Şimdi Ara

LCD Tv Bilgisayara Monitör Olarak Nasıl Tanıtılır(Driver Sorunu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung LE46B620 modelinde LCD tv sahibiyim.

Sorun şu : Hdmi kabloile LCD tv mi bilgisayara bağladığımda Bilgisayar Tv mi "Generic Pnp Monitor" olarak tanıyor.

Bilgiayarımın ekran özellikleri menüsünde 1920x1080 çöznürlükte iken belirgin bir clear type sorunu yaşanmakta. Windows üzerinden yaptığım clear type ayarlarından bir türlü düzgün görüntü elde edemiyorum. Ayrıca Tv 100hz olmasına kumandadan infoı tuşuna bastığımda 60 hz olarak gözüküyor. Bilgisayrın görüntü ayarlarına girdiğimde LCD tv mi ""Generic Pnp Monitor" olarak görüyor ve max 60hz e kadar desteklediğini görüyorum

Olması gereken şu: Aslında bu LCD tvnin Driverı olmalı ve bu driver bağladığım bilgisayra tanıtılmalı böylece monitörün desteklediği 100hzi görebilceğimi düşünüyorum ve yine böylece ekran ayarlarından çözünürlüğü 1920x1080e çektiğimde görüntüde sorun yaşamıycağımı düşünüyorum.

kısaca lcd tvmi bağladığım bilgisayarımda monitör ismini "samsung "Generic Pnp Monitor" " olarak görmem lazım ama böyle bii driver bulamadım .

ne yapmam lazım arkadaşlar

• tvye pc girişinden vga kablo ile baglamayı denedinizmi
    100 herz için ekran kartınızın herhangi bir ayarı varmı o menüden deneyin
  • Kullanmış olduğunuz işletim sistemi aygıt yöneticisinde Generic pnp monitor olarak tanımlayabilir çok doğal. Ancal ekran kartı driver'ınız ve arabirimi televizyonunuzu marka ve model olarak algılar.

1. VGA Kablo ile 1366x768 üzerine çıkamazsınız.
    2. Kullanmış olduğunuz HDMI kablo ile yakın görüşte monitör keskinliğini beklemeniz doğru değil çünkü pixel araları monitörlere göre daha geniş. Uzak açıdan daha iyi görünebilir.
    3.1920X1080 Pixel çözünürlük de 60Hz yukarısına çıkamazsınız ve varsa game moda almalısınız aksi taktirde flu görüntü alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAICO -- 5 Ocak 2010; 17:45:23 >
  • Büyük ihtimal ekran kartınızla ilgili sorun driver güncellemeleri deneyin!!!

Bende ATİ ekran kartı var tvyi taktığım anda görüyor yani seçebeklerde tv olarak görmesinden ötürü ve ekran kartı seceneklerinde full hd secenekleri ile çözürlüğü 1920x1080 hdmı kablo ile alabiliyorum tabiki pcnizde bu özellikler varsa yoksada vga dvi dönüştürücü kablolar piyasada satılıyor.Fakat sizi tv görüntüsü yanıltabilir bu yüzden elinde hd dvd yada avi formatlı film varsa size daha sağlıklı ekran görüntüsü verir ve yaraları daha sağlıklı yapabilirsiniz.

İstersende vereceğim linkten data ses görüntü ile ilgili işine yarar şeyleri bulabilirsin indirip denemende fayda var orjinal samsung yazılımlardır.

http://www.soft-go.com/view/Samsung-PC-Studio_1153.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 5 Ocak 2010; 1:51:07 >

• arkadaşlar cevaplar için teşekkürler sıkıntıyı kısaca bi daha yinleyim.

ekran kartının özelliklerinden hz yani yineleme hızını maximum "60hz" yapabiliyorum ancak tv "100hz" olduğu için "100hz" seçeneğinin burda olması gerektiğini düşünüyorum.

yoksa ekran özelliklerine ilk girdiğimde monitör olarak"samsung" yazıyor onda sıknıtı yok sanırım aşağıya yanlış yazmışım kusura bakmayın. sadece ekran ayarları menüsünde "monitör" sekmesinin altında monitörün tipi "Generic Pnp Monitor" olarak yazıyor hemen yine bu sekmede bulunan hz ayarındada maksimum "100hz" ayarlanabiliyor yenileme hızı.
  • Sanıyorum sizin ekran kartı driver larda sorun var !!!Ekran kartınız görüyorsa seçeneklerde istediğiniz gibi kartın monitörü tanıması lazım.

Sizin kartı bilmiyorum ama sitesinden gerekli driver ları tanıtın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.