Şimdi Ara

LCD VE TFT EKRAN ARASINDAKİ FARK NEDİR (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
102.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sizin yazınızı en az 3-4 kere okudum ve yaklaşık 1 ay kadar lcd teknılojisini inceliyorum...

Arkadaşlarla şunu paylaşayım dedim...Tabi sizin izninizle...

Lcd şuan için 26'' ve 27'' inç de en başarılı galiba...

Yurt dışında en tutulanlar da toshiba 27 inç ve samsung 26 inç modelleri...

TABİ YİNE TARTIŞMAMIZ LAZIM...

BİRDE ŞU SLİM FLAT OLAYI VAR ONU PEK BİLEMİYORUM AMA GÜZEL BİŞEYE BENZİYOR...
  • selamlar saygılar....
    arkadaşlar lcd tft plazma derken bayağı kafam karıştı, benim paramda o kadar yok zaten, sorum şu olacak şu aşağıda verdiğim bağlantıdaki tv hakkındaki görüşünüz nedir acaba
    iki tip projeksiyon tv den bahsetmişsiniz.. bu hangi gruba giriyor acaba.. fiyatı bana uygun geldi..

Toshiba - 43PH46P 109 Ekran 100Hz Projeksiyon TV

http://www.estore.com.tr//product.asp?bid=0&sku=EK04103&dept%5Fid=43010082&mscssid=WHNRKC6FN2WU9MCPT2A8179LCT5M9UEC

• 1-DLP Projeksiyon TV ler
    2-LCD Projeksiyon TV ler
    diye iki grup var

1-DLP Projeksiyon TV ler
    Bu cihazlar dunyada sadece bir kac firma tarafından uretilir.Fazla talebi yoktur,cesidi cok azdır,genelde tek model olarak uretilir.
    Uretici firmalar:Samsung,ThemeScene,Thomson,Toshiba

DLP(Digital Light Processor)arkadan projeksiyonlu TV;Texas Instruments HD2+ Chipsetli
    Bu tip DLP lerde genelde;renkler,geometri,cozunurluluk mukemmel sayılabilir,contrast iyi seviyelerdedir,1280X720pixel,contrast: 1000-2500:1 arası olabilir,DVI/HDMI girislidir,HDCP uyumludur

8.000 saat lamba omru vardır!!!4.000 saatten sonra goruntu performansı duser,bozulmalar baslar.

2-LCD Projeksiyon TV ler
    Bunları sadece Sony firması uretir,bu da DLP gibi sorunlu cihazlardır,ev kullanımı icin uygun degildir,lamba omurleri kısadır

açıklamayı yukarıdan aldım - bay_x-

http://www.estore.com.tr//product.asp?bid=0&sku=EK04103&dept%5Fid=43010082&mscssid=WHNRKC6FN2WU9MCPT2A8179LCT5M9UEC

şimdi ben bu yukarıdaki bağlantıda verdiğim projeksiyon tv bu tanımlardakillere mi giriyor.. fikri olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum..

teşekkürler.................

• walla baba ben pek bi fark göremiorum:D

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gti206 -- 7 Kasım 2005, 20:35:41 >
  • plazma hakkında bilgiverirmisin panasonic yada pioneer almayı dusunuyorum 42"

tesekkurler

quote:

Orjinalden alıntı: onurdurust

Slm ratsx.

Evet azıcık geç oldu :) ama yinede saol panasonic aldım. Ama 42 den vazgeçtım 50 ınc aldım. Ve çok memnunum. Çok araştırdım pioneer ın ve panasonicin 50 ınchını yanyana deneme fırsatı da buldum. İnanın bariz birşekilde panasonic görüntüde üstün. Özellikle beyaz ve siyah renk dengesi ve gerçek renk görüntüsünde. 50 pv 500 aldım. Bende başka arkadaşlar varsa alacak sorularına yardımcı olabilirim. Aynı gün bir arkadaşımda 42 pv500 modelini aldı. O da aldı ama seyretme mesafesi çok çok önemli. 50 ınc ıcın en az 5 metre mesafe lazım. Onu soylıyım.
  • Ben 1500 YTL civarında bi LCD TV almak istiyorum bana ne önerirsiniz
  • bu soruna gelen cevapları nasıl okuyabilirim=?
  • aldın mı en iyisini almak gereken bir konu bu kesinlikle
    Pioneer plasma diorum baska bisi demiorm
  • Bay_x,verdiğiniz bilgiler için teşekkürler,oldukça aydınlatıcı...
  • Bay_x,

Yazınız çok makbule geçti. Benim evdeki CRT televizyon artık ömrünü tamamlamak üzere tamamen ölmeden yeni LCD veya palzma TV almayı planlıyorum.

Size bir-iki sorum var fikir verebilirseniz sevinirim.

