Şimdi Ara

LcdVe plazma Tv alacak olanlara güncel tavsiye ve inceleme bildiklerimi paylaşıyorum!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
385
Cevap
0
Favori
35.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    LcdVe plazma Tv alacak olanlara güncel tavsiye ve inceleme bildiklerimi paylaşıyorum artık onumu olayımbunumu alayım o markamı bu markamı diye sormaya son okuyun ve alışverişinizi yapın forumda topik kirliliğine son veren başlık!!!!

Şunuda ekleyeyim önerdiğim ve bundan sonrada önereceğim ürünler için fiyat performans ve üst düzey görüntü ve özellik olarak ürünler önereceğim kalkıpta aradaki modelleri nasıldır iyimidir diye sormayın cevap veren de yalan söyler pazarda okadar çok ürün varki tek tek takip edip ürünleri inceleyip cevap yazacak kimseyi bulamazsınız sizde uğraşmayın paranız varsa performans diye adlandırdığım ürünlere yönelin yoksada fiyat/performans ürünlerine yönelin aradaki ürünlerin bir espirisi yok bir ürünün A özelliği iyidir diğerinin B özelliği o yüzden boşuna vakit harcamayın şimdi bana şunu diyeceksiniz para veriyorum nasıl vakitharcamayayım bende böyle söyleyenlere şunu diyeceğim para verirken çoook düşünüyosandemekki maddi olanakların o ürünü almak için yeterli değil bekle para biriktir taksit ödüyormuş gibi koy kenara 5-6 ay sonra al iyisini al mantıklısı budur zaten.

Öncelikle lcd ve plazma nedir onu açıklayayım ve tv alacak olan forumdaşlarımızınkafasında soru işareti kalmasın.(yazdığım bilgiler herkezin anlayacağı bilgilerdir profosyönel bilgi beklemeyin zaten anlamayacağınız bilgiyi ne yapacaksınız doktor hasta ilişkisi yaşanmasın mesela doktor size parotitis olmuşsunuz dese bişe anlamazsınız ama kabakulak olmuşsunuz derse anlarsınız.Anlatmak istediğimherkezin anlayacağı dilden yazacağımki herkez faydalansın bilene anlatmış olmayayım.)

LCD:likit kristal ekran yani aydınlatılmış bir yüzeyin önünde sıvı kristallerden yapılmış bir panel var.sıvı krıstallerin ışığı yüzde yüz kesememesinden dolayı lcd yv ler plazma tvler gibi erçek siyah örüntü veremiyorlar. arka aydınlatma enel olarak florasan tüplerkullanılıyor.son zamanda ise arka aydınlatmada led aydınlatma kullanılıyor ve böylece lcd tvler dahada ince boyutlara kavuşabiliyor(edge led).birde backliht led teknolojisi var bu ise ısık diyotlarının panelin arkasına düzün bir şekilde dağıtılarak tv örüntülerinin karanlık alanlardaki parlaklığı azaltılabilmasine olanak veriyor.ama lcd teknolojisi bu yazdıklarımızla bitmiyor tabi arka pilan aydınlatmalarının yanısıra birde panel teknolojileri var bunlaradanartık eskimeye yüz tutmuş olan TN panele artık tv lerde rastlanması zor.artık üreticiler IPS,PVA,MVA panel teknolojilerini yada bunların dahada elişmişi olan S-IPS,P-MVA,S-PMVA panellerini tercih eden üreticilerde var bunlar hakkındada kısa bir bili vereyim IPS paneller renk oluşturma özelliklerindeki başarıyla rakiplerinden ayrılıyor fakat MVA ve PVA panallerise yüksek kontrast ve düşük tepkime süreleriyle cazibelerini koruyorlar.Her ne kadar panellerin bu özellikleri lcd seçiminde önemli bir noktaymış gibi gözüksede görüntü kalitesine son noktayı koyan "dahili video optimizasyonu".lcd tv lerde canlı(doğal gerçeğe yakın) görüntü elde etmek tamamen işlemci ve yazılım ile olur bu yüzden uzun süre kullanılan lcd tvlerde bazı film sahnelerinde azda olsa görüntü atlamaları yaşanabilir ama önemsenecek bir durum değildir.

