Şimdi Ara

LCD yi duvara asıp kablolardan kurtulmak isteyenler için...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Panelleri duvara asmayı düşünenler için bir fikir vereyim...
    Paneli duvara astıktan sonra sehpa, uydu alıcı kabloları, elektirk kabloları vs hem yer daralmasına hemde görüntü kirliliğine yol açıyordu.Ben de bunların hepsinden kurtulmayı düşündüm.Önce sonucu göstereyim...

Gördüğünüz gibi hiçbir kablo ve cihaz yok...Nasıl yapıldığına gelince...Önce duvarı delmeyi göze almak gerekiyor... :) Ayrıca duvarın arkasında uydu alıcı, dvd player vs yi koymak için bir oda gerekiyor...Ben o yönden şanslıydım... :) Hem oda vardı hemde tam deliğin önünde bu zımbırtıları koyacak bir kitaplık bulunuyordu...

Bu deliğin alçılanmadan önceki hali...

Bu da kitaplık...Herşeyi kapatıyor...

Asıl sorun bu uydu alıcıların vs nin nasıl kumanda edileceği konusuydu...Bu sorun çözülmezse zaten kanal değiştirmek için diğer odaya gidip gelmek gerekir... :) Bunun için uydu alıcıları ve istenirse dvd çalarları sökmek gerekiyor.Söktükten sonra kumanda alıcısının gözüne ulaşmak lazım...Bu sensörün üç ayağı var...Her ayağından lehim yoluyla çıkışlar aldım ve üçlü kabloyu cihaz dışına çıkarıp cihazı tekrar eski haline getirdim.

Bu iş zor değil çünkü cihazların dış kapağı çıkınca zaten sensör ortaya çıkıyor...Daha sonra bize lazım olan şey bir kumanda alıcı sensörü...Bunun için ben eski bir tv kartının sensörünü kullandım...Herhangi bir eski kumandalı bir alet sökülüp sensör çıkarılabilir.Yada bir tv tamircisinden rahatlıkla bulunabilir.Zaten sensörlerin hepsinden üç kablo çıktığını göreceksiniz.Sıra geldi bulduğumuz sensörle cihazdan çıkan kabloları doğru eşleştirmeye.Bunun için ben deneme yanılma yöntemini kullandım.Zaten çok ihtimal yok doğru uçlar bir kaç denemeden sonra bulunuyor.Ben iki uydu alıcı söktüğüm için bağlantıyı soketli yaptım.Değiştirmesi kolay oluyor...

Daha sonra sensörü delikten geçirip TV ni alt kısmına yapıştırdım.

Artık içeriden uydu alıcıyı kontrol etmek de mümkün...

Umarım yardımcı olabilmişimdir... :)

• wow güzel çalışma olmuş ellerine sağlık
  • quote:

Orjinalden alıntı: hsacomtr

Panelleri duvara asmayı düşünenler için bir fikir vereyim...
    Paneli duvara astıktan sonra sehpa, uydu alıcı kabloları, elektirk kabloları vs hem yer daralmasına hemde görüntü kirliliğine yol açıyordu.Ben de bunların hepsinden kurtulmayı düşündüm.Önce sonucu göstereyim...

Gördüğünüz gibi hiçbir kablo ve cihaz yok...Nasıl yapıldığına gelince...Önce duvarı delmeyi göze almak gerekiyor... :) Ayrıca duvarın arkasında uydu alıcı, dvd player vs yi koymak için bir oda gerekiyor...Ben o yönden şanslıydım... :) Hem oda vardı hemde tam deliğin önünde bu zımbırtıları koyacak bir kitaplık bulunuyordu...

sagol.

detayli bilgi eklemestim aylar önce.

keske herkes bu bölümü katkida bulunsaydi.

http://forum.donanimhaber.com/m_15593399/mpage_1/key_//tm.htm#15593399

• Böyle hem yaratıcı hem de farklı paylaşımlar gördüğümde çok seviniyorum bu forumda az da olsa paylaşım yaptığım için..
    Süper ötesi güzel olmuş bence. Hatta benzer bir arka oda olsa bir dakika düşünmem yeni olmasına rağmen yıkarım , delerim salonun duvarlarını ama duvar arkasında komşu oturuyor ondan böyle birşey istemek çok ayıp olurdu
  • çok faydalı bir çalışma.fakat cihazlar aynı odadayken kurtulmak mükün değil mi?
  • Duvarı deleceğime kablo gözüksün daha iyi derim
    ellerine sağlık
  • quote:

Orjinalden alıntı: universteli

çok faydalı bir çalışma.fakat cihazlar aynı odadayken kurtulmak mükün değil mi?

cevabi bulursun ama tiklamak gerekir

http://forum.donanimhaber.com/m_15593399/mpage_1/key_//tm.htm#15593399

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Harika olmuş.. Böylece o sinir bozucu kutu görüntüsü de yok. Sadece televizyon tam istediğim gibi. İleride inşallah bende böyle yaparım LCD tv'mi aldığım zaman
  • tebrik ederim dostum çok yaratıcı .memleketim geldi aklıma :)
  • Teşekkür ederim arkadaşlar...Önce aynı odada olacak şekilde kablosoz görüntü aktarıcılar ile bir düzenek kurdum.O zaman duvarı delmeye ve sensörle uğraşmaya gerek kalmıyordu.Ama görüntü kalitesi hoşuma gitmedi.Üstelik tv ye giden elektrik kablosu yine görünüyordu.Ben de kesin çözüm olsun diye duvarı muvarı deldim... Sorularınız olursa cevaplarım...
  • Şu göz kullanılabilir mesela...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsacomtr -- 10 Şubat 2009; 3:14:49 >
  • Duvarları delmek daha masraflı ve zahmetli
  • Kablolardan kurtulmak icin bu zahmete değer, masrafida pek fazla değil.
  • Duvarı TV nin geçebileceği kadar kırmayacaksınız ki... 5cm çaplı bir delik yeterli... :D O da scart ve elektrik fişlerinin geçebilmesi için...Kabloları kesip tekrar birleştiririm diyen olursa sadece matkapla delmek bile yeter...Zaten yeni tip tuğlaların içi boş...
    Diyelim ki duvarı deldiniz sonradan vazgeçtiniz...Deliği tamamen kapatmak yerine duvarın her iki tarafına da boş prizler takabilirsiniz...Daha sonra tekrar kullanılabilir o boşluklar...
    Masrafı diğer resimdekinden çok az...Hatta yok...Sadece matkap o kadar...
  • Güzel deneme VE Çalışma Ama bİizm öle Bi şansımız malesef yokkk ev hiç müsait değil
  • Çok güzel sonuç ama sensörü çıkarmak, duvar delmek vs. baya bir zahmet gerekiyor.
  • hilti matkapla delin bence duvarda en ufak hasar olmıyacaktır..pürüzsüz deler hilti
  • uzun zaman olmus ama sadece bu baslik varmis..buradan sorayim...

bu islemi kendim degil de elektrikci cagirsak yaptirsam maliyeti ne olacaktir asagj yukari ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.