1- Fan gürültüsü; Plazma ve LCD bu gürültü seviyesi en az olan ( fansız ürün varsa tercih ederim) sizin de tavsiye edebileceğiniz hangi modeller var ( plazma için 42" LCD için 37"),
    2- Net keskin görüntü; benim için önemli, Plazma'da 1024x1024 çözünürlükte ürünler var ( konrast ve parlaklık sizin tavsiyenizi rica ederim) ne dersiniz?
    3- Gereksiz Aksesuarlar; Loewe iyi ama bana gerek olmayan dahili uydu kiti, vb aksesuarlar ve biraz da Avrupa pahalılığı var, Pionner olarak verdiğiniz modele bakacağım bu arada Philips için ne dersiniz, bana Philips ürünleri içinden 42" Plazma ve 37" LCD'lerden birer ürün tavsiye ederseniz sevinirim?
    4- Ömür meselesi; Plazmalar için LCD'ye göre yarı ömürlü diyorlar, bilginiz, öneriniz varsa memnun olurum, (bizim evde televizyon günde ortalama 10 saat açıktır).

Hem yazmış olduğunuz faydalı yazı için hem de vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

Metalurji

• quote:

Orjinalden alıntı: Metalurji

Bay_x,

Yazınız çok makbule geçti. Benim evdeki CRT televizyon artık ömrünü tamamlamak üzere tamamen ölmeden yeni LCD veya palzma TV almayı planlıyorum.

Size bir-iki sorum var fikir verebilirseniz sevinirim.

1- Fan gürültüsü; Plazma ve LCD bu gürültü seviyesi en az olan ( fansız ürün varsa tercih ederim) sizin de tavsiye edebileceğiniz hangi modeller var ( plazma için 42" LCD için 37"),
    2- Net keskin görüntü; benim için önemli, Plazma'da 1024x1024 çözünürlükte ürünler var ( konrast ve parlaklık sizin tavsiyenizi rica ederim) ne dersiniz?
    3- Gereksiz Aksesuarlar; Loewe iyi ama bana gerek olmayan dahili uydu kiti, vb aksesuarlar ve biraz da Avrupa pahalılığı var, Pionner olarak verdiğiniz modele bakacağım bu arada Philips için ne dersiniz, bana Philips ürünleri içinden 42" Plazma ve 37" LCD'lerden birer ürün tavsiye ederseniz sevinirim?
    4- Ömür meselesi; Plazmalar için LCD'ye göre yarı ömürlü diyorlar, bilginiz, öneriniz varsa memnun olurum, (bizim evde televizyon günde ortalama 10 saat açıktır).

Hem yazmış olduğunuz faydalı yazı için hem de vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

Metalurji

günde 10 saat açıksa bence plasma alma

• bayx arkadaşım teşekkür ederim verdiğin bilgileri hiç bir yerde bulamamıştım kafamı kurcalıyordu. Bir süre daha bekleyeceğim. Sistem kendisini oturtacak nasılsa. İyi günler.
  • arkadaşlar plasma alıcam ama karar veremiyorum...sizce?
    PANASONIC TH-42PA50E 42" PLAZMA mı
    LG 42PX4RV 106 EKRAN PLAZMA mı
  • Arkadaşlar,

Panasonic 42 PV 500 mü
    Pioneer 43 PDP 436 XDE mi?

Nedersiniz ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: onurdurust

Arkadaşlar,

Panasonic 42 PV 500 mü
    Pioneer 43 PDP 436 XDE mi?

Nedersiniz ?

ben dün bitane LG 42PX4RV aldım. Yanındada SANSUI SPV-7000 hediyesi var. SPV-7500 olsa daha işe yarar olurdu ama (7500 e bilgisayardan mp3 yüklene biliyo. Dolayısıyla mp3 arşivi sürekli el altında oluyo). Bence ürünün görüntü kalitesi fena değil. Henüz DVD ye bağlamadım. TV görüntüsüde kablo tv ile gayet güzel. HDTV özelliğinin olması ileri vadede güzel bir özellik. Çözünürlüğün ise 852*480 yerine daha yüksek olsa iyi olurdu ama bu paraya anca bu oluyo şu anda. LG nin diğer iyi yanı ise arkasında her tür aleti bağlayabileceğiniz girişin bol miktarda olması. Ayrıca çift tuner de artı bir avantaj. Aynı anda iki kanalı izleyebiliyorum. Kumandasıda evrensel kumanda. Tüm cihazlarımı kontrol edebiliyorum. Görüş açısıda son derece iyi. Yandan bakınca kararma vs. yok. Sadece dikkatimi çeken bir şey var. Sessiz ortamda ekranın sol üst köşesinden bir ses geliyor (cızzzzzz şeklinde ).
    Sorularınız olursa serkantvarol@hotmail.com dan yazın bana. Bye