PLAZMA:plazma tv ler çok zengin siyah ve canlı renkler elde edebilirken tek dezavantajı koyu renk alanlarının genelde grenli örüntüsü oluyor.
    plazma görüntüsü herbir piksele karsılık gelen soy gaz dolu küçük hücrelerden elektrik uygulanmasıyla meydana gelen hücrelerdeki aydınlanma ile elde edilen görüntüler sunuyor.eğer 50" ve yukarısını almayı planlıyorsanız günümüz teknolojisinde plazmalar hala iyi sonuçlar veriyor.Plazma tvler doğal ve canlı renk tonları ile gerçek görüntüye en yakın görüntüyü verirler üzerinde oynanmasına çokgerek kalmayan görüntülere ulaşabilirler.

İZLEME MESAFESİ: Eranın köşegen uzunluğunun 3 katı ideal izleme mesafesidir daha yakın dan izlemede görüntüdeki hatalar gözile rahatlıkla farkedilebilir.
    32" tv için 2,5metre 42" tv için ise 3,3 metre diğer ekran boyutları için hesabı siz yapıverin artık ben en güncel iki boyutu verdim.
    Yok arkadaş ben bu yukarda önerdiğin ürünlerden herhangi birini almayacağım diyorsanız aşağıya yazdıklarım iyice aklınızda yer etsin.

LCD veya Plazma TV Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler.

1-)günümüzde artık hd ready lcd ve plazma tv üretimi kalkmak üzere tüm üreticiler full hd ürünlere yöneldi alışverişiniz sırasında sizde öyle yapın full hd ürün alın.
    2-)alacağınız ürünün markası kadar teknik servisinin yaygınlığı servisinin ilgi ve alakasıda önemlidir.yaygın servis ağı olan markaları tercih edin.
    3-)plazmamı alayım lcd mi alayım diyorsanız arada kalmışsanız size tavsiyem lcd den yana olacak ürün ve markaların çokluğu size daha geniş teknoloji ve fiyat yelpazesi sunacaktır
    4-)lcd veya plazma hangisini tercih ederseniz edin ihtiyaçlarınızı belirleyin ona göre özellik seçin mesela kaçtane hdmı alet bağlarım diye düşünün ki ilerde size ek masraflar cıkartmasın artık çoğu tvde dijitel uydu alıcısıda var butür ürünlerede yönelebilirsiniz.
    5-)baştan içinde birçok karmaşık bilgiolan bir yazıhazırlamıştım ama düşündüm kaç kişi bir tv alırken okadar inceliyorki kontrastın ne olduğunu nasıl ölçüldüğünü blmek son kullanıcının ne işine yarar sonunda tv karşınızda duruyor ve bakıyorsunuz görüntü kalitesini ve fiyatını beğenirseniz alır idersiniz bir tv almak işte bukadar kolay son olarak şunuda ekleyeyim siz sişz olun kullanmayacağınız özelliklere para vermeyin(2hdmı cıkış yetiyorsa 4hdmı cıkışlı ürün almayın daha çok sd yayın izleyecekseniz 200hz tv almayın vb.... bunları çoğaltmak mümkün ama siz yukarıdaki tv önerilerime kulakverin ve bu karmaşık can sıkıcı tv seçme olayından kurtulun.

16/04/2010
    lcd tvlerdeki hz olayına açıklık getirmek için yazıyorum umarım bu yazıdan sonra herkezin kafasında netleşir.

Periyodik olarak sürekli aynı şekilde tekrar eden işaretlerin bir saniyedeki tekrar sayısıdır. Birimi Hz = Hertz ( 1 saniyedeki tekrar veya titreşim sayısıdır )
    Mesela evimizde kullandığımız elektriğin frekansı 50 Hz’dir, yani saniyede 50 defa yanıp söner, ama bunu gözümüzle algılayamayız sürekli yanıyormuş gibi görürüz çünkü insan gözü saniyede 15 yanıp sönmeye kadar algılayabiliyor daha yukarı titreşimleri sürekli yanıyormuş gibi görür.

