçlarını yapan firmalardan biri, aracına koyduğu farlarda iyi oluyor.

Yeni Astra K'nın ledleri gayet iyi, ve selektör atarken ledler yanıp sönmeli çalışıyor görüntüsü de çok hoş

BMW, Mini ve Volvo'nun bi-xenonları gerçekten oldukça başarılı.

Arkadaşta C4 VTS vardı mesela, farları bixenondu tamam güzel aydınlatıyordu eyvallah ama BMW'nin bixenonlarıyla alakası yoktu çalışma prensibindeki serilik olarak

Ayrıca, yeni i20, Auris ve makyajlı ix35'te uzunlar ve kısalar tek ampulden mercekten yanıyor, bu araçların farları halojen olmasına rağmen uzunları oldukça iyi, selektör atınca da aynı bi-xenon gibi şimşek etkisi yaratabiliyor fakat sarı renk olarak yapıyor bu işlevi.

• Şimd led bende bmw3 f30 makyajlı kasa var ön farlar led, baya iyi aydınlatma sağlıyor, üstüne 5 sersinde xenonlu kullandım, söyleyebilirimki ledler xenonlardan hem kısada hem uzunda daha iyi aydınlatıyor, sellektörde iyi iş çıkartıryorlar.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.