Şimdi Ara

LCD VE TFT EKRAN ARASINDAKİ FARK NEDİR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
106
Cevap
1
Favori
102.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim bildiğim tek şey lcd de ekranı yandan net göremessin. ama tft de böyle bir olay yok.
  • VALLLA bay _x ben pioneer PDP-435HDE almayai dusunuyorum 7 000 YTl civai teknosada . ama tek bir kablodan bir cok tv ye goruntu veridigi icin gorunut kalitesini gercekten tam olarak goremiyorum . o yuzden muallaktayim hala . ne dersin bu riski goze alip olurmu ? hic gordunmuj gorunut kalitesini bu televizyonun ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: trompi

VALLLA bay _x ben pioneer PDP-435HDE almayai dusunuyorum 7 000 YTl civai teknosada . ama tek bir kablodan bir cok tv ye goruntu veridigi icin gorunut kalitesini gercekten tam olarak goremiyorum . o yuzden muallaktayim hala . ne dersin bu riski goze alip olurmu ? hic gordunmuj gorunut kalitesini bu televizyonun ?

pinear ın panelleri gerçekten güzüel paneller fakat nemarka olursa olsun digital yayın kullanmassan görüntün gerçekten bozuk bir görüntü olur izlediğin tvden zevk alamazsın ama görüntüsünü bence bir servise giderek bakım daha rahat bir karar verebilirsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: bay_x

quote:

Orjinalden alıntı: trompi

VALLLA bay _x ben pioneer PDP-435HDE almayai dusunuyorum 7 000 YTl civai teknosada . ama tek bir kablodan bir cok tv ye goruntu veridigi icin gorunut kalitesini gercekten tam olarak goremiyorum . o yuzden muallaktayim hala . ne dersin bu riski goze alip olurmu ? hic gordunmuj gorunut kalitesini bu televizyonun ?

pinear ın panelleri gerçekten güzüel paneller fakat nemarka olursa olsun digital yayın kullanmassan görüntün gerçekten bozuk bir görüntü olur izlediğin tvden zevk alamazsın ama görüntüsünü bence bir servise giderek bakım daha rahat bir karar verebilirsin...

evet gittim gordum teknosada bende zaten digiturk var dolayisiyla digital yayin ole degilmi ? dogrumu dusnuyorum ? uyuduya gecmeyi dusunuyorum boylece hd teknolojisinide kullanirim . ama ydu icin sifre cozen kartlar filan gerekiyo teferruatli is yani ilk once digiturk ile idare edicem . bu durumda bu plazmayi almak dogru olurmu yani dedigin gibi digital yayin icin digiturk uyarmi ? yorumlarina tesekkurler pm yazip sorularimi sorabilirmiyim ?

• dıgiturkun receiver cihazıda dıgital uydu alıcısıdır kullanan arkadaşlar iyi bilirlerki digiturkdedahi bugün digital yayın yapan kanal sayısı çok az ülkemizdeki belli başlı kanallar sadece digital yayın yapmaktadırlar bu cihazda digitürk veya başka bir uydu receiveri kullanmak gerekli yani ülkemizdeki teknolojiye göre en temiz yayın şuanda sadece digital uydu alıcılarından gelmekte normal çatı anteni veya kablo tv kullanmak bence plazma tv ler için saçma netbir görüntü izleyemiyecek olduktan sonra plazma tv almışsın boşuna farkı ancak deneyen kesin olarak daha iyibilir en güzeli ilk baştada söylediğim gibi digitürk veya digital uydu alıcısı ile kullanmak...
  • Pioneer PDP435 veya diğer pioneer modellerini High Definition yayında mükemmel görüntü kalitesi ile SGS Showroom da görebilirsiniz. Pionner yetkili satış mağazamızda birçok pioneer modeli bulunmakta. İstanbulda iseniz DH üyelerine özel bi indirimde uygulayabiliriz. :)

SGS Ses Görüntü Sistemleri Ltd. Şti.
    0212 227 95 06
    www.sesgoruntu.com
    info@sesgoruntu.com
  • Bay x abi , verdigin bilgiler için sagol .

Şimdi sana bir soru soracagım istersen cevap vermeye bilirsin hani burada karalama kampanyasına falan girmemek için.