1000 Hz = 1x10 +3 Hz = 1 kHz (kilo hertz) ses frekans bölgesi
    1000 000 Hz = 1x10 +6 Hz = 1 MHz (mega hertz) radyo ve tv yayınları bölgesi
    1000 000 000 Hz = 1x10 +9 Hz = 1 GHz (giga hertz) cep telefonu, radar, uydu yayınları bölgesi
    1000 000 000 000 Hz = 1x10 +12 Hz = 1 THz (tera hertz) kızılötesi ışınlar bölgesi
    1000 000 000 000 000 Hz = 1x10 +15 Hz = 1 PHz (peta hertz) görünür ışık ve morötesi ışınlar bölgesi
    1000 000 000 000 000 000 Hz = 1x10 +18 Hz = 1 EHz (exa hertz) radyoaktif ışınlar bölgesi (α, β, γ) ışınları

27 MHz Halk bandı (CW) uzaktan kumandalı oyuncaklar için
    88 - 108 MHz arası FM radyo yayınları
    120 - 400 MHz arası VHF Televizyon yayınları
    450 - 850 MHz arası UHF Televizyon yayınları
    850 - 960 MHz arası GSM 900 cep telefonu iletişim bandı
    1800 - 1900 MHz arası GSM 1800 cep telefonu iletişim bandı
    1950 - 2200 MHz arası 3G cep telefonu iletişim bandı
    3000 MHz civarı Radar tarama yayınları
    10 000 - 13 000 MHz Uydu TV yayınları
    100 - 390 THz Kızıl Ötesi Bölge
    390 - 790 THz Görünür ışık bölgesi
    790 - 1000 THz Mor ötesi bölge (biyolojik canlılara zararlı ışınlar buradan başlar)
    1000 - 1 000 000 THz radyoaktif ışınlar bölgesi ( α, β, γ ışınları ) biyolojik canlılara çok zararlı ışınlar

yukarıda da yazdığı üzere televizyon yayınları evimize 120mhz ile 13,000mhz dalga boyu ile gelir.
    günümüzdeki televizyon teknolojisi ile gelen bu yayınları 50hz den 600hz e kadar izleyebiliyoruz.malesef ki 600hz lik görüntü sadece plazma tvlerde izlenebiliyor.

yazmayı unutmuşum ekleyeyim yayın 130.000mhz de neden tv de maksimum 600hz oluyor diye bir soru takılıyorsa kafanıza bunun cevabı tvlerde görüntüler led veya florasan ile iletiliyor veya plazmada olduğu gibi soygazlarla günümüz teknolojisinde en fazla yenileme oranı plazmalarda oda ancak 600hz. lcd ler ise kabaca ampul aydınlatma oldukları için şimdilik 200hz e kadar yenilemeye sahipler ilerde daha gelişir mutlaka ama bu mhz değerlerine çok yakın tarihte gelmez diye düşünüyorum.

sorularınız olursa yanıtlarım ayrı ayrı başlık açmanıza gerek kalmadan burada cevap bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turusan -- 18 Nisan 2010; 9:07:56 >

• ok bildiklerinizi yazmışsınız ancak bu yazıyla kimsenin seçimini netleştirmesi mümkün değil

daha yazılması gereken sayfalarca detay var, yanısıra;

