Şimdi Ara

Led Ampul E27 8W Wiselite 19 TL TEKZEN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
3
Favori
8.502
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    http://www.bitenekadar.com/led-ampul-e27-klasik-duy-uyumlu-2-model-36018-firsat-urun?upcid=37954&catid=1-5-6-1

kullanıyorum memnunumu
    hedıye çekı ıvır zıvırla 2,8 ödedım
    1,5tl avantajix verdi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hypericum

quote:

Orijinalden alıntı: ogormek

Birde bu 3 w - 8w - 10w ne işe yarıyor. Her bir w farkının yararı veya zararı nedir ?

Tasarruflu ampuller aynı ışığı veren eski tip lambanın genelde beşte biri kadar güç harcar. Yani eski tip 100watt lık (100 mumluk ta derler) bir lambanın vereceği ışığı tasarruflu ampulelr 20W harcayarak verirler (%80 tasarruf). Üstlerinde genelde 20W = 100W gibi ibareler bulunur.

Yeni tip tasarruflu ampul olan bu LED lambaların çoğu %80 den de daha az elektrik harcar.
    Bu başlıktaki ampul için konuşursak, 8W = 60 W demiş yani eski tip 60w ampul kadar ışık veriyor demek. Klasik tasarruflu ampul olsaydı 60/5 = 12w yakacaktı.

Bu tip hesaplara gerek kalmadan ışık şiddetine (lümen) bakarak kıyaslama yapmak daha kolay. 20W klasik tasarruflu ampuller genelde 1200 lümen ışık verir. Kıyaslamayı ona göre yapabilirsiniz.

Sadece ışık tasarrufu değil; açma kapama, dolayısıyla kullanım ömrü açısından LED lambalar çok daha uzun süre kullanılırlar. Markaya göre lamba içindeki devrenin kalitesi ömrünü etkiliyor.

Hiç internetten kargo margoyla uğraşmadan gidip koçtaştan alayım diyorum.
    Aşağıdaki ürün bir odada kullanmak için ideal ve yeterli midir ?
    Hem marka olarakta daha iyi sonuçta.

http://www.koctas.com.tr/ampuller/philips-master-ledbulb-ampul/9633-15287/

• ogormek O kullanıcısına yanıt
    Fazla bir tecrübem yok ama özelliklerinde 350 lümen dediğine göre çok düşük bir ışık verecektir - eski tip 20w ampul kadar.
  • ogormek O kullanıcısına yanıt
    ancak tuvalete ve küçükse banyoya yeter bu. 350 lümen az. avizeye falan 2-3 tane takarsan olur.
  • Hypericum kullanıcısına yanıt
    sıcak fırtsat değil, 10 liraya geliyordu carfurdan
    bazı modeller 10 lira altına bile düşmüştü, her gördüğünüz fiyata konu açmayın
  • Tekzeni sevmem ama bu led ampulu CFdekilerle karıştırmayın.
    http://forum.donanimhaber.com/tm.asp?m=81519719&mpage=3
  • Bunda şaşırtmaca mı var?

https://www.bimeks.com.tr/urun/129150/philips-led-ampul-32w-e27-ww-230v-a60-fr-nd-4.aspx

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

Emredersin paşam bir dahakine sana sorarım. Eğer kale alınmayacak konu olsaydı bu kadar yorum gelmezdi başlığa !
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

Emredersin paşam bir dahakine sana sorarım. Eğer kale alınmayacak konu olsaydı bu kadar yorum gelmezdi başlığa !

yorumların çoğu carfur ve tekzende satılan fiyatla ilgili
  • quote:

quote:

quote:

Birde bu 3 w - 8w - 10w ne işe yarıyor. Her bir w farkının yararı veya zararı nedir ?

Tasarruflu ampuller aynı ışığı veren eski tip lambanın genelde beşte biri kadar güç harcar. Yani eski tip 100watt lık (100 mumluk ta derler) bir lambanın vereceği ışığı tasarruflu ampulelr 20W harcayarak verirler (%80 tasarruf). Üstlerinde genelde 20W = 100W gibi ibareler bulunur.

Yeni tip tasarruflu ampul olan bu LED lambaların çoğu %80 den de daha az elektrik harcar.
    Bu başlıktaki ampul için konuşursak, 8W = 60 W demiş yani eski tip 60w ampul kadar ışık veriyor demek. Klasik tasarruflu ampul olsaydı 60/5 = 12w yakacaktı.