Neyse ben sorim

Bu gunlerde televizyonlarda reklam olarak görüyoruz

Beko arcelik ve veste 106ekran plazma satıyorlar , araştırdıgım kadarıyla bu tv nin fiyatı 3200 çivarlarında ve genel olarak diger sony vs markalara göre ucuz.

Ben bu tv yi almaya karar verdim ama bir uzmanada danışıyım dedim
    Ne diyorsun alınırmı bu alet?

Ps. abi birde 30 metrekareden aşagı alanlarda plazmaları tavsiye etmemissin , abi benim oda 25 metre kare falan yaklaşık 4 metreden seyredecem tv yi . Babam buyuk tv istiyor bende bunu seçtim bu konu hakkında ne diyecen bakalım

Şimdiden teşekür
  • quote:

Orjinalden alıntı: korayba

Bay x abi , verdigin bilgiler için sagol .

Şimdi sana bir soru soracagım istersen cevap vermeye bilirsin hani burada karalama kampanyasına falan girmemek için.

Neyse ben sorim

Bu gunlerde televizyonlarda reklam olarak görüyoruz

Beko arcelik ve veste 106ekran plazma satıyorlar , araştırdıgım kadarıyla bu tv nin fiyatı 3200 çivarlarında ve genel olarak diger sony vs markalara göre ucuz.

Ben bu tv yi almaya karar verdim ama bir uzmanada danışıyım dedim
    Ne diyorsun alınırmı bu alet?

Ps. abi birde 30 metrekareden aşagı alanlarda plazmaları tavsiye etmemissin , abi benim oda 25 metre kare falan yaklaşık 4 metreden seyredecem tv yi . Babam buyuk tv istiyor bende bunu seçtim bu konu hakkında ne diyecen bakalım

Şimdiden teşekür

ucuz olmasının sebebini yukarıdaki yazılarımda yazmıştım içersindeki kullanılan panel markalarından dolayı fiyat değişiyor bence LÖWE veya HİTAÇHİ marka panellerdeki teknoloji şuandakilerin içerisinde en hızlı ilerliyenlerden ARÇELİK veya VESTEL deki seçimin senin maddi bakımdan nekadar uygun olduğuna görede değişir ama bu paneller şimdilik 3000 YTL ye kar düştü.
    30 ila 25 metre kare arasında çok önemli bi değişiklik olmaz fakat en azından duvara sabitlenen panelin yerden yüksekliğinin 120cm yi geçmemesinede dekkat etmek gerek izleme açısından en ideal seçim ve oturma esnasındaki kişinin göz seviyesi 120 cm düştüğü için en ideal yükseklik olaraktan seçilmiştir...

• Bayx sana bir soruda ben sormak istiyorum benim tv konusunda çok az bilgim var. İnternet cafe işletiyorum Beko marka Plazzma almayı düşünüyorum Reklam amaçlı Digital uydu ve Playstation 2 bağlamayı düşünüyorum Fiyat olarak ancak bunu alabiliyorum birde Projeksiyon Tvler var ikisi arasında karar veremedim uygunluk açısından hangisi daha uygun olur şimdiden teşekkürler..
  • işyerinde reklam amaçlı kullanacaksan tabiki plazma daha iyi olur plazma tv lerin (türkiye''deki) 10000 saat çalışma süresi var ortalamaya dökersek 10yıl yapar prejeksiyon tvlerde ise tüp ömrü yaklaşık olarak
    4 ila 6 yıl olarak değişiyor tabiki herzaman söylediğim gibi elektronik tamaman bir şans işidir,. yerinde olsam hiç düşünmeden plazma tv alır uygun bir yere yerleştirip reklamımı yapardım bir işyerinde ve yerde olan tv,m.seti,vs,vs cihazları çok gördüm ve nehale geldiğini bildiğim için işyerinde yüksekbir yerde ve yere karşı eğimli olmak suretiyle plazma tv yi asarak takılması enmantıklı olanıdır...
    ado1973 dostum biz burada paylaşım için varsak bilgi paylaşılınca çoğalır...
  • Bay-X e saygılar.

bir doktor özeniyle ele aldığınız konuda verdiğiniz geniş içerik için öncelikle teşekkür ederim. çok faydalandım.

ben 1 ay kadar önce Vestel marka bir plazma tv aldım ve şu şekilde belirteyim, 56 ekran tv deki görüntüyü özlüyorum.