bırakın led'i ccfl lcd'ler bile çok iyi siyah sunmaya başladı şu an, hatta plazma ayarına gelen modeller var
    plazmaların değil lcd'lerdir canlı renk sunan
    yanısıra bir tv'nin izleme mesafesi fix değildir, sd/720p/1080p yayına göre ciddi değişiklik gösterir
  • benim yazdığım izleme mesafesi ideal izleme mesafesidir yoksa sen istersen 1 cm den izle sana kimse karışmaz evinde lcd tv varsa dene en iyi izleme kalitesini benim verdiğim ölçülerde bulacaksın bunu adamlar araştırmış bulmuş yayınlamış amerikayı yeniden keşfetmenin anlamı yok zaten ekranın tamamını aynı anda görmen için dediğim uzaklıklardan izlemen lazım yoksa gözünle sinek kovalıyor gibi gibi bir oyana bir bu yana bakar durursun.
    çok iyisiyah sunmaya başladı lafınıza elince yazdığım bilgiler tamamen kimya ve fizik kurallarıdır teknolojiler bu kurallarla geliştirilir doğal olarak plazmadan daha iyi siyah gösterenbir lcd panel yoktur dijital ortamda görüntülerle oynanarak yapılan iyileştirmeler her defasında işe yaramıyor karmaşık görüntülerde bozulmalar yaşanıyor ve benim yazmış olduğum 4 tane lcd tv bütcelerine göre insanların alabilecekleri ürünlerdir alan pişman olmaz almayan üzülür.
    (bilmeyenlere söyleyelim nedir bu ccfl diyeaklına takılan olmasın backlight aydınlatmada kullanılan florasan tipidir veya onungibi bişey işte önemli değil yani bilisayarların lcd monitörlerindedekullanılır.)

son olarak şunuda söyleyeyim benim yazdığımmodeller üst model veya fiyat performans ürünleridir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turusan -- 17 Şubat 2010; 18:31:13 >

• kerem_usta da doğruyu söylüyor. SD yayınlarda LCD leri uzaktan seyretmeniz göz zevki için en ideali. Ama özellikle Full HD bir LCD de Bluray seyredecekseniz yakından bile seyretseniz mükemmel görünecektir. Çünkü video 1920x1080. Full HD TV de aynı çözünürlükte olduğu için video ekrandaki her bir piksele karşılık gelecektir. Bu da görüntüyü tadından yenmez duruma getirir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

kerem_usta da doğruyu söylüyor. SD yayınlarda LCD leri uzaktan seyretmeniz göz zevki için en ideali. Ama özellikle Full HD bir LCD de Bluray seyredecekseniz yakından bile seyretseniz mükemmel görünecektir. Çünkü video 1920x1080. Full HD TV de aynı çözünürlükte olduğu için video ekrandaki her bir piksele karşılık gelecektir. Bu da görüntüyü tadından yenmez duruma getirir.

sd yayındada fulhd yayındada televizyonunuz gözünüzün televizyonu tamamen görebileceği konumda olmalı sinema seyretmeye ittiğinde neden insanlar ortasıra ve arkasından almaya çalışıyorsa bileti sağlıklı bir şekilde ileride göz problemi yaşamak istemiyorsanız lcd tv seyretmek içinde belirli uzaklıkta olmak lazım bu uzaklık televizyonun boyutuna göre insan gözünün görüş açısı hesaplanarak bulunmuştur yoksa görüntü net gir dibine izle ne olacak gözün bozulacak belki izlerken baş ağrısı bile yapacak. Ben zaten yazımda ideal izleme mesafesi demişim bunun neyini tartışıyosunuz anlamıyorum
    bu şuna benziyor bir ara tvlerde 90km/s için hayat kurtarır 110km/sveya 120km/s di galiba öldürür diye insanları bilinçlendiriyordu buna karşı çıkmak gibi birşey sizin yaptığınız ben 40" sony s4000 ve sony w4500 den tv seyrediyorum yazımda belirttiğim mesafelerden izlediğim zaman iki tv arasında aman aman bir fark göremiyorum birtek futbol maçlarında w4500 10bit panel ve 100hz olduğu için daha güzel görüntü veriyor tv yakından izleme alışkanlığım sağolsun ailem tarafından gereken yaşta yapılan uyarılar sonucu 22-23 yıldır yok oyüzden yakından netmi değilmi çok önemli değil benim için ideal olanmesafeden izliyorum neye göre ideal olan derseniz fizik biliminin optik alanına göre ideal.

