Şimdi Ara

LED adaptörü kullanımı....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
17.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende led ısıklar var fakat adaptörünü nasıl baglıcagımı bilmiyorum adaptör resimdeki gibidir kabloları nereye bağlıyacagımı tarif ederseniz sevinirim....

LED adaptörü kullanımı....

• ben rasgele denedim. 2 denemeden sonra çalıştı . dogru baglantıyı denıyerek buldum. ve bunla beraber 10 metre şerit led çalıştırdım.

fakat biraz metalimsi bir koku veriyor , ilk çalışmasından dolayımı yoksa yanlış baglantı yapmış olabilirmiyim acaba . yada alet zaten böyle bir koku veriyormu
    bu konuda tecrübesi olan cevaplarsa sevinirim
  • hangi uçlara bağladın ?
  • Merhaba
    Led adaptörlerinde L-N kısımları 220 V AC girişidir. faz yada nötr yeri farketmez. toprak kısmı bunların solundaki giriştir. COM (-) uçtur. V+ da (+) uçtur. yani prizden aldığınız enerjiyi faz nötr ve toprağa girersiniz. Şerit ledin ise - ucunu COM a + Ucunu ise V+ kısmına girmeniz gerekiyor. Şimdiden kolay gelsin. Aman dikkat toprak ucunu adaptöre girmezseniz çarpma tehlikesi bulunuyor.....
    Kolay gelsin
  • Şunuda söylemeyi unuttum. V+ nın sağ tarafında devrenin üzerinde bit potansiyometre vardır. bu totnavida ile ayarlayabileceğinix bir pot.tur. adaptörünüze 220 V'u verin elinizde varsa ölçü aletini DC konuma getirip siyah ucu COM'a kırmızı ucu ise V+ ya dokundurun. Bu bahsettiğim potansiyometreden çıkış voltajını +-2V a kadar değiştirebilirsiniz. Eğer elinizde ölçü aletiniz yoksada bildiğiniz gibi tüm ürünler fabrikasyon ayarları yapılıp satışa sunulur. Yani fabrikasyon voltajı genelte 12.08V DC çıkar
  • l - n girislerine 220 ver

comu ledin - sine
    V+ yazani ledin + sına ver

arkadasin dedigi gibi topraklama kesinlikle ver bu adaptorlerde elektrik kacagi olma olasiligi yuksek aman dikkat:-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emiLL -- 30 Ocak 2012; 17:33:12 >
  • Hee bu arada reklam olmasın ama,
    isteyen arkadaşlara her türlü şerit led ve adapör temi edilir.
    istanbul içinde uygulama yapılır...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ve şerit led montajını siz yaparsanız eğer mutlaka switch mode adaptör kullanın(yani resimdeki adapör). Çünkü diğer adaptörlerde pek sağlıklı çalışmıyor şerit ledler. 12.5 amper üzeri adaptör alacağınız zamanda mutlaka içerisinde fan olan adaptörler kullanın. fan sesi biraz rahatsız edebilir. Ama emin olun yanık kokusu yada adaptörün patladığı zaman çıkardığı ses kadar da rahatsız edici değildir....
  • hafif hort olacak ama yardıma ihtiyacım var.
    yukarıdaki adaptorun 20A liginden bende var ,resimdekinin birebir görüntüsü var.
    salona led dösettik ama acıldıktan belli bir süre sonra vınlama sesi yapıyor.
    4 tane 20A lik adaptör var. 10 metrede bir bağlandı.
    aldıgım yerde yaptırdıgım hesaba gore hayli hayli yetmesi lazım bu cihazların ama neden vınladıgını bulamadık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadlover -- 30 Mart 2012; 9:19:03 >
  • konuyla pek alakası yok ama adaptörü ne kadara aldınız
  • arkadaşlar bu adaptör ile 4 tane pararel baglı fanı çalıştırabilirmiyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadlover

hafif hort olacak ama yardıma ihtiyacım var.
    yukarıdaki adaptorun 20A liginden bende var ,resimdekinin birebir görüntüsü var.
    salona led dösettik ama acıldıktan belli bir süre sonra vınlama sesi yapıyor.
    4 tane 20A lik adaptör var. 10 metrede bir bağlandı.
    aldıgım yerde yaptırdıgım hesaba gore hayli hayli yetmesi lazım bu cihazların ama neden vınladıgını bulamadık.

hocam aldığın yere git ve deki bana 2.5 amperlik ver 5 metrede bir 2.5 amper adaptörle besle 10 metrede bir beslemek ledin ömrünü kısaltır ve sürücüyü zorlar
  • bir soru da ben sorabilir miyim

http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/12-v-30-amper-metal-fanli-kamera-ve-led-adaptoru-117183087

bu linkteki 12 V 30 A adaptörü pioneer pioneer 150ub yada 1500ub hatırlamıyorum bağladık ama adaptörün fanı çalışmıyor. ilk önce değiştirdik ama aynı adaptör aynı sorun adaptörler sıfır ve teyp çalışıyor. tamam ısınınca devreye giren fan gibi birşey heralde ama ne zaman devreye giircek yanınca filan mı? :)
  • Arkadaşlar bana 12 V min 60 Amperlik vir adaptör lazım, sanırım led adaptörler işimi görürler. ama onlar da çok güvenli değil evde çocuk varsa özellikle. bir öneriniz varmı?
  • Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kursattaskin

Arkadaşlar bana 12 V min 60 Amperlik vir adaptör lazım, sanırım led adaptörler işimi görürler. ama onlar da çok güvenli değil evde çocuk varsa özellikle. bir öneriniz varmı?

Merhaba epey zaman geçmiş sorunu çözmüşsünüzdür ama yine de yazayım dedim yukarda resmi olan ve bahsi gecen adaptörlerin dış mekan için olanları işinizi görür sanırım..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.