Kablo tv ile görüntü 70 lerden kalma gibi duruyor,
    DVD ile birlikte görüntü net ancak karanlık sahneleri seyretmek içinizden dahi gelmiyor. Ayrıntıları karanlıkta biribirinden ayırd edemiyor ve quantisation a sebep oluyor.

Sonuç; Boyu değil işlevi önemlidir. :)
  • bay_x denen arkadaşım dlp tv leri sorunlu ilan etmiş , bilgisinin yarım olduğunu maalesef müşahade ettim. yeni dlp tv leri dlp nin internet sitesinden görebilirsiniz saygılar!
  • bir teşekkür de benden.. Yerli ürünlerdeki KALİTESİZLİK konusunda sonuna kadar katılıyorum, bırakın Plazmayı VESTEL 72 düz Ekran bir normal TV aldım, bayide dediği gibi sabit görüntü vartdı mükemmeldi eve getirdik dijital uyduyu bağladık ama en yüksek çzöünürlüklü yayın yapan kanallarda bile görüntü iğrenç, 100 hertz diye yazmışlar 100 hertz yapınca daha bir iğrençleşiyor resmen ekranda bir önceki enstanteneye ait tabaka oluşuyor... Bnce de normal 56 ekran falan gibi şeylerle birkaç sene daha idare etmek en iyisi...
    Bu arada bir sorum olacak, SED dediğiniz şey acaba OLED mi oluyor? Çünkü açıklamalarınız direkt onu anımsatıyor ve oled konusuna hiç girmemeniz gibi bir ihtimali düşünemiyorum bile....
  • bay_x gerçektende çok özlü ve faydalı bilgiler son derece yüksek emek sarf etmişsin gerçekten çok faydalandım bu bilgilerin bu netlikte başka bir kaynaktan bulubileceğini sanmıyorum..

Parmaklarına beynine Sağlık....
    Bu yazıların devamını bekleriz.....

Atladıysam Affola Plazma ve LCD panellerim ömürleri hakkındada bilgi verebilirmisin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih.yanardağlar -- 8 Temmuz 2005, 13:27:55 >
  • palazmaların takriben 10000 çalışma saati ömrü vardır lcd tv ler için bu ömür yaklaşık iki katıdaha artar tabiki herzaman dediğim gibi elektronik şans işidir...
  • sevgili bay x kardeş öncelikle bilgiler için sağol. şimdi ben üzüleyim i sevineyim mi. hafta sonu düğünüm var. sony 76 CE 32" tv aldım. bu tv hd ye uyumlu mu değil mi?
  • iverson03 dostum eğerki ön panelinde ''HD Ready'' yazısı varsa mutlaka uyumludur...
  • bence konuyu açan arkadaşın 3-4 tane üyeliği var ve konu hakkında lafı çevirip reklam yapmış gibi me geldi bide bi yerden alıp alıntı yapmış kaynağı nerden aldın kardeş.
  • alplanet 1:birkişiye suçlama yapmadan önce konuyu iyice bi araştır vede kesin delillerle gelki kişilerin üyeliklerini bilesin
    2: alıntı olmaliki bitakım konular günışığna çıksın ve araştırılsın konuların nerden alıntı olduğunu öğrenmek istersen merakın içinde kalmasın
    www.sony.com.trwww.uydutvhaber.net gibi değişik sitelerden toplanan bilgiler sonucunda bu yazı hazırlanmıştır karalamaların için sağlam gelki bu sitedeki benimgibi dostlarıda ve değişik tamirci arkadaşlarıda görebilesin

• Bay-x
    öncelikle vermiş olduğun aydınlatıcı bilgiler için teşekkür ederim.Konu ile ilgili değerli görüşlerini almak istiyorum.
    Ben 106 ekran arçelik plazma ile 106 ekran LG 10.000:1 kontrastlı plazma arasında kaldım.
    (model: 42PXRV) Bu modelde gördüğüm kadarı ile HDMI var. Ama aralarında yaklaşık 1.700 ytl de fark var.(çözünürlük her ikisinde de aynı)
    Bütçe olarak her ikisini de karşılayabilirim fakat üzerindeki özellikleri itibarı ile sizce bu farkı vermeye değermi?
    teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.