• quote:

Orijinalden alıntı: turusan

quote:

kerem_usta da doğruyu söylüyor. SD yayınlarda LCD leri uzaktan seyretmeniz göz zevki için en ideali. Ama özellikle Full HD bir LCD de Bluray seyredecekseniz yakından bile seyretseniz mükemmel görünecektir. Çünkü video 1920x1080. Full HD TV de aynı çözünürlükte olduğu için video ekrandaki her bir piksele karşılık gelecektir. Bu da görüntüyü tadından yenmez duruma getirir.

sd yayındada fulhd yayındada televizyonunuz gözünüzün televizyonu tamamen görebileceği konumda olmalı sinema seyretmeye ittiğinde neden insanlar ortasıra ve arkasından almaya çalışıyorsa bileti sağlıklı bir şekilde ileride göz problemi yaşamak istemiyorsanız lcd tv seyretmek içinde belirli uzaklıkta olmak lazım bu uzaklık televizyonun boyutuna göre insan gözünün görüş açısı hesaplanarak bulunmuştur yoksa görüntü net gir dibine izle ne olacak gözün bozulacak belki izlerken baş ağrısı bile yapacak. Ben zaten yazımda ideal izleme mesafesi demişim bunun neyini tartışıyosunuz anlamıyorum

Biz burda bir şeyi tartışmıyoruz ki. Neden sinirleniyorsunuz. Anlamadım. Burda bir konuya açıklık getiriyoruz. Diyoruz ki: LCD ler şu an için uzaktan seyredilmesi gereken TV lerdir. Benim evimde de LG 82 HD Ready LCD var. SD yayınlara yakından bakınca inanılmaz rezalet, çamurumsu bir görüntü var. Fakat TV den 2 metre uzaklaşınca bozuk ayrıntılar görünmez oluyor. Görüntü ve renkler canlı ve net hale geliyor.

Fakat burda bir parantez açıyorum ve diyorum ki: Her ne kadar LCD ler yakından bakıldığında rezalet bir görüntü gösterselerde bu her zaman geçerli değil. Özellikle çizgi film ve animasyonlarda yakından da net oluyor. Ama bu demek değildir ki böyle görüntülerde TV yi yakından seyredin. Yok öyle birşey.

İşin en can alıcı noktası şu: 1920x1080 FULL HD bir LCD TV de mükemmel şekilde aktarılmış 1920x1080 çözünürlüklü bir bluray veya HD DVD film ekranın içine bile girseniz net gösterir. O zaman burdan şu mantık çıkıyor.

İster HD Ready, ister Full HD LCD olsun, böyle TV lerde standart TV yayını seyretmek LCD ye en büyük hakarettir. TV istasyonları 720x576 çözünürlükte (NTSC için 720x480 dir bu) yayın yaparak LCD lerimizin gücünden tam yararlanmamıza engel oluyorlar. Böyle polemiklr yaşanmsına sebep oluyorlar.

Adam mağazada fıstık gibi LCd görüntüsünü görüyor. Eve getiriyor. Fakat evde digital receiver bile yok. Bu net göstermiyor diyip geri götürmeye kalkışıyor. Tüketicimiz de bilinçsiz.

• sinirlenmiyorum neden sinirleneyim benim yazdıklarıma sizinyazdığınız yazınınbir alakasıyok sizden ve tüm forumdakilerden istediğim biliyorsanız görmüşseniz incelemişseniz lcd ve plazma tv önerisi yoksa bu başlık lcd nekadar uzaktan izlenir başlığı değil konuyu dağıtmayalım tekrar söylüyorum tv lerde lcd olsun crt olsun projeksiyon olsun ideal izleme uzaklığı yazımda belirttiğim şekildedir bunun üzerine tartışma yapmayalım. Bir faydasıyok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • izleme mesafesi tv'nin ekranın büyüklüğüne ve izlenen yayının kalitesine göre belirlenir, yayın kalitesini göz ardı edemezsiniz, bu konuda yazdıklarınız doğru değil.

yanısıra kontrast konusunda da son cihazları daha iyi incelemenizi tavsiye ederim.
  • turusan. Sizin söylediğiniz şeyler yeni birşey değil. Bu yazdıklarınız CRT TV ler zamanında da geçerli idi. Hatta onlar zamanında daha fala geçerli idi. Siz sadece hatırlatmış oldunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem_usta

izleme mesafesi tv'nin ekranın büyüklüğüne ve izlenen yayının kalitesine göre belirlenir, yayın kalitesini göz ardı edemezsiniz, bu konuda yazdıklarınız doğru değil.