• quote:

Orjinalden alıntı: hastr1907

arkadaşlar plasma alıcam ama karar veremiyorum...sizce?
    PANASONIC TH-42PA50E 42" PLAZMA mı
    LG 42PX4RV 106 EKRAN PLAZMA mı

ben dün bitane LG 42PX4RV aldım. Yanındada SANSUI SPV-7000 hediyesi var. SPV-7500 olsa daha işe yarar olurdu ama (7500 e bilgisayardan mp3 yüklene biliyo. Dolayısıyla mp3 arşivi sürekli el altında oluyo). Bence ürünün görüntü kalitesi fena değil. Henüz DVD ye bağlamadım. TV görüntüsüde kablo tv ile gayet güzel. HDTV özelliğinin olması ileri vadede güzel bir özellik. Çözünürlüğün ise 852*480 yerine daha yüksek olsa iyi olurdu ama bu paraya anca bu oluyo şu anda. LG nin diğer iyi yanı ise arkasında her tür aleti bağlayabileceğiniz girişin bol miktarda olması. Ayrıca çift tuner de artı bir avantaj. Aynı anda iki kanalı izleyebiliyorum. Kumandasıda evrensel kumanda. Tüm cihazlarımı kontrol edebiliyorum. Görüş açısıda son derece iyi. Yandan bakınca kararma vs. yok. Sadece dikkatimi çeken bir şey var. Sessiz ortamda ekranın sol üst köşesinden bir ses geliyor (cızzzzzz şeklinde ).
    Sorularınız olursa serkantvarol@hotmail.com dan yazın bana. Bye

• Açıklamaların için çok teşekkür ederim Bay-X. Oldukça bilgilendirdin. Benim birkaç sorum daha olacak.

1. Plazma ve LCD yapı itibariyle aynı gibidir. Plazma'da ekran, LCD gibi sıvı kristal özelliğine mi sahiptir?

2. Plazma ve LCD'yi birbirinden ayırt eden özellikler nelerdir? Sadece çözünürlük mü? Aslında elektronik kart mimarisi olarak öğrenmek isityorum.

3. Her ikisini yan yana koyduğumuzda, sadece görüntü kalite farkları mı göze çarpar?

4. Bir de sunumlarda, Plazma/LCD ikisi bir arada kullanılıyor hep. İkisinin de özellikleri farklılık göstermiyor mu?

5. Projeksiyon TV'nin tüp özelliği CRT'lerden çok mu farklı? Yoksa Anfi sistemlerindeki gibi çok tüplü mü?

6. Peki projeksiyon TV'lerin görüntüsü neden daha mat ve donuk oluyor? Parlaklık az oluyor. Bu kanıya izlenimlerim doğrultusunda vardım.

7. Son bir sorum daha olacak. CRT'lerde HDTV özelliği olur mu?

Sorularıma cevap yazarsan çok memnun olurum.

• Gelecek 5-10 yılımı karartmamam için yardımcı olun lütfen linkteki ürünü tavsiye eder misiniz? Ya da yakın fiyata daha mantıklı bir seçenek var mıdır? lütfen yardım lütfen lütfen..

http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=152437&productid=evsonykdl32v2000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shinamira -- 10 Kasım 2006; 15:47:20 >
  • Temel ve çok önemli bir fark şudur; ( gidip vestel , arçelik, teknosa veya carrefour vs gözünüzle görün ) ;

Plazma ve normal ( sanırım tft ? ) tvlere özellikle arkada ışık ( cam , lamba vs ) varsa ekrana yansıma yapar fazla fazla ; çünkü bu tvlerin ekranı bir nevi cam; ama lcd ekran ( sıvı kristal ekran )'sa bu yansıma yoka yakındır ve parlaklığı da diğer 2sinden daha fazla.
    Öte yandan plazma daha doğru renk veriyor ve ama çok yeni jenerasyon plazmalar haricinde plazmalarda bi de şu sorun var; seyrettiğiniz kanalı 5 -6 saat açık bıraktınız diyelim; çok ısınmadan mütevellit, piksel ( ekrandaki milimetrik karecikler ) içindeki mini renk kutucuğu ( subpixel )yanıyor ve diyelim playboy tv seyrettiniz , tvde o köşede kalıcı bir playboy logosuna ücretsiz sahip oluyorsunuz tabii çok soluk ve renksiz.
    Öte yandan plazmanın kullanım ömrü lcd'nin yarısı kadar ve elektrik tüketimi de 150ye 250 kw / saat gibi.

Sonuç, lcd sadece hs vs içindeğildir, geniş ekranda tv yayınlarını , dvd vs de keyifle izleyin.
    İyi seyirler!

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.