Şimdi Ara

Led ampul tamiri..(Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
11.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ampulumun aydınlatmasından dehşet memnundum arkadaşlar nazar değidi üstünde gözlemlediğim kadar ile sadece 1 led kaymış ama nedense tüm sisteme etki edip ampul çalışmıyor tamir etmem şart değil 98 led zaten 97 olsada olur bu patlayan led sisteme kısadvremi yapıyor yoksa bağlantı kopukmu olmuş oluyor çözemedim havyayla söksem çalışmaya başlarmı ampul yoksa yolunumu tamamlıycam çözemedim elim havya lehim tutar ama çok ileri elektronik bilgim yok lambanın şekli aşağda..

• Çin işi led ampullerin sıkıtısı hep aynı, beslmenin ve ledin kalitesizliği yüzünden çabuk iflas ediyor. Bu ampullerde ledler birbirine seri bağlı, biri gitse devre tamamlanmadığından hiçbiri yanmaz. Bir süre daha yansın istiyorsan o bozuk ledin iki bacağını birbirine lehimleyerek devre dışı bırak başka bozuk led yoksa diğerleri büyük ihtimalle yanar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Çin işi led ampullerin sıkıtısı hep aynı, beslmenin ve ledin kalitesizliği yüzünden çabuk iflas ediyor. Bu ampullerde ledler birbirine seri bağlı, biri gitse devre tamamlanmadığından hiçbiri yanmaz. Bir süre daha yansın istiyorsan o bozuk ledin iki bacağını birbirine lehimleyerek devre dışı bırak başka bozuk led yoksa diğerleri büyük ihtimalle yanar.

aynen beslemesi iyi olanı bulmak lazım ama aydınlatması iyidi cidden 20 w tassarufluya gore ince zil teliyle o ledi dolasam çalışırmı heralde uçları notr oluyor led paylayınca nötr kopmaya giriyor herhalde..orta kısım altı faz olduğuna gore..
  • Dostum ledler doğru akımla çalışıyor.yani faz nötr olayını unut.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xnergy

Dostum ledler doğru akımla çalışıyor.yani faz nötr olayını unut.

+ - olayı var anot diyor çünkü benim amacım ledi iptal etmek sadece patladığı için herhalde iletim koptu sağlanmıyor...led ordan iptal edilemezmi...

pcb sinde bile belli sanki orta anot yan uçlar - gibi led patlayınca iletim kopuyor gibi..yahu ben lise bilgimle yazıyom mühendis adayımı yok konuda çok basit bişey..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 12 Aralık 2015; 22:56:41 >

• Deniştim ya, o ledin iki yan bacağını ince bir kabloyla birbirine lehimle, böylece patlak dediğin ledi by pass etmiş olacaksın.

• quote:

Deniştim ya, o ledin iki yan bacağını ince bir kabloyla birbirine lehimle, böylece patlak dediğin ledi by pass etmiş olacaksın.

aynen hocam orası - katmanı oluyor dimi orta gobek + led patladığı için - nin iletimi kopuyor ve ampul çalımıyor çözdüğüm kadarı ile boyle ilgi için tşk hocam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 12 Aralık 2015; 23:20:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sensörlü Lamba Yardım...
    12 yıl önce açıldı
    Power Led'li Lamba Yardım
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ledin iki yanındaki metal ayakların biri + diğeri - oluyor. Ledin yapısı diyottur. Işık yayan diyot. Yani dc akım tek yönde üzerinden geçer, böylece devre tamamlanır. Devreye seri bağlı ise bozulduğunda üzerinden akım geçmez, kendinden sonraki ledin yanmasına engel olur.

• quote:

Ledin iki yanındaki metal ayakların biri + diğeri - oluyor. Ledin yapısı diyottur. Işık yayan diyot. Yani dc akım tek yönde üzerinden geçer, böylece devre tamamlanır. Devreye seri bağlı ise bozulduğunda üzerinden akım geçmez, kendinden sonraki ledin yanmasına engel olur.

anladım + yan uçla - yan uç birbirine bağlanıp geçiş tamam lancak peki hocam led deki orta gobeğin gorevi nedir merakımdan soruyom ...pcblerindede varda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 12 Aralık 2015; 23:33:44 >
  • Ortadan yapılan lehim alanı herhangi bir elektrik iletimi için değil alttaki alüminyum sağutucuya sabit oturması içindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustyyyyy -- 12 Aralık 2015; 23:40:30 >
  • quote:

Ortadan yapılan lehim alanı herhangi bir elektrik iletimi için değil alttaki alüminyum sağutucuya sabit oturması içindir.

eyvallah hocam ortadakinden kafam karışmıştı zaten :) tekrar teşekkürederim...
  • yaptım küçük zil telini iki uç arasına led üstünden telle bantla yapıştırdım ve lamba çalıştı tşk.. havya lelhime bile gerek yok:)
  • havya ile sökülmüyor zaten plastik gibi birşey eriyor aliden o ledlerden aldım patlayınca takıyorum bir tanede içine ekliyorum extradan hepsinde olmuyor bazılarında oluyor bu durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

havya ile sökülmüyor zaten plastik gibi birşey eriyor aliden o ledlerden aldım patlayınca takıyorum bir tanede içine ekliyorum extradan hepsinde olmuyor bazılarında oluyor bu durum.

link alabilirmiyim power high serisi büyüklerinden benimki söküp mü yoksa üstündenmi lehimliyon yenisni....sağol..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 13 Aralık 2015; 17:25:26 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    3 noktadan lehimli olduğu için sökmesi biraz sıkıntılı parçalamak en iyisi lehimlerden biraz el alışmalı biraz fazla tutunca plastik gibi eriyorhttp://www.aliexpress.com/item/100pcs-LOT-free-shipping-5630-5730-WW-0-5W-50-55lm-white-warm-white-cool-white/32219233470.html
  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    eyvallah..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.