yanısıra kontrast konusunda da son cihazları daha iyi incelemenizi tavsiye ederim.

doğru değilse doğrusunu yazın bende herkezde öğrensin contrastın nesini incelemem gerekiyor onuda yazarsanız araştırayım veya biliyorsam yazayım amacımız insanlara faydalı olmak
  • quote:

turusan. Sizin söylediğiniz şeyler yeni birşey değil. Bu yazdıklarınız CRT TV ler zamanında da geçerli idi. Hatta onlar zamanında daha fala geçerli idi. Siz sadece hatırlatmış oldunuz.

yeni şeyler buldum keşfettim demedim zaten evet malesefki yeni şeyler değil ve yine malesefki yeni şeyler olmamasına karşılık tüketicilerin çoğu bu durumdan haberdar değil
  • LCD ve Plazma üzerine her şey.

http://forum.donanimhaber.com/m_29624663/tm.htm
  • o verdiğin linkte televizyon model ve markaları yok benim yapmak istediğim foruma giripte bu topike bakan bir insanın hem teknik olarak birşeyler öğrenmesi hemde sayfa sayfa gezmeden ilk msjda önerilen tv modellerini bulabilmesi buradayapacağımız fikir münazaraları sonucunda cıkacak lcd veya plazma tv leride ilk sayfaya ekleyerek bu başlıktan maksimum fayda sağlanmasın amacındayım sende köstek olacağına destek olursan sevinirim.
  • Tamam. İstediğini yaz. İsteyen okusun. Ben okuyacağım kaynağı biliyorum.
  • 1. izleme mesafesi hakkında
    http://www.hdtvtest.co.uk/Article/How-Far-Should-I-Sit.php

2. siyah seviyeleri hakkında
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p42v10-tx-p50v10-20090602153.htm
    http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40B650/Calibration.htm

b650 ccfl bir lcd olmasına rağmen, yeni bir plazma olan 42v10 ile aynı siyah seviyesini vermiş testte, kısacası plazmalar daha iyi siyah üretir gibi bir cümle kurmak şu devirde çok doğru değil, cihaza göre incelemek gerekir, ve yeni nesil kaliteli markanın cihazlarında gözün ayırt edeceği derecede farklar olmuyor

3.yanısıra cihazda full hd yazarsa şöyledir hd ready yazarsa şöyledir gibi yazılar var yukarda, artık çoğu üretici hd ready ve hd ready 1080p ifadelerini kullanıyor ki çözünürlük farkından başka anlamlarda içeriyor bu etiket
    bilgi için;http://en.wikipedia.org/wiki/HD_ready

4. plazmaların canlı renkler verdiğini yazmışsınız, canlı renk veren lcd'dir, plazma doğal renk verir

5. plazmaların sorunlarından bahsederken, burn-in ve elektrik tüketimi gibi konulardan bahsetmelisiniz, yanısıra son nesil panasonic plazmlarda ne burn in nede elektrik tüketimi gibi sorunlar olmadığını belirtmelisiniz, ancak yinede ilk 200 saat dinamil mod dışında kullanılmaları tavsiye edilir
    ancak panasonic dışında kalan bir kaç üreticinin cihazlarının o kadar temiz bir plazma teknolojisine ulaştığını göremiyoruz şu an

6. 20.000;1 ve üstü kontrast oranları iyidir yazmışsınız, burda dinamik değerlerin anlamsızlığından bahsetmelisiniz, önemli olan native değerlerdir ve rakamsal olarak şunun üstü iyi demek çok doğru değildir

7. tepki süresine ek olarak tv alırken buna bakılmaması gerektiğini yazmalısınız, lcd'de hareketli sahne performansı tepki süresi ile değil yazılım ve işlemci ile yürüyor, plazmanın lcd'ye göre güçlü tarafı gerçek tepki süresinin çok düşük olması ve bu yüzden cihazı kastırmamaları üreticilerin, çünkü yazılıma abanınca sonuçta diğer istenmeyen etkilerde getiriyor beraberinde