Bu tip hesaplara gerek kalmadan ışık şiddetine (lümen) bakarak kıyaslama yapmak daha kolay. 20W klasik tasarruflu ampuller genelde 1200 lümen ışık verir. Kıyaslamayı ona göre yapabilirsiniz.

Sadece ışık tasarrufu değil; açma kapama, dolayısıyla kullanım ömrü açısından LED lambalar çok daha uzun süre kullanılırlar. Markaya göre lamba içindeki devrenin kalitesi ömrünü etkiliyor.

Hiç internetten kargo margoyla uğraşmadan gidip koçtaştan alayım diyorum.
    Aşağıdaki ürün bir odada kullanmak için ideal ve yeterli midir ?
    Hem marka olarakta daha iyi sonuçta.

http://www.koctas.com.tr/ampuller/philips-master-ledbulb-ampul/9633-15287/

koctas ta gecenlerle philips ledlerde kampanya vardı, takip ederek alırsan % 50 ye yakın indirim oluyor

• quote:

Bunda şaşırtmaca mı var?

https://www.bimeks.com.tr/urun/129150/philips-led-ampul-32w-e27-ww-230v-a60-fr-nd-4.aspx

Eski tip 32w lık ampul kadar ışık veriyor ve özelliklerinde 61lümen demiş, yani ışık gücü çok az.
  • arkadaslar merhaba cok arastirdim led ampulleri annemler yasli oldugundan guclu kuvvetli isik veren fakat dusuk sarfiyatli lambalar baktim..arastirmalarim neticesinde fiyat ve arkadasindaki firmaya guvenerekten tekzenden 8 w liklardan deneme amacli 2 adet aldim. annemlerin salonundaki 2 ampulu söktum sadece 1 adet 8w lik beyaz olanindan taktim sonuc mukemmel
    .20 25 m2 lik salonda iyi sonuclar aldim akabinde en cok isigin acik oldugu yerlerin birinde mutfakta denedim sonuc yine mukemmel 18.90tl gibi fiyata aldim yani evin butun ampullerini led ampullerle tekzendekilerle degistiricem ve kendi evimide osramlar baktim leroy merlin vb marketlerde 25tl vs tekfen iyi is cikarmis alicaklara tavsiyemdir..herseyden once yasli insanlariniz varsa onlar icin ideal isik kaynagi.. saygilar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam,

Ben de Carrefour'dan 4 adet almıştım. Denedim, memnun kalınca da geçen hafta sonu birkaç tane daha almaya gittiğimde fiyatın 19.90 TL olduğunu gördüm. Bilginiz olsun...
  • Merhaba,
    Carrefour bana biraz uzak kalıyor. Son zamanlarda bu fırsatı tekrardan Carrefour'da gören oldu mu acaba?
  • Tekzen'e gittim. Aynı lambanın yeni gelen versiyonu 7w ve aynı güçte ışık veriyordu. Hemde 17 tl ben onu aldım gayet memnunum. Bilginize...
  • Wiselite lümen değeri olarak Carreforur'dakilerden daha yüksek. Geçen hafta Denizli Tekzen'de 7w olanı 15 liraydı. 8w ise 19 lira. Ben yaz başından beri kullanıyorum, beyaz olanları daha fazla ışık veriyor. 10-12w gelirse salona da alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egenin_efesi -- 21 Kasım 2013; 9:01:35 >
  • Bende bugün tekzenden 8w 2 adet led ampul aldım. Carrefourdan aldıklarımla aynı avizeye birlikte taktım. Işık olarak bir fark göremedim. Üzerindeki lümen değeri bence aldatıcı. Bence En iyisi carrefourdaki ledlerinin tekrar 9.90 tl ye düşmesini beklemek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 ay önce kampanya ile odama aldım bende.Aydınlatmasından çok memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu 8W led ampüller 20/25m2 bir salonu aydınlatmak için yeterli olur mu?

Ben enerji tasarruflu normal Osram'lardan kullanıyorum, en az onun kadar ışık verir mi? Boşuna almayalım.

+1.

Ben de bu konuda çok tedirginim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dangerous

quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu 8W led ampüller 20/25m2 bir salonu aydınlatmak için yeterli olur mu?

Ben enerji tasarruflu normal Osram'lardan kullanıyorum, en az onun kadar ışık verir mi? Boşuna almayalım.

+1.

Ben de bu konuda çok tedirginim.

Yeterli olmaz.
    36m2 de 2 tanesi loş ortam sağlıyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.