Şimdi Ara

Samsung Led Tv lamba değişim kılavuzu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Televizyonumun ledleri 2 yılı doldurduktan sonra bir bir arızalanmaya başladı. Bu televizyonlarda muhtemelen bir led patlayınca ekrana hiç görüntü gelmiyor. Güneş ışığının yansımasına bakarak çok silik bir şekilde görüntüyü görebiliyorsunuz. Durum böyle ise o arızalı ledi tespit edip değiştirebilirsiniz ama benim tavsiyem komple değiştirilmesi. Çünkü ben arızalı ledi değiştirdim, 1 ay sonra başka bir led patladı, 15 gün sonra başka bir led. O yüzden televizyonunuzu sürekli tornavida ile yıpratmamak adına tavsiyem komple değiştirin. Ledlerin marka modelini öğrendikten sonra çeşitli alışveriş sitelerinden bire bir ürünü temin edebilirsiniz.

Burada yapılan işlemlerden dolayı hiç bir sorumluluk kabul etmiyorum. Tecrübesi ya da cesareti olmayanlar bu işlere girmesinler. Elektrik, elektronik ihmale gelmez...

Önce televizyonun fişini çekiyoruz ve sırayla söküm işlemine başlıyoruz :)

Son resimde yeni ledler takılmış halde. Şimdi işlemleri tersine doğru sırayla yaparak televizyonu topluyoruz. Geçmiş olsun.

• Merhaba tek bir led bile bozulsa hepsi mi ışık vermez oluyor. Bende çalışan barları iki sıraya taktım ama hiç biri çalışmadı. Batarya ile ışık veriyor ama yerinde çalışmadı. Yani 7 sıra takılı olmazsa hiçbir sıra ışık vermiyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: tarumatsu

Merhaba tek bir led bile bozulsa hepsi mi ışık vermez oluyor. Bende çalışan barları iki sıraya taktım ama hiç biri çalışmadı. Batarya ile ışık veriyor ama yerinde çalışmadı. Yani 7 sıra takılı olmazsa hiçbir sıra ışık vermiyor mu?
    Evet maalesef tek bir led patlasa dahi tamamı sönüyor. Patlak ledi bulup değiştirebilirsiniz tabi. Kararmasından dolayı hemen anlayabilirsiniz.

Orijinalden alıntı: byflash

Evet maalesef tek bir led patlasa dahi tamamı sönüyor. Patlak ledi bulup değiştirebilirsiniz tabi. Kararmasından dolayı hemen anlayabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Cevap için Teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu cok onemli..uc kurusluk led degisimi icin bile sizden cebinizi bosaltmaniz istenebilir..zaten servislerin hepsi...cogu yazacaktim gerek yok...hepsi uc kurusluk parcayi degistirse durumu halledebilecegini bildigi halde onlarda tamir olayi olmadigindan koca panelleri yenileme parasini sizden alirlar aliyorlar..bu yolla milyarlarca liralik haksiz kazanclar elde ediliyor..millette bilgisiz oldugundan ceplerini bosaltiyor..bilincli olmak her seydir...50 kurusluk led degisimi olsa sizden isteyecekleri 500tl olabilir haksizlik adam basi en az bu seviyelerde yani durum karisik..servis sizden bir de arizali dedigi parcayi alip 50 kurus maliyeti ile duzeltip bu parcayi da 500tl ye satar..yani adam basi 50 kurus a 1000tl...bosa giden paralari siz hesaplayin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 13 Kasım 2019; 17:11:4 >
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.