Valla okumak oldukça yorucu belirli bir düzen olmadığı için; birde bir yerden copy-paste yapılıyor galiba, kullanım için izin aldınız mı acaba?
    daha fazla detay için sayfa 8’e bakın --- gibi bir ifade var yazıdaki göze hoş görünmüyor

• kerem_usta

düzelteceğimi zaten eklerkenyazdım alıntı yapmamın nedeni benim yazacaklarıma yakın olmaları ve bendüzeltene kadar birileri okursa birşeyler öğrenir veya sizinde yazdığınız eklemeleri yapabilmem için düzeltme öncesi burada yazdım baştada dediğim gibi benim amacım yardım etmek ve ilk mesajda forumu kullananlara bilgi sunabilmek bunu yapan kullanıcı yok denecek kadar az ve 50-60 sayfalık bir topikte insanlarıhem yoruyor hemde vakit kaybettiriyor
  • quote:

Tamam. İstediğini yaz. İsteyen okusun. Ben okuyacağım kaynağı biliyorum.

izin verdiğin için tesekkürler herkezden olduğu gibi seninde katkılarını bekliyorum amacım insanlara yardımcı olmak buraya bunları yazıyorum diye kimseden birmaddi gelir elde etmiyorum dediğim gibi ilk mesajda insanlar yorulmadan bilgiye ulaşsın istiyorum.
  • Aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler. Ama kafam biraz karıştı. Tepki süresi, 50 hz-100hz olayını anlamıyorum. SD uydu yayınlarında 100 hz in bir faydası yok mu diyorsunuz? SD yayın izleyen biri olarak sizce hangisini almalıyım?
    Örneğin LG 42LH4000 almak istiyorum ama çok pahalı. Bunun yerine 42 LH3000 alsam aynı performansı alır mıyım? (Ki mağazada bakınca ikisi arasında hiç fark göremiyorum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkan uzun

Aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler. Ama kafam biraz karıştı. Tepki süresi, 50 hz-100hz olayını anlamıyorum. SD uydu yayınlarında 100 hz in bir faydası yok mu diyorsunuz? SD yayın izleyen biri olarak sizce hangisini almalıyım?
    Örneğin LG 42LH4000 almak istiyorum ama çok pahalı. Bunun yerine 42 LH3000 alsam aynı performansı alır mıyım? (Ki mağazada bakınca ikisi arasında hiç fark göremiyorum)

hz olayının yayınla alakası yok hz televizyonun ozelliği oyüzden 100hz olsun mümkünse en basit açıklamayla 50hz saniyede 50 örüntü tarar 100hz ise 100 görüntü tarar ekran büyüdükçe 50 hz tv lerdegörüntü titriyor gibi gelir insana ama 100hz tvlerde bu olay ortadan kalkar daha büyük ekranlı tvler için 200hz teknolojisini geliştirdiler 46" ve üzeri 200hz almadıktan sonra tercih edilmemesi gereken boyutlar 40"ve 42" te ise 100hz almanız size rahatlıkla yetektir.

illede lg alacam diyorsanız lg 42lh7000 almanız benim tavsiyemdir ama sd yayınlarda performans bekliyorsanız 37" tosiba 37rv635d sd yayınlarda en iyi tv bu diyebilirim. fiyatlarını tam bilmiyorum ama sizin bütçeiz nedir ve acil almak zorundamısınız tv öyle zırt pırt değiştirilen bir cihaz değil alındımı bozulana kadar kullanılıyor o yüzden dikkatli seçim yapın.

• Birde led tv diye birşey türedi.bununla ilgili bilgi verbilirmisiniz?

http://www.pixellenceledtv.com/
    mesela vestel pixellence fiyat/performans açısından iyimidir? enerji kullanımının düşük olmasına önem veriyorum ve bu led tv lerin en büyük özelliği bu sanırım.

bütçem maksimum 3 milyar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darth_Revan -- 20 Şubat 2010; 12:48:07 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.