Şimdi Ara

LED dimmer sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

25 m2 salon icin, salonun dört tarafından şerit led yardımıyla aydınlatma yapmak istiyorum ancak bir kaç sorum olacak yardımcı olabilirseniz sevinirim, şimdiden herkese teşekkürler.

1. Hangi LEDi kullanmalıyım (chip çeşitleri eksileri artıları)
    2. Halojen ampullerde olduğu gibi dimmer vasıtasıyla ortamı loşlaştırabilir miyim?
    3. LED aydınlatma 25 m2 için yeterli olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Kermit -- 29 Haziran 2015; 16:58:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Mr.Kermit kullanıcısına yanıt
    1. ve 2. soruların hakkında bilgim yok
    ama 3. soruna gelince birkaç tanıdığım evin tamamında led kullanıyor ve aydınlatma bence gayet yeterli
    25m2 den daha büyük odada mevcut
  • Cevabın için teşekkürler, detaylı cevaplarınızıda bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şerit led sadece dekoratif aydınlatma olarak kullanılır. Asma tavanınız varsa led spot veya led panel kullanmanız daha iyi olur. Çıplak tavanın ortasından geçen şerit ledler bence hoş durmayacaktır.
  • Led için asma tavan yaptırdım herhangi bi şekilde görünmeyecek

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Kermit

Led için asma tavan yaptırdım herhangi bi şekilde görünmeyecek

O zaman 3 çipli olanlardan gün ışığı renginde kullanırsanız gayet şık olur bence.
  • Ben güngışığı istiyorum ancak eşim beyaz diye tutturdu:) hangi chipli olanı alayım veve dimmer olayını kullanabiliyormuyuz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Power Led'li Lamba Yardım
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 5050 yani 5mm x 5mm ledli ve her led 3 çipli olanlardan alın. Metrede en az 60 led olan tiplerden ve iç ortam dahi olsa korozyona karşı koruyucu olan silikonlu eğer maddi imkan varsa ucuzuna kaçmadan kaliteli olandan alın.
    Ledleri hem gün ışığı hem de soğuk beyaz olanlarda 2 sıra döşeyin.

Diğer bir tavsiyem de 1 mtlik led bar diye satılan ledlerden alırsanız ki iled'in sitesinde samsung çipli olanları var. ışık akısı yüksektir ama alüminyum profile monte edip kullanmak zorundasınız ısındığından dolayı. Aydınlatma konusunda led bar daha güçlüdür.

Uygun dimmer ile dimlenebilir.
  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    led bardan bende var, sagdece bulunsun diye aldim.. 1m ledin yaptigini 25cm ile yapabiliyor.. ona gorede akim cekiyor.. bu led işlerinde diger husus bence led sisteminin önüne keskin ışığı kesici klavuz koymak gerekir, yoksa cok goz alir.. onun bir ismi varda aklima gelmiyor..

• Anladığım kadarıyla aydınlatma için led bar almak daha mantıklı peki led barlarda silikonlu oluyor mu? İç mekan da kullanacağım için silikonlu olmasına gerek var mı? Bir de şu ışık seviyesini istediğim zaman kısıp istediğim zaman açma mevzusu var bu konuda bilgisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Kermit -- 28 Haziran 2015; 21:53:41 >
  • Dimmerla kullanılıyor ama sağlıklı mi bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: forgatten2

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Kermit

Led için asma tavan yaptırdım herhangi bi şekilde görünmeyecek

O zaman 3 çipli olanlardan gün ışığı renginde kullanırsanız gayet şık olur bence.

Pm attım baksana bir.
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Diffuzer denilen buzlu cam. Marketdijitalde profillere bakarsanız içine bir çift led bar konulabilen (tercihen biri beyaz biri gün ışığı) ve önünde de difüzörü olan fiyatı yaklaşık 20 TL olan uygun komple modeli var. Led bar olarakta iled firması samsung çipli, ışık akısı yüksek ledbar satıyor onu da inceleyin. Led bar olarak ayrıca marketdijitalde 7020 ledli model var o da oldukça parlak ışık veriyor.
  • Mr.Kermit kullanıcısına yanıt
    Led bar silikonlu olmaz ama kapaklı alüminyum profile ısı ileten silikon ile monte edip kapattığınızda hiçbirşey olmaz. uygun bir dimmer ile ki genelde normal ampül dimmeri ile olmaz, uzaktan kumandalı tipler ile aç kapa kısma yaparsınız, gayette sağlıklı olur.
  • Bi kaç yeri gezip inceledim bazılarının yanlarında kumandası vardı ama kumanda sadece renk değiştirmeye, efekt vermeye, ve açma kapama yapmaya yarıyordu, ışık azaltma arttırma tuşları var fakat bir fonksiyonu yoktu, neden acaba?

• Dimmer olayı verimli olmuyormuş diye söyleniyor. Acaba ne gibi bir problem yaratır, ledler çabuk mu arızalanır? Kullanım ömrümü azalır?

@sozuak verdiğin linkleri inceledim teşekürler sanırım 7020 mantıklı ama profilin metrenin kaç lira olduğunu anlayamadım

• Dimmer verimli olmuyor olayı eğer evin 220 volt avize bağlantısı yapılan elektrik düğmesine akkor flamanlı ampüller için olan dimmerlardan takarsanız olmaz. Ledler için üretilmiş olanları sorunsuz çalışır. Alınacak dimmer sistemi kendisine bağlanacak led grubundan daha güçlü olmalı ki uzun ömürlü ve düzgün çalışsın.

Bir profil bu http://www.marketdijital.com/5630-2-Sira-Ledli-Pcb-Icin-1-Mt-Tup,PR-3224.html (çift led bar için)
    Diğeri de buhttp://www.marketdijital.com/Ithal-Profil-5630-Pcb-Icin-1-Mt,PR-2898.html (tek led bar için)

Sitede yine sadece profil olarak (led barı soğutmak için şart) önü açık modeller de var. İstenirse onlar da kullanılabilir, ledler direkt görünmedikten sonra sıkıntı yok zaten ledler geniş açı olduğundan aydınlatma da nokta nokta iz oluşturmuyot homojen aydınlatma sağlıyor. Fiyatları da her linkte mevcut.

Bunlardan yaparsanız kesintisiz uç uca eklemek zorunda kalmazsınız zira ışıkları yeterince güçlüdür.

Bu arada daha önceki gayet açıklayıcı ve önyargı içermeyen bir mesajımı eksileyen zihniyet nasıl bir ruh halinde anlamakta zorluk çekiyorum. Herkes tarafından (en azından bu işte tecrübeli) bilinen bir gerçeği dile getirdim. Her kimse ciddi sağlık sorunları var Allah ıslah etsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 30 Haziran 2015; 8:54:47 >

• Açıklayıcı cevapların için teşekkür ederim, bu arada kimsenin günahını almadan belirteyim o mesajında artıya basacakken yanlışlıkla eksiye ben bastım:)

• hımm tamam sorun yok o zaman. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.