Bildirim
LCD Tvlerde Ölü Pixel garantisi varmı?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Aldığım Toshiba 32WL56'da daha ilk gün bir ölü pixel'e rastladım ama kitapçığında bunların normal
olduğu söylenmiş fakat ne kadarı garanti kapsamında bilemiyorum...
Sizde de mi böyle bir problem var?
Forumda ölü pixel diye aratınca hep monitörlerden bahsedilmiş dediğiniz gibi..
Sonradan oluşma ihtimali de var bildiğim kadariyla ama ben TEKNOSA'dan aldım ve kimseyle tartışacak sabrım yok açıkçası_____________________________ -
bende ölü piksel muhabbeti yüzünden lcd tvye pek sıcak bakmıyorum geçenlerde vestel 27" lcd tvnin tedpki süresi ve ölü piksel garantisi hakkında bilgi almak için müşteri hizmetlerini aradım tepki süresi ms ama ölü piksel hakkında bizde bilgi bulunmuyo servislerimiz arayın dediler bende servisim aradım ordaki arkadaşta 1 tane bile olsa değiştiririz dedi ama bana inandırıcı gelmedi
-
arkadaş baya sallamı 1 tanede bile ölü pikselde değiştiriyoruz diye lcd tv lerde avrupa standardı var şuan unuttum ama 2cm karede 1 tane patlak piksel normal sayılıyortdu yinede bi bakıp tam doğrusunu yazarım sizlere _____________________________ -
Her markada ölü pixel garantisi farklı.Mesela Philips'in kimi modellerinde 1 tane bile ölü pixel çıksa direk yenisini veriyorlar.Kimi modellerinde iki ölü pixel 4 cm2 içinde olursa değiştiriyorlar.Avrupa standardı 10cm2 içerisinde 2 tane çıkması halinde tamirat yada değişimi öngörüyordu bundan 2 sene önce.Bu standart günümüzde değiştiyse bilemem, ama 2 yıl önce durum bu şekildeydi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KillForYou! -- 12 Haziran 2006; 10:25:49 >_____________________________ 
Yardım talepleriniz için, lütfen özel mesaj atmayın. -
Bildiğim kadarıyla bazı markalar 5 bazıları 0 vs gibi ölü piksel rakamları veriyorlar.
Ancak şuna dikkat ediniz kablolu tv kullanacaksanız piksel öldürüyormuş bayiden öğrendim bunu.
mutlaka uydu yayını gerekiyor. zaten karlanma filan da yapıyormuş eğer uydu kullanılmazsa_____________________________ -
Oldukça ilginç bir bilgi bu. Teknik bilgim o kadar ileri değil ama doğruysa çok kötü.
Hangi bayi söyledi? Bende uydu var zaten herhangi bir problem yaşamıyorum ancak geçen gün Teknosa'ya gittiğimde satıcı Toshiba'larda 5 ölü pixel'e kadar birşey yapamayacaklarını söyledi. Ancak televizyondan gerçekten çok memnunum o sebeple artık ölü pixel çoğalırsa birşeyler düşüneceğim..Herkese sevgiler, saygılar_____________________________ -
bu ölü pixel olayı marka/model olaylarından ziyade aynı zamanda insiyatif olayıdır.eğer müşteri iyi niyetliyse ürün değiştirilir _____________________________ -
Bu arada olu pixel olup olmadıgını beyaz ekranda en net sekilde gorebilirsiniz bunuda yazayımda
SAYGILAR_____________________________ IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız. -
bu cevaba kimse kusura bakmasın ama "yappma yaaaa" diye ceva verilir ölü pixele nasıl bakıldığını ilk önce öğrenin ondan sonra insanları bilgilendirin lütfen
Note on Pixel Defect Policy:
For any sub pixel defect (red or green or blue) ViewSonic LCD display products are warranted in accordance with the ISO standard 13406-2 class II. On pixels ViewSonic exceeds ISO 13406-2 class II requirements not allowing for any defective (permanently dark or bright) complete pixel consisting of red, green, and blue sub pixels (“Zero Pixel Defect Policy”).
Burada tam piksel hatasını şöyle tanımlayabiliriz : Tam beyaz ekranda siyah bir nokta veya tam siyah ekranda beyaz bir nokta. Bunun dışında her bir pikseli oluşturan Kırmızı-Yeşil-Mavi (RGB) alt piksellerde oluşabilecek renkli piksel durumlarının garanti kapsamında arıza sayılabilmesi için ISO-13406-2 Class2 standardındaki değerlerin aşılması gereklidir. Çünkü tam piksel arızası için yan yana olan Kırmızı-Yeşil-Mavi alt piksellerin üçünün birden arızalanması gerekir.
ölü pixel ne olduğu biraz daha belirgin olur bu yazıda da yazıldığı o renkleri ekrana full yaptığımıza herşey ortaya çıkar LCD TV lerde bu görmek için bilgisayara bağlamak gerekir
quote:
Orjinalden alıntı: bortay34
Bu arada olu pixel olup olmadıgını beyaz ekranda en net sekilde gorebilirsiniz bunuda yazayımda
SAYGILAR
_____________________________ İMZASIZ...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler