Şimdi Ara

lcd veya led tv tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba,

    başlıkları inceledim ama hiçbir yerde derli toplu olarak tavsiye edilebilecek televizyonlarla ilgili bir konu bulamadım. televizyon satın almak diğer ev elektroniği ürünlerini almaya göre daha zor. çünkü bu konuda genel olarak daha az bilgiye sahibiz. ayrıca ödediğimiz para daha yüksek.

    bu yüzden kullananlardan, bu işle ilgilenenlerden ve bu konuda bilgisi olanlardan yardım istiyorum. yeni evime lcd veya led televizyon almak istiyorum. ama hangisi olması gerektiğine karar veremiyorum. kimisi arçelik daha iyi diyor, kimisi sony, kimisi samsung, kimisi lg... kesinlikle herkesin ortak bir doğrusu olamaz ama en azından "hangi ürün hangi model hangi özelliklerinden dolayı daha iyidir?" sorusuna cevap arıyorum.

    tv'de aradığım özellikler, evde uydu anteni kullanıyorum. dvd oynatıcım var ama çok sık kullandığım söylenemez. ayda 1-2 kez usb'den film izleyeceğimi düşünebiliriz. bunların dışında görüntü ve ses kalitesi önemli. tv'ye bilgisayar bağlayacağımı düşünmüyorum. fiyat ise tabii ki ne kadar az olursa o kadar iyidir ama ben en fazla 2500-3000 tl seviyesine çıkabilirim.

    bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar olursa çok memnun olucam.

    yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.







  • Eylül'de çıkması beklenen ve "local dimming" adı verilen özelliğe sahip olacak Samsung B9000 serisi LED TV'ler dışında bugün piyasada olan hiçbir modeli almanı tavsiye etmem. Local dimming özelliği olmayan bugün piyasadaki serilerde LED ışıklandırma ekranın arkası yerine ekranın yanlarına konumlandırıldığı için diğer standart LCD-TV'lerde kullanılan floresan arka ışıklandırmadan daha ekstra bir özellik sunmuyor. Sadece TV'nin kasası daha ince oluyor ama performansı aynı, bu açıdan bence Samsung'un bu B6000,7000,8000 serilerini LED TV diye adlandırması ve bu TV'ler için reklamlarda öne çıkardığı daha parlak, daha gerçekçi vs. vs. lafları sadece boş laftan ibaret.
  • peki şu an piyasadaki lcd'lerden tavsiye edebileceğiniz ürünler nelerdir? bir de hangi özellikler kilit özelliklerdir? nelere dikkat etmek lazım?
  • bence led e o kadar para vermektense, önümüzdeki yıl oled gelecek onu almak daha mantıklı olur..şimdilik elinizdekilerle idare edin derim..aynı paraya 1 yıl için oled den olmayın..şunu bilin ki led teknoloji bir devrim değil ancak oled gerçek bir devrim olacak tvler için..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSafari -- 24 Temmuz 2009; 10:24:41 >
  • arasında fark yok arkadasım.sadece ınce yapısı var o kadar.görüntülerinde fark yok.mega kontrans diyor.bence kontrans aldatmaca.ben lg aldım cok memnun um.bide ne yaparsan yap magazadaki görüntüyü evde yakalayamassın.magazada sana bluray dan görüntü gösteriyorlar.evde sen standart dijital görüntü seyredeceksın.bence sen lcd al.rahat et.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.